21 hozzászólás a “Ghost in the Shell: anime vs. film” bejegyzéshez

 1. Szerintem egy anime élethű vissza adásánál ugyan olyan fontos a másolása mint a képregények esetében.

  Nagy szívfájdalmam hogy annak idején erre nem voltak képesek a dragon ball-al :( Szerintem azt olyan szinten qrták el mint film, hogy soha a büdös életben nem kerül ujra az asztalra mint lehetséges film.

 2. Szerintem nincs ezzel baj. Clint Mansell meg plusz pont nálam. Kezdetben szkeptikus voltam ezzel a feldolgozással kapcsolatban. Mostmár kezdenek elvárásaim lenni :) remélem tényleg összeáll egy jó kis adaptációvá.

 3. Az alien covenant után ezt a filmet várom a legjobban. Nekem ez a cikk csak pozitívumot jelent, miért lenne baj, ha a film hű az animéhez? Ha meg máshogy lennének a jelenetek,mindenki rinyálna, hogy hát nem is így vót az animében.

 4. human érezhetően nem szimpatizál a filmmel.

  Mansell egy “oké” zeneszerző.. hát meglátjuk. Én mondjuk jobban örültem volna egy Max Richternek.

 5. szerintem minél jobban követi egy adaptáció az eredetit, annál csak jobb lehet. ha mást akarnának létrehozni belőle (pl. a karakterek alapvető jellemzőit megváltoztatni, a sztorit megcsavarni), akkor nevezzék másnak és odabiggyeszthetik, hogy mi inspirálta őket.

 6. Remélem Clint Mansell ugyan olyan inspirált zenét ír, mint amit a Forráshoz, vagy a Rekviem egy álomért-hez írt. Azok valami bitang erősek (és egyediek) voltak hangulatilag. Főleg a Forrásé. Egy ilyen látványvilágú filmmel meg még nagyobbat üthet, remélem jól sikerül, kíváncsian várom!

 7. Jó ez. Főleg, hogy az animéknél a formaiság nagyon meghatározó. A dinamika, a beállítások, a koreográfia, stb. Ha európaiasítva lenne akkor már nem lenne anime jellegű, csak tartalmilag lenne GITS.

 8. ki írta h baj a másolás amúgy? nem látom a posztban.

  Balázs: kérek én is az anyagból amitől haluzol.

 9. Ja szerintem is annál jobb ha minél többet másolnak, ha már Ennyi energiát meg lóvét beletoltak egy filmbe Nehogy minimálisan is kreatív merjen lenni mert akkor kiakadok!
  Csak tudnám akkor miért várjátok ezt a filmet ahelyett, hogy az eredetit néznétek újra minden nap, ha úgy is azt akarjátok viszont látni.

  Ja, és a cenzúrázott amcsi családbarát kiborgtest még mindig ultragáz

 10. Engem ebben az esetben nem zavar a mellbimbóhiány. Egy cyborgról van szó. Azok nem igazán fognak gyereket táplálni. Szóval a fanszervízen kívül sok értelme nincs. Hacsak nem szexrobotról van szó, aki még rendőrködik is, amit elég nehezen vennék komolyan, mivel már nem vagyok 15.

 11. reatard: Talán mert minden adoptáció lényege az eredetihet hű maradni??? Ez kb. olyan mintha egy könyvadoptáció nem a könyvról szólna …

 12. Azt már próbálták, higy eltérnek az eredetitől….az esetek 99% ban bukta volt.
  Ha már hozzányúlsz méltósággal tedd, ne keverj, vegyíts…
  Legjobb példa rá a dragon ball című amerikai fosszenny.

 13. @reatard: nem az a baj, ha kreatívok, hanem az ha ellentmondásos lesz az adaptáció a forráshoz képest. pl. fogsz egy eredetileg piros ruhás dumagép karaktert, és az adaptációban az első dolgod, hogy eldobod a piros ruháját és bevarrod a száját.

 14. De komolyan nem tudom, minek magyarázkodok, ha ti dragon ballhoz meg az első(vagy akármelyik) wolverinehoz hasonlítjátok. Nyugi azoknál jobb lesz, kérdés ki elégedik meg ennyivel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.