Blockbuster watch: Nem lopták a pénzt

A Rogue One siker. Az második olyan decemberi premier, ami 100 millió fölött kezdett. Konkrétan 155 milliós hazai, és 134 milliós nemzetközi bevétellel kezdett a háborús film.

star-wars-rogue-one-jyn-eerso

Az egyedüli, ami még érdekes lehet majd, hogy mennyit esik a második hetére, mivel a Force Awakens jól tartotta magát, viszont kevesebb ellenfele volt. A Rogue viszont megkapja a nyakába a Passengers, Assassin’s Creed, Why Him? és Sing négyest. És még Denzel is jön a saját rendezével ami a Fances címmel bír.

(Amúgy a Rogue One arra is jó példa lehet, hogy mennyire kifelé tart a 3D már. A bevételnek csak a 38%-a jött onnan. Ti arra a változatra mentetek?)

Will Smith filmje viszont sima bukta. A Collateral Beautyról azt olvastam, hogy a trailerek eléggé félrevezetőek voltak, így nagy esés is várható, mivel sokan jöttek ki rohadt csalódottan. A film cinikusabb, és kevésbé Oscar bait, mint elsőre kinézett. Konkrétan a 3028 moziban való nyitással a 7 milliós bevétel siralmas. Smith anyagilag legrosszabb premierje, ami még a tavalyi Concussion 10 milláját is alulmúlta. Ideje visszatérni fullosan a blockbusterekhez?

Közben a Manchester By The Sea egész jól teljesít, de a La La Land még jobban, hiába van párszázezerrel a tengerparti “móka” mögött, mivel sokkal kevesebb moziban megy.

A hétvége amerikai bevételei a tovább mögött.

 1. Rogue One: A Star Wars Story – $155,091,681 – össz: $155,081,681
 2. Moana – $12,726,232 – össz: $162,920,977
 3. Office Christmas Party – $8,587,528 – össz: $31,655,795
 4. Collateral Beauty – $7,102,085 – össz: $7,102,085
 5. Fantastic Beasts and Where To Find Them – $5,071,323 – össz: $207,722,418
 6. Manchester by the Sea – $4,244,014 – össz: $14,104,319
 7. La La Land – $4,102,091 – össz: $5,342,257
 8. Arrival – $2,972,958 – össz: $86,666,325
 9. Doctor Strange – $2,210,912 – össz: $226,260,939
 10. Nocturnal Animals – $1,407,088 – össz: $8,828,454

37 hozzászólás a “Blockbuster watch: Nem lopták a pénzt” bejegyzéshez

 1. Nálam a SW januárra csúszik és 2D-ben nézem. Kerülök mindent ami konvertált 3D. Ha jól tudom a Sw is az.
  Az Assasin’s Creed viszont nézős lesz, azt várjuk már.
  A fegyvertelen katona mikortól lesz? Az is jobban érdekel mint a SW.
  Will Smith pedig tényleg visszatérhetne a blockbusterekhez. Nem is tudom mikor láttam utoljára élvezhető, jó filmben. Most már nagyon oda kéne tenni azt a Bad Boys 3-at!

 2. Nem lene baj a 3d vel ha nem napszemcsit adnánk a moziba 3d s szemüvegként akkor talán lehetne is látni belőle valamit és amig ez nem változik addig soha nem megyek többet 3d re.Amúgy a film utolsó fél orája nagyon ott van márcsak ezért is megéri megnézni úgyhogy tuti megnézem még egyszer

 3. Ne aggódjatok a 2D változat is egy sötét foshalmaz volt, az első fél órából szart se lehetett látni, a nappali, fényes jelenetek is épphogy kivehetőek voltak.

 4. végül is egy IMAX 3D nem lenne rossz, de ott csak szinkronnal megy, az meg alapból kiesik. a többi 3D tényleg nagyon sötét, sokszor élvezhetetlen.

 5. “Amúgy a Rogue One arra is jó példa lehet, hogy mennyire kifelé tart a 3D már. A bevételnek csak a 38%-a jött onnan. Ti arra a változatra mentetek?”

  Úgy érzem, meg vagyok szólítva. Én személy szerint undorítónak tartom, hogy sok filmet főleg 3D-ben adnak a hazai mozik, ha meg nem, akkor olyan időpontban, mikor az átlag polgár javában melózik. Tiszta pénzlehúzás az egész, mivel élményben szinte semmi extrát nem nyújt a 3D konvert a 2Dhez képest.

