14 hozzászólás a “Ennyiért mennek a mozijegyek a világon” bejegyzéshez

 1. Bizony, itt Angliában drága a mozijegy… Egy jegy drágább, mint egy havi Netflix előfizetés.

 2. Bangkokban átszámolva 3000 forint körül néztük a SW-ot januárban, nem a legdrágább helyekről (zónás rendszer).

 3. 4 : most volt egy dok film minap . Azt mondta ott nincs is város. Nem élnek
  emberek, csak ugy latogatóba. Ez fura.
  Szvsz itt tul draga a jegy. Ha 500 ft volna elmennék neha. De 1500 ot nekem nem ér meg ez a sok szemét. Ezeken gazdagodnak egyre halivudi királyok.

 4. Nem reprezentatív, mivel már sok országban moziztam elmondhatom, hogy csak oda vannak dobva számok, de nem ugyanazért a jegyért.

  Pl: Ausztriában 12-15 dollár az IMAX 3D (akcióban akár 6 dollár is lehet), míg Thaiföldön 5 dollár a legolcsóbb kis terem, de egy rendes IMAX 10 körül mozog. Ja és Japán sem ennyire drága.

  Azért viszonyítási aránynak nem rossz.

 5. Szaúd-Arábiában laza 60 dollár, persze állampolgárnak van juttatás, de nyaralni nem éri meg a mozi:D Japánban meg grátiszért van, vagy csak vak vagyok?

 6. Filmmániásként ezért szívás Dánia. Míg otthon egy diákjeggyel megúsztam (mennyi is volt? 1200?), addig Dániában minden egyes filmnézésért 4000+ Ft-ot fizetek…:/

 7. Gonnok

  Vietnamban is zonas rendszer van nem egyseges jegy ar mint itthon. Kozelebb van a vaszonhoz es kozeptol tavolabb akkor olcsobb. Kozep tajon a legdragabbak. meg couple seat fallal elvalasztva az a legdragabb nagyobb a hely es labaknak is tobb ter van. Vip termekrol nem is beszelve. Itt jol szerepel atlag 2d az 100000 vnd ami kb 4 dollar.

  Amugy amit en birok nem csak nachos es popcorn n van lehet frozrn yoghurt pizzat is be vinni.

 8. 5. catchke defender: Nem tudom, milyen dokumentumfilmet néztél, de vannak városok Grönlandon, persze nem nagyok, a főváros pl. 16 ezres. Google szerint a kultúrházban van moziterem is.

  Amúgy amikor azt írod, hogy 500 forint reális egy mozijegyért, csak poénból mondod, vagy ennyire nincs reális képed arról, hogy mi mennyibe kerül itthon? A fenti térképen is látszik, világviszonylatban olcsónak számít nálunk a mozijegy. Persze a fizetésekhez viszonyítva annyira nem, hogy heti 5-ször mozizz, de pl. szerdánként simán el tudsz menni egy multiba 1000-1200 forintért, Pesten és vidéken is. Ez egy hétköznapi ebéd ára a kifőzdében.

 9. fasza hogy az egyik legtöbbet fizetö orszàgba költöztem :D Mondjuk azota ritkàbban is jàrok moziba…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.