Blockbuster watch: Ron Howard már megint bukott

Ha nagyon nem lenne kedvem írni, csak annyit dobnék ide, hogy Robert Langdon kalandozásainak harmadik etapját Tom Hankestül lenyomta egy Tyler Perry – Madea film a második hétvégéjén. Szerintem a nyakhaj óta nem volt ennyire ciki dolog, de lehet még az sem. Na jó, a Halloween a hasonló tematikájú győztes irányába terelte a nézőket, de akkor is.

Tom Hanks;Felicity Jones

Nyilván nem gondolta senki komolyan, hogy a Da Vinci kód sikerét kicsit is karcolászgatni lehet majd 10 évvel később, a sorozat első darabja akkoriban nemzetközileg 758 milliót gereblyézett (ami manapság közel egy milliárd lenne összesen) és csak otthon 217-et, míg a folytatás 2009-ben 133 milliót otthon és csak rádobott még 352-t a külhoni piacokról. Most hét évvel később a Sony úgy érezte, hogy lehet ez fejni még egy kicsit, és 75 millióból rántottak egy Infernot (gondolom Hanks a bevételi százalékra mart volna rá, hogy ennyiből elkészülhetett a mozi, csak hát azt most pont benézte).

Aztán végül ez a 15 milliós nyitás majdhogynem párját ritkítja a karrierje során, kellett neki a gyomros a Sully ügyeskedése után, mint egy falat kenyér. Ron Howardnak meg majdnem megbocsátottam sok mindent a Rush miatt, de most újra a falnak ment (na jó az Arrested Development miatt még legalább 10 évig nem lehet rá haragudni, de ez már mellékvágány.) Otthon eldöcög majd 40 környékére, nemzetközileg javít és még nyereséges is lesz, de ez a Langdon – Hanks – Dan Brown hajó felemás szelek után most léket kapott.

Ennyit a friss premierről, dobogózott még a Jack Reacher közel 60%-os eséssel és kapargathat az 50 millióért otthon, ami 2000-óta Cruise-zal eddig csak kétszer esett meg, szóval nem ez a franchise lesz a legfőbb kapaszkodója. Az Accountant bíztató, további 8.5 millióval most már 61-nél otthon, és még akár 75 környékére is eljuthat.

És mivel engem is folyamatosan pénzel a Marvel: 86 millióval nyitott nemzetközi piacainak kábé felén a Dr. Strange, amivel az 50-60 milliós prognózisoknak jócskán odavert, önálló eredetfilmként ez kiváló, és előzetesen kinéz neki egy 600-700 milliós globális végeredmény. Persze Amerika és Kína csak a jövő héten köszön be, az lesz a nagy vízválasztó.

Hétvégi amerikai bevételek:

 1. Boo! A Madea Halloween – $17,220,312 – össz: $52,564,655
 2. Inferno – $14,860,425 – össz: $14,860,425
 3. Jack Reacher: Never Go Back – $9,640,747 – össz: $39,769,924
 4. The Accountant – $8,481,052 – össz: $61,263,224
 5. Ouija: Origin of Evil – $7,110,185 – össz: $24,678,810
 6. The Girl on the Train (2016) – $4,387,015 – össz: $66,035,495
 7. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – $4,073,674 – össz: $79,977,854
 8. Keeping Up with the Joneses – $3,390,107 – össz: $10,794,420
 9. Storks – $2,851,140 – össz: $68,310,752
 10. Ae Dil Hai Mushkil – $2,190,042 – össz: $2,190,042

22 hozzászólás a “Blockbuster watch: Ron Howard már megint bukott” bejegyzéshez

 1. Én már láttam Angliában a Dr. Stranget. A Marvel nem tud hibázni. Egészen hihetetlen látványvilágot teremtettek. Kötelező darab minden MCU rajongónak.

 2. A sors iróniája, hogy a Jack Reacher folytatásának egészen helyénvaló alcímet sikerült választani :D

 3. A Marvel valami rendkívülit hozott megint. A Doctor Strange hasonlóan szórakoztató, mint az eddigi Marvel filmek, viszont egy teljesen új látványvilág. Két jelenet van a film után, szóval ne rohanjatok ki. Ne várjátok meg a Blu-ray kiadást, irány a mozi! :D

 4. Platschu: Nem tud? Ezt gondoltad a Vasember 2-3, a Thor 2, az Avengers 2, az Incredible Hulk és az Amerika Kapitány után is? Persze mind nézhető iparos munka, de egyik sem nagy eresztés. Mondom ezt képregény rajongóként. Én megforditom, amit mondtál. A Marvelnek van 1-2 tényleg jó filmje, de a többi csak maximum közepes.

