Jöhet a Gotham City Sirens

David Ayer (Suicide Squad, Fury) rendezi, de szerencsére nem írja a női DC karakterekre koncentráló Gotham City Sirens-t. Margot Robbie lesz az egyik főszereplő. Természetesen Harley Quinnt alakítja itt is.

harley-quinn-movie-hammer-mallet
(Talán ezt is használja majd.)

Új Catwoman és Poison Ivy is várható! Előbbit 99%, hogy nem Anne Hathaway fogja alakítani, hiszen a Nolan-trilóga lezárult és nem része a DC/Warner filmes univerzumának. Mindezek mellett elvileg még mindig tervben van a Suicide Squad 2, na meg egy spinoff Deadshot karakterére koncentrálva.

86 hozzászólás a “Jöhet a Gotham City Sirens” bejegyzéshez

  1. Gotham City Sirens… Gratula. Az a széria, ami Batman “halála” idején játszódik, és a főszál arról szól, hogy Macskanő a Batman család részeként hogy próbálja visszafogni Harleyt és Ivyt attól, hogy bűnözési hullámot indítsanak. Az a széria, amiben Rébusz már nem bűnöző, hanem magánkopó, az a széria, amiben Harley már megint túltette magát Jokeren (nem végleg). Az a széria, amiben Dick Greyson a Batman, az a Dick Greyson, aki a DC filmes univerzumában még nem is létezik… Elképesztő a Warner éleslátása. Mintha direkt nem akarnának normálisan felépíteni egy sztorit.

  2. Ezt most DC rajongóként mondom, hogy hihetetlen amit művelnek, de tényleg! Úgy tűnik semmi sem számít, csak az, hogy jól teljesített a film a kasszáknál (SS). David Ayert én soha többé nem engedném a DC közelébe, mert amit művelt az kb. megbocsáthatatlan. Erre megkapja ezt is xd.

  3. @sgtGiggsy: És te úgy gondolod, hogy PONTOSAN ilyen lesz majd ez a film. Mert olyan még nem volt, hogy valaminek csak az ötletét vegyék alapul és valami eredetit csináljanak. De fikázni könnyebb…

  4. @LasDen
    Miért akarnak valami eredetit csinálni egy már “valami eredeti” dologból?
    Nagyon sok barátom (nemtől függetlenül) ezt mondta az SS-ra
    “Sexy volt”
    Én hánytam tőle..

  5. Deadshot kaphatna filmet, csak könyörgök, ne eredet sztori legyen, a lényeget a SSból megtudtuk, lépjünk tovább.

  6. Én inkább hálás vagyok, mert kb eddig nulla volt az esélye, hogy valaha egy Sirens filmet láthassunk, erre most meg igencsak nagy.
    Annak örülök, hogy nem Ayer írja, mert bár szerintem tud ő, bizonyította is már, de amellett az orkos film mellett megint nem lenne ideje és csak későn kezdene bele..ezt meg már írja más, akivel azért mint rendező együtt dolgozhat, az időbeosztás is jobb. Számomra egyébként külön öröm, hogy lesz elég női szuperhős és gonosz is ebben az univerzumban és nem kell a 40. filmig várni :D. Amúgy ha én író, rendező lennék szintén eredeti sztorit akarnék írni a saját hangommal..inspirálva az eredeti sorozatból…

  7. Melyik képregényszálat vitték át egy az egyben filmvászonra? Semelyiket, és itt nem csak a jogok és ezek álltak a háttérben, hanem mert mást akarnak/kell mutatni, mint amit megírtak 10-60 évvel ezelőtt.

  8. A Suicide Squadban Harley volt számomra a legrosszabb karakter. Egy 45 kilós ripacs, baseball ütővel a harc közepén. Marha sok értelme volt beválogatni a csapatba. Neki Joker oldalán kellett volna őrültködnie. Max arra jó. Erre most meg egy teljes filmet akarnak alapozni rá. Ayer is visszatérhetne a komolyabb történetekben. Abban ő nagyon jó.

  9. Nem Birds of Prey filmről volt szó…? Na mindegy, de most már egy rendes Poison Ivy-t várok ám, különben baj lesz :P

  10. @LasDen: Nos lássuk. A jelen filmes DC univerzumban a Gotham City Sirens következő JELENTŐS karakterei nem léteznek még: Poison Ivy, Macskanő, Rébusz, Dick Greyson. Pontosan az volt a baj (az egyik nagyobb) a BvS-sel, meg a Suicide Squaddal, hogy totál előkészítetlenül dobált be olyan karaktereket, akiknek a világon belül már nevük van, és ismerni kéne őket. Erre itt jön Macskanő, akinek nagyon fontos a múltja Batmannel, és Ivy, aki a Gotham City Sirens idején már csak mérsékelten terrorista. A jelentősebb mellékkaraktereket meg már hagyjuk is, mint a Batmant játszó Dick Greyson és a jó útra tért Rébusz. Egyáltalán hogy teszik össze a három csajt előkészítés nélkül? Eleve is az esetek 90%-ában egymás ellen vannak, mert Macskanő tudja kicsoda Batman, Ivy a saját céljai, Harley pedig Joker miatt nem annyira barátja a bőregérnek.
    Ja és azt már ne is mondjuk, hogy a Gotham City Sirensben már azért ott kellene lennie annak is, hogy Harley Ivytól kapta a “képességeit” (bár Harley képességei kimerülnek abban, hogy nagyjából egy olimpiai szintű atléta) ott kellene lennie a Macskanő és a Harley-Ivy páros közt húzódó ellentétnek, ott kellene lennie a kialakulóban lévő szexuális feszültségnek Ivy és Harley közt (mert hogy az valahol ott kezdődött, mostanra ők ketten már kvázi egy pár a képregényben), hogy Macskanő Batman oldalán van annak ellenére, hogy amúgy egy bűnöző…
    Megint ugyanaz az idióta recept, amit az emberek már a Pókember 3 óta utálnak: zsúfoljuk túl a filmet jelentős új karakterekkel. Orrba-szájba szidta mindenki a Pókember 3-at emiatt, a Csodálatos Pókember 2-t úgyszint, a BvS-t is, a Suicide Squadot is, a Warnernál mégis úgy ragaszkodnak hozzá, mintha kötelező lenne. A mozinézők még nem is látták Harleyt gonoszként (pedig jelentős szerepe van a Joker mellett eltöltött időnek a karakterívében) és semmilyen formában sem látták Ivyt, vagy Macskanőt, erre rögtön egy team-up filmmel lépnek be az univerzumba. Nulláról indított karakterekkel egyszerűen NINCS SÚLYA az olyan sztoriknak, amiket már ismert karakterekre írtak. Ilyen volt a BvS, ilyen volt a Suicide Squad, 90%, hogy ilyen lesz a Justice League, és 1000% hogy ilyen lesz a Gotham City Sirens is.
    Egyszerűen botrány, hogy a jó alapanyagból mekkora szarkupacot épít a WB.

  11. Nagyon szeretem a DC-t. Man of Steelt imádtam, BvS extended is tetszett a sok fikázás ellenére de amit az SS-el csináltak azt nem tudom megbocsájtani. David Ayert, aki kitaláta ezt az okádék Jokert el kéne tiltani a filmezéstől. No hope for the DCU.

  12. Nagyon szépen kifejtette sgtGiggsy fentebb, hogy mitől lesz megint egy felemás film ez az egész.

    Nem tudom a Warnernél ki felel a képregényes szekcióért, de elbeszélgetnék vele egy fél délutánon át, hogy hogyan kell felépíteni egy – amúgy már kitalált – univerzumot tisztességesen. Aztán, ha nem érti meg, kirúgatni a francba.

  13. Én nem ismerem a képregényeket, de ha sgtGiggsy információiból indulok ki, akkor ez így nem lesz jó.
    Itt látszik az igazi ellentét a Marvel és a DC között. A Marvel egy előre lefektetett terv alapján dolgozik. Az, hogy a filmeket szeretik-e az emberek az egyéni dolog, de van egy átgondolt univerzumépítés. A DC nem csinál mást, mint reagál. Ha valamit szerettek a népek akkor az kapjon gyorsan egy filmet, az univerzumot meg majd kiigazítjuk valahogy. Ez így soha nem fog működni. Mellesleg az SS kijövetelekor ugye Ayer ragaszkodott hozzá, hogy ez márpedig az Ő filmje, a stúdió nem vágta szarra. Ebből kiindulva a közelébe nem szabadna engedni még egy képregény filmnek. Amúgy szerintem az emberek nem előre fikáznak, csak az eddigi események alapján következtetnek a legvalószínűbb kimenetre és eddig nincs okunk tapsikolni. A WW talán helyreteszi a dolgokat, de megtanulhattuk, hogy a jó trailer sem garancia semmire.

  14. A Sony is nagy arccal és lendülettel bejelentette a 3. Pók filmet, a Baljós Hatos-t, megszellőztettek egy esetleges Venom filmet is, aztán mind kuka lett.
    Van egy olyan érzésem, hogy a DC is jár majd.

  15. 15. DonMartos: Ja előre lefektetett terv a Marveltől. Már nem azért de a Hihetetlen Hulkban megjelenő Vezetőről semmit nem tudunk. Sólyomszemről dettó semmit nem tudtunk amikor megjelent a Bosszúállókban, csak annyit hogy egyszer majdnem lelőtte Thort. Higanyszál már az első filmjében kipurcant. Pókember is hirtelen megjelenik a Polgárháborúban mert megkapták a jogokat. Fekete Párduc sem kapott semmi bevetést még is nagy hangsúlyt kapott az ő szerepe is abban a filmben. Emberek hagyjátok már!! Nem kell annyira alapozni, úgysem tudják visszaadni több száz füzetnyi karakter fejlődést neked legalább 9-10 filmben. Ott is működött itt is fog. Már nem azért de melyik idióta nem vágja Harley Quinn vagy Macskanő karakterét???? Még az anyám is egyből felfogta kicsodák amikor megnézte azokat nyamvadt filmeket, csak azért mert éppen nem volt más dolga. NUKU képregény vagy bármilyen háttértudással.

  16. Ez már nekem is sok. Ezeknek elment otthonrol. Jelezném 12 szer láttam a BvS-t….
    És 94 ota olvasok dc-t. Ha megcsinálják ezt a filmet én leteszem a Dceut.
    Bár nekem mér a Flash és Aquamen ujragondolások se tetszenek.
    Ez igy nagyin rossz irényba halad

  17. vacsad: hát ezaz, gondolom nem voltak alaptalanok azok a pletykák, mivel elég logikusak voltak, de máris változott a koncepció.

  18. Huskar: teljesen igaz, lehet mélyvízbe dobni karaktereket, csak a DC/Warner eddig nem volt képes rá.

  19. @Huskar: Azt ugye látod, hogy az általad felhozott példákban egy, legfeljebb kettő új állandó karakter került bevezetésre filmenként? A Bosszúállókban Sólyomszem volt az egyedüli addig meg nem alapozott karakter. A Bosszúállók 2-ben Quicksilver és a Skarlát boszorkány, de őket konkrétan ott vezették be (és Quicksilver nem is nagyon maradt az MCU-ban). Pókembert tényleg csak úgy bedobták a Polgárháborúba, de Fekete Párducot rendesen fel is építették.
    Ezzel szemben mit csinál a Warner a DC filmekkel? A BvS-ben már egy “öreg” megkeseredett Batmant vet be, és a film szempontjából irreleváns módon teaseli a teljes Justice League-et. A Suicide Squadban pedig nulla már ismert karaktert emel úgy az univerzumba, hogy ők elméletben már közismert gonosztevők, épp csak senki sem látta még őket gonosz dolgokat tenni.
    Azzal pedig ne gyere, hogy az emberek ismerik ezeket a karaktereket, mert úgy nem lehet filmet, és filmes univerzumot építeni. “Tudod ki ez a karakter, mert láttad már más médiumban. Igaz, hogy nálunk a háttérsztorija totál más, a karakterfejlődése is, és nyilván különbözik attól, akit a képregényben pre és post New52, videojátékban, rajzfilmben, korábbi filmben megismertél, de. Fogadd el. Ugyanaz. De más. De mégis ugyanaz” Ez egy baromság.
    És nem, nem kell többszáz képregénnyi alapozást visszaadni. De mondjuk a Suicide Squad és a Justice League előtt nem ártott volna még egy nyomorult Batman, Flash és Zöld Íjász film, hogy a főbb jó-, és rosszfiúkat feltegyék a térképre. Nem több, de legalább ennyi. Még csak azt sem mondom, hogy az ő eredetsztorijuk kellett volna legyen, elég lett volna, ha megismerjük őket és átélünk velük egy, az életük szempontjából jelentősebb szóló kalandot. Vagy egye-bassza, ha nem akarták ezt, akkor meg kötötték volna be a filmes univerzumba az Arrowverse-t, és azzal a munka jó részét le is tudták volna. De ez így nem jó. A Warner mindent akar és egyszerre. A Gotham City Sirens már az ötödik team-up filmjük lesz, miközben az eddig megjelent és az ismert tervezett filmjeik száma lehet vagy tíz-tizenkettő. Semmi íve nincs sem a karakter, sem az univerzumépítésüknek. A team-up sztoriknak eleve az a szerepük, az teszi őket különlegessé, hogy már ismert és szeretett (utált) karaktereket eresztenek össze bennünk. Ettől van súlyuk és jelentőségük a maguk univerzumán belül. Az úgy nem működik, hogy nesze bazmeg itt van öt főszereplő, fogadd el, hogy mindegyik főszereplő, de itt most úgy is csak ketten kapnak jelentős szerepet. Egy karakter kellő felépítéséhez szükség van időre, anélkül csak lóg a levegőben, a megismert dolgok, és az agyunkba ásódott, hasonló karakterekkel kapcsolatos sztereotípiákra épülve. Egy team-up filmnek nem viheti el a felét az, hogy megismerjük a karaktereket, mert az ismerkedés pont azt veszi el, amitől ez a fajta sztori valóban különleges szerepet kap a maga világán belül.

