Rövidfilm: Borrowed Time

Két Pixar animátor a szabadidejében 5 év alatt csinált egy felnőtt western rajzfilmet. Olyan, mint az Up eleje, csak nincs utána könnyed szórakozás. Kis túlzással.

btime5

A céljuk az volt a videóval, hogy kicsit kitörjenek a “rajzfilmek gyerekeknek szólnak” hitből, ami az amerikai animációkat sújtja. A tovább mögött nézhető az egész. Amúgy fantasztikus.

Itt a hivatalos weboldal.

14 hozzászólás a “Rövidfilm: Borrowed Time” bejegyzéshez

 1. Nem is tudom.
  A megvalósítás szép, és szeretem a hasonló történeteket, stílust.
  Viszont nekem ez egy picit “üres” (de lehet a rövidfilm forma miatt).
  Pl nekem hiányzik az, hogy mi történt a kisfiúval, amíg felnőtt? miért pont akkor megy ki a sziklára? Miért hagyta ott az órát fiatalon?
  Akik üldözték őket, miért tüntek el?
  Mindenesetre megható történet.

 2. Tomika: ezért rövidfilm. ha pixar egészestés lenne akkor a többi kitöltené az egészet, csak akkor a vége az öngyilkossági szándékkal kimaradna.

 3. Hàt… Béna egy sràc. Én kicsit nevettem, pedig szerintem nem ezt a reakciót akartàk kivàltani.

 4. Szép megvalósítás és érdekes történet a végéig, azonban onnan hiányzik valami mindfuck dolog belőlem nem váltott ki semmit.

 5. Human: attól hogy rövid film, lehet betenni egy-két plusz infót (pl egy elszálló családkép, egy flashback).

  Mindenesetre átgondolva a filmet ismét, értelmet nyert számomra is.
  Ha csak azt nézem, hogy a gyerek leélte életét fájdalomban és csak öregkorában tudott visszatérni a tetthelyre, csupán akkor nyert “feloldozást” (óra-szív metafora); akkor valóban nem kell több infó, kerek és fájdalmas a mű.

 6. Jó lett, csak zavar hogy még az alatt a 6 perc alatt sem sikerult kikerulni a kliséket, lásd golyó leviszi a kalapot, szikláról kapaszkodás…

 7. Én imádom a hasonló történeteket, a drámát stb., de kérlek magyarázzátok el, hogy ennek mi volt a mondanivalója, mert engem nem hatott meg. Ok megölte a saját apját, aztán 30 évvel később (kb.) visszament, hogy megölje magát. Aztán mégsem tette mert az óra megvilágította az arcát. Ebben az a poén hogy az apja is megvilágította vele, tehát az apja még mindig jól van, csak “máshol”? Magyarázza el valaki, mert sztem ez egyáltalán nem volt így kerek, sem megható, se semmi…. (sajnos)

 8. @V1haR: A film lenyege pont ez, hogy elgondolkodtasson es a sajat szemelyisegednek megfelelöen ertelmezd.

  Ha semmilyen erzest nem valtott ki belöled, akkor valoszinüleg csak egyszerüen szociopata vagy. Nem nagy ügy, mas is van igy.

 9. ott volt a gyeplő a lovakon, azzal faszán felhúzhatta volna a fatert, ahelyett hogy ott “what do I do”-zik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.