15 éves a The Fellowship of the Ring

Pontosabban hétfőn, december 19-én lesz a 15. évfordulója a bemutatójának. Ez most öreguras lesz, de basszus, repül az idő. A Time egy rövid galériával kedveskedett a rajongóknak (katt a képre), de gondolom lesz még pár site, ami kapva-kap az alkalmon.

lotr-6

36 hozzászólás a “15 éves a The Fellowship of the Ring” bejegyzéshez

 1. nyáron néztem újra a trilógiát, természetesen rendezői változat, blu-rayen. egy élmény volt. egyike azoknak a filmeknek, amiket jobban szeretek szinkronnal, nagyon jól eltalálták szerintem. követtelek volna, testvérem..

 2. …vezérem…Királyom!

  Én is imádom a szinkronját, az archaikus magyar nyelvezetét annak ellenére, hogy egy-két helyen van benne hiba.

 3. wow, most hajnalban néztem újra, nem is tudtam hogy évfordulója van. a Valák sugallhatták :D

 4. Azt azért nem mondanám, hogy nem kopott, mert a CGI igenis kopott, nagyon szemellenzős rajongónak kell lenni ahhoz, hogy ezt ne vegyük észre.

  Fogalmam sem volt az évfordulóról, de egészen véletlenül éppen tegnap hallgattam a soundtrackjét. Youtubeon találtam egy rajongói videót, a Fellowshipből vannak belevágva jelenetek. Néztem-néztem és olyan hangulatba kerültem, mint 15 éve. Én nagyon imádom a trillógia első részét, rettenetesen a szívemhez nőtt. Utánozhatatlan hangulata van annak a filmnek, szeretem a lassúságát, az építkezését, mindent. Szerintem egyszerűen tökéletes az a film, igazi 10/10. Talán az utolsó olyan film, amit tudok idézni közel 100%-os pontossággal. “Fussatok bolondok!”

  És igen, fantasztikus a szinkron is.

  Erről a filmről csak ömlengeni tudok, úgyhogy be is fejezem.

 5. Volt szerencsém moziban megtekinteni 10 évesen. A mai napig az egyik legjobb moziélményem.

  Anyám viszont majdnem bealudt rajta.:D

 6. Szerintem abszolút nem kopott a CGI, és a lényeg pont nem az volt benne, hanem hogy inkább statisztikákkal dolgoztak, mint szar CGI-vel. 15 éves a film, de a témában még mindig a legjobb, ez szomorú. Jött a hobbit, amiben a legnevetségesebb talán a 3. részben lévő ctrl c + ctrl v tünde hadsereg. Hánytam tőle. Sokkal élethűbb volt minden tekintetben a LOTR. Az extra DVD-t ajánlom figyelmedben, ahol pl. a Helm Szurdokos csatáról van szó, mennyi ideig szenvedtek vele, esőben, a sok cuccal a nyakukban.

  Amióta olvastam az Eragont, azóta kívánom csinálják meg rendesen, több részben (ami kijött az borzalom), abból talán lehetne hasonló epikus művet készíteni mint a Gyűrűk urából. Kevesebb CGI-vel, több statisztával és munkával.

 7. https://youtu.be/yRwhK8X8jD8

  Hát igen, egy kicsit azért megkoptatta az idő, de nem szarja le?
  Epic úgy ahogy van! Nincs még egy ember, aki ilyen minőségben megcsinálta volna ezt a trilógiát mint Jackson bácsi. Azért belegondolok, hogy ilyen filmek után mint például a Bad Taste, vagy a Hullajó, rábíznak egy ekkora projektet. Nem kicsit bízhattak benne.
  Aki esetleg ezt még nem ismeri feltétlenül nézze/hallgassa meg.
  Egy osztrák banda (Summoning) Ork nyelven írt egy dalt.
  A videó meg tökéletesen lett hozzá összevágva.

 8. Mushroom: Miköze annak, hogy a benne levő tényleges CGI mennyit kopott ahhoz, hogy amit tudtak inkább statisztákkal csináltak?