  20. Miért Fekete Párducról mit tudsz? SEMMIT. Pókemberre meg azt alapozod amit eddig láttál. Ennyi. Ne fogadd el, hogy igazam van te bajod.

  21. Szerintem a hardcore képregény rajongók vissza kéne vegyenek az elvárásaikból. Ezek a filmek a nagyközönségnek készülnek elsősorban, nekik meg oly mindegy, h mi a képregény eredete egy karakternek, ha a filmben és az univerzumba működik, amit újonnan kitalálnak. Aki ezt nem tudja elfogadni az ne is foglalkozzon a készülő filmekkel, vagy elégedjen meg az Easter egg-ekkel.

    És naná, hogy egy filmstúdió meglovagolja a hype-ot miért ne tenné? Épp elég embernek tetszett, amit eddig láttak, hogy jogosan gondolkozzanak folytatásban és spin-off-okban. Úgy csináltok, mintha ez valami újdonság lenne.

    Szerintem az eddigi 2+1 filmek hozzáadtak az átfogó történet ívhez. De itt sem kellene 3 filmet egy 10+ filmmel rendelkező univerzumhoz hasonlítani, max az első 3 filmjükhöz, építgetés és karakter fejlődés tekintetében.

    Nem csak a Marvel módszer van univerzum építésre, majd szépen a DC is megtalálja a maga bevált módszerét, ne kelljen már tőlük is Marvel filmet lássunk.

  22. Teljes mértékben egyet értek @Huskarral. Marvel sem csinálja jobban a karakterek felépítését mert csak a főbb karakterek kaptak 1-nél több filmet. A legtöbben csak az épp aktuális filmben szerepeltek és előtte nem voltak felvezetve. Ha minden egyes karaktert felvezetnének külön filmben akkor 100 évig tartana minden.

    Egyébként meg az hogy a Sirens hogy történt a képregényben nem jelent semmit. Nem muszáj nekik ugyan úgy csinálni. Marvel Polgárháború is szinte teljesen más volt mint a képregényekben mégsem láttam senkit se pampogni. Azért röhej ez a divat haterség a DC felé. Lehet hogy totál átlagosak az eddigi filmjeik de most komolyan aki azt mondja hogy a Marvel közepesnél jobbakat alkotott az nem látott még jó filmet. Marvel is csak annyit hoz amennyivel eladja a filmet. Ráragasztják hogy univerzum és mindenki be is nyeli. Őszintén szólva mire a Sirens film moziba kerül addigra már 2020-at írunk szerintem. Arról nem beszélve, hogy már annyi Bruce Waynet láttunk moziban hogy nem is bánnám ha egy fiatalabb új Batman jönne majd idővel ha már úgyis idősebb Batmant kaptunk.

    Human helyében én minden képregény poszt alatt tiltanám a kommenteket mert röhej hogy mik folynak itt. :D

  23. Ja egyébként ne felejtsük el hogy Geoff Johns átvette a DC filmes univerzumot szóval már a Wonder Woman után megmondhatjuk mire is számíthatunk az ő irányítása alatt. Ne az eddigi filmekből ítéljünk. Ha emlékeim nem csalnak Marvel feje is csak később vette át az irányítást. Persze lehet tévedek de ez most mindegy is. A lényeg, hogy a WW és a JL film után meglátszik mit akarnak, mert ROHADTUL NEM A RENDEZŐK HIBÁJA ami eddig volt a filmekben. A Warner és a DC bakizott, elvégre nem a rendezők a górék. Ők is csak utasításokat követnek és ezt látom sokan elfelejtik.

  24. DarkEagle
    Kevin Feige, aki jelen volt a Pengénél, Tobey trilógiánál, Fantasztikus Négyeseknél, Hulknál stb.. ezeknél mindnél producer volt, majd a Marvel elkezdte 2006-ban a Marvel Stúdiót, aminek a főnökségébe rakták Kevin Feige-t és az ő elképzelései alapján indult el minden még a Vasember is, szóval minden amit ma univerzumépítésnek hívunk az Kevin Feige fejéből pottyant ki, tehát a Marvel-től. Ilyen producer, aki ennyire vágná a dolgokat és dolgozott egy rakás ilyenbe nehezen hiszem, hogy van a DC-nél, hiába jönnek a DC fanatikusok és reménykednek. Van a Marvelnál is rossz film, de ők alapoznak és nem lövik el az első nagyágyújukat a 2. filmben, sőt az egyik legnagyobb ellenségükre építenek 20 filmet és lehet azzal jönni, hogy még keveset láttuk Thanost, de mindvégig jelen van a kövek által és a kövek a legfontosabbak, amiket nagyon szépen felvezetnek, Thanos pedig jöhet a Galaxis őrzői 2-ben, Thor 3-ban stb..

  25. Mire Thanost bejön én már nem leszek ott, hogy lássam :D CW volt az utolsó, ami talán nem így lett volna, ha az eredetileg tervezett igazi CapAm 3 az amit kapunk, és nem egy reakció a BvSre, ami ugye végig tervben volt lol, már az első Vasembert így csinálták annyira megvan mnden tervezve, az egész S.H.I.E.L.D. hydrás cumó volt, de ezt felejtsd el nézd hogy harcolunk a reptéren yay!!!
    Sirens film jó messze van még, megvan a polcon a cucc, de nem pontosan ugyanaz kell…főágba nem hiszem, hogy hatása lesz, nem is baj

  26. @DarkEagle: Azért kéne letiltani a kommenteket a DC filmeknél, mert NEKED nem tetszik, hogy az emberek milyen véleménnyel vannak a DC filmekről? Ez most komoly?
    Ez a divat haterkedés meg olyan dolog, hogy hol voltak a divat haterek a régi Superman filmeknél? Hol voltak a divat haterek a Keaton féle Batmaneknél? Hol voltak a divat haterek Nolan trilógiájánál? Hol voltak a divat haterek az Arrow első két évadának idején? Hol voltak a divat haterek a Flash első két évadának idején? Hol voltak ezek a divat haterek a The Dark Knight Returns, Under the Red Hood, Assault on Arkham idején? Hogy van az, hogy ezek a divat haterek KIZÁRÓLAG a filmes univerzum építésének elejénél jelentek meg? Ja, hogy a WB ótvar szarul csinálja? Nincs több kérdésem.
    És nem tudom mennyire veszed észre, de igaz, hogy a Marvelnél csak a főbb karakterek kaptak egynél több szóló filmet, azonban a DC-nél egyelőre KIZÁRÓLAG Superman. Mondjuk a képregényes-rajzfilmes világ egyik legnagyobb összecsapását elintézni még az előtt, hogy Batmannek lett volna önálló filmje, hát legalábbis meredek ötlet volt. Azt meg ne mondjuk már, hogy közepes film lett volna a BvS, vagy a Suicide Squad. Egyik sem volt az. Az előbbi vontatott, mégis kidolgozatlan, az utóbbi meg egy katyvasz, ami nem tudta eldönteni, hogy most véresen komolyra vegye magát, vagy vígjáték legyen. A Marvelnek vannak kifejezetten jó (Avengers, Ironman, Amerika Kapitány 2) közepes (Hangya, Thor, Ironman 3, Avengers 2, Polgárháború) és még élvezhető, de gyenge (Thor 2, Ironman 2) filmjei. Gyakorlatilag a vállalható és a 9/10 között ingáznak, a WB ezzel szemben csak szar DC filmet csinált eddig. Koncepciótlanul építkeznek, és szemmel láthatóan nem látják át, hogy mi miért van a DC világában. Nem értették meg, hogy mitől volt erős Batman és Superman összecsapása a Dark Knight Returnsben, nem értették meg, hogy a Suicide Squad az egy black-ops csapat illegális akciókhoz, nem metahumán elhárító egység, nem értették meg, hogy mitől nőtte ki magát top5 népszerűségű karakterré Harley Quinn… És nem, nekem ne gyere azzal, hogy a képregényt nem lehet egy-az-egyben áttenni filmekbe, mert de, lehet. A Marvel képes volt rá. A sztorikon változtatott, de a karakterek és történetek szellemisége megmaradt. A WB-nek ez nagyon nem sikerült, csak arra mentek rá, hogy ha a Marvel humoros, akkor ők darkosak lesznek, ennyi.

  27. “Koncepciótlanul építkeznek, és szemmel láthatóan nem látják át, hogy mi miért van a DC világában.”

    Ez nem korai még 2+1 film esetén? Mégis mi jött le a Marvel első 3 filmjéből?

  28. Csigusz:
    Nos ameddig figyelemmel kísértem az ezzel kapcsolatos interjúkat eseményeket, addig nem volt egyértelmű alapsztori, ha jól emlékszem… ebből mertem következtetni, hogy tovább mentek volna ezzel a hydra szállal, ami még érdekes lett volna számomra, de úgy tűnik tévedtem, mert ahogy most rákerestem találtam frissebb interjút és kb azt mondják vmi zombikat is tartalmazó dolog lett volna..hogy az jól sült volna-e el nem tudom, de legalább Amerika Kapitány film lett volna :)

    Aa:
    Szigorú az internet népe és gyorsan felejt. Plusz ha lettek volna olyan szinten az emberek tudatában élő filmjeik, mint Superman vagy a Batman filmek, régebbi vagy Nolanes…már lett volna bennük egy kialakult kép, egy kötődés a figurákhoz, nem biztos hogy ilyen megbocsájtóak lennének. Van olyan, aki a MoSt halálra kritizálta, mert Sups nem vitte el a csipába Zodot (aki ott is maradt volna)…aztán, hogy a BvSben kivitte az űrbe DoomsZodot (kívánságát teljesítve)már az volt a filmélménygyilkos, hogy hogyan esett vissza Doomsday…viszont ilyen tudományos, fizikai törtények stb nem érdeklik, ha az MCUról van szó, sőt… Wonder Woman gáz, mert a pajzsa nem védheti meg igazából, de teljesen rendben van, amiket Fekete Özvegy túlél és a többiek.. számomra elfogadható, ha valakinek nem tetszik egy film, de akkor ami hatalmas probléma az egyiknél, azt tessék már akkor mindig észrevenni. 2+1 film korai,és voltak hibák még szerintem is, aki imádja, de baromira nem ugyanaz a hozzáállás a kettőhöz én úgy vettem észre

  29. Huskar: “Miért Fekete Párducról mit tudsz? SEMMIT.”
    Hm, csak a filmekből kiindulva:
    – párduc egy afrikai királyság uralkodójának sarja
    – a királyság nagyon fejlett, a vibránium is onnan származik
    – a filmes univerzumban van beleszólása a királyságának (ezáltal neki is) az ENSZ dolgaiba, mert nyilván befolyásos
    – nem szándékozott uralkodó lenni, de miután megölték az apját, kénytelen lesz beölteni egy hatalmi űrt
    – megismertették a többi szuperhőssel enélkül, hogy erőltetett lett volna.

    szóval kaptunk egy komplett prológust a párduchoz. mivel még nem volt eredettörténete (szóval nem vált hőssé a film előtt), így itt fel lett építve minden hülye flashback nélkül, a JELENBE.

    mennyi hőst nem vezetett fel a marvel összesen:
    – Hawkeye
    – Póki (minek, már láttuk ötször, Batmant se kellett felvezetni érdekes módon, és ezért nem panaszkodik egy DC-s se, vagy Jokerért)
    – Black Widow
    – Scarlet Witch
    – Quicksilver
    – Drax
    – Rocket
    – Groot
    – Gamora

    (Visiont felvezették az Ultronba, ott jött létre, az hogy nem solo filmbe, az más)

    filmek száma: 13 talán?
    bedobottak: 8
    Lássuk a DC mennyit nem vezetett fel
    – Wonder Woman
    – Aquaman
    – Flash
    – Cyborg
    – Harley
    – Killer Croc
    – Katana
    – Bumeráng Kapi
    – Diablo
    – Deadshot

    amennyiben a flashbackek és szóban a múltjuk elmesélése is ér eredetsztoriként pl Harley-nál, akkor meg a marvelnél is Scarlet Witch, Quicksilver, Drax

    filmek száma JL-el együtt: 4
    Bedobottak száma: 10

    szerintem egyértelmű hogy a dc rohan, egyszerű statisztika

  30. @Aa: Csak az, hogy amit vállaltak, azt tisztességesen megcsinálták. Pakolták egymásra az építőkockákat, nem pedig beledobták mindet egy centrifugába és remélték, hogy vár lesz belőlük. A Marvel három film alatt tisztességesen felépített három fő karaktert. A DC három film alatt bedobta szinte az összes jelentős szuperhősét legalább egy cameo erejéig.

  31. Csigusz annyi,hogy Póki a föszereplő és Rogers elpatkol. Erre Rhodes lesérült és “jaj van dráma”

  32. “Ez nem korai még 2+1 film esetén? Mégis mi jött le a Marvel első 3 filmjéből?”

