Dunkirk-előzetes: Nolan háborús filmje

Ezúttal semmi mindfuck nem várható, csak egy brutális háborús film a Dunkriknél történtekről. Remek szereplőgárda, nem agyonCGI-ozott látvány. A probléma legfeljebb az lehet, hogy Nolan többnyire inkább hideg rendező, így kíváncsi leszek miképp állt ehhez a feladathoz. Azárt a “nem megyek oda vissza” jelenet jó volt.

dunkirk-trailer-screenshot

Videó a tovább mögött.

human
írta
2016. 12. 14. 16:28
megjelenés
51
hozzászolás


51 hozzászólás a “Dunkirk-előzetes: Nolan háborús filmje” bejegyzéshez

 1. A CGI mentességet pártolom! Viszont ez a trailer nem indított meg túlságosan! A zeneválasztás pocsék! És igazából semmi olyan jelenet amiért már rohannék is a moziba!

 2. A rendező és a szereplők miatt várom,de nem vagyok a műfaj rajongója.
  A Fury-t is megnéztem ugyanezen okokból.

  Jónak tűnik és Nolan biztos,hogy a lehető legrealisztikusabban fogja bemutatni ezt.

 3. ez eddig nulla. n+1-edik háborús film és valami olyan rettentően steril az egész látvány, hogy arra nincsenek szavak. egyáltalán, semmi hangulata nincs. meglepően rossz. aztán lehet, csak a trailer gagyi nem tudom.

 4. Kíváncsivá tett, de azért egyelőre nem fogok a moziba rohanni.
  De a szereplőgárda miatt már megéri bepróbálni.

 5. nem tűnik ki belőle zsenialitás vagy akár az eredetiség. ezt lehetett volna ellensúlyozni a trailer eredetiséget sugalmazó hangulatával, de ezt se érték el. eddig egy tipikus háborús film ami a hazatérés reményéről szól. hátha lesz jobb előzetes is.

 6. Én nagyon bírom Nolan filmjeit és ezzel a témával kiesik a legnagyobb gyengesége is, nem kell női karakterrel bajlódnia :)

 7. Biztos jó lesz, de ez a tréler egy nagy nulla. A teasernek sokkal jobb a hangulata, ez nagyon hallmarkos.

 8. Imádom Nolant, de ha belegondolok egyik filmjének a trailer-ét se néztem meg, így bízok benne, h moziban ez is fasza lesz. Mert az előzetes engem sem győzött meg, de azért vannak benne igéretes jelenetek.

 9. fura tréler az biztos, de én bízom abban, hogy a film jó lesz, nekem nem is kéne olyan trailer, ami több erős jelenetet lelő.. viszont az igaz, hogy Nolan kapcsán ilyen vacak zenét, még nem nagyon hallottam.

 10. Semmi sci-fi? :( Valóban egy tipikus háborús filmnek néz ki, viszont bízok a rendezőben és remélem több lesz annál.

 11. Steril. Színtelen. Szagtalan. Unalmas. Sótlan karakterek, a huszonháromezerhatszáznegyvenkettedik háborús film. Mit akar Nolan mondani? Tényleg csak egy Oscart szeretne? Remélem megkapja, és akkor jöhetnek megint a sci-fik, mert ez egy nagy nulla. Jó, nincs agyonhasznált CGI. Jó, IMAX kamerával veszi fel, biztos szépek lesznek a nagytotálok. De ezt én meg sem nézem. Elnézést kérek minden Nolan rajongótól, magam is az vagyok pedig.

 12. Én untam, vártam a lelkem mélyén valami sci-fi beütést,de eddig úgy néz ki,mint ha nem Nolan film lenne 😟

 13. Én is úgy vagyok ezzel a filmmel mint itt páran. Remélem több lesz egy egyszerűs háborús filmnél és a moziban jön az óriási mindfuck!

 14. Nagyon kev€s az olyan háborús film ami tetszik. Ez nincs köztük. Na majd a fegyvertelen katonát megnézem.

 15. A Dunkerque-nél történtek filmes feldolgozása számomra a német vezetés szempontjából lenne igazán érdekes (hogy hogyan sikerült ezt így elkefélniük), ez így egy grandiózus mentőakció bizonyára profi feldolgozása lesz, de nem tűnik semmi többnek, sok érdekesség aligha vár bárkit is a moziban.

 16. Nyílméregbéka, megölted a bulit :D Egyébként egy háborús filmben milyen sci-fi-s twistet vártok? :)

 17. Micsoda jóstehetségek vannak itt. Sírok az olyan embereken akik 2 perc összevágott anyagról meg tudják mondani, hogy jó vagy rossz lesz a film. Úgyis mindenki ott fog toporogni nyáron a moziknál, hogy megnézhesse.

  Amúgy szerintem az előző két filmjének sem volt nagy szám az előzetese… és tudjuk, hogy mi lett belőlük.

 18. ja, az Interstellar foscsi, az utolsó Batman hulladék, az Eredet a fogyatékosok Bibliája. ebben az előzetesben pedig annyi háborús hangulat van, mint a Kacsamesékben. le a kalappal, tényleg! :DDD

 19. Nolan steril? Pipa!
  Nolan a film művészet mérnöke, ennyi és már a tévében is hódít a nolanizmus.

 20. Mivel II. vh a téma, alapból nézős. Nem világos ugyanakkor számomra, hogy mire is akarják felvezetni a sztorit. Ettől függetlenül várom a filmet, a trailer az önmagában nem sok mindent jelent. Van viszont egy könyv, amit ajánlok elolvasásra: Robert Merle: Két nap az élet. Lehet szerencsésebb lett volna egy katona szemszögéből megközelíteni a témát, mert az ilyen átfogó történetmesélés egy ilyen eseménytelen háborús epizód esetében lehet félre fog csúszni és csalódást okoz.