 9. Az, hogy lényegesen kevesebb CGI volt benne, mint a mostani filmekben. Ami volt benne, szerintem abszolút nem kopott, nem zavaró, de aki így látja, említsen hozzá jelenetet, ahol szerinte ez így van.
  Szerintem sokkal zavaróbb a Hobbitban lévő CGI, amiről lerí hogy mű, kamu az egész, és inkább animáció, mint sem film.

 10. azért fantasy történet és komplett világ is lenne rengeteg, olyan is bőven, ami összemérhető Középföldével is, csak sajnos azóta sincs egyetlen olyan elszánt rajongó rendező sem, mint Jackson volt anno. ezeket a filmeket szinte minden szempontból tökéletesre csinálta

  és pl a történetekbe sem nyúlt bele olyan mértékben, hogy vagy túl rövid és összecsapott, vagy túl hosszú, elnyújtott legyen ( mint pl a Hobbit 3 része volt, teljesen felesleges 10 perces jelenetekkel)
  jó, mondjuk a Király visszatér mozis verziója már picit necces volt, de a bővített simán kijavította ezt is

  én rohadtul szívesen megnéznék pl egy hasonló tudású és elszántságú rendezőtől egy bármilyen Forgotten Realms, Wheel of Time, Warcraft filmet

 11. Silver42 is biztos megemlékezik erről a jeles napról.
  Bocs az archaikus nyelvezetért,de régi podcasteket hallgatok. :)

  Tavaly láttam újra és egyre jobban tetszik az első rész.Régebben a harmadik volt a favorit.

 12. Egyszerűen nem lehet belekötni ezekbe a filmekbe!
  Aki meg azt mondja rájuk, hogy unalmasak, hát az menjen csak Transformerst és hasonló nonstop hülyeséget nézni! :)
  Kifogástalan színészi alakítások, gyönyörű felvételek, NEM kilógó cgi!!, magával ragadó történet, eszméletlen szép és igényesen összerakott szinkron és tökéletes rendezés.
  Valahogy így tudnám jellemezni a trilógiát. Pedig rajongó sem vagyok! :D

 13. “én rohadtul szívesen megnéznék pl egy hasonló tudású és elszántságú rendezőtől egy bármilyen Forgotten Realms, Wheel of Time, Warcraft filmet”

  Én Dragonlance-t néznék, az a rajzfilm sajnos nagyon nem sikerült pár éve.

 14. Nekem csalôdás volt, alulmúlta a várakozásaimat.
  Viszont A két torony kb. 15 perc alatt beszippantott, Rohan lovasainak belépője belégett a retinámba, a Rohan zenei téma a mai napig a kedvencem.

  A bővített verzió az első filmről is árnyalta a véleményemet.

 15. Én nem akarom bántani ezt a trilógiát, mert imádom, de nevetséges, ahogy a CGI-t véditek foggal-körömmel. :) főleg a Király visszatérben látszik a tömeg jelenetknél, de a Két torony entjein is (nem Szilszakállra gondolok, mert őt megépítették). És ne gyertek azzal, hogy a Helm szurdoki csatában mennyi statiszta van, mert nem arról beszélek, most nem erről van szó. (Minden tiszteletem a maszkok, statiszták és egyebek iránt = mind tökéletes.)

  DE ez nem baj, ezzel az égvilágon semmi gond nincs. A film értékéből egyáltalán nem vesz el semmit. Egyszerűen csak ez van, 15 éves filmek.

  Nagyon jók, bármikor nézhetőek. Ezek az újHobbitos marhaságok a közelébe sem érnek (sajna).

 16. Én pont a múlt héten néztem végig a bővítettet, egy betegségből lábadozva, és igen, tényleg a filmkészítés egy mesterműve ez a trilógia, ez egyszerűen vitathatatlan. Kiemeltétek már előttem, hogy miért, talán még annyit tennék hozzá, hogy a ZENE.

  Meg azt, hogy a három film mennyire különböző a maga módján, mást ad hozzá a nagy egészhez, és mégis mennyire egységes, hála a közös előkészítésnek és forgatásnak:
  FOTR – a klasszikus fantasy, a nagybetűs Kaland, talán tényleg a leginkább magával ragadó a három közül.
  TTT – a legvalószerűbb, leglassabb tempójú, szinte egy melankolikus karakterdráma (Théoden, Gollam, Faramir…), fantasztikusan összevágva a három történetszálat, katarzissal a végén.
  ROTK – egy jó értelemben vett monstrum, a legnagyobb háborús eposz.