    KÖSZÖNÖM! Pont ezt akartam írni. Marvel már 10 éve építi az úgymond Univerzumát de azért ne legyünk már röhejesek. 10 év alatt nem bírták behozni a főellenséget és a DC-t szidjuk mert a JL filmben vagyis 4 film alatt megcsinálják azt amit a Marvel nem tudott 10 év alatt? :D

    Az a baj, hogy a Marvelt nem úgy ítélik meg ahogy a DC-t. A Marvelt 10 év termelése alapján ítélik míg a DC-t 3 film alapján ami rohadtul nem fair. És hogy őszinte legyek a Marvel nem csinált egy olyan filmet sem amire több pontot adnék mint 7/10. Mind ugyan arra a koncepcióra épül. Gyerekes poénok, komolynak akarnak látszani de a komoly dolgokat is elpoénkodják, lásd Civil War. Talán egy film van a Marvelnél ami kicsit másabb lett mint a többi az pedig a Galaxis Őrzői. De hát ízlésekről kár vitázni, mert ami nálam közepes az másnál lehet 10/10-es Marvel film. De nálam még a DC filmek sem teljesítették túl a 7/10-et csak mondom. BvS feladhatta volna a leckét a Marvelnek mert mertek komoly dologba kezdeni de aztán elcseszték mert 1 filmbe belenyomtak 3-ra való anyagot. Man of Steel meg mai napig az egyik legjobb Superman film és ez vitathatatlan. Ha a Nolan féle Batman trilógiát szerettük a komolysága miatt akkor a MoS-t is szerethetjük hiszen tökéletesen ábrázolta mennyivel másabb Superman. Az Öngyi Osztag meg öngyilkos küldetés volt. Igazából a Vasember 3-hoz tudnám hasonlítani. Értelme nem sok volt de azért ott a listában. :D

    Egyébként Még a Nolan trilógia idejében sem volt ekkora komment háború még a neten nem hoyg a RÉGI Superman filmeknél. Szóval nettó bullshit amit írsz kedves @sgtGiggsy! Nolan már akkor is elismert rendező volt ráadásul az a trilógia minden csak nem Batman. Az egy Batman ruhába öltözött milliomos de nem Batman. Mondjuk ettől még jó trilógia de azért na.

    Egyébként ha Kevin apó a Marvélnél az atyaúristen akkor a DC-nél Geoff Johns az. Elvégre lassan 20 éve dolgozik a DC-nél és 6 éve vezeti a DC-t. Úgy, hogy ja. Ha a WB nem hülye akkor ráhagyja a döntések jogát.

  33. “számomra elfogadható, ha valakinek nem tetszik egy film, de akkor ami hatalmas probléma az egyiknél, azt tessék már akkor mindig észrevenni.”

    Pontosan!

    @Cardas: Nem akarlak elkeseríteni de a DC 3 filmet csinált míg a Marvel több mint 10-et. Ennyi idő alatt pont, hogy a Marvel szégyene, hogy nem láttunk még egy Fekete Özvegy filmet sem pedig ott egy filmben felvezethetnék Sólyomszemet meg Özvegyet is. De a Marvel addig nem akart különálló HŐSNŐRŐL szóló filmet csinálni amíg a DC be nem hozta WW-t. Szóval ja. ;) Egyébként nézd már, hogy a DC 3 filmből mennyi karaktert vezetett fel jó! Superman, Batman, WW, Joker, Harley, Deadshot. Utóbbi kettő még saját filmet is fog kapni ha minden jól megy. Az Öngyilkos Osztag többi tagját mi a francért számolod bele? Ennyi erővel számoljunk bele a listába minden mellékszereplőt is. :D Joker egyébként csak vendégszereplő volt de még így is többet megtudtunk róla, mint bármelyik Marveles mellékszereplőről.

    Ami Liga többi tagját illeti arra ott lesz a JL film és a saját különálló filmjük. Cyborgot, Flasht és Aquamant is felvezették már a BvS-ben és ez még mindig jobb megoldás mint ahogy Pókot bedobta a Marvel a CW-be. ;)

    Szóval ja, ha Fekete Párducot dicséritek mert szépen be lett építve a CW-be akkor Jokert sem ártana. Hisz a két szereplő kb ugyan annyit szerepelt és ugyan annyit tudtunk meg róluk. Csak más megoldással.

  34. Egyébként még így utoljára megjegyezném, hogy Marvelnél ott van Hulk már 10 éve de még mindig nem kapott önálló filmet pedig már nem és nem kettő filmben benne volt. Szóval miről is beszélünk.

    Előbb körül kellene nézni a Marvel háza táján és utána dumálni a DC-ről.

  35. Milyen “logikus” taktika lenne a mai világban a DC részéről ha rejtegetné a már közismert karaktereit, főleg mikor épp (gyors ütemben) univerzumot épít?
    Csak mert a Marvel-en nevelkedett nézők nem képesek elképzelni egy más módszert az univerzum építésre nem jelenit azt, h lehetetlen, vagy alapból rossz. Ez elég beszűkült gondolkodás módra vall.

    Legalább még nem repetitív a DC, amíg keresi a neki bevált formulát.

  36. Mintha tényleg nem tudná, hogy mit akar a DC.
    Ahelyett, hogy felépítene valamit, mintha következesség nélküli random dolgokat csinálna. Engem már SS sem érdekelt, de ez meg főleg hidegen hagy.
    Egyébként nem ismerem a képregényeket, de van egyáltalán a DC-nek épkézláb karaktere amire bármit fel lehetne építeni Batman-en és Superman-en kívül? Gondolom van csak nem tudnak mit kezdjenek velük…

  37. Stgiggsy kicsit tùl tolod vegyél vissza! Hol szarabbak a szintén marvel közèpszarnál a DCEU eddigi filmjei??(Incredible Hulk,Iron Man,Captain America 1,3 Thor 1-2,Ant Man,Ultron,Doctor Strange stb) Sehol!! Az acélember és a BvS is mindmind simán válalható,szórakoztató mozik voltak! Csak egy marvel bérenc vagy ez a helyzet

  38. LowSkillNinja: Őszintén szólva minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy képregényes szinten simán veri a DC a Marvelt. 12 éves korom óta tehát 17 éve olvasok képregényeket nem csak Marvelt és DC-t de a DC-nél van kb 30-40 olyan karakter akit nagyon csípek és van kb 10 akik a kedvenceim.

    Marvel részről viszont Pókemberen kívül nem igazán tudnék mondani mást akinek a kalandjait sokáig olvastam. Egyszerűen jobbak a DC karakterei. Ezt KÉPREGÉNY alapján mondom nem filmek terén.

  39. “Ahelyett, hogy felépítene valamit, mintha következesség nélküli random dolgokat csinálna.”

    Milyen random dolgokat?

    Sosem értem mi olyan felfoghatatlan és elfogadhatatlan a DC filmekben, miért értetlenkednek annyian.

  40. @DarkEagle: “10 év alatt nem bírták behozni a főellenséget és a DC-t szidjuk mert a JL filmben vagyis 4 film alatt megcsinálják azt amit a Marvel nem tudott 10 év alatt?” Most komolyan azért dicsérjük a DC-t, mert az összes előkészítés-tárgyalás-befejezés történetépítési alapszabályt sutba dobva az összes puskaport már az elején akarja ellőni? Mintha azt mondanád, hogy az az igazi szex, ahol tíz másodperc alatt elsülsz, mert minek húzni az élvezetet tíz percig, vagy tovább.
    És megint csak azt mondom, a kezdetekkor a Marvelnek volt három koncepciózusan felépített, önmagában is élvezhető filmje. A WBnek eddig egy önmagában értékelhető filmje volt (MoS) a másik kettő 60%-ban univerzum építésről, és szinte az összes fontos karakter azonnali bemutatásáról szólt.
    A Suicide Squadnak meg pont semmi értelme nem volt. A képregényben megmagyarázzák, hogy mire van. Ott érthető, világos, logikus a cél. Itt meg ilyen maszatolás lett belőle.
    És Snyder is elismert rendező volt a MoS, meg BvS idején, szóval a Nolannel összevetős érved nemigazán állja meg a helyét. Sőt, Nolan a Batman Begins előtt igazából csak egy Mementót, meg egy elég pocsék Álmatlanságot tudott felmutatni, Snydernek meg volt egy 300 és egy Watchmen, szóval ha jól megnézzük, Snyder sikeresebb rendezőként került egy DC film élére, mint Nolan. És Nolan Batmanje nem volt kevésbé Batman, mint mondjuk a Suicide Squad Deadshotja Deadshot. Sőt. A karakter alapvető jegyei azért többnyire ott voltak, bár a történetet Nolan eléggé kitekerte.

    A Marvelnek az a baja a női karakterekkel, hogy az igazán erősek nem az ő kezükben vannak. A legjobb női karaktereik többsége az X-Menbe tartozik (Vihar, Vadóc, Jean, Kitty) a Fantasztikus négyesbe (Sue, Amazon) vagy Pókemberhez (Fekete Macska, Spider Gwen, Silk) Fekete özvegy filmet nyilván azért nem csináltak, mert maga a karakter nem eléggé kedvelt hozzá. A Csodakapitány film majd talán változtat a dolgon. Az a nagy helyzet, hogy a WB a DC összes jó női karaktere felett rendelkezik, így sokkal könnyebb helyzetben vannak.

    “Cyborgot, Flasht és Aquamant is felvezették már a BvS-ben és ez még mindig jobb megoldás mint ahogy Pókot bedobta a Marvel a CW-be” Tényleg? Tényleg jobb? A történet szempontjából egyik sem volt releváns bevezetés, de a Marvel legalább ölt bele némi energiát, hogy úgy nézzen ki, mintha valóban lenne köze Pókinak a sztorihoz, a WB meg csak totál random, a történet szempontjából minimálisan sem lényeges módon behajított róluk egy-egy videót. Tényleg sokkal jobb…
    És a DC három filmből konkrétan két karaktert vezetett fel jól. Supermant, mert ő kapott egy önálló filmet, és Wonder Womant. Batmant rohadtul nem, mert neki mindenképp saját film kellett volna, különösen az előtt, hogy összecsapnak. Harleyt rohadtul nem, mert róla is minimum lett volna, hogy ténylegesen lássuk is, hogy a pszichotikus énje mennyire más Joker körül. Jokert sem, mert Leto egy ripacs, kábé egyetlen eddigi Jokerhez sincs a legkevesebb köze sem. Minimálisan sem félelmetes, sem vicces. Deadshot meg kábé a nevén és a ruháján kívül totál más, mint az eredetiben. Will Smith cool stílusa pont azt a hideg bérgyilkosi stílust ölte meg, amitől Deadshot Deadshot, és amivel a lánya iránti szeretete annyira kontrasztot ad a képregényben.
    Ja, és de, Hulkot konkrétan egy önálló film hozta be a MCU-ba. Hihetetlen Hulk (2008) Egy évben az Iron Mannel. Azóta tényleg nem volt önálló filmje, ez igaz.
    És a Fekete párduc szépen be lett építve a MCU-ba, mert a) volt TÉNYLEGES szerepe a film cselekményében b) itt fogadta el az örökségét Feket Párducként. Jokernek ezzel szemben NEM volt szerepe a Suicide Squadban, kizárólag Harley miatt került be, és ha teljesen kivágták volna sem változik semmi a főszálon. Harley szökős jelenetét kellett volna csak újraforgatni, ennyi. Egy ilyen fontos főgonoszt ne már egy epizódista szereppel mutassanak már be!

    @Aa: Nem beszűkült gondolkodásmód. Történetmesélési alapvetés, hogy bevezetjük a karaktereket, hagyunk a hallgatóságnak, hogy megkedveljék őket, és utána kezdünk bele a bonyodalom kibontásába. Két film alatt ennyi új karaktert egyszerűen nem lehet méltón bemutatni, és megkedveltetni a nézőkkel. Egy filmnek először is önállóan kell megállnia a lábán, a WB eddigi DC filmjei viszont kőkeményen KIZÁRÓLAG arról szólnak, hogy minél több karakter neve minél hamarabb felmerüljön, még ha lényegi szerepet az adott történetben nem is tudnak rájuk osztani. Ez nem jó történetmesélési forma.

    @LowSkillNinja A DC-nek egy rakás épkézláb karaktere van, csak a WB balfasz módon kezeli őket, ennyi.

    @Kal-El: Marvel bérenc létemre azért elég jól ismerem Batmant, a Suicide Squad képregényes hátterét, a Gotham City Sirenst, nem? Nekem nem a DC-vel van bajom, hanem a WB DC-s próbálkozásaival, mert nagyon nem méltóak az alapanyaghoz.

  41. * következetességet akartam írni…
    DarkEagle: Hiszek neked, csak a képregények ismerete nélkül olyan mintha nem lenne miből építkezniük, míg a Marvel már a sokadik, sima eredetsztorit csinálta idén és még most is hozott egy valag pénzt.
    Érthető, hogy tapos a DC ha be akarja hozni a lemaradást, de nehéz dolga lesz ha nincsennek felépített karaktereik.

  42. Jaj emberek ne menjünk már el személyeskedőbe, mert human bepipul és végül tényleg teljesül majd DarkEagle vágya. Pedig ez a beszélgetés eddig minden hevessége ellenére engem nagyon szórakoztatott, mert az állítások mellett javarészt érvek is álltak.
    Én nem ismerem a képregényeket, úgyhogy csak a filmekről tudok nyilatkozni, ami szerintem ezen a fórumon eléggé helyénvaló, valamint nem vagyok elfogult egyik univerzummal sem. Mindkettőt kedvelem. A MoS szerintem is remek film, a BvS pedig nem olyan rossz, mint a róla alkotott általános vélemény. A SS viszont valóban rém gyenge volt.