 5. Inferno hihetetlenül érdektelen egy film. Komolyan elgondokoztam a nézése közben, hogy felállok és kimegyek a moziból, annyira nem tetszett. Unalmas, klisés, xar forgatókönyv, gyenge karakterek, +borzalmas szinkron ami miatt az átlagos színészi játék is pocséknak tűnt számomra. A nyomába sem ér az első két résznek.

  zsocso: igazad van, osztom a véleményedet.

 6. nekem is angliában látták a barátaim a doktort, és még a fő marvelfan is beismerte, hogy szörnyen unalmas és semmilyen volt. a király látvány nem teszi jó filmmé. majd pár hónap múlva megnézem magamnak azért, de én hiszek nekik, szóval moziba semmiképp nem rohanok.
  és igen, pont a legnagyobb kedvenceim soroltad fel zsocso.LOL a thor 2-nél még az acélember is jobban tetszett, pedig az is elég hitvány.

 7. Zsocso:

  nem akarom elindítani a DC-hater/Marvel-fanboy vitát, elég lesz az majd a hétvégi bevételi posztnál :)

  de ezzel ugyan egyetértek, hogy sok volt a közepes Marvel mozi, de ha egy stúdió következetesen 10/6-7 átlag körül mozog 8 éve és nagyon lefele kilógó mozija nincs, az azért maxi respect. Pont ennek köszönhetik, hogy még egy Ant-Man is félmilliárd felett hozott nekik. Kiegyensúlyozottak, következetesek, és azért próbálnak mindig picit megújulni (a DC meg az idei év miatt évekig azon fog küszködni, hogy lemossa magáról a BVS-t, az SS-t meg pláne).

 8. zsocso: a DC filmek között meg egy kiemelkedő sincs a Man of STeel óta, pedig arra még 7/10-et adtam, mert tetszett, de nem Iron Man 1, és a BvS nem Avengers szint. A DC/Warner egyelőre örülne, ha a közepest hozná kiszámíthatóan, mert lenyugodnának a részvényesek.

 9. abelh és human: Nekem ugyanez a véleményem a DC-ről is. Nem húzok egyik gyártó felé sem. Azt sem mondtam, hogy rosszak volnának a Marvel filmjei. Csupán azzal nemértettem egyet, hogy nemtudnak hibázni. Viszont az is igaz, hogy sok stúdió szeretne egy ilyen stabil átlagot hozni.
  Ami a bevételeket illeti engem kurvára meglepett, hogy még egy Madea film is letudta nyomni az Infernot. A Dr.Strange nyitása viszont nem meglepő.

 10. “Na jó, a Halloween a hasonló tematikájú győztes irányába terelte a nézőket, de akkor is.”

  A többség nyilván mozi helyett készülődött, dekorálás, kosztümvarrás, tökfaragás… Meg amúgy is, ki az a hülye, aki halloweenkor nyomkeresős krimit néz? Már azon a 14 millát összegereblyéző pár emberen kívül, persze. :)

 11. A BvS nem Avengers szint :D nyilván nem annak szánták! Majd a JL után kène erről beszélni

 12. Én elég igazságtalannak érzem Ron Howard mostani rossz szériáját, mivel a négy filmből három jó, vagy nagyon jó szinten van.

  Konkrétan a Dilemma lehet nem nagy szám, de a Hajsza a győzelemért majdnem zseniális, de minimum nagyszerű, a Tenger szívében is egy korrektül összerakott hajós dráma, ami egyszer teljesen jó élmény, és még az Inferno is picivel jobb, mint a manapság mozikba küldött átlagfilm. Egy ilyen Tyler Perry-nél valószínűleg ezerszer értékelhetőbb, érdekesebb és jobb film is egyben. (Ez a hapsi ebben a karakterben konkrétan elviselhetetlenül ripacs, ócska és minimális értéket vagy értelmet közvetítő.) Azért nézzük meg, mennyit hoztak a korábbi Tyler Perry rendezések külföldön. Kb. semmit. (Egy-egy magyar film is többet termel ezeknél belföldön, mint ezek Amerikán kívül.) Ez tényleg csak az amerikaiknak tetszik, de szerintem onnan is csak azoknak az iskolázatlan, rossz körülmények között élő tömegeknek, akiknek ez a kultúrájába belepasszol.

  Szóval, cikis, hogy mindkét Tom ettől a filmtől kapott ki, de ha az összbevételt nézzük, azért oda-vissza agyonveri ezt mindkettő.

 13. Zsocso:Egy rossz MARVEL és egy roszz DC film között ég és föld a különbség.MCU magasabb szinten van.Mondom ezt úgy,hogy én sem húzok egyik irányba sem.
  Bár a SS kimaradt moziban,de Marvel filmnél ez még nem fordult elő. :)

 14. Piemaker: Azért nem gondolom, hogy a Vasember 2 ( szerintem ez a legrosszabb Marvel film ) jobb volna, mint pl. a Batman v Superman. Mindkettő ugyanúgy tele van hibákkal csak a rajongók nem akarják észre venni. Mindegy, hogy Marvel vagy DC.