 21. Mielőtt még nem jött ki semmilyen hír, hogy Nolan mit fog rendezni az Interstellar után nagyon megörültem, hogy az AKIRA kapcsán tárgyal, amiből trilógiát tervez (ez bizony több helyen megjelent hír volt). És csalódtam, amikor kiderült h vmi 2. VH-s filmet csinál, így most kivételesen először nem igazán váltam érdekelté egy Nolan-film kapcsán, de tuti moziban nézem, mert tuti jó lesz. Az Interstellarban kipróbálta hogy megy neki a drámai rendezés (szerintem kurvajól) és most kicsit félreteszi a tudományt és klisésebb vizekre utazik az Oscar érdekében. Igazán kijárt volna már neki, mert nem akármiket tett le az asztalra. Mindazonáltal biztos jól összerakott és erős film lesz, de engem a témaválasztás miatt nem izgat ez a film annyira, ahogy általában ez lenni szokott Nolannal kapcsolatban. Bár még a remény mindig él bennem él igazi Nolan-féle AKIRáért.

 22. Nem szokott véres filmeket gyártani, az előzetesből is az derül ki, hogy itt se nagyon lesz… Háborús film vér nélkül, háát nem tudom…

 23. kiváncsi leszek mi lesz az egésznek az üzenete az állítása. Mert azért x millio dollárt csak úgy nem osztogatnak filmekre. Nolan ide Nolan oda :) Persze az is tiszta mivel se részesei nem voltunk ennek az érának én személy szerint semmilyen átélést ezért sem tudok átvenni. Lehet usában több fronton is fontosnak gondolta/gondolták ezt a filmet. Tényleg nemvagyok jártas a témában, de ez a film valami abban az időben megtörtént óriás dolgot dolgoz fel amit még senki soha ilyen szemszögből? Ez ilyen emlékezés film, vagy tisztelgés film bizonyos emberek elött. Biztos ha tudnám a rendező szándékát máshogy látnám a dolgokat. És remélem ez nem ilyen strigula film, hogy jó akkor legyen nekem is egy grandiozus háborús filmem, pipa. Arra meg nem is akarok gondolni hogy ez csak az oszkár miatt született. ne keljen csalódnom :) A látottak nem piszkáltak fel mint filmélmény sem. Független a témától. De legyen jó és szuper meg minden :)

 24. Tuti lesz valami, Nolan simán megkapott 150 millát erre,ami sosem fog visszajonni egy sima háborús drámából. En sajna nagyon reménykedek benne.

 25. Hát, a statiszták sem lettek jobbak. 0:37-nél mi történik már? :D
  Olyan steril az egész látvány, mint egy Jeunet-film. Csak az a gáz, hogy Jeunet egy zseni, Nolan meg egy tartalmatlan lufi.

 26. Lehetséges Spoiler…

  A katonàk màr mind halottak, a lelkük még a parton ragadt. Làttunk ilyet is pàrszor. A Lost-ban nem ez volt?
  Remélem nincs igazam.
  Vagy csak a szeretet képes kihozni öket a partról?! :-D

 27. imiszito: Lehet usában több fronton is fontosnak gondolta/gondolták ezt a filmet.

  Nem tudom ott mit gondolnak fontosnak, de konkrétan a háborúnak ebben a szakaszában és ezen a helyszínen csak britek és franciák álltak szemben a németekkel, tehát az amerikaiaknak közük nincs az itt lezajlott eseményekhez. Ezért is érdekes a témaválasztás, mert itt nem tudnak a hazafias érzésekre apellálni, ez nem egy magasztos történet lesz. Amúgy sem az volt, hanem egy fejvesztett menekülés. Szóval már csak ezért is kíváncsian várom, mire fut ki a sztori. Önmagában elmesélve ez a történet elég unalmas. Politikai szál nem nagyon van benne (trailer alapján), tehát passz.

 28. Élien: nekem is az a rész volt az előzetes totális kudarca. Még végig se néztem, de már visszatekertem, hogy tényleg jól láttam e történteket.

 29. tyűű hát én várom :) lehet itt fröcsögni, de sztem Nolan szépen megoldja majd. Én szeretem a munkáit.

 30. Ez a trailer szerintem is gyenge, bár tény, hogy ez még nem jelent semmit. Inkább engem is a témaválasztás nyugtalanít. II. vh-ról érdekes csinálni ma már nagyon nehéz. Ha lenne végre egy bátor filmkészítő, aki végre a vesztes oldalról is forgatna arra lehet érdemes lenne beülni, de a “mekkora kibaszott nagy hősök voltak a szövetségesek” és a “mesék a gázkamrából 210. része” engem már untat. Még az amerikai pár évszázados történelem is izgalmasabb annál, hogy mindig abból a 2-3 eseményből csináljanak filmet :P (tudom, jelen esetben angol katonák lesznek reflektorfényben :) )

 31. Nemtom mi a bajotok ezzel, sztem kurva jó trailer lett. Benne van az a Nolanos titokzatosság, amit megszokhattunk. Rohadt várós

 32. Élien (48.): Maga a csata német győzelmet hozott, de azzal, hogy kvázi asszisztáltak az azt követő brit mentőakcióhoz, döntő hibát követtek el a háború egészére nézve. Ily módon Dunkerque elsősorban az elképesztő(en sikeres) evakuálás, és nem a hatalmas német győzelem helyszíneként maradt meg a háborús krónikákban és a kollektív emlékezetben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.