Az Alien… Covenant posztere

RUN! Előrébb hozták a premiert, már májusban csápolhatunk majd. Ahogy ígérték, tényleg lesz benne igazi Alien, hiába a Prometheus folytatása.

aliencov

44 hozzászólás a “Az Alien… Covenant posztere” bejegyzéshez

  1. Ahogy Lukacs meg Spilberg megeroszakolta Indy -t , Scott papa a Promban es Covenantban az alieneket .

    Vegul csak a classis aliennel probaljak eladni a filmet .

  2. Mi volt a Prometheusban megerőszakolás? Végre tágult picit az Alien univerzum filmen is, meg ilyenek. Nem mondom hogy legjobb film valaha, de még így is többet ért mint a 3-4 együtt. Inkább volt megerőszakolás az AvP.
    Persze tudom, hogy az emberek gyűlölik, amikor a kedvenc szériájuk picit nyit másfelé is, gondolom a legtöbben főként az Engineerék megjelenése, meg a teremtéstörténet körül kapták fel a fejüket és kezdték el vízszintesen rázni. Én nem tudom, de… mindig örömmel látom ha egy történetben mélyebbre ásnak. Történetileg ezért sem ér sokat mondjuk az Alien Isolation (amit imádok), mert az ezerszer lefutott körök. Ne adjanak el még egy minimális tartalommal rendelkező “űrhajón vagyunk és van(nak) itt egyéb lény(ek) is. Mutassunk többet a világból, a történelemből, a keletkezésből… aztán mellette még űrhajón is futkoshatunk horror elemekkel tarkítva, mert az jó.

  3. Legfőképp hogy az Alien 1ben lévő Space Jockey-t lebutította egy szkafanderra, amibe egy emberszabású idegen faj fekszik. Szánalmas.

  4. Prometheusban a Rapace csaj megszuli az elso facehuggert ami a kiherelt Jockey -t megtermekenyiti es voala igy szuletik meg a Deakon Alien (ami elvileg kuka is lett) . Igen az univerzum legtokeletesebb lenye ennel nem is kaphatott volna jobb eredettortenetet . annyira kreativ , az emberi fajnal nem is lehetett volna ertelmesebb kivaltooka az idegenek letezesenek . Ormanyos Space Jockey helyett kaptunk egy nagy feher embert , aki meretben nem egyezik az Alien -ben megtalalt utazoval . Ezek a mutans alienek meg mar a 4ben se arattak maradando sikert . Majd az utolso 3 kepkockaban tuti megkapjuk a film vegen a normalis alient .

  5. A prométeusz szar volt. Minden xar ami új… Lásd Star wars… de zenéknél,programoknál ugyan igy… igy én nem várok sokat, egyszer nézhető rohadt sok pénzbe kerülö szjuperpróduksön lesz ez is…

  6. én kész vagyok ettől a posztertől. Giger egy nyavalyás zseni volt, na. a Promethetus sajnos nem lett valami jó, de már megint tombol a hülyeség – Scott nem erőszakolhatott meg semmit, mert az egész az ő ötlete volt az elejétől. ha az egy szkafander, akkor szkafander, haljatok bele istenem.

    az ember-szmötyi-engineer hármasból pedig másfajta alien született. az eredetit senki nem bántotta.

    mondjuk ez a Covenant sem fog felérni az első részek közül egyikhez sem, de csak azért, mert ma már nem foroghat nagy költségvetésű film úgy, hogy ne az execek mondják meg a végén, milyen is legyen. és ezt is elkefélik majd, úgyis. ha nem, akkor szívesen megeszem a kalapom!

  7. “Space Jockey-t lebutította egy szkafanderra”

    Nem akarok OFFolni, de muszáj, mert ez még mindig téma, hihetetlen:
    Vannak elméletek, és lehet nem is hülyeség, hogy a két filmbeli Space Jockey nem ugyanaz a faj. Valóban annyira különböző a két “lény”, hogy nehéz párhuzamot vonni, még úgy is, ha vki brutál nagy fan.

    A másik, ami inkább tény, hogy az LV-426-on lévő SJ egy megkövesedett cucc: ezer éves Alien-teória, hogy több ezer vagy millió éve van lezuhanva azaz űrhajó. Ezért lehet és sztem tök elfogadható a méretbeli különbség, illetve a desing különbség is.
    Semmi sem cáfolja azt (egyelőre), hogy a Prométheuszi SJ az Alieni SJ utánzója/leszármazottja – tehát, nem ugyanaz a kettő. Ugyanúgy, ahogy kvázi az ember is “utánozza” a Promi SJ-t azzal, hogy meg akarja hódítani az űrt, irányítani akarja a fekete folyadékot.
    ON

    A poszter jó!