    Véleményem szerint mem érdemes azon vitatkozni, hogy melyik univerzum hogyan vezeti be a karaktereit, mert úgyis az számít, hogy végül milyen élményt nyújt egy-egy film.
    Én kicsit sem igényelnék külön filmet Sólyomszemnek és/vagy az Özvegynek, mert nem állnak meg külön filmben és ezt szerintem a Marvel is tudja. Ismerjük már őket eléggé ahhoz, hogy értsük a csapatban elfoglalt helyüket és szerepeiket.
    De ugyanígy nem igényel eredettörténetet Flash vagy Aquaman sem. Bőven elég lesz, ahogy Batfleck vélhetően majd szépen összegyűjti őket a JL elején. A film nem attól lesz jó vagy rossz, mert Aquaman-nek nincs háttérsztorija.

    Ami az univerzumépítést illeti, ahogy Megmondom már utalt rá, a Marvel számára hatalmas előny ilyen szempontból, hogy van egy nagy-nagy “valami” Thanos-sal és a hat kövével, ami felé az összes film tart, ami összefogja, sokkal egységesebbé, “univerzumosabbá” teszi az e nélkül, önmagukban talán kevésbé érdekes történeteket.
    A sokévnyi előnyt pedig ne rójuk már fel szegény Marvelnek, mert a Warner/DC-t sem kényszerítette senki arra, hogy ilyen sokáig üljön a koncepción. Legalábbis nem tudok róla.

  43. Örülnèk ha nem eröltetnèk ezt a Sirens-baromságot… Föleg nem Ayerrel!Eddig azt mondtàk Superman prioritást élvez a DCEU-ban! Erre meg?Sehol semmiva folytatásról! Csesszék meg! Kit érdekel Fekete Kanári meg méregcsók? Már most megmondom,hogy ez bukta lesz!

  44. Fekete Kanári az Birds of Prey, hamár lánycsapat…és pl engem érdekel. Nem kell ám jegyet venni arra, ami nem.

  45. ” Történetmesélési alapvetés, hogy bevezetjük a karaktereket, hagyunk a hallgatóságnak, hogy megkedveljék őket, és utána kezdünk bele a bonyodalom kibontásába. Két film alatt ennyi új karaktert egyszerűen nem lehet méltón bemutatni, és megkedveltetni a nézőkkel. ”

    A két film csak 3 hőst (Superman, Batman és Wonder Woman-t érintőleg) és 2 ellenséget (Zod, Lex) kellett bevezessen. Szerintem ezt teljesítették. Mindenki más csak cameo volt. Hawkeye is cameozott a Thor-ban mégsem sírt a nép, hogy nem volt a karaktere kibontva és mégis tagja lett az Avengers-nek. Miért várnak többet a DC cameoktól?
    Ebben a filmben nem kellett, h ismerjük és kötődjünk a JL többi, távol lévő tagjaihoz, hogy jelentőséggel bírjon és átérezzük a történetet.
    És miért baj az, hogy belengették őket nekünk? Legalább nem derült égből kerülnek majd elő a következő filmben.

  46. Jah lánycsapat.. Ùristen… Akkor nézzed. Harley-t esetleg egy Batman-Robin filmben elképzelném még Jokerrel de így :D no comment

  47. Aa:
    Ez most biztos nagyon ciki, de amikor a Thor-t először láttam, akkor fel sem tűnt, hogy arra a fickóra, aki majdnem lelőtte a főhőst, jobban oda kellett volna figyelni. Felőlem lehetett volna valami random testőr is. Csak egy későbbi alkalommal, az első Avengers után kapcsoltam, hogy jé, ez a Sólyomszem.
    Ha így utólag belegondolok, az a jelenet is tök fölösleges volt a sztori szempontjából és nem szólt másról, mint “belengetni” Hawkeye-t. A nálam jobban hozzáértők viszont biztosan örültek ennek a cameonak.
    A BvS-beli videókkal kb ugyanez a helyzet. Nem volt rá szükség, de növelte a fan-faktort.
    Szerintem egyikkel sincs semmi gond.

  48. Hát nem tudom, nekem a BvS- a bővített verzió, tetszett, nem volt vele bajom, vannak hibái, de egynek elment, szvsz az Age of Ultron szintjét megugorta, nagyjából. a SS-t még moziban láttam, fertelmesen nagy rakás összedobált valaminek tartom, lehetett volna jó film, de maga se tudja, hogy mi szeretne lenni, akkor én miért tudjam? :D azt szoktam mondani, ha vki kérdezi, hogy szerintem milyen film az Öngyilkos osztag, hogy olyan mint az Avengers 1, csak felvezető filmek nélkül..
    Egyébként meg ez a hősöket mennyire ismerünk meg, meg ilyesmi dologhoz, lakótársam, nem mondom egyszerű mint a faék, megnézte a BvS-t így dumáltunk róla és nekem kellett felvilágosítanom, hogy az a csaj amúgy WonderWomen, mer ő így mondta, hogy jó értette, hogy fontos szereplő meg izé, de nem tudta ki az… szóval az átlag néző igényli a felvezetést.
    Én értem a WB-DC-t nem pazarolhatnak ők is 10 évet építkezésre, mert elkéstek, lehet, hogy lehetne ilyen öles léptekkel univerzumot építeni, de nem így az biztos, mert az nem építkezés, hogy minél többet, minél előbb bedobálunk egy filmbe, aztán majd egyszer lehet, hogy kapnak önálló mozit. Na mindegy, én nem vagyok marvel rajongó, sőt unom már, a DrStrange szerintem egy sima közepes film, se Dc rajongó nem vagyok, bár Nolan TDk-ja a kedvencem, de úgy szeretném, ha a DC-WB jó filmeket tudna, mert az esetleg kialakuló versengésből, csak mi nézők jöhetnénk ki jól :)

  49. Kezdeném azzal, hogy nem vagyok DC hater, sőt, kifejezetten nagy rajongója vagyok a cégnek. Még mielőtt valaki Marvel bérencnek vádolna meg.

    Próbálok egy példával érzékeltetni, hogy értsétek, hogy mi a baj.

    Vegyük úgy, hogy a Marvel az ABBA, a DC pedig a Led Zeppelin.

    A Marvel az univerzumépítés elején meghatározta önmagát, egy könnyű, vicces, csillogó-villogó filmes világot épített fel, amiben van pár kiemelkedő, meg jobbak, és nagyon közepes darabok. De egy dologra mindig figyeltek: az önazonosságra.
    Lehet szeretni, nem szeretni, de figyelnek a kohézióra, és nagyon alaposan teszik egymásra az elemeket. Persze hátrány, hogy az építkezés miatt lehet tudni, hogy a karakterekkel nem történhet komolyabb baj, de ez a képregényekben is így volt.

    Ellenben a DC nagy csinnadrattával és arcoskodással Led Zeppelin köntösbe öltözeti magát, de közben meg a frissen indított filmes univerzumuk kb a Marvel közepes szintjén van.
    Bazz, sztm érthető, hogy felháborodsz, ha veszel egy Zeppelin lemezt amin gyengusz ABBA számok sorakoznak fel.

    Komolyan nem értem őket, iszonyatosan király rajzfilmeket csinálnak, erre a filmekben olyan rombolják le az eleve meglévő történeteket, hogy nem igaz.

    SS – Arkham ostroma
    össze se lehet hasonlítani, akkor inkább egy az egyben másolták volna le a rajzfilmet.

    BvS – The Dark Knight Returns

    vajon melyik sztorinak van komolyabb tétje?
    – Két régi barát évtizedeken keresztül együtt küzd a gonosz ellen, majd egymás ellen fordulnak.
    – két ismeretlen küzd meg egymással: egy idióta Batman (aki egyébként zseniális nyomozó lenne vagy mi fene) begőzöl, és anélkül hogy beszélt volna pár szót Szupival, rögtön ki akarja nyírni, majd elég kimondania, hogy Martha, és máris megenyhülnek. Mi van?

    és még hosszasan lehetne sorolni.
    Egyszerűen azért óbégatunk a DC filmek miatt, mert az alapanyag, (a képregény vagy rajzfilm) mérhetetlenül magasabb szinten van, mint a filmes termék. Csupán ennyi.

  50. @Aa: Superman és Zod a BvSben lettek bevezetve és bár a film nem volt jó, a bevezetésük megfelelt. Batman, különösen a negyvenes, megkeseredett Batman mindenképp igényelt volna önálló filmet. Egy fiatal Batmannel más lett volna a helyzet, de így kellett volna az önálló film. Wonder Woman behozatala tulajdonképp jó volt. Még Lex Luthoré sem volt rossz, bár jobb lett volna ha nem Lex jr-t teszik meg gonosznak, mert szörnyű ripacs volt a karakter. Doomsday viszont mindenképp többet érdemelt volna, kábé semmi értelme nem volt így. Flashék belengetése viszont csúnya volt. Sólyomszem cameójának volt szerepe a történetben, természetes módon illeszkedett az események közé. Flashék behozatalának azonban SEMMI önálló, történetbe illeszkedő szerepe nem volt.
    De igazán a BvS legnagyobb bűne az, hogy kettejük összecsapásának a DC univerzumán belül különleges szerepe kellene, hogy legyen. A DC két legjelentősebb karaktere, barátok, akik ismerik egymás titkos énjét… Így, hogy a megismerkedésükkor dobták be az összecsapást, pont a tét és feszültség veszett ki a dologból. A Dark Knight Returnsnél komoly esély volt rá, hogy valamelyikük tényleg meghal, na de azt ki vette komolyan egy percig is, hogy a két legjelentősebb karakter valamelyike már a második filmben meghal? Épp ezért volt olcsó húzás Superman megölése, mert úgyis tudja mindenki, hogy nem marad halott. És hét ott van még “Marthaaa!”

    A nagyobb gondot a Suicide Squad jelentette, ahol a hősök ugyebár a többnyire még csak cameót kapó szuperhősök sosem látod ősellenségei voltak. Már az ötlet is abszurd volt, hogy a szupergonoszokról előbb készüljön film, mint a hősökről, akiknek amúgy az ősellenségei. Megint csak: történetet nem Mekk Elek módjára építünk a végénél kezdve. Illetve, de, lehet úgy építeni, ha a rendhagyó építkezésnek van szerepe, mint volt mondjuk a Mementó esetében. Csak azért felrúgni a történetmesélési szabályokat, hogy hamarabb jussunk el a tetőponthoz, nem szabad, mert felemás lesz az eredmény. Nem véletlenül utálják ennyire a WB DCs filmjeit a nézők. A Suicide Squad a bemutató előtt vagy százezer szavazat mellett kilenc pont felett állt az IMDb-n, most van neki 6,5 és lenne az lejjebb is a fanboy teli tízesek nélkül is. Anyagilag és kritikailag is bukás lett, tehát világos, hogy ez a vonal nem működik. Érthetetlen, hogy a WB miért erőlteti mégis.

    @Mazu: Az a gond, hogy igazából senki nem küldi vacsi nélkül ágyba a WB executive-jait, ha a DC filmes univerzum nem áll 2018-ra annyira készen, mint a Marvelé. Évi két blockbuster így is, úgy is adott, a bevétel nem lesz attól see több, se kevesebb, hogy már egy történetfolyam közepére tesznek egy filmet, vagy az elejére. A különbség csak annyi, hogy a Suicide Squad százötven milliós gyártási költségét nem kellett volna kétszázmilliós marketing költséggel megtámogatni, ha az egyszeri nézőnek már van fogalma arról, hogy ki az a Harley Quinn, Deadshot, Killer Croc. Ha mondjuk nyolcadik-tizedik filmek forgatják, már bevezetett karakterekkel, akkor nem megy el háromnegyed óra az expozícióra, nincs szükség Joker Harley miatti cameójára, hanem foglalkozhattak volna a film központi történetével. És akkor talán nem ott álltak volna, hogy nyolcszáz milliós bevétel kell a nullszaldóhoz.

  51. Ahhhh…még mindig itt tartunk, a klikkhorgász cikkek és pletykák tömkelege úgy beleég az agyatokba, hogy nem tudjátok elereszteni csoda, csomóan névtelen nyílt leveleknek is hitelt adnak, ez a fake hírek korszaka. Ajánlom Mark Hughes-t a Forbestól (twitteren is érdemes követni), ha erről van szó…eddig kiválóan bizonyította, hogy mind a DC mind a Marvel híreit, értelmesen képes átadni, hitelesek a bennfentes infói is…ha valami hamis hír terjed azzal is foglalkozik,anno belinkeltem itt is egy podcastot, amiben épp a SS költségvetéséről mesélt, ami egyébként anyagilag sikeres volt..
    és ha már podcast, akit érdekelnek a DC-s dolgok, kifejezetten a filmek is, azoknak ajánlom a Suicide Squadcast podcastot…szintén utána néznek a dolgoknak mielőtt beszélnek róla és egyébként még szórakoztatóak is.

