The Mummy-előzetes: újra feléled egy ősi gonosz

Tom Cruise fut egy női múmia elől (akit Sofia Boutella, a Kingsman: The Secret Service pengelábú csaja alakít). Elég ennyit tudni? A hivatalos sajtóanyagban nincs sokkal több: a sivatag mélyén egy kriptában fekvő ősi királynő felébred napjaikban. Kicsit pipa, mert igazságtalanul elvették tőle a létezése értelmét, szóval a felgyűlt agresszióját kiéli a modern korban.

És igen, többször felmerül a kérdés ha jól látom: ezzel indul az Universal “szörny univerzuma” (Monsterverse). A Dracula Untold akkora bukta volt, hogy felejtős a stúdió részéről. Okkal.

mummy-new-cruise-trailer-screenshot

A beígért teaser végre befutott, nálunk már hétfőn, ez van. A tovább mögött nézhető. Ha jól látom csak az ébredést mutatja be igazán.

human
írta
2016. 12. 05. 03:32
megjelenés
60
hozzászolás


60 hozzászólás a “The Mummy-előzetes: újra feléled egy ősi gonosz” bejegyzéshez

 1. Ha nem tudnak rendes trailert mutatni akkor ne tegyenek ki semmit. Ebből nem lehet eldönteni az ég világon semmit, csak lelőnek egy komplett jelenetet és a végére bevágnak pár kontextus nélküli scene-t. még a suicide squad a maga rémségével együtt és képes volt vérpofi trailert összerakni, akkor mi van ha egy filmből még erre sem képesek jelenleg?:D

 2. Hol láttad te ebben BF-et?

  Nekem ez a csajszi a Kingsmanben nagyon unszimpatikus volt, de nem a negatív szerep miatt … hanem csak úgy alapból.

  A Star Trekben viszont rohadtul tetszett :D

  Nekem eddig kellemes meglepetésnek tűnik a bemutató alapján, ha nem látnék belőle többet akkor is elmennék megnézni :)

 3. Mission Impossible: The Mummy protocol,lehene ez a cime is ettől a perctől kezdtem rühellni Tom Cruiseot.

 4. Ha a filmben a slussz poén az lett volna, hogy Cruise is élőhalottként vesz részt a csetepatéban, akkor azt remekül ellőtte a trailer…innentől kezdve gondolom neki is lesznek valami spec képességei, stb, és majd hívják a többi szuper-szörnygenya (farkasember, stb.) megfékezéséhez is…
  Remélem, azért nem sci-fi-sítik el a dolgot, és a múmia nem lesz valami “ősi idegen faj” képviselője, mert akár ez is kijöhet a nagy modern korba helyezésből.
  Arra meg nem is akarok gondolni, hogy ha univerzumépítés lesz, a többi szörnyét is fenyegetheti ez a veszély.
  Ja és igen: nem hinném, hogy ezeket a szörnyeket univerzumba kellene foglalni. Mindegyik a maga módján érdekes, képregényhősöknél még oké, de természetfeletti lényeknél pont a lényeget fogják kinyírni ezzel. Szerény véleményem szerint.
  A Dracula Untold-ért amúgy nagy kár volt, de ha ez is bukik, akkor tuti nem lesz szörnyuniverzum. Bár Cruise annyira nem szokott bukni, de valahol azt is el kell kezdeni :)

 5. A régiben az volt a jó hogy szerény volt és hogy a múmiától lehetett félni !

  Ezt meg leszarom !

 6. Mondjuk ez alapján nem teljesen értem hogy miért lett simán The Mummy a címe. Kaphatott volna valami alcímet, vagy akár valami teljesen más címet is szerintem.

  Pocok: BF a jelenlegi külsejével már csak a múmiát játszhatná. :(

 7. Hát…ez semmivel nem lett félelmetesebb mint a 80 évvel ezelőtti origi karakter sőt…
  A dracula untold szintjét talán hozza, igaz azt a foshengert nem nehéz felülmúlni.

 8. ok,ez így semmi eddig,nem is értem miért nem tolták el az előzetes idejét ha ennyire nem tudnak érdekeset mutatni egyelőre

  viszont tetszik a universal hozzáállása
  “ezzel itt egy új univerzumot indítunk”
  -főnök,a film bukta lett
  2 évvel később: ezzel itt egy új univerzumot indítunk!”

