Blockbuster watch: A doktor rendelt

A Marvel eredetfilmei között a Doctor Strange ha jól látom, akkor a második helyen nyitott. Az Iron Man persze utolérhetetlen volt számára, de a Captain America, a Thor, az Incredible Hulk és az Ant-Man ütve lett. A Doktor 85 millióval nyitott, ami egy amerikai 200-as finist simán érhet. Persze a világ többi része sem volt rest, már 240, 7 millát pengettünk a perselybe.

null

A hétvége durva száma még: a Disney filmjei összesítve átlépték a 6 milliárdos bevételt idén. Ilyen még nem történt.

A Trollsal nem foglalkoznék túlzottan a heti premierek közül, elmegy a 46,5 milliós nyitás, de a Dreamworks kicsit nagyobb számokban bízhatott. A nemzetközi bevételekkel azért kicsit nyugtathatják magukat.

Ami még érdekesebb az a Hacksaw Ridge, ami 15,1 millióval indított, és ugye Mel Gibson visszatérése a rendezéshez. A kritikák jók, gondolom hiába jó háborús film, a múltja miatt Oscarra esélytelen, de ha anyagilag teljesít, az csak jót jelenet számunkra, mivel Gibson elég jó rendező, ahogy azt az Apocalypto-val, a Rettenthetetlennel bizonyította már.

Az amerikai hétvégi bevételek:

 1. Doctor Strange – $85,058,311 – össz: $85,058,311
 2. Trolls – $46,581,142 – össz: $46,581,142
 3. Hacksaw Ridge – $15,190,758 – össz: $15,190,758
 4. Boo! A Madea Halloween – $7,731,797 – össz: $64,921,852
 5. Inferno – $6,165,987 – össz: $25,973,917
 6. The Accountant – $5,872,303 – össz: $70,780,497
 7. Jack Reacher: Never Go Back – $5,453,273 – össz: $49,113,273
 8. Ouija: Origin of Evil – $3,869,765 – össz: $31,259,015
 9. The Girl on the Train (2016) – $2,690,575 – össz: $70,647,940
 10. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – $2,050,229 – össz: $83,284,618

23 hozzászólás a “Blockbuster watch: A doktor rendelt” bejegyzéshez

 1. Durva ez a Disney :)….de úgy lépték át ezt a 6 milliárdot, hogy bele van számítva a Star Wars – Ébredő erő?…tudom, hogy az 2015 karácsonyán nyitott, de azért a bevétel elég nagy része átcsúszott azért 2016-ra….akárhhogyis, a Dzsungel könyve – Finding Dory – Zootopia trióval nagyobbat kaszáltak, mint amire számíottak. Kapitányt szándékosan nem említettem, az várható volt, hogy átlépi a milliárdot

 2. Akkor most én leszek a szemét, de szerintem nem sok jót tett le idén a Disney az asztalra. 6 milliárd ide vagy oda. Az Ébredő Remake nagy csalódás volt, a Civil War egy átlagos szuperhős film, a Dzsungel Könyve felejthető, a Finding Dory felesleges, a Zootopia számomra csak egy a sok rajzfilm közül. Az Alice 2, a Big Fucking Giant, a Viharlovagok mind gyenge lett. Persze nem azt mondom, hogy ezek rossz vagy nézhetetlen filmek. Csak semmi különös. A Stranget még nem láttam.

 3. Azért szerintem a Zootopia elég okos ahhoz képest, hogy ‘csak’ animációs filmnek szánták, és nagyon releváns, aktuális az üzenete is. Filmként mindenképp az értékesebbek közé sorolnám, még ha esetleg sztorivezetés és egyéb kivitezelés terén nem átütű.

 4. Dzsungel konyve, Zootopia, Dory mind mind gyerekfilmek. Ha nem lenne gyerekem meg sem neztem volna oket.

 5. BeryG: +1

  a Disney bevétel a “financial year”-re vonatkozik, ami novembertől novemberig tart, szóval a Rogue One már nem ehhez a 6 milliárdhoz fog hozzáadódni, hanem a következőhöz.

