Kidumáló: Legendás állatok és megfigyelésük

Bár nekem kihagyós, de ez még a heti premierek posztnál is elkezdte fialni a kommenteket, szóval kiemelem külön posztba a témát.

Milyen lett a Harry Potter előzménfilm?

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

Ne hallgassatok a csajra, mondjátok el! Szerintem a trailerek nem voltak túl erősek, talán a vége felé javultak, és David Yates engem valahogy nem tud becsábítani a moziba. Értem, hogy igazából ő a franchise rendezője, de engem annyira nem kaptak el a filmjei.

Ha az előbbiekhez hozzáveszem, hogy a Fantastic Beasts előzmény… De gondolom más nem így állt hozzá, és igazából ritkán kapunk varázslós filmeket, ami azért mellette szól.

36 hozzászólás a “Kidumáló: Legendás állatok és megfigyelésük” bejegyzéshez

 1. Szombatonon és vasárnap is megyek rá xD. 2 különböző társaságnak is megígértem szóval nincs mit tenni. Mivel nagy HP fan vagyok (2x ol astam mind a 7 részt) és imádom a filmeket hisz ezeken nőttem fel, én kimondhatatlanul várom már ezt. Yatesben én csak a 6. Részben csalódtam de a 7.-nél jól tették, hogy ketté szedték mert kényelmesen volt idő mindenre.

  És itt nagyon bízok benne mert nincs megkötve a keze és szárnyalhat a fantáziája.

 2. Spoiler
  Halljtok azért csalódtam, hogy pont kihagyták az amerikai sulit.
  Volt néhány utalás (kvidics stb..), csak azt nem értettem, miért eza címe, ha nem is erről szól, mert ebbe az állatok keresése teljesen felesleges volt. Ez a Creadence szál volt az igazán érdekes a film végeblé és fogalmam sincs, hogy húznak erre 5 részt, pláne ezzel a címmel. Jól lezárták most minden filmbe más utitársai lesznek? Mert most Francia jön 1928-ban. Az obsurus pedig tuti, hogy Voldemort elősztorija lesz, majd az anyja is ilyen lesz és megszületik.
  Az volt a baj, hogy totál feleslegesek voltak a mellékszereplők, főleg a mugli. Még ugye a Colin Farreles auror is él még szerintem, mert ez ilyen Rémszem feelinges volt Deppel. Grindelwald kivi vagyok, hogy ismerkedik meg Doumbledoreral, egébként nem nagyon járt át a HP feeling, nem tudtam azonosulni egyikkel sem a film háromnegyede felesleges és unalmas, viszont az obskurus az + pont.

 3. Egy élmény volt újra visszatérni ebbe az ismerős, mégis új világba. Már alapozásnak is remek volt a film, mégis kerek egészet alkotott, úgyhogy én alig várom a folytatásokat.

 4. Nekem nagyon tetszett bár lehet, hogy azért, mert egy nagy szart vártam.
  Redmaynt leszámítva nekem nagyon tetszett a színészek játéka és szerintem a humor faktor is jó volt vizuálisan meg az egész film kiemelkedő.

  Spoiler alert!!!
  Gaborka: Elméletben itt már Grindelwald és Dumbledor már is merik egymást sőtt már meg is szakították egymással a kapcsolatot a nézeteltéréseik miatt.
  Szerintem igazából majd a második világháborúra fognak kifutni az öt rész eseményei. Grindelwald karaktere Hitler varázsvilágos kiadását személyesíti megszámomra eddig de aztán lehet, hogy más lesz a story.
  Ami nem tetszett az a főszereplő maga egyszerűen nem volt kidolgozva + Redmayn játéka nagyon nem tetszett szinte egy autistára emlékeztett a karakter.

 5. Most átugrottam a kommenteket , vasárnap megyek rá!
  Eddig nagyrészt mindenki azt mondja, hogy jó a film és csodálkozom , hogy human ezt pont ki akarja hagyni!

  Fura, hogy a külön poszt a Justice League mesének jár, pedig az szerintem kevesebb embert érdekel…

 6. “Fura, hogy a külön poszt a Justice League mesének jár, pedig az szerintem kevesebb embert érdekel…” ?? annak kitettem a trailerét, nem biztos, hogy lesz róla kritika “külön poszt”.

  “nagyrészt mindenki azt mondja” én meg pont azt hallom, hogy nem annyira jó azoktól, akiknek hasonlít az ízlése az enyémre.

 7. SPOILER

  “Grindelwald kivi vagyok, hogy ismerkedik meg Doumbledoreral”
  Ok mar regota ismerik egymast.
  Albus, Aberforth es Grindelwald parharca miatt halt meg Ariana.
  Ekkor menekult el Grindelwald UK-bol.