  52. Szerintem teljesen felesleges összehasonlítani a Marvel és DC filmeket, valamint a Disney és a Warner stratégiáját. A Marvel elkezdett egy új dolgot 2008-ban a Vasemberrel, gyakorlatilag “szűz” karakterekkel, akiket nem láttunk még előtte a moziban. Ráadásul a maga könnyed stílusával és újdonságával a legjobbkor indították el ezt a dolgot, mert zabálta a nép a gyerekektől kezdve a felnőttekig mindenki.
    Ezzel szemben a Warnernek mi volt? Egy realisztikus Sötét Lovag trilógiája, ami éppen a kellős közepén volt. Egy olyan Batman univerzum, ahol nincs szupererő, nincs misztikum, nincsenek brutális robbanások, poénkodás. És bevált. Be kellett fejezni. Aztán eljött 2012, a Felemelkedéssel lezárták a legsikeresebb és legminőségibb Batman feldolgozást. Adott volt a terv, mit csináljanak…? Folytassák a dolgot úgy, hogy lemegy 3 film Bale-lel, aki nem akar többet Batman lennni (egy olyan világban, ahol teljesen hiteltelen lett volna, ha mondjuk a 4. filmben hirtelen lesz szupererő…). Joker sajnos meghalt, és olyan színészek voltak a porondon, akikkel nem voltak többfilmes szerződések. Szóval újra kellett kezdeni. És ezt már eldöntötték a Sötét Lovag befejezése előtt. Hiszen Az acélember már készült. És arra a filmre nyugodtan el lehetett kezdeni építeni egy univerzumot.
    Én megmondom őszintén, hogy nem voltam kíváncsi egy újabb eredettörténetre. Kaptunk egy olyan Batmant, aki már nagyok sok mindenen túl van, ismerjük út, tudjuk honnan jött, mit képvisel, miken ment keresztül. És nyilván egy univerzumépítésnél kivel kell kezdeni? Szerintem teljesen logikus, hogy a 2 legismertebb karakter összeeresztésével. Azért Batman és Superman nem akárkik… És megetették a népet, mert igazából nem egy csatafilm volt, hanem egy alapozó film, ami megmutatta Luthort, megmutatta Wonder Womant. És megmutatta azt, hogy mi fog jönni. Nekem tetszik ez az új megközelítés. Lehet szidni Letot vagy Eisenberg-et, de még fejlődhetnek. És szerintem mindkettő remek színész. A SS nekem sem tetszett, de végre megkaptuk a vászonra ezeket a karaktereket, akikkel a Warner már nyugodtan azt kezdhet, amit akar. És biztosan fel-fel fognak tűnni a szóló filmekben is. És megmondom őszintén, sokkal szívesebben látok ilyen filmeket, mint eredettörténeteket, amikor ugyanaz a séma megy végig (hős akarok-e lenni, elbírom-e a nyomást, kell egy jelmez, kit védek meg, stb…). Nem…itt komplett karaktereket kapunk, akik már megéltek ezt-azt. És kíváncsian várom, hogy merre viszik tovább a dolgokat.
    És miért fikázunk egy olyan filmet, ami meg sem jelent? Nem a képregényt fogják vászonra vinni, ebben biztos vagyok. Szerintem nem egy oldalon fognak állni a hölgyemények, de ez majd kiderül:)

    Én egy dolgot nehezményezek a Warner-nek, hogy az elég jól felépített sorozatos univerzumokat nem szőtték bele a filmesbe. Mondjuk, a multiverzumokkal ezt nem zárták ki… De akkor is…:) Az azért nagyot szólt volna.

  53. Alexejevic: Az szerintem iszonyat gyönyörű, hogy a DCEU konkrétan Superman születésével kezdődött :) Ráadásul viszik végig Jor-El papa szavait mmm
    A sorozatokhoz…nekem tetszik, hogy nincs összekavarva, de ahogy írtad megvan rá a lehetőség…namost a DCEUnak erre pont nincs szüksége, de azt eltudnám fogadni, ha mondjuk a sorozatokba menne egy-két színész a moziból..szerintem amekkora fan alapból Ezra pl simán menne a Flashbe..és hát az a karakter is, aki ezt megtudná csinálni.

  54. “Anyagilag és kritikailag is bukás lett, tehát világos, hogy ez a vonal nem működik. Érthetetlen, hogy a WB miért erőlteti mégis.”

    600+, 800+ és 700+ millió $ nem anyagi bukta, akár hogy is csavarja a média. BvS alul múlta a várakozást, az biztos de akkor sem bukta, SS pedig túl teljesítette.

    “Batman, különösen a negyvenes, megkeseredett Batman mindenképp igényelt volna önálló filmet.”
    Én nem igényeltem, számomra elég volt az a háttér, amit a filmben elmondtak ahhoz, h megértsem, h hosszas, hiábavaló küzdelembe belefásult és dühös Batman miért gondolja elvakultságában és paranoiájában, h el kell pusztítsa Supermant.

    “De igazán a BvS legnagyobb bűne az, hogy kettejük összecsapásának a DC univerzumán belül különleges szerepe kellene, hogy legyen.”

    Ez a hardcore rajongók problémája és annak, hogy nem hajlandóak elszakadni egy verziótól, hogy önmagában értékeljenek egy más megközelítést. Miért ne lehetne máshogy megvalósítani egy koncepciót? Ha a BvS verziója lett volna megírva korábban, akkor az “eredetit” találnák rossznak.
    Önmagában így is elgondolkodtató és érdekes történet Batman és Superman ellentéte a filmben.

    “Doomsday viszont mindenképp többet érdemelt volna, kábé semmi értelme nem volt így.”

    Szegény Doomsday karakterét tisztára megerőszakolták, és megcsorbították azt a csodálatos jellemfejlődést, amit a képregényekben mutatott, gyalázat! Pedig xy Oscar-jelölt színész csodákra lett volna képes a szerepben.
    Nem, Doomsday csak történeti eszköz, nem egy igazi karakter, és ha azt akarták, h Superman mindennek után, amin keresztül ment a filmben mégis önmaga feláldozásával mentse meg az emberiséget, akkor Doomsdayt kellett használják, mert na nem akkor még inkább kiborult volna a bili a hardcore rajongóknál + Easter egg.

    “na de azt ki vette komolyan egy percig is, hogy a két legjelentősebb karakter valamelyike már a második filmben meghal? Épp ezért volt olcsó húzás Superman megölése, mert úgyis tudja mindenki, hogy nem marad halott.”

    Az még véletlenül sem lehet, hogy a halálnak ebben az átfogó történetben más szerepe legyen, mint a vég? Nem lehet ebből egy más történetet kerekíteni, mint amit az emberek eleve gondolnak?

  55. @Mekare: A Suicide Squad nem volt anyagilag sikeres. Sok pénzt termelt, de sokkal többet vitt el. A Warner hivatalos becslése szerint 800millió kellett volna a nullszaldóhoz, abból 750millió lett meg. Az év legnagyobb zuhanását produkálta az első hetet követően. Konkrétan a mozikból kikerülésig hozott talán annyit összesen, mint az első hétvégén. Ne azt nézd, hogy 175 millióból forgatták, és 750 milliót hozott világszerte, mert ez nem így műküdik. Az év egyik, hanem legnagyobb reklámkampányát a Suicide Squad kapta, becslések szerint olyan 200 millió Dollárosat, ami mindjárt 375 Millióra teszi az összeget, amit a gyártónak vissza kellett volna kapnia a bevételekből. CSAKHOGY, a bevételi statisztikák az összbevételt mutatják, márpedig azon a kiadók osztoznak a mozikkal és mozihálózatokkal. Még rosszabb a helyzetük külföldön (számukra külföldön) ahol értékesítik a jogokat, és teljesen más arányban jut vissza hozzájuk a pénz, mint odahaza. Nem azért az amcsi bevételre izgulnak rá jobban a stúdiók, mert annyira patrióták lennének, hanem azért, mert odahaza kategóriákkal több jut vissza nekik, mint a nemzetközi forgalmazásból.

    @Alexejevic: Épp ezt fejtettem ki korábban valakinek. Nem hozhatsz be úgy egy Batman kaliberű karaktert, hogy úgy is mindenki tudja a hátterét. Eredettörténet nélkül is meg lehet csinálni egy jelentős karakter bevezetését, de nem egy univerzumra ilyen mértékben kihatással lévő sztori kellős közepén. A Hihetetlen Hulk például teljesen jól működött úgy, hogy a bevezető filmes montázst követően Bruce Bannert már illegalitásba vonulva láttuk, amint próbálja visszafojtani magában Hulkot. Az X-Men is készen hozott be minden karaktert, és működött. Miért? Mert Logan már kész Rozsomák volt, de az X-Mennel akkor ismerkedett meg. Az ő szemén keresztül ismertük meg a világot, és az ő reakcióiból ismertük meg őt magát. Deadpool is az akció közepén nyitott, és csak kvázi hosszabb flashbackként mutatták be a Deadpoollá válását, de igazából azzal nem foglalkozott, hogy Wade mitől lett alapból is egy nagypofájú seggfej. Ezek a jó megoldások. A rossz megoldás az, mikor hatvan karaktert egyszerre dobnak a nyakadba, azt mondják mindegyikük hírhedt, ismerik is egymást, így még egy nyomorult nézőpont karaktert sem kapsz, úgyhogy nem alakul ki kötődésed senkivel. Nem, az, hogy a képregényekből, vagy korábbi filmekből/sorozatokból ismertél valakit, és szeretted, itt meg megjelent a vásznon, nem számít. Nem hülyeségből, vagy a gyépések kedvéért vannak ám kőbe vésve a történetmesélés alapszabályai, amiktől csak kivételes esetekben lehet eltérni. A Mementóban el lehetett, hisz ott a történetmesélés egy eszköze volt. A Felhőatlaszban úgyszintén. A DC univerzumánál azonban nincs célja a normális rend felrúgásának, csupán csak annyi, hogy két év alatt akarnak készen állni az univerzummal öt helyett.
    És nem, a két legismertebb karakter összeeresztése semmilyen szempontból sem jó kezdés. Ütnie mindig a finálénak kell. Mikor egy ilyen harcnak van súlya, erkölcsi jelentősége, mikor van benne feszültség. Most őszintén, egy nullkilométeres Batman, meg egy mérsékelten izgalmas Superman összecsapásának egy univerzumindító filmben milyen tétje lehetne? Nem halhat meg egyik sem végleg, úgyis mindenki tudja, hogy a Justice League két legfontosabb tagja lesznek, tehát ki fognak békülni. Akkor mégis mi izgalmat hozhatna a harcuk?
    Nem az a baj, hogy a WB a DC karaktereket kompletten adja, hanem az, hogy tömegével és előkészítetlenül dobálja be őket a mélyvízbe. Illetve néhányuknál az is baj, hogy kompletten érkeznek, mert mondjuk pont Harley sztorija még egyetlen élőszereplős produkcióban sem lett elmesélve (Ledger Jokere mellé nem is illett volna Harley), miközben évek óta az egyik legnépszerűbb DC karakter.
    Az meg igen, egyértelműen egy újabb fekete pont, hogy az Arrowverset kihagyták a filmes univerzumból. Elkúrtak persze azok is pár dolgot, mint hogy nem tudtak egy normális Fekete Kanárit összehozni (csak tőle van ezért Oliver gyereke, vagy mifene) vagy hogy Ra’s Al Ghul elbaszott gyengén sikerült, ellenben Deathstroke nagyon jó lett, Oliver és Berry karaktere is egész türhető, Deadshot is képregényhűbb volt, amíg meg nem halt, a Suicide Squadnak is ténylegesen az volt náluk az értelme, ami a képregényben (tehát volt benne ráció) Weller is normális kémként működik benne, nem egy vérgeci főgonoszként, mint a filmben… Minden néhol béna és bugyuta megoldása ellenére az Arrowverse sokkal jobban eltalálta a DC hangulatot, mint a filmes univerzum.

  56. @Aa: “600+, 800+ és 700+ millió $ nem anyagi bukta, akár hogy is csavarja a média.” De, anyagi bukta, mert a stúdióhoz ennek legfeljebb a fele jut vissza, és a fele az pont nem fedezi a gyártási+marketing költséget. Eggyel feljebb bővebben kifejtettem, olvasd vissza.

    “Én nem igényeltem, számomra elég volt az a háttér,” SZÁMODRA elég volt az a háttér, a nézőközönség túlnyomó részének meg nem. Oka van annak, hogy ennyien utálják a BvS-t, ez az egyik.

    “Miért ne lehetne máshogy megvalósítani egy koncepciót? Ha a BvS verziója lett volna megírva korábban, akkor az “eredetit” találnák rossznak.”
    Nem. Mert egyszerűen súlytalan a két legfőbb karakter harca az univerzumépítés első percében. Nem vált ki izgalmat, hogy mi lesz velük, nem érzed azt, ami a Polgárháborúnak, még közepes színvonalú Marvel filmként is sikerült elérnie: hogy itt két barát, harcostárs került akaratlanul is az ellentétes oldalra. A Dark Knight Returnsben pont attól volt szívfájdító az összecsapásuk, hogy nem szűntek meg barátnak lenni, csak teljesen másképp képzelték el a bűn elleni küzdelmet. Ettől volt ütős az Injustice képregény is (a játékkal nem játszottam), ami Superman és a Justice League jórészének zsarnokká válását mutatta be. Ilyen történeteket nem lehet nullkilométeres karakterekkel elmesélni. Az nem koncepció, hogy Batman és Superman összecsapnak, mert az egyik az konkrétan egy senki volt a DC filmes univerzumában.

    “Szegény Doomsday karakterét tisztára megerőszakolták, és megcsorbították azt a csodálatos jellemfejlődést, amit a képregényekben mutatott, gyalázat! Pedig xy Oscar-jelölt színész csodákra lett volna képes a szerepben.” Ezt nem mondtam. Az viszont méltatlan volt, hogy Superman gyilkosa egy ennyire kidolgozatlan Doomsday legyen. Kizárólag azért tették a filmbe, hogy újra le lehessen rombolni egy fél várost. Fikarcnyival sem kevésbé szánalmas, mint az X-Men Apokalipszis úgyszint súlytalan világpusztítása volt.

    “Az még véletlenül sem lehet, hogy a halálnak ebben az átfogó történetben más szerepe legyen, mint a vég? Nem lehet ebből egy más történetet kerekíteni, mint amit az emberek eleve gondolnak?” Hát pont ez az, hogy úgy sem fog halott maradni. A második filmet követően nem. Ezt még olyanok sem hiszik el, akik a Justice Leagueről sem hallottak soha, mert egy bevezető filmben nem fogják megölni az adott univerzum két legfontosabb karakterének egyikét. Kábé annyi feszültséget szült Superman halála, mint az Arrow harmadik évadának félévadzárójában, mikor Ra’s Al Ghul “megöli” Olivert. Szép számmal akad olyasmi, amit a képregényes világból megéri átemelni, na a “nincs végleges halál” az pont nem ilyen, márpedig a Marvel már megtette, az Arrowverse rutint csinált belőle, és minimális kétség sincs felőle, hogy a DC mozis univerzumban is ez lesz.

