23 hozzászólás a “Az lesz a címe, hogy Star Wars: Episode VIII  —  Forces of Destiny?” bejegyzéshez

  1. Akkor majd a harmadik(9.) film címében is legyen benne az “Erő”. Amúgy okés szerintem. Nem sokára úgyis megtudjuk, RO előtt biztos lesz valami.

  2. Már a Force Awakens is kicseszett béna volt, a magyar egyébként hű fordításról már nem is beszélve, szóval elvárásaim nincsenek. Mondjuk az episode 7 után a film iránt sem.

  3. Úgy csináltok mintha a film címén múlna hogy milyen lesz a film minősége. :D Kit érdekel a címe? Tőlem lehet Hupikék és törpikék is csak a film legyen jó.

  4. Ez az, kit érdekel a film címe, vagy a története, vagy a megvalósítása? Lényeg, hogy polkorrekt legyen.

  5. Elég generikus, a Force Awakens annak idején nagyobbat ütött. Az is szögegyszerű, de valahogy ki tudta váltani azt a végtelen várakozást és misztikumot, ami magát a filmet is megszépítette. Node majd lehet “kreatívnak” lenni a magyar címadásnál: Nyolcadik Utas az Erő, Csajok az Űrben, Űrpasik a Pácban, Született Jedik…

  6. Egy új remény
    A birodalom visszavág
    A jedi visszatér

    Ezek se voltak agyonbonyolított címek, de valahogy mégis kreatívabbak voltak mint Az ébredő erő például. Legalább a tényleges storyra utaltak és nem ilyen semmitmondó hülyeség volt az összes. Javítsatok ki de én nem emlékszem semmilyen ébredő erőre a hetedik részben.

  7. Ventillátor:
    Komolyan? Akkor nem tudom, hogy melyik filmet nézted.
    Amúgy meg semmi baj a címmel. Az ébredő erő is jó volt. Utalt a filmre és a sorozatra is, de persze problémázzunk ezen… :)

  8. Azért az nagyon eröltetett lenne ha megint a Force szó szerepelne a címben. Remélem ez nagy kamu.

  9. Tuti, hogy nem ez lesz a címe. Lehet néha birkák, de profik dolgoznak a filmen, nem fognak olyan címet adni neki, amiben szerepel az erő szó még egyszer.

  10. Ventillátor: Baztikuli ember. Az egész film arról szólt konkrétan ahogy Reyben újra felébred az erő. :D Ha valamire akkor pont a 7. rész címére nem lehet panasz.

  11. Szerintem legyen inkább az alcíme az, hogy “annyira nagyon itt van az erő már megint, de most tényleg”! :-D
    Vagy Dzsedáj forevör! :-D

  12. Ha tényleg ez lesz a címe, akkor én részemről egyre jobban hiszek a “Rey Anakin reinkarnációja” teóriában.

  13. Ez a “cím” rettentő erőltetett, nem hinném, hogy valós lenne.
    A VII. epizódé jobb (nem jó, de jobb). Kár, hogy a film nem.

  14. Csinálják meg a Birodalom Visszavág remake-jét ezúttal és akkor legyen “Az Első Rend bosszúja”, akkor senki nem fog gyanút.

  15. The New Hope, The Empire Strikes back, Return of the jedi…ezek a címek se voltak kreatívabbak, mint a The Force awakens, vagy akár ez. Kicsit ugyanaz ez is, mint amikor az újabb SW filmekben fikázzák azt, ami a klasszikus trilógiában is benne volt, csak megszépítette anno az újdonság varázsa, azóta meg a nosztalgia.

    @DarkEagle: leírtad helyettem, amit én is akartam. :)
    Általánosságban szerintem az összes SW filmnek el volt találva a címe, ha valamivel, ezzel egyiknél sem volt gond.

    Szerintem angolul ez is jól hangzik. Kérdés, hogy fordítják le, ha végül ez marad. Alapvető gond a SW univerzummal, hogy a magyarnak egy szava van az erőre, míg az angolban ott a “force” meg a “power” ami szinte ugyanazt jelenti, de mindkettőt használják mindenféle értelemben. Nekünk meg mind a két formája csak “erő”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.