 6. Puffin, ha szar moziban nézted azért ne a filmet okold. Elég nevetséges azt hinni, hogy egy ekkora költségvetésű filmnél elrontották volna a világosítást. :) Én kétszer láttam moziban eddig, minimálisan sem tapasztaltam ilyen gondot.

 7. Akárki – nem rontották el, de 2D-ben is feltűnően sötét volt az eleje. ami ott még elviselhető, 3D-ben (ismerve a viszonyokat) közel élvezhetetlen lehet.

 8. Akárki: Azt azért ismerd be, hogy az utolsó fél órán kívül az egész film túl szürke és sötét. Én is 2d-ben néztem mégis azt gondolom, hogy túlzásba vitték ezt a “darkos” világítást.

 9. kvázi húzónév/karakter nélkül jól megállt a lábán, mint Star Wars film, habár én inkább 170 környékére vártam, de ez is szép. akármit is esik az erős ünnepi hátköznapok szerintem megtolják minimum 500-ig otthon. Az évet tutira megnyeri a Dory előtt. SW, Dory, Civil War…a Disney most már tényleg azt csinál, amit akar.

  Will Smith meg most nyírta ki magát végleg, eredeti filmre nem fognak vele aláírni egy darabig az fix, arra viszont sok pénzt leraknék, hogy a Bad Boys 3 nem sokára elindul így. 36 millióba került a film…10 éve még a fizuját is alig fedte volna le, pedig van ott Edward Norton, Kate Winslet is (habár nekik is voltak szebb napjaik). Ahogy összerakta magát blockbuster figuraként az After Earth után azt tanítanivalóan rombolta le :)

  szerintem azért a Rogue One-nak mázlija van még ennyi premier mellett is, a Passengerst nem szeretik a kritikusok, az Assassins Creedet meg rühellik, egyik sem fog megindulni nagy hátszéllel, aztán más nagy mozi nem is jön már jó darabig.

 10. A debreceni Cinema City-ben is rettenetes volt a képminőség, sötét és szemcsés. Tényleg nem értem az egészet, már csak azért járok moziba, mert még a spoilerek előtt szeretném látni a filmet, a látvány otthon sokkal élvezhetőbb.

  Szerencsére volt belőle 2D, mert a legutóbbi 3D-s filmem felét szemüveg nélkül kellett végignéznem, mert semmit sem láttam szemüveggel. :(

  Elég siralmas a helyzet, így nem csoda, ha szinte mindig üres termekkel találkozok.

 11. Természetesen 2D-ben néztem, és nem a sötétség miatt. Egyszerűen nem látom értelmét ennek a 3D mániának. 10 prc után megszokom, utána meg már olyan, mintha nem is lenne. Az első 10 percben meg ráadásul zavar is.

 12. én is 2D-be néztem, és fogom is még egyszer. Bár mondjuk én minden filmet 2D-ben nézek. Nekem se jön be a (konvertált) 3D egyáltalán, nagy ritkán becsúszik egy IMAX 3D évente egyszer max. Amúgy minden 2D, és ha lehet felirat vagy eredeti nyelv.

 13. én 3D-ben néztem a Rouge One-t szerintem nem ad hozzá különösebben extra élményt. bár én alapból nem vagyok oda ezért a 3D (meg IMAX) őrületért, csak azért néztem így mert a többiek ezt akarták

 14. Az egész 3D egy nagy parasztvakítás. Arra jó, hogy a hülyegyerek otthon üvöltsön, hogy ő csak azért is 3D-ben akarja a sztárvárszot nézni.

 15. Arrival baromi jól áll worldwide szinten. Szerintem simán meglesz neki a 150 millió is. Borzasztóan megérdemli.

 16. Én is még csak most fogom megnézni, de csak akkor ha még adják 2D-ben, angolul. Másra nem vagyok hajlandó beülni.

 17. Én Imaxben néztem, 3D nálam is negatívum, de az imax az a terem ahogy egy mozinak ki kéne néznie: nagy vászon, nézőtérnek nagy a dőlésszöge és nagyobb fényerő (amiből persze a 3D levesz).
  Legjobb egy 2D eredeti nyelvű vetítés lenne imaxben.

  DE! Imaxben vásznon függőleges halvány csíkok/sávok vannak, világos háttér előtt látszik. Haverom is észrevette. Ez mi már? Nem azért fizetek 2e ftot hogy sávos képet nézzek. Más is észrevette?