  57. “De, anyagi bukta, mert a stúdióhoz ennek legfeljebb a fele jut vissza, és a fele az pont nem fedezi a gyártási+marketing költséget.”

    A merchandisingról megfeledkezel. A fanchise-ok igazi bevétele onnan van. Úgyhogy még a (vélt) box office bukta is elég volt a WB-ek hogy töretlenül haladjon előre.

    “Hát pont ez az, hogy úgy sem fog halott maradni.”

    Azt nem is kétlem, de ez valami másnak a megalapozása lehet, nem csak szimplán egy mű halál. Főleg mivel a 2. filmben volt. Azért ennyire nem h¨lyék a DC/WB-nél…

    Lényegében nem értünk egyet ebben a témában, ennyi.

  58. @sgtGiggsy: Bocs de milyen 2008-as Hulk filmről beszélsz? Abban nem az a Hulk van aki a Bosszúállókban van, a főszereplő is teljesen más. Ezért is röhejes az egész Marvel “univerzum”. tudod hogy kezdte a Marvel. Csináltak egy Vasember filmet, majd egy Thor filmet. Aztán jött az Amerika Kapitány ami ténylegesen felvezette a Bosszúállókat kb itt döntötték el hogy ők most univerzumot építenek. De mivel nem akartak új filmeket csinálni benyomták hogy már van egy Vasemberük, ami még oké de benyomták Hulkot film nélkül és adtak valami ködös infót hogy az a film is az univerzum része pedig rohadtul nem. -.-‘

    Egyébként ahogy a BvS-ben bemutatták a többieket nem volt semmi gond. Ha nem értetted a videó lényegét az a te bajod. Még mindig nem volt olyan izzadság szagú mint Pókember behozatala. Neki konkrétan semmi szerepe nem volt. Kapott pár 1 sorost azt jó napot. HA szerinted ez jó akkor tényleg csak egy elvakult fanboy vagy és ezt mondom úgy hogy Pókarc a kedvencem. A Marvel is kapkod ezért gyorsan megvette a Pók jogokat hogy be tudják tolni a CW-ba de mennyivel jobb ez a megoldás mint az ami a BvS-ben volt hiszen itt is ugyan úgy csak bedobtak pár új szereplőt filmek nélkül mint a BvS-ben. Mondhatod hogy Párduc pl kapott eredet storyt de ez hülyeség. Indokot kapott hogy harcoljon, semmi többet. Ezért hasonlítottam Jokerhez.

    Ha már Joker. Állítod hogy nagyon ismered a képregényeket de fingod sincs láthatóan Jokerről. Mert ha lenne akkor nem írnál olyanokat hogy Leto féle Joker ripacs. Képregényben nem egy féle verzió van, ahogy nem egy féle Batman és más karakterre is igaz.

    Ahogy a szexes hasonlatod is hülyeség. Ha valaki univerzumot épít az nem annyiból áll hogy bedobál egy csomó eredet storyt aztán nem történik semmi. DC kapkod ez nem vitás és érthető is de még mindig jobb ha az elején kapkodnak és a közepére már rendben lesz minden, minthogy újabb 10 évet pocsékoljunk el a baromira közepes Marvel filmekre. Elvégre ha szerinted vagy bárki szerint a Marvel előrébb lépett 2 lépésnél többet a Bosszúállók óta az nagyon hülye, már elnézést. Elvégre az univerzum lényege pont az lenne hogy a hősöket összehozzák és nem csak egyszemélyes hős filmeket gyártanak. És a következő Bosszúsok film mikor is jön amiben TALÁN VÉGRE lezárul Thanos féle arc? 2 év múlva és addig lesz még csomó más film. Lényegében több mint 10 év kellett ahhoz célba érjenek az univerzumukkal.

    Én örülnék a legjobban ha lenne értelme a Marvel filmeknek meg az univerzumuknak de baromira nincs. Mert legyünk őszinték aki csak a közös filmeket nézi meg, Bosszúállók 1-2 és CW az nem marad ki semmiből kb. Mondvacsinált ellenségek történet nélküli hülyülés.

    Egyébként röhej de pont azért szeretik a Marvel filmeket amiért a Halálos Iram szériát utálják. :D

  59. @Aa: Akkora merchandising bevételről azért nem beszélhetünk egy Suicide Squad esetében. Nem tudok erről statisztikákat szerezni, de tekintve, hogy mekkora kritikai bukás volt, és a nézői visszajelzések többsége is legfeljebb átlagosnak (de inkább szarnak) mondta a filmet, nem hiszem, hogy olyan durva merchandising bevételeik lettek volna. Eleve is a korhatár nélküliség ellenére sem épp gyerekeknek való film, kilógó seggű Harley Quinn, vagy jéghideg gyilkos Deadshot babát biztos nem fog senki a kölyöknek venni, és tekintve, hogy pont a DC rajongók is mennyire kikezdték a filmet, valószínű a szokásos geekek sem táraztak be Suicide Squad cuccokból. Azért azt ne feledjük, hogy a film jegybevétele 90%-ban a marketinghadjáratnak volt köszönhető, nem a nézők szeretetének. Elmegy szintű film után senkinek nem támad kedve betárazni merchandise cuclikból. És azért ez nem egy Star Wars, ami még akkor is jó, ha szar.
    A másik, hogy merchandise termékből sokkal kevesebb készül, mint ahány jegyet eladnak, és osztozni kell még a gyártóval is, import költségek, raktár, az eladott darabok után áfa… És mindezt úgy, hogy ha egy átlag DC rajongó mondjuk Harley Quinn szobrot akar, akkor nem a filmes Harleyt választja jó eséllyel. Nem hiszem, hogy többtízmilliós nyereségük lett volna a merchandisingon a Suicide Squad után, márpedig ötvenmilliós nyereség kellett volna a nullszaadóhoz. Félreértés ne essék, lehet, hogy a DVD, Blue-Ray kiadással, meg a tévés sugárzásokkal kifut majd nullásra a film, sőt valószínű, de kiadói szempontból mindent bukásnak tekintenek, ami a mozipénztáraknál nem termeli vissza az árát. Nem egyszer még azt is, ami igen, hisz a Csodálatos Pókember szériát a Fox (vagy a Sony? Hirtelen nem tudom melyiké volt a jog) úgy lőtte le, hogy a második rész a pénztáraknál visszahozta az árát (a gyártási költsége kicsit nagyobb volt a Suicide Squadénál, viszont második részként sokkal kevesebb pénzt kellett a marketingbe tolni), és Póki sokkal merchandise barátabb figura, mint a Suicide Squad.

    Nem igazán tudom, hogy mit lehetne megalapozni Superman halálával. Talán legfeljebb egy JL sztorit, ami az ő visszahozásáról szól, az viszont, mikor a DC-nek van egy Darkseidje, elég gyér ötlet lenne.

  60. Pontos adatokat én sem tudok, de elég nagy sikere lett a főbb SS karaktereknek, lásd felmérések alapján a képregény karakterek közül Harley volt a legnépszerűbb jelmez Halloween-kor az USA-ban:
    Of Course Harley Quinn Is The Most Popular Halloween Costume This Year, Here Are The Rest:
    1. Harley Quinn
    2. Joker
    3. Superhero
    4. Pirate
    5. Wonder Woman
    6. Witch
    7. Batman
    8. Star Wars
    9. Clown
    10. Dinosaur

    Az SS soundtrack album hetekig volt a Billboard-on,” The all-star ‘Suicide Squad’ soundtrack roars in at No. 1 on the Billboard 200 char)”.
    És habár nagyot esett a 2. hétvégére hosszútávon, arányosan jobban megtartotta a nézőket mint a CW. “Box Office: ‘Suicide Squad’ Is Now Leggier Than ‘Captain America: Civil War'”
    Szóval azért nem mindent elsöprő az utálat.

    Batman és Superman meg alap merchandize, szóval nem féltem a WB-t hogy nem kapja vissza a pénzét, lásd folytatják az univerzum építést és nem dobják be a törülközőt 2 film után mint a Sony.

    Szerintem különbséget kell tenni a nagyközönség és a internetes rajongó/gyűlölő tábor között. Szerintem max 25%-t teszik ki a teljes átlag nézőközönségnek.

  61. @DarkEagle: “Bocs de milyen 2008-as Hulk filmről beszélsz? Abban nem az a Hulk van aki a Bosszúállókban van, a főszereplő is teljesen más” De, PONTOSAN az a Hulk van, aki a Bosszúállókban. Konkrétan még utalásokat is tesznek rá később, sőt, a Hihetetlen Hulk stáblista utáni jelenetében Tony is feltűnik. Igen, a Bannert játszó színész más lett a Bosszúállók idejére, mert Edward Nortontól kicsit kilett a producerek fasza, úgyhogy Terrence Howardhoz hasonlóan dobták. Ettől még a karakter ugyanaz, csak a színészt cserélték le. Úgyhogy de, kurvára az első perctől kezdve univerzumban gondolkodtak, ha már egyszer a Hihetetlen Hulkba bekötötték Vasembert, utána jött a Vasember 2, amiben megjelent Fury, Natasha, és Coulson (ekkor még epizódistaként) ezt követte a Thor, amiben már láttuk Sólyomszemet is, és még folytathatnám. Felesleges amellett kardoskodnod, hogy a Hihetetlen Hulk mennyire később lett csak része a MCU-nek, ha ott van az a megmásíthatatlan tény, hogy a stáblista utáni jelenetben szerepel Tony.

    “Egyébként ahogy a BvS-ben bemutatták a többieket nem volt semmi gond. Ha nem értetted a videó lényegét az a te bajod. Még mindig nem volt olyan izzadság szagú mint Pókember behozatala. Neki konkrétan semmi szerepe nem volt.” Egyrészt ne süllyedjünk már le a másik lehülyézésének szintjére. Másrészt de, volt gond a JL tagok behozásával, mert semmi jelentőségük nem volt a film szempontjából. Épp elég lett volna a Wonder Womanről szóló bizonyíték megmutatása, a többi erőltetett volt. Azzal nem vitatkozom, hogy Póki feltűnése izzadtságszagúra sikerült a Civil Warban. Azon kevés dolog egyike, amit a Marvel nem tervezett meg előre, meg is látszott a kivitelezésen. Mondhatni, amolyan WB-s húzás volt.

    “Mondhatod hogy Párduc pl kapott eredet storyt de ez hülyeség. Indokot kapott hogy harcoljon, semmi többet. Ezért hasonlítottam Jokerhez.” A Párducot épp eléggé kifejtették ahhoz, hogy jogosan legyen helye a sztoriban. Nem mentek bele mélyebben a karakterébe, de nem is ő volt itt a lényeg, a Marvel világban sem igazán ő a lényeg, így bevezetni épp elég volt ennyivel is. Kötődött a történethez, megismertették a nézővel a karakterét, az egyéniségét és a motivációit. Na már most a Jokerről ugyanez nem mondható el. Ő azért volt a Suicide Squadban, mert Harley életének egy nagyon fontos alakja, és Harleyt behozni Joker nélkül kábé lehetetlen. Harleent lehetett volna, csak őt meg nem tehették volna a Suicide Squadba. Viszont ha elképzeljük a sztorit egy olyan helyzetben, ahol Harley karaktere már ismert része az univerzumnak, akkor Joker jelenléte TOTÁLISAN fölöslegessé válik a filmben (ahogy a Suicide Squad képregények 99%-ában sincs benne). Van kábé két jelenete, ami nem flashback. Megpróbálja megszöktetni Harleyt, nem sikerül, aztán a záró jelenetben meg betör a Belle Reve-be. Ennyi a jelenbeli szerepe, a film főszálára semmi kihatása nincs. Egy. Jokernek. Kábé a legikonikusabb képregénygonosz, akit csak valaha kitaláltak. Azon kevés karakter egyike, akiről az is hallott, akinek se képregény nem volt soha a kezében, se képregényfilmet nem nézett még. Erre egy nulla epizódistaként jelenik meg először az új DC filmes univerzumban.

    “Képregényben nem egy féle verzió van, ahogy nem egy féle Batman és más karakterre is igaz.” Igaz, nem egyféle Joker (és Batman) van, viszont egyik sem ilyen ripacs, mint Leto-é. Nincs meg benne a Killing Joke Jokerének szadista perverziója, nincs meg benne az Animated Series karikaturisztikussága, vagy a Death of the Family fékevesztett tombolása. Egy percig sem hinni el róla, hogy képes lenne egy Harleen intelligenciájú nőt manipulálni, elhitetni vele, hogy mennyire ártatlan báránnyá vált Arkhamban. Egyszerűen nem tudsz még egy Jokert mondani, akiről ennyire izzadtságszagúan bűzlik, hogy nagyon menőn próbál őrült lenni. Persze, Ledger Jokere sem volt épp képregényhű, de mint figura, hiteles volt. Léto-é azonban egyik sem. Egy excentrikus strici, nem egy hiteles Joker.
    Azt meg már hagyjuk is, hogy milyen kis mézes-mázos Bonnie és Clyde sztorit csináltak Joker és Harley kapcsolatából.

    “Ahogy a szexes hasonlatod is hülyeség.” Nem nem az. Azt akartam vele érzékeltetni, hogy az út gyakran épp annyira fontos, mint a végcél, ami egy történet esetében hatványozottan igaz.

