Szarok a Marvel filmek színei?

Egy videóesszé arról, hogy akármilyen jók a Marvel filmek, a kinézetükkel van elég nagy baj: nem jók a színek. Ez persze tudatos döntés a stúdiótól, hiszen sok rendező és fényképész mellett is mind ugyanúgy néz ki, szóval csak remélni lehet, hogy változtatnak majd ezen.

Persze van olyan, aki szerint az egész videó baromság, és a csávó direkt keverte rosszabbra az “original” kinézetet, hogy jobban üssön az első youtube videója.

human
írta
2016. 11. 17. 10:10
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Szarok a Marvel filmek színei?” bejegyzéshez

 1. fotósoknál is létezik ez a jelenség, hogy kilapítják a sötét részeket. a nagytöbbség nem tudja kezelni, hogy mihez illik és mihez nem.
  aki tudatosan használja az a sötétrészeken megjelenő zajt szokta ezzel elrejteni.

 2. Engem is zavar a beszurkules, foleg a Civil Warnal ereztem azt, hogy az amugy is unalmas betonkulisszak mellett bedoglott a latvany, de a DC-t pont nem hoznam fel pozitiv ellenpeldanak, mert naluk egy termeszetes szin sincs, minden sotetkek – ok a masik veglet.

 3. Szerintem nem csalt a színekkel, de ezt majd nálam okosabbak megmondják.

  Nekem is feltűnt már évekkel ezelőtt, mikor kikölcsönzök egy 1080p-és marvel filmet és beletekerek, stimmel-e az első bokorban talált felirat: első pillanatra mindig elgondolkodom, hogy tényleg a High Qualitit kölcsönöztem-e ki, vagy netán belenyúltam valami ótvaros verzióba? Aztán másodpercekkel később látom, hogy ez lesz az, szuper a kép. :)

  Kicsit matt minden, fekete meg egyáltalán nincs valóban. Nem vagyok szakértője a témának, de igaznak tűnik, amit mond, én egyetértek vele. Lehetne sokkal élénkebb, ha már úgyis képregényekről beszélünk.

 4. A Hulk vs Hulkbuster harcot pl nem bírtam végignézni. Az a sárgaság, amit abba beleerőszakoltak, te jó isten…..mintha egy narancssárga bolygón játszódna, egyszerűen iszonyat. Szabályosan bántja a szemet, na az aztán kurva irritáló lett.

 5. Hm, adott valaki aki hogy felturbózza a nézettségét csinál ilyen témával egy videót. Viszont human most kicsit Téged sem értelek mert ezt Te ugyanilyen módon veszed át: egyrészt leírod hogy ez egy tudatos döntés, másrészt pedig “elég nagy baj van” meg “nem jók” meg “szarok”

  Friss pédával (le is írtam a film alatt) ez kb olyan mintha gyártanék egy videót arról hogy az Érkezés-ben nem tudtak normálisan bánni a fényekkel sőt még utómunkában sem voltak képesek korrigálni, mert minden ellenfényes meg alexpós…
  Az egy dolog hogy ez ilyen töménységben személy szerint nekem mennyire tetszik meg mennyire tartom öncélúnak, de az világos hogy ők ezt ilyenre akarták, eszembe nem jutna olyan youtube videót gyártani hogy elég nagy baj van, meg nem jó, meg szar.

 6. Szimplán csak videóban nyilvánította ki a nemtetszését, és nem kommentben, ahogy te. Human meg nyílván valahol egyetért vele, ha kirakta.
  Az, hogy a készítők valamit ilyenre akartak csinálni, nem jelenti azt, hogy tetszenie is kell. Bizonyára száz másik film megvalósítása nem tetszik neked sem.

 7. @Mammut: izé, neked tényleg nem világos mi a különbség a között ha valamire azt mondom nem tetszik meg ha valamire azt mondom hogy rossz? És ez q*rvára nem egy fokozatossági kérdés, sem pedig amikor valaki kötelezően odateszi minden elé hogy “szerintem” és akkor már bármit lehet mondani.

 8. Ha a témámba vág valami, és hülyeség van a filmben, bármennyire is szándékos, számomra szimplán rossz lesz, és ez nem tetszés kérdése.

  Erre itt momentán nem mondhatom, hogy rossz, mert annyi közöm van a filmezéshez és a fényképezéshez, mint egy csimpánznak a jéghorgászathoz, de az ő nevében már nem nyilatkozhatok.

 9. Mindenesetre ő világosan megmutatta, miért tartja rossznak (jobban, mint egy kommentben eleresztett alexpóssal), egy magamfajta bunkó laikusnak ez jóval érthetőbb módszer.
  És igaz, hogy számomra ez csak tetszés-nem tetszés kérdése, és az ő verziója tényleg jobb a szememnek, ahogy ott láttam, no, nem mintha filmnézés közben ennyire feltűnt volna.
  De van, akinek a szeme, van, akinek a füle az érzékenyebb az ilyesmire, és az én színlátásom mindig szar volt, a rossz hangvágástól viszont megfájdul a fülem, valszeg neki a szeme fájt.