 6. a disney-n kívül az összes stúdió ingadozik, egymás után adják ki a kudarcba fulladt cuccaikat, és néha bejön valami. a disney eközben olyanok tesz le az asztalra, ami mindig tart egy minimumot. a dzsungel könyve történetileg tartalmasabb mint az eredeti, a CGI remek, a színész is jó. pipa. zootopia nem régi feldolgozása, szórakoztató, van tartalma. pipa. civil war egyesek szerint közepes, egyesek szerint nem, de még mindig jobb mint a Fox baromkodása vagy a WB folyamatos orraesése, és most kaptunk egy Strange-t is. szóval szuperhős témában is pipa. inkább a többi stúdiót kéne szidni, akik még az átlagot sem tudják hozni a legtöbbször.

 7. Tipikus magyar mentalitás … ha az én tehenem megdöglött akkor dögöljön meg a szomszédé is ….

 8. Cardas: Vagy pedig nem kellene vakon agyon dicsérni középszerü filmeket és kasszát robbantatni velük. Úgy talán jobb filmeket csinálna a Disney is. Az általad emlitett átlag maximum egy közepes szint. Attól, hogy nagyot kaszáltak a Disney filmjei, még nem lettek jók. Rajzfilmeket meg tényleg ne hasonlitsunk igazi filmekhez. A nagy részük csak azért siker, mert a gyerekek miatt elmennek a szülők is a moziba.

 9. Zsocso: +1

  Nem kell csodálkozni, h megy lejjeb a színvonal, amikor a nézők elvárásai is zuhannak. Ez a Strange is műanyag gagyi, mégis zabálják a népek. A Finding Dory kb mint vmi gagyibb DreamWorks film lett volna, a Civil War dögunalom, és akkor a Force Awakenst meg az Alice2t meg sem említettem…és majd beáll a sorba a Rogue One is, a maga középszerűségével, mert ezek a filmek mind azok. Bennem több tisztelet van a Paramount, a WB, a Universal vagy a Fox iránt, akik azért néha bevállalnak olyan filmeket, mint az Arrival, Midnight Special, The Big Short, The Nice Guys, Nocturnal Animals, stb. Ezek filmek, a Disney gép meg csak műanyagot termel.

 10. Átlépik a 6 milliárdot,dől a lé, de sosem elég, kell a kínai pénz a Dr Vasembe…Strangenek :D bocs nekem az Hugo hehe, simán megengedhették volna maguknak azt a pici Tibetet…
  Fentebb sorolt Disney sikerek közül csak a Zootopiát és a Civil Wart láttam moziban, meg úgy egyáltalán, Zootopia jó volt,megérdemelte a lét családi szempontból, de ha nem gyerekeknek szólt volna elsődlegesen, már máshogy tekintenék rá nyilván. Civil War pénzt legszívesebben visszakértem volna, de az én hibám volt, hogy megnéztem…
  Ma megyünk az Arrivalra!!! Remélem többen lesznek itt, mint a Nice Guyson.

 11. Legszívesebben védeném a Disneyt, de nem szorul rá köszöni jól van.
  A filmipar is csak egy szolgáltató amely célja az igények kielégítése.
  Kereslet – kínálat alapon működik.
  Az a stúdió csinálja jól amelyik a legnagyobb célközönséget be tudja vonzani.
  És lehet itt köpködni, de a disney kurva jól felismeri hogy mi kell a népnek.
  A filmjeiket se úgy adják el hogy na most ezzel világot megváltani akarnak… mint más stúdiók…

  zsocso: Te mit vártál a strange-től??? Csak mert amit ide most leírtál már akkor tudni lehetett mielőtt beültél volna rá.

 12. a Disney diktálja a trendeket, mert egyszerűen olyan szinten dominálnak a piacon- ez mindenhol így működik.

  DE! Azért nem érdemtelenül. A fentebb felsorolt milliárdos blockbusterek még mindig 10/6-7 körül mozognak alsó hangon (szerintem a Zootopia meg simán 8 minimum) és ugyan ezt a minőségi határt lassan már ők húzzák meg, hogy ez “már jó”, de sok stúdió még erről is csak álmodozhat.

  Nézzük már meg a nyáron micsoda hulladékokkal tömték tele a blockbuster szezont, na azokat a szarokat szinte egytől egyig veri bármelyik milliárd feletti/közeli Disney mozi az elmúlt egy évből.

 13. Az Arrivalról remélem a következő bevételi bejegyzésekben azt olvashatom, hogy pénzügyileg is megérte nekik megcsinálni, mert művészeti szempontból igen. Tudnám hasonlítani könyvhöz,de az baromi spoileres lenne. Durván jó, és a film utáni “te mit tennél?” beszélgetések ritkán tudnak ilyen értékesek lenni, ha igazán belemerülsz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.