  Kerdes:
  Gravesrol tud valaki valamit?
  Valos szemely volt? Grindelwald megolte es bevette a helyet?
  vagy
  Grindelwald szulemenye, de akkor ott a kerdes hogy hogyan tudott ilyen hamar aurori pozicioba kerulni.

 8. #matyi
  SPOILER

  Szerintem Graves valós személy az a kérdés, hogy még él-e. Amikor visszaváltozott Grindelwald, egyből a Rémszem Mordonos eset jutott eszembe a 4. részből, szóval Graves még visszatérhet.

 9. Spoiler

  @ megmondom

  Szerinted visszavaltozott? Nekem ugy tunt mintha valami maszkot huztak volna le rola.

 10. Most láttam. Hát…a látvány kiemelkedő, varázslás még soha nem volt ennyire egyszerű a HP világban. Viszont a sztori kevéske egy ilyen hosszú filmre. Ezt elég sokáig feledteti a varázsvilág, de 90 percnél ez kezd kevés lenni. (Ehhez képest a kifutó másik blockbuster, a Strange története komplexnek és kereknek tűnik…)
  Valójában ez megint egy világépítő, atmoszférateremtő film, nem a történet a lényeg.

  Redmayne…nem jó szerintem a szerepben. Miért tartja magát ilyen furán? Vagy beteg? Valami off volt a karakterrel. Értem, hogy Hugrabug, de ennyire???

  Amit soha nem gondoltam volna, mert számomra kifejezetten unszimpatikus színész (volt?) eddig: Colin Farrel k***va jó. Csak remélni tudom, hogy visszahozzák még, mert a végén feltűnő Grinewald ismét egy tipikus Johnny Depp figura, akár a Csokigyáras fickó, vagy a többi ilyen agyonsminkelt karaktere. Farrel visszafogott, de mégis betegesen szilárd alakítása nagyon meglepett.

  A mugli fickó nekem bejött, mint humorforrás.

 11. Na,akinek nem tetszett az sose volt potter fan,ennyi.
  Amugy meg mikor Harry potter elő része lement sokan ugyan igy szarták azt is hogy milyen ratyi aztán gyerek meséből szépen átment egy komor világ felé és egyre jobb lett,ugyhogy ezt se kell leirni elsőre,mert nyilván ugyanigy lesz ez is,nem egy részes filmről beszélünk majd lassan felhuzzák.Akinek meg nem tetszett az akkor ne nézze tovább és nem rinyáljon itt hogy milyen gyenge mert a potter fanok(az igazi fanok) ugy is megnézik mindet.

 12. Colin Farrell – nem értem, mennyiben határozza meg a színészi képességeit, hogy unszimpatikus. viszont nézd meg az In Bruges-t, aztán térjünk erre vissza.

  krisbart – nekem is tetszik a SW7 és láttam már hatszor csak mert sztárvársz, mégsem tartom igazán jó filmnek. erről is azt mondják, hogy elég üres, meg látszik rajta az erőlködés, hogy CSAK alapozó film legyen, mert kell a kraft az többi 4 részbe. a végén talán jó is lesz az egész egyben, de önmagában ez így nem áll meg. szerettem a HP filmeket – főleg az Azkabani foglyot, Cuarón nyamnyam – de ezért most nem adnék pénzt.

 13. Én köszönöm szépen lementem tőle gyerekbe. Kuncogtam, sírdogáltam, sóhajtoztam. Jacob karakterét imádtam és tetszett, ahogy a végén kifutott az ő szála. Nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni, IMÁDTAM a film minden egyes percét, rég jöttem ki moziból ilyen csillogó szemekkel. Megvettek a nosztalgia-vonattal, mert nekem a varázsvilág tényleg a gyerekkorom.

  Amitől falnak mentem: Grindelwald karaktere. Mi a fenéért Depp kapta meg? Öreg is a karakterhez, meg randa is. Hol van a kisfiús, szépfiús, szőke-kék szemes túlvilági szépség, amit leírtak a könyvben? Ez az akart lenni? A Bower gyerek sokkal jobb volt a 7-es HP filmben arra a picike időre. (Ott kb 25-30 éves volt a karakter, itt meg nagyjából 40, szóval nemár.) Egyszóval Gellert csalódás és kezdek aggódni a fiatalabb Dumbledore miatt is. :/