 18. A RO ellenfeleiről szólva.. a Passengers-t meg az AC-t már buktatják rendesen RT-n… utóbbiért nagy kár ha igazak a kritikák, nagyon jónak tűnt…

 19. kíváncsi leszek a a következő héti rogue one bevételre. mondjuk szerintem a sing vagy az assassin’s creed nagyobb fenyegetés mint a passengers. Írtó rosszakat lehet arról a filmről már most olvasni, szerintem iszonyat nagy bukta lesz.

  am 3D-ben tényleg elég béna a rogue one, az eadun játszódó jelenetekből kb semmit nem lehetett rendesen látni. szerintem van film aminél még akár jó is lehet a 3D, de ez most pont nem az volt.

 20. Jövő héten hozzátesszük a magunkét. :) 2D-ben természetesen, én személy szerint ki nem állhatom a parasztvakítós 3D-t

 21. En 2D ben neztem, nekem ezek a 3D-k nem tetszenek, ahogy az egyik hozzaszolo mondta a szemuvegek is rosszak es tenyleg sotet az egesz plusz annyit nem tesz hozza szamomra. Es @Puffinnak igaza van a 2D is kicsit sotet, nehol tenyleg zavaro! Utolso 3D az avatar volt amugy:D

 22. Csak akkor néztem volna 3D-ben, ha csak arra van lehetőség. Egyébként mindent kerülök egy ideje ami 3D. Sok volt az alibi térhatású film, úgyhogy volt miben csalódni. Az, hogy 3 évente van 1-1 kiemelkedő film a témában (Avatar, Pi élete, Gravitáció, Kötéltánc) az még nem azt jelenti, hogy minden nagy filmet ebbe a formátumba kéne erőltetni.

 23. azért az IMAX 3D és a 3D között van különbség, meg persze meg kell válogatni a filmeket. A látványfilmek többségét abba néztem, csalódást még nem okozott egyik sem, hogy most morcizzak miattuk, de az igaz, hogy csak pár, aminál azt mondod, hogy WOOOOW! :)
  A nagyobb szabású (engem érdeklő) filmek alapjáraton IMAXben nézősek számomra, amiben leadják, ha za 3D, akkor 3D, nem zavart még egyszer sem :)

 24. 2D-ben néztük én is kerülök minden konvertált 3D-t ami tényleg komoly kihívást jelent mert olyan időpontokra rakják ami nem túl jó…

 25. 2d-ben nézem majd január végén, február elején, ahogy az előző sw-t is, akkor már kikopik a tömeg, nyugiban lehet nézni a filmet a csámcsogás hallgatás helyett

 26. 2D-ben nézném ha lenne rá lehetőségem itt Békéscsabán :D De jelenleg a sok munka és család mellett nem igen engedhetem meg magamnak, hogy elfáradjak a legközelebbi helyre ahol így adják, ami lehet Szeged vagy Debrecen de lehet csak Pest. Így megy ez itt a viharsarokban :D
  Ennél a filmnél semmit csak a nagy l…..t tette hozzá a látványhoz a 3D (vagy inkább elvett belőle)

 27. IMAX 3D-ben néztem először, óriási élmény volt, jó mondjuk én IMAX szűz voltam eddig. Ma pedig céges program keretében 2D-ben… nem mondom jól szórakoztunk de az IMAX az igazi mozi. A köv. film amit IMAX-ben nézek a TF5 lesz. A Zsivány másodjára jobban tetszett mert mostmár a háttérsztorit is sikerült felfogni:)

 28. Én sem támogatom, se a 3d-t se a szinkront, de sajnos vidéken marha nehéz egy “2d eredetit” kifogni normális időben. Egyébként a popcornt is kitiltanám a moziból. :D

 29. hahaha, Smith, hahahaha
  ezek után főleg kurva vicces a felesége tavalyi (vagy idei) oscar-os ámokfutása a fehér elnyomásról.

 30. Most néztem meg az új SW filmet. Szerintem nagyon jó lett, nem okozott csalódást, mint az ep7.

 31. Jó lett ez a Zsiványság, nálam messze jobban adja, mint az ébredő erő. Kicsikét mint a Birodalom visszavág az új reményhez képest, komolyabb, felnőttebb lett.

  De kérlek titeket, kerüljétek a 3d-t, messze messze ez volt a legrosszabb élményem, nagyon lerontott a filmélményből.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.