  8. A prometheusszal csak az a baj, hogy buta. Egy buta film, ami nem tud túllépni az együgyü áltudományos kliséken, és az legostobább közhelyeken. A látvány, a színészek és a rendezés viszont szerintem nagyon rendben volt, Scott odatette magát, így inkább a producereket és a forgatókönyvírót kellene megkövezni.

  9. ????????????✌️
    Nah végre ez egyigazán jó hír, hogy ennyire más utat követ majd mint az előző film!…jöjjön a trailer mostmár!

  10. A Prometheus nekem nagyon tetszett, én örömmel várom ezt is. Scott nem fog beleszarni a saját univerzumába. Bölcs filmes ő, nem kell izgulni. Jó lesz ez.

  11. Hihetetlen hogy mennyi buta ember butázza le a Prometheus-t.
    Miért lenne az jó ha a Space Jockey is egy nagy titán szörny lenne?
    Miért ne lehetne az Engineerek között is méretben különbség?
    A Prometheus pont hogy kreativabb lett mint ha simán csak egy nagy biomehanikus szörny lenne,mint ahogy még régen a film előtt elképzelték,ott vannak az alienek szörnynek,azok a fő szörnyek,minek még hogy az Engineerek is szörnyek legyenek,nem értem ezt a béna gondolkodásmódot! :)
    Sőt Giger még az eredeti alien film előtt már ábrázolt a képein fehér bőrű kopasz embereket akik fején facehuggerek voltak!
    Ti akik szidjátok a prometheust fingotok sincs a dologhoz,csak dumáltok össze vissza!

  12. Remélem lesznek olyan ütős előzetesei a filmnek, mint anno a Prometheus-nak, és persze remélem idén még kapunk legalább egyet.

  13. “Ti akik szidjátok a prometheust fingotok sincs a dologhoz,csak dumáltok össze vissza!”

    Estefel szoktam ilyen gitaros-eneklos muksokkal meg csajokkal osszefutni a Blahan, ok dicsoitik Istent en meg megyek haza. Gondolom kolcsonosen hulyenek gondolnank egymast, ha egyszer kialakulna egy parbeszed koztunk.
    Csak ugy eszembe jutott.

  14. Most komolyan ilyeneken vitatkoztok,hogy milyen volta space jockey?Hogyha csak simán a prometheus 2 őt forgatták volna le a tetovált lányal húgyozva szaladnátok a moziba ugyanúgy mint az első résznél…

  15. Bezzeg amikor általánosban a Sümegi Vikinek a történelem könyvébe én rajzoltam f*szt Mussolini szájába, Tünde néni szaktanári intőben részesített, bezzeg Giger egész életében ebből élt meg.

  16. Hedlb3 : Remelem azert te is tisztaban vagy vele hogy H R Giger kepeibol atvett motivumok nem egyenloek azzal hogy azutan mire hasznaltak oket .

  17. Dachande: Igen azt tudom.de nem is ormányos elefánt fejű szörnynek képzelték el 79-ben a filmben lévő Space Jockey-t,hanem pont annak alapján amit mellékeltem képen. :) gyerekként én is azt hittem hogy az egy elefánt fejű szörny megkövesedett biomehanikus göncben,meg sokan azt hitték,közben egyesek nem tudnak semmit a művész munkáiról. :)

  18. de fárasztó már a sok “ormányos bazi nagy lényt akarok látni” prometheus fikázás… meg a, “buta film!”…

    semmi baj nincs, vele, vannak benne “buta” karatkerek és kész.
    illetve talán csak a két barom aki ott marad…
    dehát könyörgöm vkinek butának is kell lennie, másképpen hogyan indulna be minden? :D
    na mindegy, nekem tetszett, scott végre csinált vmit a bűnszar robin hood és hasonlók után, lol…
    jó lesz a covenant, még eleféntok nélkül is!

    egyébként meg én rengeteg avp könyvet olvastam a film előtt, mind jó volt, a film is!
    bocs a hosszúért, lehet kövezni! “jehova” :D

  19. @Malachi: “Scott nem erőszakolhatott meg semmit, mert az egész az ő ötlete volt az elejétől”

    Ez ugye rohadtul nem igaz. Dan O’Bannon ötlete volt az egész, még Gigert (akivel korábban Alejandro Jodorowsky Dűne filmjén is együtt dolgoztak) is ő mutatta be Scottnak, aki annyira nem volt képben, egy korabeli Alien promó videóban még a Necronomicon album címére sem emlékszik. Az Alien forgatókönyvét O’Bannon a saját, Ronald Shusett-tel közösen kiagyalt sztorijából írta, és a látvány is az ő ötlete volt. A siralmas Prometheus is tökéletesen megmutatta, mennyire idióta Scott, ha nem akkora zsenik vállán áll, mint O’Bannon.

