22 hozzászólás a “A Rogue One kimaradt jelenetei” bejegyzéshez

 1. Volt az a produkciós videó még pár hónapja, ott szép, lassított felvételen lehetett látni hosszasan ahogy fut a vinyóval a homokban.

 2. Spoiler:

  Egy kiszivárgott infó alapján a terveket ellopták volna Jin-ék és az űrhajóval kijut csapata a szét rombolt pajzson majd őket kapja el véder a csillag rombolójával és kaszabolja le de túl darkosnak gondolták és ezért voltak az ujra forgatások.

 3. Nem is emlékszem, hogy mikor szabtak át filmet utoljára ennyire a trailerekben látottakhoz képest.

  Most így a gyalázatos Hegylakó 4. ugrik be egyedül, amiben aztán olyan dolgokat mutogattak a trailerben, ami szöges ellentétben állt a film természetével.

  Ja, és abban is volt Donnie Yen, biztos ő az oka :D

 4. Ezért nem néztem trailereket! :) így nem volt hiányérzetem :)
  Elnézve ezt a videót, azért a film alapvetően nem változott a kivágott jelenetektől, az alaphangulat maradt. A véleményem nem változott, továbbra is az egyik legjobb SW film.

 5. Örülök, hogy Whihakernek adtak hajat. Érdekes, hogy sok mindent mutat, ami nem kimaradt jelenet volt, hanem lényegében az elsőre kigondolt, leforgatott befejezéshez tartozó jelenet.

 6. Ez a “rohamosztagos sétál a vízben” jelent még az előző -forgatási helyszínes – videóban is benne van.

 7. @Trembi: Hát nem tudom melyik lett a darkosabb befejezés :) Hja persze így hősi halált halt mindenki, de Vader akkor is kapott egy elég durva jelenetet a végén :)

  Szerintem nem volt ezzel az újraforgatással gond, ha sikerül elmenekülniük egy ilyen jól őrzött bolygóról, az kicsit letört volna, de így nekem nagyon átjött.

 8. Akár benne volt az eredeti tervekben, akár nem, ennél királyabb végső perceket nem tudtam volna elképzelni, a IV-gyel való összekapcsolással meg mindennel. Így volt 10/10, ahogy van.

 9. ha Vader rakott volna rendet a főszereplők között, az az sw univerzum leg epikebb jelenete lenne. de így csak meh…

 10. Több értelme lett volna, ha Vader darálja le őket. Egyrészt adott volna ezeknek a sekély, töketlen karaktereknek egy kis tartalmat, másrészt tegye mindenki a szívére a kezét, és mondjon már egy gonosz dolgot az állítólagos egyik legikonikusabb főgonosztól (amely elnevezés régóta értelmezhetetlen számomra) azon túl hogy azt az egy lázadó bilifejű katonát meg chokeolja az új reményben. Birodalmi dilettánsok táv ölése non kánon vuki falvak meg egyéb bemondás itt nem számít, lévén gonosz az áldozat és/vagy nem láttuk hivatalosan. Ugyan miért pörkölt volna oda a birodalom egy fontos birodalmi archívumnak és kísérleti telepnek mikor már tudták, hogy ez csak egy maroknyi akciózó lázadó? Az nem válasz, hogy eltüntesse a nyomokat, mert egy egész calamari flotta ott volt és azokra nem lőtt. Sőt merészebb leszek a főszereplő amúgy is vágóhídra szánt hölgy sorsában lehetett volna némi hasonlóság Anakinhoz aminek kapcsán egy pillanatra megtorpan mielőtt levágja apró pici folyamatokat beindítva ezzel a lelkében amelyeknek a filmhez képest negyedórával induló valódi történet végkifejletében lesz szerepe és amire mondjuk a gyerekei szenvedésének látványa teszi fel a koronát. Igen olyasmire gondolok, mint amikor Luke levágja a műkezét és azt meglátva lecsillapodik. De neeem kellett 15 perccel több csilli villi pew pew parasztvakítás, meg érzelmes tengerparti ölelkezés az atomvillanásban egy tinder matchnél is gyengébb alapokra helyezett love interesttel (aki már 5 évesen is a birodalom ellen harcolt nem zavartatva a ténytől, hogy az kb a sithek bosszúját megelőző pár év volt a szereplő életkorát tippelve), hogy tutira csilingeljen a kassza, és ne tűnjön fel milyen gyalázatos hulladék a film.

 11. Nos, ha az eredeti változatban tényleg Vader volt, aki legyakta a túlélők nagy részét, az tényleg komolyabb lett volna, mint ez a szereplőként bemutatott hősi halál. Sokkal nagyobbat ütött volna, ha a csajszit szúrja át a beszorult ajtóval együtt, miközben az a résen átnyújtja a “diszket”. Az lett volna a katarzis, egy ilyen hirtelen halál, nem pedig, amit már 20 perccel korábban sejtetni engedtek, hogy a bolygóval együtt pusztul, ugye.