 9. Ezzel akarnak univerzumot építeni? :)
  Meg itt is fontos volt nőiesíteni a karaktert, majd jön a női Drakula, Drakuláné és női farkasember a farkasnémber, nem mocsárlény lesz hanem mocsárlány és a láthatatlan nő is beköszön?! :)

  Várom azt is, hogy mikor lesz női Freddy Krueger-ünk (Frederica) és Jason-unk (Jasmin Voorhees, Michaela Myers-ünk …

  Miért nem találnak ki új vagy vesznek elő talonból külön jó, erős női karaktereket?

 10. Ennyire azért nem volt rossz, mint ahogy sokan beállítják. Tom fut, ami azért sokat hozzátesz :)

 11. Alapvetően nekem csak az a bajom vele, hogy nem az 20-as, 30-as években játszódik, egzotikus helyszíneken. A Múmia, a régmúlt idők, sejtelmes misztikuma miatt tud ütős Kaland(!) lenni. Ha viszont a modern, környezetbe helyezik, ezek elvesznek, vagy nagyon erőltetetté válnak, és így csak egy szimpla akció film lesz belőle. Egyébként a trailer tényleg úgy néz ki mintha egy újabb MI lenne, ami alapján akár még szórakoztató is lehet, mint egy újabb popcorn mozi.

 12. Nem értem mi a bajotok. Konkrétan nekem ennyi alapján ez jobban tetszik, mint a Galaxis őrzői 2 trailere. Jobban is várom. Tök kreatív néhány VFX.

 13. Tényleg fura trailer, hogy megmutatnak egy nagyobb jelenetet a filmből,de ilyesmire is volt már példa, pl a jack reacher 2 trailerében is így volt.
  Christopher McQuarrie írta a forgatókönyvet, és én benne még nem csalódtam, szóval én bízom benne, hogy összehozott egy jó story-t.

 14. Az előzetes gyenge, de a film simán lehet jó. Nálam várós, de ennyitől nagyon nem pörögtem rá.

 15. Hát ez a repülős jelenet fasza volt, de csak emiatt nem nézném meg a filmet, nem tűnik túl érdekfeszítőnek.

 16. Azt nem értem, hogy mitől lesz Monsterverse. A szörnyek ligába rendeződnek és összefognak? Vagy lesznek “jó útra tért” szörnyikék, akik a még gonoszabbak ellen együtt működnek?

 17. A Brendan Fraser-t emlegetők kedvéért csak annyit, hogy az 1999-es Múmia se csak miatta volt egy szórakoztató film. Jól el volt ott találva minden, hangulat, látvány, akció, humor, de főleg a hangulat. Ez a sztori pont abban az “indiana jones-i” korban, a két világháború közötti időszakban volt telitalálat, amikor a világ nagy része még csak kezdte felfedezni Egyiptom misztikus világát, ami addig csak a kalandoroké, a sírrablóké, na meg a háborúzó törzseké volt.
  Na ez a hangulat ebből nyilvánvalóan teljesen hiányozni fog.
  Szegény Fraser-t meg hagyjátok a kinézete miatt, aki az ő Múmiájának bemutatásakor született, tavasszal már érettségizik…
  Nyilván ha kapna olyan szerepet, seperc alatt összetudná kapni magát, de az öregedés nem opció, hanem velejáró :)

 18. -Te bejössz velem a moziba?
  -Az erőd nekem is erőt ad (hezitálás és elfutás)…várj meg!!

 19. 21. Kal-El:
  Uhhh ez durvább volt mint vártam :D

  De azt meg kell hagyni hogy Cameozott egyben a G.I. Joe első részében, ott még egész jól tartotta magát.

  Értem én hogy szerepre rendbe hozza magát… de akkor is szerep ide szerep oda nem lenne szabad így elhagynia magát….

 20. Most az fair, hogy az egyik legrosszabb képét beraktátok a mai képei közül, ha kigoogle-zzátok találtok helyénvalóbbakat is.