  20. plusz attól még, hogy valaki letett jó pár remek filmet az asztalra simán mehet mellé a felmelegítése azoknak a franchiseoknak.

  21. A Prometheus egy igen gyenge eresztés volt, ráadásul a sztori tele volt érthetetlen, és meg nem magyarázott hülyeségekkel. Pl.miért kamuzta a bázison a fószer, hogy nem látja a hajóban kóricálók kameraképét, mikor látta? Mikor kijöttek a hajóból, hová tűntek a csapatszállítók, amik odavitték őket? Meg még lehetne sorolni… Azt meg már hagyjuk is, hogy az engineer-ök miért egy szörnyfegyverrel akarták kipusztítani az emberiséget, miért nem lett volna egyszerűbb egy vírus, vagy valami más, de valójában mindegy is. Egy látványra szépren megcsinált, ám logikátlan hülyeség volt az egész.

  22. Rendben, hogy Scott tágítani akarja az alien univerzumot, de ami pont nem hiányzott belőle, az az alien-ek eredetének egy ilyen izzadtságszagú megmagyarázása (sőt, semmiféle megmagyarázása nem hiányzott volna)
    Mindenesetre ezek után sok újat mr nem fog tudni mesélni erről a dologól, szerintem lesz egy ilyen félig remake, félig reboot Alien, az első kettőből összegyúrva, vagyis klausztrofóbiás horror, ami akcióhorrroba megy majd át. Látványos lesz, meg izgalmas, és felejthető.

  23. Élien, rendben, de azért mégiscsak, valami köze rendezőként lehetett a filmekhez nem? Szóval kösz a plusz infót, mert nem vágtam ennyire, de ne kezdjünk már teljesen megbolondulni szerintem. Elképzelnek az emberek mindenfélét és aztán hisztiznek, hogy a rendező nem azt csinálta, amire ők gondoltak. Már nem is arról van szó, hogy a Prom. rossz film, hanem arról, hogy Ridley Scott ELBASZTA az eredetileg tökéletes filmet, mert a SJ nem egy elefántorrú hat méteres állat. Nem azért rossz film, és tartom, hogy kb. tökmindegy, hogy Donald kacsa volt-e a szkafanderben, vagy az nem is szkafander.

  24. “nem akkora zsenik vállán áll, mint O’Bannon.”

    Azt azért rakjuk még a történethez, hogy O’Bannon elképzelése eléggé más volt, mint a végső verzió. Sokkal több olyan párbeszédet rakott bele (“unalmas jelenetekkel fokozni a feszültséget”, ugye), amitől nem lett volna olyan rejtélyes az egész film. Ezeket a “töltelék” szövegeket törölte végül Walter Hill és David Giler.
    Az Alient is tök máshogy képzelte az elején, inkább pikkelyes, csápos lényként írta le.

    Nem azt mondom, hogy ne istenítsük az ürgét, viszont Scottot idiótának nevezni enyhén túlzás – ráadásul úgy, hogy lényegében át is vett ötleteket a Prométeuszhoz O’Bannon forgatókönyvéből (többek között a polipszerű arcmászót).

  25. @Malachi: “lképzelnek az emberek mindenfélét és aztán hisztiznek, hogy a rendező nem azt csinálta, amire ők gondoltak. ”
    Nem, én ilyet nem mondtam. A Prometheus mindenképpen szar film, elefántorrú ide vagy oda. Annyit mondok, hogy Scottnak volt életében vagy 3 jó filmje (Alien, Blade Runner, Thelma és Louise), amik legalább annyira mások érdemei, mint az övéi, és mióta nincs ilyen “segítsége”, tisztán látszik, mire képes.

  26. Élien: annyit mondok, hogy ezek szerint nem sok filmjét láttad a jelen és a blade runner között.

  27. De, human, szerintem kb. mindet láttam. Ha nem láttam volna, nem fikáznám, ahogy pl. Nolant sem bírom, de csak azok után mondok ilyet, hogy minden filmjét legalább egyszer megnéztem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.