 12. Ha már lúd legyen kövér.

  Cassian Andor szorul be vele az ajtónál és adja át a lemezt a csajnak és amikor találkozik a tekintetük abban minden benne lett volna mikor a csávón meg az ajtón keresztül átfittyen az a kis vörös fénypenge. A csaj már lehetett volna sérült és még utolsó erejével kilövi egy mentőkapszulában a terveket amiket a Tantive IV egy végső jelenetben felszed. Vader a távozó kapszulát látva mérgében kamerán kívül persze, szétposszantja a csaj hulláját. Ha csak ennyit csinál a filmben és máshol elő sem veszi a fénykardot többet ért volna. Ez meg mondjuk azt is elfeledtette volna, hogyha a moziba kerülő változatban az utolsó előtti lázadó katonát nem 2x bonus lightsaber force choke combo superkill achievement unlocked intézi hanem csak levágja nincs tovább a Star Wars…

 13. Kaoka: másrészt tegye mindenki a szívére a kezét, és mondjon már egy gonosz dolgot az állítólagos egyik legikonikusabb főgonosztól (amely elnevezés régóta értelmezhetetlen számomra) azon túl hogy azt az egy lázadó bilifejű katonát meg chokeolja az új reményben.

  Hát amikor lemészárolta a kisgyerek jediket (persze akkor nem vader volt) az eléggé komor volt

 14. @Dave Akkor már pont, hogy Vader volt, az volt az első feladata a sötét oldalnál. Vader nem csak a ruha, hanem maga Anakin. Egyébként az itteniek nagy része megint nem rest bemutatni mennyire méltatlanok bármilyen film megtekintésére, mert végeredményében úgy is csak fikázni fogják divatból, Vader-nek bőven elég volt ez az epic jelenet, felesleges lett volna vele megöletni mindenkit a szereplőgárdából, a két főszereplő halála kissé klisés, de megvannak azok az emberek is, akiknek az címezve lett. A Force Awakens után le tesznek egy ilyen kaliberű SW filmet, de még ez is kevés a divathater gyerekeknek, nevetséges.

 15. Én is megnéztem, nem tudom miért háborít fel sok embert Tarkin és Leia, szerintem egyáltalán nem voltak zavaróak, sőt örülök, hogy beletették őket és még szorosabbá tették a IV. résszel.
  Az “eredeti” befejezés is jó, meg az is, amit kaptunk, bár lehet tényleg más fénytörésben mutatkozott volna a dolog, ha a főszereplőket gyapja így le :)
  Kiadhatnának egy ilyen alternatív befejezéses verziót, hisz a történetre nem lenne nagy hatással, bár tényleg az is nyomós érv, hogy nekik nem kellett volna onnan kijutniuk, bár addigra már nem volt pajzs.
  Én nekem az is jó lezárás lett volna, hogy üzenet kijut, csaj és csávó próbál szerezni egy verdát, talál is, de a levegőben elkapja a robbanás sodrása őket, talán jobb lenne ez, mint ez a beletörődünk a tengerparton dolog, de nem panaszkodom! :)

 16. Human, hát nem olvasol hszeket, ezt a vincsis jelenetet leírtam a kritika alatti első hszemben. A Vaderes, Jynes alternatív befejezést meg a másodikban.

 17. Malachi de olvasok, viszont ettől még a posztot úgy írom meg ahogy akarom, nem? mondjuk a vinyós nem ugrik be, de az alternatív befejezést mindenképp, viszont konkrét spoilert nem akartam fenn írni, hiszen az a szöveg megy ki facebookra is és még sokan nem látták. aki megnézi a videót, az tudja mit tesz.

 18. Hát az a helyzet, hogy én ezt a filmet szerettem volna megnézni, amikből az előzetesek készültek.
  Nálam ez a nagy hibája a R1-nak.
  -Mit kezd Jyn a TIE vadásszal?
  -Hogyan menekülnek a parton a lépegetők elől, kezükben a tervekkel?
  -Mit néz Vader amikor hátulról mutatják a sisakját?
  -Mire mondják a főszereplők a pilótafülkében “-Good”?
  -Hol van Jyn bűnlajstromának felsorolása, na és az “I rebell”?
  …stb
  Ha nem ismertem volna az előzeteseket talán jobb élmény is lenne a film (így is tetszik), de van egy olyan érzésem, hogy hozzám az eredeti elképzelések közelebb álltak volna.

 19. Folyt köv:
  -Krennic egyedül áll, a kamera ráközelít.
  -Krennic egymaga menetel valami űrroncs felé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.