Blockbuster watch: Disney siker, Brad Pitt bukta?

Amerikában Thanksgiving volt, ami azt jelenti, hogy 5 napos hétvégét élvezhettek odakinn. Ennek megfelelően az új premiereknél mindenképp figyelembe kell venni az összbevételt, nem elég a péntek-szombat-vasárnap trió.

flex_moana_waterspouts_tablet_a4e40756

Az előbbieknek megfelelően a Moana minden idők második legnagyobb Thanksgiving hétvégés bevételét tudhatja magáénak, csak a Frozen előzi le! A Disney tudja mi kell a népnek, ez már nem vitás: ezúttal Rock és egy tényleg jó női főszereplő mellé egy animációs mesében. 82 millió simán.

A Fantastic Beasts pedig egy 66 milliós 5 napost húzott be. Világszinten már 474,6 milliónál tart a nappal ezelőtti premierje után, szóval siker, lesz második rész természetesen. Mivel visszatérnek Európába a történettel, így a hagyományosabb Potter hangulattal a folytatás szerintem még nagyobbat is fog kaszálni, akármilyen csalódottak most az emberek.

Közben a Doctor Strange világszintű bevételben megelőzte az Iron Man első részét is, 617 milliónál jár, így a legsikeresebb “első film” lett a Marvel Cinematic Universe-ben. Mondjuk csak amerikai bevételeket nézve még sehol nincs az Iron Manhez képest, de a többi “első filmet” ott is lenyomta.

Az Allied nagyon rossz számokat hozott Robert Zemeckisnek, és nem javította a tavalyi The Walk után a renoméját. 85 milliós budget mellett (a reklám ki tudja mennyi volt, sajnos ide sem vettek:) a 5 napos hétvégés 20 millió alatt teljesítés az nem erős. A 17,7 millió úgy, hogy a főszerepben egy Brad Pitt van, nem pedig egy Joseph Gordon-Levitt (The Walk), bizony gyenge.

Ami még durvább, hogy a Rules Don’t Apply, ami Warren Beatty visszatérése bizony az év 6. legnagyobb felsülése, 2,17 milliót hozott, ami 661 dolláros átlagot jelent mozikra osztva. Mondjuk a reklámkampányt elnézve ezen nem lepődök meg, akármilyen is a film.

Extra: A Bad Santa 2 sima bukta. Az viszont Arrival nagyon keveset esett az előző hétvégéjéhez képest, így már bizony siker lesz simán. A Hacksaw Ridge szintén jól tartja magát. A hétvége amerikai bevételei a tovább mögött.

  1. Moana – $56,631,401 – össz: $82,080,274
  2. Fantastic Beasts and Where To Find Them – $45,084,763 – össz: $156,012,316
  3. Doctor Strange – $13,737,945 – össz: $205,778,872
  4. Allied – $12,701,743 – össz: $17,726,047
  5. Arrival – $11,454,422 – össz: $62,561,985
  6. Trolls – $10,642,141 – össz: $135,400,583
  7. Bad Santa 2 – $6,176,680 – össz: $9,101,213
  8. Almost Christmas – $5,694,620 – össz: $34,693,880
  9. Hacksaw Ridge – $5,519,615 – össz: $52,234,465
  10. The Edge of Seventeen – $2,965,421 – össz: $10,272,453

19 hozzászólás a “Blockbuster watch: Disney siker, Brad Pitt bukta?” bejegyzéshez

  1. Billy Bob Thornton: 1 Oscar, 1 Golden Globe
    Kathy Bates: 1 Oscar, 2 Golden Globe
    Rohadtul nem értem én ezeket a Bad Santa 2 dolgokat

  2. A legsikeresebb “első film” a Marvel Cinematic Universe-ben a Guardian of Galaxy $773.3 millioval

  3. #Élien: imádtam az első részt, de erre még én is azt mondtam trailer alapján, hogy írtó gyenge. nem olyan bonyolult :) Alpári humor már alapból megoszt sokakat, és akkor azok között még ha kiesik akik a gyengét se szeretik, alapozott bukás

  4. A GoG egy csapatot mutat be. A legtöbb bevételő 1 hős központú film vagy nem is tudom h hívjam. :D

  5. Szerintem nem csalódottak az emberek a Fantastic Beasts miatt, legalábbis akikkel én beszéltem, azok közül egyetlen egy sem (pedig vannak páran).
    Teljesen újat hozott be, nem a HP farvizén akart csak elevickélni, és való igaz, hogy ebből kifolyólag hiányzott a HP hangulat, de cserébe kaptunk sok mást.
    Legalábbis szerintem. De mindenesetre örülök a sikerének :)

  6. @kocsolas: “Alpári humor már alapból megoszt sokakat”
    Én ezt értem, hiszen tudom, hogy rengeteg debil van a világon, így mindig lesz kereslet a szarra. Hogy egyébként jóképességű művészek miért vesznek részt ilyesmiben: na, azt nem értem.

  7. Sajnálom a Tapló télapót, imádtam, könnyesre röhögtem magam. Thorton még mindig zseniálisan hozza a zülött, alkesz formát. Simán megnéznék egy harmadik részt.

  8. Élien: Hát csakis a pénzért. Mi másért? Az nem hoz nekik pénzt a konyhára, hogy nyertek már évekkel ezelőtt egy Oscart. Szerinted mostanában Thorntont és Batest sok mozifilmbe hivják? Ugyanez van De Niroval és Spaceyvel is. Ha szinészkedni akarnak, akkor azt kell elvállalniuk, ami van.

  9. Kenike: :D És tényleg, eszembe sem jutott, de tökre igaz. Már csak egy Jonny Lee Miller bukta kellene a hétre és teljes lenne a kép. :)

  10. @zocso: Jó, de mondjuk Spacey esetében egy House of Cardsszal a háta mögött tényleg indokolatlannak tűnik a szar mozis jelenlét. De Niro meg kábé magának köszönheti a dolgot, épp úgy, mint Cage. Értelemszerű, hogy ha szar filmekkel lejáratod a neved, utána már csak szar filmekbe hívnak. Hogy van az, hogy Connery pl sose lett Zs kategóriás? Vagy Douglasék? Vagy Eastwood? Vagy Freeman? Vagy Washington? De Nironak, Pacinonak, Willisnek szimplán csak meg kellett volna válogatniuk, hogy mire mondanak igent és akkor még mindig mozis sztárok lennének, egyből DVD-re Zs színészek helyett.
    Kicsit Thornton és Bates is ez a kategória amúgy. Náluk az a gond, hogy hiába jó színészek, a fizikai adottságaik behatárolják a szerepeik körét. Thornton az őstahó fejével nagyjából csak bunkókra alkalmazható, Bates pedig a kevésbé szerethető, idősebb Melissa McCarthy figurákra (pedig a kevésbé szerethető ebben az esetben már igen nagy szó) Valahogy egyiküket sem látom magam előtt, mint aranyos, szerethető figurákat. Az ilyesmi a karakterszínészség átka.

  11. Jonny Lee Miller következő filmje a T2: Trainspotting lesz. Na annak a buktának nem örülnék…

  12. Azert egy Kevin Spaceyt ne fikazzunk, mikozben felelmetesen nagyot jatszik a house of cardsban!

  13. Talan tevedek, de lehet kint valami anti-Pitt hangulat. Legalabbis szerintem tobben mentek volna ha nem Pittrol szol az elmult 3 honap sajtoja. Nem jo ertelemben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.