    “Ha valaki univerzumot épít az nem annyiból áll hogy bedobál egy csomó eredet storyt aztán nem történik semmi.” De. Pontosan ebből áll (bár nem eredetsztorival, hanem önálló kalandokkal), mert az univerzum építésnek nem célja, hogy lépten-nyomon világmeghatározó események történjenek. Az univerzum sok kisebb sztoriból áll össze, amibe a Marvel belekapcsolta az Agent Cartert, az Agents of SHIELDet, a Daredevilt, Jessica Jonest, Luke Cage-et, és a pár év múlva induló Inhumanst is. Pont attól lesz élő az univerzumuk, hogy vannak benne apró, közepes, és nagyobb ellenségek is, és a jelenleg futó történetszálat egy extranagy főellenséggel fogják lezárni. És pontosan azért, mert ennyire jól kitalált konstrukcióba pakolgatják a darabkákat, a gyengébb próbálkozásaik is elnézhetőek. Vitán felül áll, hogy akadtak gyengébb produktumaik, de egyrészt nem a kezdet-kezdetén, másrészt nagyon durván egyszer sem lőttek mellé, minden filmjük és sorozatuk elérte legalább a nézhető szintet, és egyszer sem követtek el alapvető hibákat. A WB-vel ellentétben.

    “DC kapkod ez nem vitás és érthető is de még mindig jobb ha az elején kapkodnak és a közepére már rendben lesz minden, minthogy újabb 10 évet pocsékoljunk el a baromira közepes Marvel filmekre.”
    Egyrészt a MCU még csak 8 éves, de jó, a következő Avengers idején már 10 lesz. Másrészt minek kapkodni az elején? Miért muszáj három-négy filmben az ÖSSZES karaktert bevezetni az univerzumba? Anyagilag nem fog nekik többet hozni, viszont felrúgnak vele minden szabályt, ami alapján egy történetet fel kell építeni. A karaktereik jelentőségéből elvesz, nézőket vesztenek vele, rajongókat dühítenek fel, rossz sajtót kapnak miatta, sőt, amatőr színben tünteti fel őket. Azért mikor valaki kétszázmilliós költségvetéssel játszhat, az emberek hajlamosak kevésbé tolerálni az átgondolatlan, kísérletezgetős építkezést. Most gondold el, hogy mi lenne, ha mondjuk egy mérnök is a WB embereihez hasonlóan tervezne meg egy kétszázmilliós toronyházat. “Ó, hát igaz, hogy csak öt emeletenként terveztem be vécét, meg néhol nincs meg a vízszint, és az alap is kezd süllyedni, de majd úgy a negyedi-ötödik toronyházam már tökéletes lesz” Ugye érted, hogy ez a fajta “majd beletanulnak” hozzáállás miért nem fogadható el olyan emberek kapcsán, akik ekkora pénzből gazdálkodnak? Egy fanfilm írója és rendezője majd beletanul. Egy kétszázmillióval játszó rendező kurvára legyen profi!

    “Elvégre ha szerinted vagy bárki szerint a Marvel előrébb lépett 2 lépésnél többet a Bosszúállók óta az nagyon hülye, már elnézést.”
    A Marvel épp annyit lépett előre a Bosszúállók óta, amennyit kellett. Minden filmmel és sorozattal szélesítette az univerzumot, a jelen szakasz lezárása utánra is előkészítette a terepet, behozta a köztudatba a jelen helyzetben szerepet még nem kapó emberteleneket, és majd minden filmmel közelebb hozott minket Thanos végjátékának megismeréséhez. Épp elég az, hogy készítik elő a finálét.

    “Elvégre az univerzum lényege pont az lenne hogy a hősöket összehozzák és nem csak egyszemélyes hős filmeket gyártanak.”
    Nem, az univerzum lényege az, hogy mindenkinek legyen valamilyen kapcsolata a többiekkel, és az eseményeknek legyen kisebb, vagy nagyobb ráhatása a világ egészének alakulására. Bőven elég az a három-négy évenkénti team-up film, ugyanis pont attól lesz “koronája” egy-egy szakasznak az ahhoz tartozó Bosszúállók film, hogy egy jelentősebb ellenséget hoz be. A Bosszúállók 2 nem lett egy top5 Marvel film, de a szerepét jól sikerült ellátnia. Valami hiányzott belőle ahhoz, hogy igazán emlékezetes maradjon, de az elvárt minimumot hozta.

    “És a következő Bosszúsok film mikor is jön amiben TALÁN VÉGRE lezárul Thanos féle arc? 2 év múlva és addig lesz még csomó más film. Lényegében több mint 10 év kellett ahhoz célba érjenek az univerzumukkal.”
    Ja, hát nem. Az univerzumuknak pont, hogy nincs “célja” Vannak kisebb, közepesebb, nagyobb, és ultra nagy ellenségek. És ez pontosan ugyanígy van a DC képregényekben is, mielőtt még… Nem cél az, hogy az A pontból B pontba eljutva lezáruljon az egész történetfolyam. Sem a DC, sem a Marvel képregények nem “értek célba” még, ahogy az élet sem ér célba. Egyesek meghalnak, egyesek születnek, de az élet maga megy tovább. És a közös univerzumos megoldásnak pontosan ezt kell visszaadnia. A Marvel tíz éven keresztül egy óriási tűzijátékot készít elő. Egy olyan tűzijátékot, amiben bizony főbb karakterek is meghalhatnak, méghozzá véglegesen. Hogy sikerül-e felnőni az elvárásokhoz? Ki tudja. De a koncepció jó, tökéletesen ültették át a képregényes építkezést az élőfilmes környezetbe. Ők legalább nem első nekifutásra ölik meg az egyik legfontosabb karakterüket, akiről ennyire az elején úgy is mindenki tudja, hogy nem marad halott.

    És igen, a WB-nak a Marvelt kellett volna kopiznia, ha már egyszer a két kiadó (már a Marvel és DC) konstans módon kopizza egymást a képregény fronton is. A Marvel megcsinálta Deathstroke paródiáját Deadpoollal, de Deadpool önálló életre kelt, minden szempontból eredeti karakter lett, erre válaszul a DC megcsinálta Red Toolt, aki egy az egyben Deadpool a gyógyulási képességek nélkül. A DC rebootolt mindent a Flashpointtal, a Marvel az Incursionnel, és még folytathatnám. Képregény fronton nemigazán van különbség a két kiadó közt, a történeteik és karaktereik minősége is hasonló, mindkettőnek vannak vidám és depresszív történetei, érdekes módon ott mernek a másik után menni, mikor az talál ki valami jót, filmes fronton viszont a WB kitalálta, hogy majd ők felfedezik a spanyol viaszt. És nem, ez nagyon nem működik. Ennek nincs köze semmi haterkedéshez, vagy hasonlóhoz, egyszerűen szarul, és látványosan elképzelés nélkül fogtak bele a dologba. És persze vitathatatlan, hogy még így is akadnak, akiknek ez így tetszik, de a többségnek nem veszi be a gyomra, holott a Marvel példája mutatja, lehet képregényhű filmeket forgatni, amiket a rajongók, és egyszeri filmnézők ugyanannyira élveznek.

  62. @Aa: Azért Harley Quinn kosztümöt simán ki lehet hozni a hivatalos merchandise nélkül is. Már a filmeset, mert amúgy az összes többi lényegesen összetettebb, ehhez meg kábé egy bakancs, egy harisnya, egy forrónadrág, meg egy hosszúujjú fehér póló elég. Ettől még persze lehet, hogy sokan hivatalos helyen vásárolták.

    A soundtrack meg kőkemény pénzükbe fájhatott, jó eséllyel százalékot is kellett adniuk az előadóknak, jogtulajdonosoknak, ha már egyszer bőven bejáratott számokkal pakolták tele. Ebbe aztán tényleg semmi belelátásunk nincs, de volt olyan sorozat, ahova nem Queen számot tettek a lezáró epizódba, ugyanis túllépte volna a költségkeretet. Szóval biztos kőkeményen kellett perkálni minden egyes számért, úgyhogy olyan durva nyereségük azon sem lehetett.

    A nézőmegtartás olyan dolog, hogy a Suicide Squad augusztus 5-i bemutatóját követően a következő blockbuster talán a Hét mesterlövész volt szeptember 23-án. A Suicide Squad egy böszme nagy vákumba érkezett, a Civil War idején meg egymást érték a nagy költségvetésű filmek.

    És a 6,5 pontos IMDb értékelés, ami a bemutató előtti százezer szavazatos 9 pont felettről állt be, eléggé azt jelzi, hogy a többségnek inkább nem tetszett, mint igen. Persze van egy nagyon hangos rajongói réteg, aminek minden DC képregényből készített film, és van egy nagyon hangos rajongói réteg ami csak azt látja, hogy mennyire megerőszakolták az alapanyagot, van egy nagyon hangos filmrajongói réteg, ami azt látja, hogy mennyire átgondolatlan az építkezés, és van egy szintén hangos réteg, ami tényleg csak brahiból haterkedik. De ha ezeket mind kivesszük, és tényleg csak azt az átlag moziba járó réteget vesszük, aminek nincs képregénykiadó preferenciája, hát ott sem szerepelt jól a film. Nekem konkrétan egyetlen ismerősömnek sem tetszett, a legjobb vélemény amit hallottam, hogy egyszer meg lehetett nézni.

  63. jaja, csak kritikailag volt bukta, anyagilag hozta a minimumot amit kellett. sajnos, mert így nem lesz változás. ehhez nem kell podcastot linkelni, hiszen még itt a filmbuzin is leírta abelh

  64. DarkEagle

    “Marvel már 10 éve építi az úgymond Univerzumát”
    ha a dc-t univerzumnak hívod, akkor a marvel sem “úgymond” hanem univerzum és kész. ennyire fáj kimondani?:)

    “de azért ne legyünk már röhejesek. 10 év alatt nem bírták behozni a főellenséget és a DC-t szidjuk mert a JL filmben vagyis 4 film alatt megcsinálják azt amit a Marvel nem tudott 10 év alatt?”

    meg tudnák csinálni, csak tudod minek? semmi értelme elkapkodni, főleg hogy a kövek amiket thanos gyűjt szerepet játszanak több filmben is, így ha elsietnék, nem lehetne velük összekötni őket. tudtommal a JL-ben steppenwolf lesz, nem Darkseid, szóval nem értem miről van szó, mit valósít meg hamarabb a dc.

    “Az a baj, hogy a Marvelt nem úgy ítélik meg ahogy a DC-t.”
    de. a marvel első fázisa közepes volt átlagban, de nem sietett és kaptunk az IM-et és egy Avengerst. a dc első “fázisa eddig közepes vagy rosszabb ÉS siet. mindezt úgy, hogy előtte ott volt negatív példának az x-men 3 és póki 3 a túlzsúfoltsággal, de tettek rá és elkövették ugyanazt a hibát.

    “A Marvelt 10 év termelése alapján ítélik míg a DC-t 3 film alapján ami rohadtul nem fair.”
    akkor nézzünk önmagában: közepes és/vagy rossz. majd ha jobb lesz, tetszeni fog. a WW-től sokat várok, de ha azt is elcseszik, és majd csak a batmanre nézek be.

    “És hogy őszinte legyek a Marvel nem csinált egy olyan filmet sem amire több pontot adnék mint 7/10.”
    én meg a dc-re. de amúgy ja, az MCU fele még rajongóként is 7/10 vagy alatti. majd ha lesz DC 7/10 feletti, akkor majd tapsolni fogok. remélem hogy lesz, mert képregényeben már kezdenek talpra állni, hátha vásznon is.

    “Mind ugyan arra a koncepcióra épül. Gyerekes poénok, komolynak akarnak látszani de a komoly dolgokat is elpoénkodják, lásd Civil War.”
    dc-nél még egyértelmű koncepció sincs, mert összedarálnak mindent egy turmixxá (igen, tudom, olyan mély és sokrétű hogy nem értem)

    “Talán egy film van a Marvelnél ami kicsit másabb lett mint a többi az pedig a Galaxis Őrzői.”
    nálam az mondjuk pont a sablonba ment, inkább a winter soldiert éreztem hogy mással próbálkozik.

    “De nálam még a DC filmek sem teljesítették túl a 7/10-et csak mondom.”
    megnyugodtam:)

    “Man of Steel meg mai napig az egyik legjobb Superman film és ez vitathatatlan.”
    csakhogy a saját szavaddal cáfoljalak:
    “De hát ízlésekről kár vitázni, mert ami nálam közepes az másnál lehet 10/10-es Marvel film.”

    “Ha a Nolan féle Batman trilógiát szerettük a komolysága miatt akkor a MoS-t is szerethetjük hiszen tökéletesen ábrázolta mennyivel másabb Superman.”
    attól még hogy valami komoly nem lesz jobb. engem nem sikerült megetetni vele, és továbbra is a régi tetszik jobban. még a 2005ös vagy 6-os színvilága is jobban megfogott.

    “Egyébként Még a Nolan trilógia idejében sem volt ekkora komment háború még a neten”
    ha lett volna, akkor úgy ajnároznák mint az Interstellart vagy az elején az SW VII-et, lenne egy 15% aki utálná és azokat lenézné a netes közösség. szerintem :D

    “Nem akarlak elkeseríteni de a DC 3 filmet csinált míg a Marvel több mint 10-et. Ennyi idő alatt pont, hogy a Marvel szégyene, hogy nem láttunk még egy Fekete Özvegy filmet”
    azért nem keseredek el, mert nem hiányzik egy BW film:) netflix soriban jó lenne, de nyilván nem valósul meg filmsztárokkal, mindig is hülyeségnek tartottam a híreket és pletykákat róla.