 14. Szerintem a jobb idei mozik közé sorolandó. Ami tetszett benne, az a főhős páros, a kreativitás, hogy Rowling minél jobban igyekezett a HP-tól független sztorit alkotni, ami nem arra a nosztalgiára épít hogy “mutatunk valamit az előző filmekből és mindenki olvadozik a képükbe nyomott easter eggek miatt azt cső”. Sokkal jobb franchise újraélesztés lett, mint a Star Wars, ami csak a régiből tudott szedni valamit, új mutatása nélkül. Itt láttunk totál friss szabályokat, lényeket, helyeket végre, nem volt biztonsági játék.
  Ami nem tetszett, hogy több dolgot jelmezzel vagy díszlettel oldottam volna meg CGI helyett, néhol már sok volt belőle. A vágás hagyott kívánnivalót maga után, a női főszereplő meg irritált és kétlem hogy a készítőknek ez lett volna a szándékuk vele. Az állatokkal meg csak úgy random összefutottak a városban keresés nélkül, mert nem volt idő megírni ezt a másik fő szál miatt, ami a többi részt vezeti fel. Olyan volt picit, mintha két film lenne egyben: egy közelgő veszély belengetése és alapszituáció teremtés, komoly témákkal (gyermekbántalmazás). És egy másik, ahol cuki állatok szöknek el NY-ben és el kell fogni őket. Néhol nem sikerült a kettőt összefésülni nálam, de még így is elégedett vagyok a végeredménnyel, főleg látva, hogy más franchise-ok milyen pocsékan csinálják, itt meg elég egy Rowling és gördülékenyen megy a dolog, némi nehézséggel persze.

 15. “Igazi Potter-fanok” – anyám, átmentünk a HP vallásháborúba… A hittételek igazságtartalmát ne vitasd, vagyis: a film az jó, mert jó, mert csak… jajjj!

 16. köszönjük emese

  Yates miatt tartok kicsit a filmtől, én a hatodik potter után elküldtem volna a csába, soha nem fogom megbocsájtani neki, hogy elcseszte az utolsó részt… mai napig nem értem azokat, akik olvasták a könyvet és mégis tetszett nekik az utolsó film.

 17. Én csak ajánlani tudom. Nagy Potter fan vagyok az igaz. Nem tudtam, hogy mit várjak ettől a filmtől, de FANTASZTIKUS élménnyel gazdagított. A film remekül gördül egyébként. Gyorsan indul a sztori. A poénok végig gondoskodnak a szórakoztatásunkról. A történet kellően komoly ott ahol kell. A karakterek szerethetőek. Olvastam pár kommentben, hogy nem szerették Redmaynet. Meglepő, nekem ő volt a legjobb, de nem volt egy karakter sem, akit ne kedveltem volna valamiért. Szerintem megér egy mozit. :)

 18. Iszonyat jó lett vasárnap nézem is újra :D. 2 nagyobb plot twist volt benne abból egyet már a legelején eltaláltam, de a Farrelesre nem számítottam.
  Gyönyörű látvány és rengeteg káprázatos fantasztikus lényt vonultattak fel. Redmayne nekem sem volt zavaró és úgy igazából senki sem. Kowalski nagyon nagy forma és az a kis pici kacsacsőrű lopós vakond szerűségnek nagyon ellettek találva a jelenetei :D. Az ékszeres boltos résznél az egész mozi szakadt a nevetéstől.
  David Yatesnek még mindig nem bocsátottam meg a 6. Rész miatt mert egy elég fontos harcjelenetet hagyott ki. De a 7. Rész nagyon tetszett és ezzel a filmmel nálam végképp bizonyított. Hangulatoa volt a 20as évekbeli new york. Swing, klubbok, gengszterek (koboldgengszterek), ikonok, stb. Hibátlan volt.

 19. Nem olvastam a könyveket, és nem láttam az utolsó 1-2 Potter fimet se. A fiammal megnéztük tegnap és mindent összevetve tetszett, bár az első 30 perc, a párhuzamos történet totális katyvasznak tűnt, nem volt jól vágva és jelenetek is hiányoztak. Viszont amikor a szálak összeértek már nagyon szórakoztató volt. A színészek a ‘kis’dögök, a világ nagyon rendben volt. Lehet a végén az a 20 perc búcsúzkodásos unalom nem kellett volna. Összességébe véve nézhető, szórakoztató darab volt, egyszer megérte a pénzét.

 20. Jó film volt.
  Tetszett az hogy egy kicsivel komolyabb világot láthattunk.
  Volt egy két erősebb szál
  SPOILER
  a gyermekbántalmazás. Az már a H.P.könyvekben is előfordult.

  Persze vicces és látványos volt. De megmutatta azt a sötét oldalt is.