 10. A szinek nemzavarnak. Az viszont igen hogy folyamatosan ugyanazt adjak el nekunk. Tegnap megneztem a Dr Stranget ize az Iron Mant megegyszer. Korszakall, viccek, Pepper klon, kopasz keleti bolcs aki aztan meghal, vilagito ize a hos mellkasan, testi trauma. A galactus szintu porcicarol nem is beszelve. Nem csak a szinekkel vannak itt bajok.

 11. “Hm, adott valaki aki hogy felturbózza a nézettségét csinál ilyen témával egy videót.”
  honnan tudod? lehet hogy tényleg zavarja, a saját csatornája, és leközli mi a véleménye. alapból abból indulsz ki hogy tudod mi acélja vele és nézettségért csinálta. elfogult vélemény.

  “ez kb olyan mintha gyártanék egy videót arról hogy az Érkezés-ben…”
  Az arrival egy film, az MCU több mint egy tucat. ő egy egész franchise módszeréről beszél, nem egy filmről, ami kijött és kész.

  “az világos hogy ők ezt ilyenre akarták, eszembe nem jutna olyan youtube videót gyártani hogy elég nagy baj van, meg nem jó, meg szar.”
  Ha valamihez értesz, és látod hogy valaki nem úgy csinálja ahogy a szakma igényelné, vagy lehetne jobban is, akkor miért ne csinálj videót róla, ha már van egy csatornád? erről szól a youtube, megmondod mi jár a fejedben. amúgy meg olyan témát taglal, ami többször feljön, nekem is mondták már mozi után hogy ez valahogy túl steril meg betonszín.

 12. édes istenem, akkor még egyszer. Az én hivatásszerű foglalkozásom az építészet, és qrvanagy különbség van a között ha egy épület nem tetszik, mint ha egy épület rossz (akár funkcionálisan, akár esztétikailag)
  Aztán: az építészet kapcsán is, de elég komolynak mondhatóan foglalkozom fényképezéssel, látványtervezéssel, utómunkával. Ezen kívül futó ismerősök révén azért volt belelátásom szuperprodukciók gyártásába is (ILM, Weta, vagy épp a magyar de amúgy a terüeltén nemzetközi élvonal Digic, stb) Azaz van némi fogalmam arról mit beszélek, és bár sajnálom akinek megfájdul a szeme vagy mi (az enyém szerencsére nem fájdul meg) és elfogadom ha valakinek ez a színvilág nem tetszik (nekem speciel semmi bajom vele, abszolut elfogadhato dontesnek tartom, es kapasbol jobban tetszett mint amit o faragott belole ket kattintassal) de aki szerint ezekben a filmekben a color grading rossz az egy tévedést állít.
  Meg amikor olyanok hangzanak el mindek milyennek _kell_ lennie, stb.

  cardas: pont mivel nem egy film hanem sorozatosan több, nem kéne gyanakodnod hogy ezeket nem a mezőn összefogdosott emberek klikkelik össze nulla határidőre hanem esetleg értenek ahhoz amit csinálnak?
  Könyörgöm, nem a magyar csodaanimáció Kis Vuk 2ről beszélünk!
  valamint “Ha valamihez értesz, és látod hogy valaki nem úgy csinálja ahogy a szakma igényelné” – erről próbálok beszélni, hogy ne hidd már ezt ez alapjána videó alapján!

 13. Hmmm amúgy lehet, hogy kevesebb nappali jeleneteik lennének, ha egy-két filmjükben sok jelenet egy olyan karakter körül forogna, aki általában csak éjszaka jár ki és szeretné, ha az összes bűnöző rettegne még csak egy találkozó gondolatától is.

  A videóhoz: számomra nem ez a legfőbb dolog, ami elriaszt már az MCUtól, de tényleg jobban néznek ki azok a cuccok, amiket még filmre forgattak, vagy az új menőn elnevezett kamerás.

 14. Mondjuk ezt marha érdekes összevetni azzal, hogy a Marvel filmek rendszeresen kapják meg azt a kritikát, hogy túl színes-szagosak :D

 15. tortadara: tippre azt az emberek nem a konkrét kinézetre értik, hanem arra, hogy szerintük felszínes popcorn filmek.

 16. Szoktak azért az itteni komment szekcióban is bőven lenni célozgatások a “csilivili kinézetre”. Szerintem alapvetően az van a fejekben (az enyémben is), hogy a Marvel színes, a DC meg darkos, hangulatban és színvilágban is.

 17. ízlés kérdése ez, szerintem jobban áll neki, ha nem annyira színes.
  már ezt csak így a videó alapján, mert a filmeket nem láttam.
  ja de a Guardianst, abban nem tűnt fel hogy baj lett volna a színnel.

 18. Röviden: igen, jobban néz ki amit ő mutat. De ki bánja, amíg alig ismert szuperhősök is 600M + termelnek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.