    “Egyébként nézd már, hogy a DC 3 filmből mennyi karaktert vezetett fel jó! Superman, Batman, WW, Joker, Harley, Deadshot. Utóbbi kettő még saját filmet is fog kapni ha minden jól megy.”
    Deadshot jóóóóóó messze van. Harley inkább Sirens filmet kap, nem solo-t.

    “Az Öngyilkos Osztag többi tagját mi a francért számolod bele?”
    mert egy csapatfilm, ahol elvileg mindenki a csapat tagja. ugyanazért, amiért a GotG-t felsoroltam, de az nem zavart már :D. talán mert ott még a mellékszereplőket is sikerült főszereplőnek feltüntetni, míg az SS-nek nem ment.

    “Ami Liga többi tagját illeti arra ott lesz a JL film és a saját különálló filmjük. Cyborgot, Flasht és Aquamant is felvezették már a BvS-ben és ez még mindig jobb megoldás mint ahogy Pókot bedobta a Marvel a CW-be. ;)”
    attól még hogy lesz később filmjük még bedobás. ugyanúgy ezért soroltam BWt és Hawkeye-t is a bedobásba, mert előbb szerepeltek egy csapatfilmbe rendes felvezetés nélkül (és remélem nem is kapnak filmet :D )

    “Szóval ja, ha Fekete Párducot dicséritek mert szépen be lett építve a CW-be akkor Jokert sem ártana. Hisz a két szereplő kb ugyan annyit szerepelt és ugyan annyit tudtunk meg róluk. Csak más megoldással.”
    jokerről annyit tudtunk meg, hogy őrült, van bandája – ezt eddig is tudtuk – és hogy szerelmes harleyba és mindent megtenne érte, ez pont a karakter ellen meg szóval rombolták. ennek nem kéne örülni.

    “Egyébként még így utoljára megjegyezném, hogy Marvelnél ott van Hulk már 10 éve de még mindig nem kapott önálló filmet pedig már nem és nem kettő filmben benne volt. Szóval miről is beszélünk.”
    nézz utána… universal tulajdon. nem engedi át a U a marvelnak solo filmként, ezért csak más filmekben szerepelhet. szóval tényleg nincs miről beszélni.

    “Előbb körül kellene nézni a Marvel háza táján és utána dumálni a DC-ről.”
    körülnéztem. attól még hogy az egyik istálló csupa trágya és büdös, a másik is ugyanolyan büdös. mondjuk szerintem a marvel nem annyira, és hátha jövőre a dc is takarítani kezd, mert az ha élvezem a filmet, nekem is örömömre szolgálna, szóval nem kívánom fölöslegesen leszólni és kárörvendeni az állandó ballépésein. de azért ne hasonlítsuk már egy évtizedes film kezdéshez azt amit most csinálnak, mert volt idejük felkészülni. mindent kidolgozni. de inkább neki a falnak módon csinálják.

  65. nekem csak annyi lenne a kérdésem, ki az a piros csávó a BvS-ben és SS-ben (aki elkapja Bumi kapitányt)???

  66. Cardas
    Azért nem hülyesé az hogy a Netflix filmsztárokat rakna a Marveles sorozatokban, mert pont most tették bele a Defendersbe Sigourney Weavert :D Hopkins is már sorozatokban nyomja, az hülyeség, hogy visszalépést lenne a karrierben a sorozat, ha jót választ méghíresebb lehet más réteg számára is. A Netflix azért úgy gondolom elég minőségi filmeket és sorozatokat rak le az asztalra.

    Felesleges vitatkozni a DC soha az életben nem fogja megelőzni a Marvelt (filmek, sorozatok, websorozatok, rövidfilmek, viral stb…) univerzumépítésben.

  67. human:
    Igaz, bár a podcast kifejezetten arra a témára is kitért, hogy a marketing akkor mennyi is volt, és miért terjednek a hamis hírek az adatokról stb, nem tudom ebbe mennyire ment bele a blockbuster watch, de mégiscsak jobbnak ítéltem az infóm forrásához menni :)
    Amúgy pedig van változás,ha az eddigi Geoff Johns-os dolog ne lenne elég…tegnap esti hír, Greg Silverman lelép és helyette jön Toby Emmerich, az se kicsi váltás szerintem..ráadásul bíztató

  68. Hűha, egyesek itt nagyon osztják az észt. :)

    Szerintem csak jó filmek kellenének. Teljesen mindegy ki hogy építi az univerzumát, ha az MŰKÖDIK!. Ha jó a képregényfilm, mert izgalmas, látványos, szellemes és a többi, akkor nincsen semmi gond. Nem az a hibája a BvS filmnek, hogy Superman “meghal” a végén, és nem is az, hogy nem kaptunk Batman előzményfilmet. Az a baja, hogy “MARTHAAAAAAAAAAAAAAAA!” XD Mondjuk én szeretem azt a mozit a hibáival együtt, de ezt most hagyjuk is.

    Az SS sajnos szörnyű lett, nagyjából nézhetetlen, azt nagyon sajnáltam is, de ettől függetlenül a WW még működhet. Én csak azért aggódom érte, mert az előzetes olyan, akár egy marvel film előzetese lenne, nekem meg már tele a polcom a marvel szagtalan alkotásaival. Szerintem a CW is iszonyat béna lett, rendkívül untam, és nem, nekem nem jött át az a fene nagy DRÁMA, amit a végén egy levéllel sikerült tisztázni. xd

    Annak idején emlékszem az Avengers teljesen letaglózott, de se előtte, se azóta semmi sem érte ezt el nálam a marvel filmjei közül. Messze nem. Én az Antmantől is kifejezetten rosszul voltam, a Guardian meg szerintem egyszernézős egy valami.

    Szerintem a jövő év vízválasztó lesz majd DC filmek terén. Ha kapunk megy marvel “minőségű” WW-t (ami egy tök átlagos 6,5-os), meg egy ennél valamivel jobb JL-t szerintem nyugodtan hátradőlhetünk, hogy megérkeztünk végre.

    Számomra egyébként érdekesebbek a DC-és karakterek. Több fantáziát látok bennük.

  69. @Megmondom
    “Azért nem hülyesé az hogy a Netflix filmsztárokat rakna a Marveles sorozatokban, mert pont most tették bele a Defendersbe Sigourney Weavert :D ”

    Ő nem játszott marvel filmekben. akik játszanak, azok milliókat kapnak egy szerepért, így kétlem hogy akármelyikük is elfogadna egy sorozatot. ez az állítás addig igaz lesz, amíg egy Scarlett Johannson vagy Chris Evans szintű valaki nem vállal főszerepet az MCU-ból. – ha rosszul írom aneveket bocsi :D

    “Hopkins is már sorozatokban nyomja, az hülyeség, hogy visszalépést lenne a karrierben a sorozat”
    nem mondtam hogy visszalépés, hanem azt hogy nem vállalnák. eddig nem vállalták.

    “Netflix azért úgy gondolom elég minőségi filmeket és sorozatokat rak le az asztalra.”
    ezt se kérdőjeleztem meg.

  70. @sgtGiggsy:
    Tudom, human lezárta a bukta kérdését, de még hozzá fűzném, h a néző megtartást, és minden mást is lehet csűrni-csavarni, így vagy úgy magyarázni de a tényeken nem változtat. Ilyen alapon az is tény, h 700+ milliót Kína nélkül szedte be az SS, azzal simán 800+ -t vagy akár többet is kaszálhatott volna. Vagy biztos található a neten egy elemzés, ami kihozza, h a CW anyagi csalódás lett, mert nem ugrotta meg az Avengers 1-2-t. Mert lássuk be ez inkább volt Bosszúállók film mint CA stb.

    A kosztüm dolggal inkább a karakter népszerűségét akartam szemléltetni, ami egyben tükrözi is a merchandising sikert is mert lássuk be, aki Harley-nak öltözik az valószínű inkább fog HQ cuccokat venni, mint Black Widowt, vagy más Marvel karakterét. A fenti 10-es listán pl egy Marvel karakter sem volt, ellenben 3 DC-s. Szóval nem kell a WB/DC-t pénztárcáját félteni.

  71. Nem akarok személyeskedni, és human le is zárta a siker-nem siker kérdést, de a sgtGiggsy által levezetett logika alapján egyetlen film sem lehetne sikeres. Túlzásnak érzem. Anyagilag nem volt bukta, de hagyjuk is, nem ez most a fontos.

  72. @Aa Harley Quinn mindig is népszerű cosplay alap volt, Halloween idején meg a nőknél a kurvás ruhák hódítanak, a filmes Harley ruhája meg elég kurvás volt. A karaktere a filmben is elég népszerű volt, így az emberek agyába égett. De a többség a Suicide Squad kevés jól sikerült dologa közé teszi Harleyt, szóval ez is közrejátszhat. Ahogy a BvS esetében is Batflack és WW voltak kiemelve pozitív kivételként. A Marvel karakterek hiányában inkább az játszhat közre, hogy az ő filmes univerzumukban egyszerűen nincs egyelőre jól cosplayezhető női karakter, sem Halloweenhez illő férfi.

    @bëiz Meglepődnél, ha tudnád, hogy hány félmilliárdos bevételű film lett anyagi bukta a stúdiónak. A 800 milliós bevétel kell a nullszaldóhoz témát pedig a Hollywood Reporter egyik ismertebb újságírója írta meg belsős forrásokra hivatkozva. De még @Mekare podcastjében is azt mondják, hogy 600 millió kellett a nullszaldóhoz, ami ugyan stabilan túl lett teljesítve, de bőven mutatja, hogy a 800 millió sem volt ám annyira elszállt szám. Brutális összegeket költenek a blockbusterek marketingjére, úgyhogy nagyjából megbízhatónak tartják azt a számot mindenfelé, hogy egy új széria, új karakter esetén a marketing és gyártási költség közel 1:1 arányban állnak, úgyhogy a terjesztési költségekkel, mozihálózatok részesedésével együtt a filmnek a gyártási költség nagyjából négyszeresét kell visszahoznia a sikerhez. És ez még csak nem is az adózásra felfújt összeg, mert adózásnál a kiadás rubrika tartalmát még jobban felpumpálják.

  73. Szerintem Neked bármit írhatunk sgtGiggsy, úgyis igazad lesz. :) Pedig ahogy human is írja, elég baj, hogy SIKERES lett anyagilag, mert nem tanulnak a hibákból. Keresd meg valahol abelh cikkét, hozta a minimumot, a stúdió büszke magára, end of story.

    Abban egyetértünk mindketten, hogy a film vacak.

  74. “Szerintem Neked bármit írhatunk sgtGiggsy, úgyis igazad lesz. :) ”
    Vmi hasonlót akartam én is írni.

    Szerintem, sgtGiggsy, ha leülne veled a stúdió könyvelője és levezetné neked, h hogyan is jött be elég pénz, te valószínű akkor sem fogadnád el. (Most nem a hírhedt hollywoodi könyvelésre gondolok, de az is biztos szép eredményt adna ki.)

    A kosztüm kérdésben meg csak kifogásokat keresel. A tény az, h idén Harley Quinn volt a legnépszerűbb jelmez, abban az évben, mikor megjelent a film nem kell zseninek lenni, h öszeadd a dolgokat. Fogadd el h a film aratott némi sikert.

    Mellesleg kritikailag nem védem a filmet, de azért annyira katasztrófális sem volt.

  75. szerintem a dc filmek azért szednek be normális mennyiségű pénzt, mert ezek első részek voltak.
    Első supi film
    Elsőre láthattuk B-t és S-t egy filmbe
    Első SS.
    ha valamelyiknek készülne folytatás, arra tippelek hogy drasztikusan esne a bevétele, mert már tudnák az emberek hogy milyen volt az első belőle. talán majd a JL-nél érzékelhetjük majd ezt, vagy ha nem, akkor valamelyik 2. részen, de meglássuk.

  76. Szerintem lesz akkora hype generálva, h bevigye az embereket a filmre. Ha másért nem csak, h utána lehúzhassák, ha szerintük rossz, mert az jó buli.

  77. @bëiz és @Aa Az ugye megvan nektek, hogy a legutóbbi hozzászólásban 90%-ban azt ismételtem el, amit a @Mekare által linkelt podcastben mondtak? Most már nem is velem vitáztok az anyagi részen, miért tesztek úgy, mintha? És amúgy a korábbi kijelentésemet sem az ujjamból szoptam, csak mint kiderült, volt az információimnál újabb is.

    És: “A kosztüm kérdésben meg csak kifogásokat keresel. A tény az, h idén Harley Quinn volt a legnépszerűbb jelmez, abban az évben, mikor megjelent a film nem kell zseninek lenni, h öszeadd a dolgokat. Fogadd el h a film aratott némi sikert.” Az internet már jóval azelőtt televolt Margot Robbie féle Harley cosplayekkel, hogy akár csak közeledtünk volna a film bemutatójához. A jelmez jól néz ki, a film marketingkampánya az emberek agyába égette, ráadásul kellőképp kurvás a Halloweenhoz. Szóval a rövid válasz az, hogy nem, a jelmez sikere semmit sem jelent annak kapcsán, hogy az emberek a filmet mennyire szerették. Alapvető pszichológia. Ha mindenfelé grillcsirkés plakátokat látsz a városban, és a melóban a kollégád is az előző napi grillcsirke vacsoráról beszél, szinte biztos, hogy grillcsirkét akarsz majd vacsorára. Pontosan erre épülnek a reklámok is.

  78. Sggigsy tényleg fogd fel,hogy a Squad sikeresnek bizonyult!! Bárki elküldött volna engem az orvoshoz ha azt mondom tavaly ilyenkor,hogy kina nélkül meg lesz a 760 millió!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.