 15. Igencsak szélsőségesen látja ezt nagyon sok ember, mindkét oldalon, tény és való. Én bazi nagy DCtrash vagyok meg minden. Az MCU első fázisa ennek ellenére bejött, de folyamatosan filmről filmre untam meg. Kicsit olyan nekem, mint amikor játszol egy rpg-t a gépeden és nincs kedved hosszasan beállítgatni a karaktered és rányomsz, hogy generálás, pár variációból megvannak a dolgok, hú de különleges a külsőd aztán meg választasz a 3 alapsztoriból :D Iparos munka, mint a sokat szidott Bay filmek, de ez nem baj, azt kapod, amit vársz..van aki ezt szereti és van aki gyorsan megunja. Nem is tetszett a Civil War sem, konkrétan halálra untam magam rajta (szerintem amit alapból akartak készíteni mint 3. AmKap jobban bejött volna, jobban elnéztem volna egy komolyabb fordítását az egész TWS utáni nagy hydra “leleplezésnek”) , na de amennyire nem tetszett ez a film, egy filmes szavazós oldalon se hordtam el az évtized leggyengébb filmjének, egy totál átlagos pontszámot adtam rá, 3/5 stb. Szerintem ez egy reális pontszám hiába jöttem ki úgy a moziból, mint már nagyon rég nem…dühösen, unottan..itthon átgondoltam és elismertem a pozitívumokat is. De nagyon sok ember úgy áll a DCEUhoz, mintha a Mos, BvS, SuSq miatt halt volna meg az anyjuk vagy akármi. Sok a Troll mindkét oldalon, és ők mindig hangosabbak is.
  Kína miatt haragszom viszont,akármennyire is tehetséges Tilda, szerintem ez a “magasabb szinten” lévő MCU megengedhette volna magának azt a kiesést. Tudom a mani fontosabb és a legtöbben amúgy is tesznek arra, hogy tibeti vagy sem valaki :/
  Ebben a hónapban csak Amy Adams filmekre költök, Érkezés és Nocturnal Animals fyeah

 16. Szerintem meg marha jó lett a Dr. Strange, de nem akarok spoilerezni. Tökéletesen vezetik fel a karaktert, elhelyezik az MCU-n belül is. Lehet a Marvelt szidni, de szerintem egy teljesen korrekt minőséget szállít évek óta és most lehet igazán jó gyereknek lenni. Lehet nem egy magasröptű kamaradráma, de én értékelem a sok apróságot és hogy az egész filmciklus egy nagyon összefüggő történetté áll össze. Minden részletre figyelnek. Pl. A Thor 2-ben az Asgard megtámadása jelenet vagy a Galaxis őrzőinek végső csatája százszor leverte nálam az SW EP VII. bármelyik akciójelenetét. Az effektek, a zene, hajók, a város művészi kivitelezése szenzációs volt. Ráadásul sikeresen harácsoltak össze tényleg jó színészeket is, akik a duzzadó bankszámla mellett láthatólag tényleg élvezik a saját jeleneteiket. Az is nagyon imponáló, hogy ennyi karakter után sem akarják magukat túlzottan ismételni, tehát a filmjeik is 1-1 stílust követnek, illetve témát fednek le. A Thor maradt a fantasy vonalon, az Amerika kapitány a hidegháborús kémfilmeknél, a Galaxis őrzői a laza scifi környezetbe ültett kalandozásnál, míg a mostani Dr. Strange úgy vált át kicsit Harry Potterbe és a mágia világába, hogy közben teljesen el is tér tőle. Szóval szerintem kötelező, de majd hétvégén visszatérünk rá.

 17. Herceg: a barátod szerintem véletlen rossz filmre ült be, baromi szórakoztató lett a Strange.

 18. Szombaton mi is megyünk a Dr. Strange feliratos verziójára verzióra.

  Még a legrosszabb Marvel filmek Thor 1-2 – Amcsikap 1 is azért egy stabil közepes minőséget képviseltek. Ha ez annál a szintél jobb lesz, már megérte. :)

 19. Kérlek Abelh, mondd meg, mi lehet annak az oka, hogy az USA-ban ekkora érdektelenség fogadta az Inferno-t? Egyszerűen nem értem. Még egy átlagos – előzmények nélküli – Tom Hanks film szintjét sem fogja elérni, és kb negyven millió körül távozik az USA-ban a mozikból. Egyszerűen érthetetlen.

  Nem azt mondom, hogy hű, de jó volt, mert nem, de nem is volt rossz. A világ azért menti a menthetőt, de ez attól tartok kevés lesz…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.