  Amúgy tuti volt betegsége vagy valami szenvedélybetegsége…
  Kb úgy néz ki amúgy, mint a legtöbb színésznő a smink nélkül képeken :D

 21. Hihetetlen ez a Tom Cruise!Zuhan lefele a gép,neki meg csak az jár az eszében,hogy megfogdossa a csajszi mellét?

  :)
  Persze csak viccnek szántam.
  Nálam mindenképp várós a film,szerintem jó kis kalandfilm lesz.
  Egyébként szerintem az Arnold Vosloo által alakított múmia sem volt félelmetes.Viszont a csajmúmia/Vosloo nője(Patricia Velasquez dögösebb volt.

 22. Öhm, ki látta ebben Brandont?

  A Csóka a közepén, aki a felvilágosítást adja Toméknek Russell Crowe…
  na az ő jelenléte igazán meglepő :D

 23. Hát ez nagyon felejtősnek tűnik. Az eredeti Múmia egy kellemes Indiana Jones utánérzés volt, ez meg egy szimpla akciófilm.

 24. Valaki a Petőfi rádión reklámozza ezt a trailert:Amire egész évben vártál.Hát nem tudom.
  A repülős részről az jutott eszembe,hogy meg kéne nézni újra a Főnix útját.A második fele meg inkább a régi Múmia újrázásra késztet.
  Reméljük kerek egész lesz és nem vezetnek fel már most egy halom új szörnyet a’la BvS.

 25. Imhotep legalább valós személy volt, Amanetről semmit nem találni!A régi múmia film nagyon korrekt volt(csak az első rész), a mai napig szeretem, kellően félelmetes volt, jó szereposztással. A csajról nekem is az jön le, hogy egy tök jó csaj, de semmiképp sem szarnék be tőle.Egyenlőre nem győzött meg!Nem adja az egyiptomi feelinget sem!

 26. Ez nem előzetes, hanem maximum egy teaser. És továbbra is fenntartom: ez középkategória pocsék CGI-vel. Sofia Boutella jelenete gondolom az ébredés után játszódik, azért van befáslizva, de már most fogom a fejem, hogy ilyen baromságokkal akarják rátukmálni a filmre klasszikus elemeket.

  Ha már ’99-es remake: az mindenképpen Sommers érdeme volt. Borzasztóan sajnálom, hogy ennyire partvonalra került, pedig ő volt az egyik olyan rendező, aki horrorban még vihette volna valamire.

 27. Vicces ez a hivatalos szinopszis, mert az X-Men Apokalipszisnek majdnem ugyanez volt a felütése. :D Ott is pipa volt az ősmutáns, hogy majdnem nyekk lett a fejének, aztán pár ezer év múlva ébredve látja, hogy a fajtája már messze nem domináns.

 28. nemtom, ilyen intenzív akciókat ritkán látok csak. szóval biztosan nézem, de biztosan nem moziban.

 29. Mi volt ebben spoileres? :D
  A nőiesítés persze kellett… Attól függetlenül egynek jó lesz. Nem kell régihez hasonlítani, semmi köze hozzá, csak ebben is múmia a gonosz. Ahogy már korábban is volt ilyen film, meg lesz is. Nem is értem miért hasonlítgatjátok. Ha ez is akkor játszódna legalább akkor talán lenne értelme, de akkor sem feltétlenül.

 30. yosha: AmUnet, nem Amanet. egy istennőről kapta a nevét, csak emberiesítik a filmbe mert ugye egy istent nem mumifikálnak.

 31. Scorpion82: köszi a spoilert. Mondjuk én voltam a fasz hogy elkezdtem olvasni a kommenteket.

 32. Végre egy film amiben a biztos halál tudatában még a főhős is nyüszít.

  Van egy pár kocka, amikor erős tűz alatt menekülnek valami katonacsávóval, na az szerintem az aki a magi cimbije volt a Fraseréknek úgyhogy ott a cameotók.

  TC a magas tethán szintje miatt kel életre nyilvánvalóan.

  Az emberi erkölcsi megfontolások és úgy általábani eszközrendszer felett álló élőhalott kisasszony azért nem rest a cickót eltakarni ha kimegy az utcára, az otthoni rituáléknál azonban nem zavartatja magát.

 33. EpicZurg: ha nem szeretnél spoiler-t, akkor pont ,hogy a kommenteket nem szabad olvasni…de ami benne van a trailer-ben, teaser-ben, az már nem igazán számít spoiler-nek. Azért sem, mert vélhetően a bemutatóig leadott összes további trailer-ben is el fogják sütni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.