Az összes videójáték film egy toplistában

A Vulture mind a 31 eddigi videójáték adaptációt sorba rendezte. Hogy is mondjam, tökéletes példa arra, hogy Hollywoodnak hagynia kell azeket az ötleteket? Amúgy elég furcsa lista, ha a Silent Hill nem az élen végzett.

Itt nézhető végig, szerencsére nem bontották szét 35 oldalas (4 a reklámnak) galériára.

postal-02

human
írta
2016. 12. 29. 04:21
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Az összes videójáték film egy toplistában” bejegyzéshez

 1. Van ebben a listában bármi sorrendiség? Totál értelmetlenül vannak egymás után dobálva a címek.

 2. Én is azt hittem, hogy ez valami tetszési index, vagy bármi minőség alapján létrehozott lista, de tuti nem.

 3. A Mortal Kombat 2 huszonhárom hellyel előbbre van, mint a Mortal 1…. nem létezik,hogy ez sorrendben van.

 4. Ettől függetlenül egyik másik egész jó film volt :) ha nem játékadoptációként akarták volna eladni.

 5. a lista elvileg a kevésbé rossztól a totális katasztrófáig megy. Viszont így abszolút nem tudom hova tenni a Prince of Persia második helyezését, annyira azért nem volt rossz, bőve vannak rosszabb filmek a listán.

 6. A Mortal Kombat első része teljesen jó volt, szóval nem nevezném rossznak. Pár film pedig túlságosan elől van, sokkal jobban a lista vége felé kellene lenniük.

  Gondolom, a totális katasztrófák között található jobb filmek azért kerültek oda, mert kb. annyi közük volt a játékhoz, mint egy orrszarvúnak az ívhegesztéshez. Megérdemlik a címmeglovagolók, hogy oda süllyedjenek.

 7. Össze vissza vannak benne… Alone in the dark jobb lenne, mint a Warcraft?? Ja persze :)
  Amúgy Prince of Persia, Warcraft simán vállalható film. Utóbbit még szeretem is!

 8. Benne van a címében, hogy mi alapján rangsoroltak. Lássatok is, ne csak nézzetek ;)

  “All 31 Video-Game Movies, Ranked From Least Bad to Absolute Worst”

  Tehát a legkevésbé szartól a legszarabbig. Peace.

 9. Az első Hitman, a Prince of Persia, és a Max Payne nálam simán működött (játszottam minddel és tudom hogy nem tökéletesek, főleg a Max Payne akciók fájnak a filmben) de összességében azok a filmek valamit el tudtak kapni a hangulatból, és voltak jó pillanataik.

 10. @karesz501:
  Az ötödik hozzászólásban is leírják ugyanezt. Olvasd is a kommenteket, ne csak gyártsd.

  Egyébként még így sincs sok értelme a sorrendnek, pont ezt hangoztatja itt kb. mindenki.

 11. Azért egy Tekken is elfért volna itt, ha már Super mario is rajta van.
  Amúgy a Tomb Raiderek,Silent Hil,MK 1 szerintem egész vállalhatóak,Hitman, Max Payne is simán jó vasárnapi filmnek , Warcraft a fanoknak király, a Prince of Persia is egész korrekt volt, Kaptár 1-2 is még bejön nekem. Az AC meg tényleg ennyire tré lenne?

 12. @karesz501 Én láttam a címet, csak totál irreális, ugyanis a lista végén, és az elején is vannak vállalhatatlan fosok, valamint abszolút nézhető művek is. Egyszerűen a PoP meg a Postal, vagy a Tomb Raider és a Super Mario Bros semmilyen körülmények között nem kerülhetnek egymás mellé, mert a PoP és a Tomb Raider élvezhető popcorn mozik voltak, a Super Mario Bros és a Postal meg égetnivaló celluloidhulladék. És nem, ez még csak nem is egyéni vélemény, mert a PoP-t és Tomb Raidert is azért szerették az emberek, erre a lista két végletében kaptak helyet.