  Ja és ennél én is szinkronpárti vagyok. Törrrrjenek a dárrrrrdák!!

 17. HASADJANAK A PAJZSOK! nincs más film, amiből annyit tudnék idézni, mint ezekből. kivéve persze a hobbit trilógiát. dehogyis, haha

 18. Faszomat, semmit újat nem tudok hozzátenni az előttem szólokhoz… lemaradtam a kommentről :)

 19. “Én Dragonlance-t néznék, az a rajzfilm sajnos nagyon nem sikerült pár éve.”

  Azzal is beérném :D ha megcsinálnák olyan minőségben, mint Jackson ezt a hármat :) és ott még történetből is több lenne, mint három film

  mondjuk ha azt vesszük, hogy 78-ban volt egy nem túl jó Lotr rajzfilm, és 20 évvel később kaptuk ezeket a filmeket, akkor a 2008-as DL rajzfilm óta már eltelt 8 év, csak 12 évet kell várni :)

 20. jah, és remélem a 20. évfordulón leadják moziban újra a trilógiát, mert az első részt csak itthon láttam

 21. A DVD-kiadásról is érdemes megemlékezni, az is élen jár a műfajban. A létező legmélyebb making-of gyűjtemény (gyönyörű csomagolásban ráadásul), tervben van, hogy egyszer újranézzem az egészet, csak hát annyi vagy talán még hosszabb az egész, mint maga a trilógia.

  (És ugyanezt a kiadást megkaptuk a Hobbittal is, gondoljon bárki bármit a filmről, de az egyértelmű a doksikból, hogy a beleölt energiát itt sem lehet elvitatni. Az más kérdés, hogy a körülmények távolról sem voltak ideálisak, ami a filmeken is meglátszik. Bér én kedvelem őket, összehasonlíthatatlan a Gyűrűk Urával, de a sima “szórakoztató blockbuster” műfajban szerintem rendben van, bár a 3 tényleg gyengébb. Ha valaki adna nekik mégegy esélyt, érdemes itt is a bővítettel próbálkozni, az “ez már így is túl hosszú”-alapérzés ellenére, mert olyanokat bővít, amiből érdemes többet látni. Ha vágna is mellé, az még jobb lenne :) )

 22. Emlékszem amkor kijött 11 éves voltam de akartam egy legolas figurát. Apámék sosem vették meg :(

 23. Nem remake lesz szerintem. Hát volt az eredeti trilógia, volt 3 előzmény, akkor most jönnek a folytatások a Disneytől ;)

 24. Én már elmúltam húsz mikor moziban láttam az első részt, a Stra Wars után ez lett a második élmény trilógiám. Az FOTR a kedvenc, csúcs :) remélem csak vicceltek a remake-ekkel :P

 25. Szerintem simán lesz remake. Ahogy Hollywood mostanság teljesít, melissa mccartthy lesz Galadriel, jaden smith frodó, morgan freeman Gandalf, a rock meg Aragorn.

 26. Dehogy lesz a Rock Aragorn…Aragorn a remake-ben nő lesz, és Dakota Johnson játtsza majd. Andúril , a NYugat Lángja pedig nem kard lesz, hanem egy kiélezett lovaglóostor…

  Viccet félretéve, szerintem 4-5 éven belül remake-elnék, ha a Hobbit trilógia nincs. Az kitolta kb 10 évre.
  Nem lenne baj amúgy, ha az akkori fiatalok is kapnak egy új, korszerűen látványosara csinált LOTR trilógiát, bár a meglévő is sokáig megállja még a helyét.

 27. Mccarthy Samu lesz, mert kell a pc. Galadriel Helena Bonham Carter lesz, Johnny Depp lesz Aragorn, és Tim Burton rendezi az egészet. Rock meg biztos, benne lesz, de ő vagy maga Sauron lesz egy cameo szerep erejéig, vagy ő lesz Witch-king, VAGY adnak rá egy szarvas sisakot, és egyszerűen Balrog. És akkor ahhoz még CGI se biztos, hogy kell :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.