 21. Amúgy kíváncsi leszek az első és második heti bevételeire, mert ilyet igazán más mozinál még nem tapasztaltam, nevezetesen hogy a vége előtt 15 perccel a nézők egy része, különösen akik gyerekkel voltak, elkezdték elhagyni a termet. Különösen a kisebbek unták. Mire a vége főcím elkezdődött, a terem harmada kiürült. Ez vajon egyedi eset, vagy más is tapasztalt hasonlót?

 22. szerintem nagyjából jó volt, voltak ennél rosszabb Potter részek.

  Ami negatívum volt, hogy kicsit túl sok mindent akartak belezsúfolni a filmbe, ment a lények utáni hajsza és közben kellett építeni a világot is, plusz alapozni a következő részekhez.

 23. Az egyik szemem sír, a másik nevet. A film alatt végig az a fajta hiányérzetem volt, mint amikor olyan történetet nézek, aminek van egy jobb könyvváltozata, én pedig még nem olvastam.
  Kevésnek éreztem az átadott információkat, hiányos és lyukas volt a történet és a karakterek motivációi sem voltak világosak (még Gőthét is beleértve).
  A halálos ítélet is sántított, egyetlen auror sem hozhat ilyen döntést egyszemélyben. A Salem Rendje is egyetlen habókos vénasszony volt, és Grindelwald sem volt valami komoly ellenfél.

 24. A Grindelwaldra utaló részek (ezek többsége újságcim animáció) láthatóan utólag lettek felvéve/beillesztve, később csapták hozzá a már leforgatott anyaghoz.

 25. hát én annyira csalódott vagyok hogy inkább csak egy jelenetet emelek ki: mikor a “gonosz” varázsló sith lord módjára elkezdi villámokkal csapkodni a sínek között vergődő főszereplőt..???!!

  a filmnek kb nem is volt története, a 3/4-e annyi volt, hogy kergették ezeket a béna állatokat.

  az egyetlen jó pont colin farrell. ha belegondolok hogy grindelwaldot ezentúl egy bohóc fogja játszani…

  1/10

 26. én csalódott is vagyok meg nem is. Sajnos a film felesbe csodálatos és külön plusz pont hogy úgy van megcsinálva mintha már nem lenne előtte 8 HP film :)

  Eddie Redmayne valami fantasztikusat alakított a stephen hawking filmben, de mintha azóta se sikerült volna kiszakadnia a szerepből :(
  Az átjött hogy nagyon szórakozott és jószívű, de miért kell retardálnak is lennie? :S

  Ezra Miller, egyszerűen nem szimpatikus, nem is értem hogy választhatták meg Flashnek :(

  De hogy pozitív dolgokat is írjak, a film gyönyörű és magával ragadó, a poénok ütnek legalábbis és nagyon jó izűen nevettem rajtuk.

  Johnny Depp-et szeretem de qrvára karakteridegen erre a szerepre.

  A film valóban túlzsúfolt volt és valahogy pont ez miatt laposodott el 1-2 percekre … mert elakarta mesélni Göthe sztoriját az állatokkal, az állatok sokaságát be akarta mutatni, a kezelésüket, fel akart vezetni egy “Voldermoth 2-t”, felvezetett egy kedvelhető karaktert Graves (Colin Farrel) majd ugyan ezzel a lendülettel a film végén el is vette a nézőktől :(

  Nem tudnám azt mondani senkinek hogy ne nézze meg. Mert megéri moziba elmenni rá. Csak ne üljön be nagy elvárásokkal.

 27. Abu: Nagyrészt egyetértek azzal, amit leírtál! :)
  Talán Ezra Miller kivételével, az ő szála elég érdektelennek indult, aztán hirtelen tragikus fordulatot vett. Itt kifejezetten sajnáltam, hogy a 2 fő szál nem érintette egymást, mert a főhősökkel lévő személyes kapcsolat hiánya miatt nem éreztem, hogy annyira együttérzőek lettek volna vele. Kár érte!Nekem bejött az alakítása!

  Egyre valószínűbbnek tartom, hogy Colin Farrel vissza fog térni! Szinte mindenütt róla szóltak a pozitív kritikák és még a haverom is azt mondta nekem a film végén, hogy ő volt a legjobb! Lehet ő lesz a következő Rémszem…

 28. Nekem az volt a benyomásom, mintha a főszereplő valamiféle mentális betegségben szenvedne… Nem tud az emberek szemébe nézni, a fejét félre tartja, a járása is érdekes…
  Aki olvasta a könyvet, meg tudná magyarázni, hogy miért ilyennek alakította a színész? Gondolom valójában nem beteg. Nagyon kíváncsi lennék, miért ilyennek lett ez a karakter megformázva, hátha a könyv utalt rá. Előre is köszi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.