 13. Mivel a legrosszabb van a legelején, így a legvégén van a legjobb. Tehát a Mortal Kombat szerintük a legjobb játékadaptáció. De viszont az vicces, hogy a Silent Hilltől jobb a Doom például. :D

 14. nem igazán értem, mire fel ez a szerencsétlenkedés. az Uwe Boll szarokat hagyjuk ki a képletből, de amikor komoly pénzből igyekeztek franchise-t építeni, akkor nem volt szerintem olyan nagy gond. Tomb Raider 1, és a Prince of Persia is egészen vállalható blockbusterek, ezen a vonalon lehetne mozogni.

  nem akarják görcsösen visszaadni a játékmenetet, vagy kiszolgálni az alapanyag rajongóit, hanem csak átültetik valamennyire a lényeget és ez számít igazán. tök más műfaj, mint egy könyvadaptáció, nyilván, de ott is hullik a hajam, ha olyanokkal jönnek egy rosszul összerakott film után, hogy hát persze, hogy nem érted, ha nem olvastad a könyvet.

  ugyanígy itt is meg kéne állnia a lábán a játékfeldolgozásoknak, mint film, nem pedig az alapanyagra mutogatni, hogy az tölti ki a réseket. és ha 100+ millió dolláros befektetésről van szó, akkor nem is lehet/szabad csak a rajongókra támaszkodni.

  ennél viszont még messzebb is mennek ezek, mert a listáról a legtöbb mozi filmként is szar, és a játék rajongóit is szembeköpi…na ha ezt megmagyarázza valaki, hogy miért jó, akkor megemelem a kalapom. valami itt nagyon félremegy, mintha direkt akarnák elásni az összes játékadaptációt, hogy ne lehessen ez az új trend.

 15. “tök más műfaj, mint egy könyvadaptáció, nyilván, de ott is hullik a hajam, ha olyanokkal jönnek egy rosszul összerakott film után, hogy hát persze, hogy nem érted, ha nem olvastad a könyvet.”

  De egy rajongó nem ezt várja, hanem azt, hogy valamelyest jobban az alapanyagra épüljön, de úgy, hogy az azt nem ismerők is megértsék. Ami nem kellene, hogy kizáró tényező legyen. :)

  Az más kérdés, hogy az eredmények gyakorta sikerülnek úgy, ahogy írod, vagy rá épülnek, de érthetetlen katyvasz lesz, vagy csak az alapötletet veszik át, de az alapanyagnak a hangulata, a lelke vész el közben. Én az utóbbit ugyanúgy utálom.

 16. Mármint, ugyanúgy utálom azért, mert futhatnának tök más címen, de így csak elveszik egy rendes feldolgozásnak még a minimális esélyét is jó pár évtizedre.

 17. “De egy rajongó nem ezt várja, hanem azt, hogy valamelyest jobban az alapanyagra épüljön, de úgy, hogy az azt nem ismerők is megértsék.”

  persze, így kellene működnie :) de egy 100-200 milliós mozinál szerintem nem várható el az, hogy az alapanayag ismerete nélkül ne legyen értelmezhető (az easter egg megint más dolog), sem az, hogy csak a rajongóinak szóljon, mert akkor soha nem fog megtérülni.

 18. Szerintem teljesen felesleges a játékadaptáció, mint filmes műfaj, a profiton kívül semmi értelme. Olyan mint a narancsot hasonlítgatni egy péksüteményhez.

 19. Én csak azt nem értem hogy annak idején Uwe Boll hogy tudta rávenni ezeket a remek színészeket hogy játszanak a borzalmaiban, Ray Liotta, Jason Statham, Christian Slater stb.

 20. A DOA az jó feldolgozás volt, egy sztori nélküli csöcslóbálós verekedős játékból kreáltak egy nézhető filmet. :D

 21. Randomgenerátor jobb listát dobott volna! :)
  Egyébként, elvileg a 31. lenne a legjobb, vagyis a Mortal Kombat, de tök mindegy honnan kezditek, annyira következességnélküli, érthetetlen, katyvasz az egész…

 22. Hát néha komolyan úgy érzem, hogy egy-egy vagy sok játék és könyvadaptáció is jobban működne egy nagyobb költségvetésű sorozatban mint mondjuk egy önálló nagyobb estés moziban. De tényleg ennyire nehéz lenne összehozni egy jobb filmet ezekből? Vagy a jobb ötletek elmerülnek a süllyesztőben mert nem merik bevállalni őket a stúdiók?

 23. “az alapanayag ismerete nélkül ne legyen értelmezhető (az easter egg megint más dolog), sem az, hogy csak a rajongóinak szóljon.”

  szerintem ez egy és ugyanaz :) Az lenne az elvárható, hogy legyen értelmezhető az alapanyag ismerete nélkül is, de ugyanakkor a rajongóknak is szóljon. :D Na, ilyet látni ritkán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.