Ezeket adták hozzá a Rogue One-hoz

A film vágói beszéltek a Rogue Oneról, és ezek alapján simán leszűrhető (ha eddig nem esett le), hogy mennyi mindent raktak bele utólag. Főleg a karaktereket építendő. Nem csak a férfiakat, például a főszereplő csajt is kisgyerekként láttuk volna, aztán hirtelen az “i rebel” jelenetben, így odakerült a szökés például

A rendező pedig az Empire magazinban volt egy pillanatra őszinte:

There was a bit of a process to refining the third act in terms of the specific shots and moments, and so certain things just fell away, but then what happens is marketing love those shots, and go, ‘oh, we’ve got to use that.’ And you say, ‘well, it’s not in the movie.’ And they say, ‘it’s okay, it’s what marketing does, we just use the best of whatever you’ve done.’ And so there’s lots of little things, but towards the end you go, ‘I know that’s not in the film, but the spirit of it’s in the film.

Avagy hiába tudta mindenki, hogy a cool shot nincs a filmben, a marketing csapatot nem érdekelte. Így került be a Tie Fighteres például a trailerekbe…

15 hozzászólás a “Ezeket adták hozzá a Rogue One-hoz” bejegyzéshez

 1. “I know that’s not in the film, but the spirit of it’s in the film.”

  Nincs több kérdésem.

 2. Miért? Igaza van.
  Tökmindegy, mit hagytak ki, mit tettek bele, mi volt a trailerben, mi nem volt, a film, így ahogy kijött, elképesztően jó volt.

 3. @Anthonz: Ismerős környezetben alkottak valami újat és adtak hozzá az univerzumhoz. És arról szólt ami a címe is..Háború.

 4. Én egy jelenetet nem tudtam hova tenni az elején, mikor Jyn ül a priccsen és nézi ahogy a cellatársa horkol. Azt így minek? Vagy a háttérben volt valami fontos?

 5. Anthonz- inkább te mondjad, hogy miért nem? Még senkivel sem találkoztam, akinek nem tetszett volna, sem élőben, sem interneten, csak itt, ezen a blogon :D Nem is tudok érveket felhozni, mert fogalmam sincs, hogy mi ellen kell érvelnem. Mi nem tetszett? A karakterek? A sztori? Minden a helyén volt, epikus volt és árnyalt, a karakterek érthetőek és reálisak voltak, sőt, még Darth Vader karakterére is tudtak emelni. Egy nagyon jó film önmagában is, a SW univerzum ismeretével meg különösen.

  Mondjuk tudom, hogy mindent divat kritizálni,(főleg itt) de hátha tényleg vannak indokaid.

 6. okok mindig vannak.
  Ott vannak a gyémántszeműek, akiknek Tarkin és Leia fáj. Ott vannak azok is, akik nem is igazán figyeltek oda és a történetet kritizálják, de tuti van akinek tényleg nem tetszett, hisz nem felelhet meg mindenkinek.
  Vannak, akiknek a szinkron fáj mindig és szidják, de nem mennek el eredeti nyelvűre….
  Vannak, akik csak a fénykardpárbajtól éreznek egy filmet SW-nek.
  Vannak, akik erőltetettnek érezték Vader jelenlétét benne és az a bajuk, hogy nélküle nem tudnak SW filmet csinálni.
  Csodálkozom, hogy kevés olyan poszttal találkoztam, hogy hol volt az Uralkodó :)
  Sokan nem értékelik az újításokat vagy merészebb lépéseket, amiket hozott a film… szóval sok bajuk van sokaknak, mert rinyák :D

 7. Nem találkoztál még olyannal akinek ne tetszett volna? Na akkor ezt figyeld:
  TRAGÉDIA volt a film! Én még moziban nem jártam úgy, hogy nézek egy filmet és annyira nem köt le, hogy elkezdjek teljesen más dolgokon gondolkodni. Aztán ott van ez a robot, akit bevágtak mindenhova, hogy mondjon egy tök felesleges egy sorost. És akkor még a nevetséges CGI-t amivel visszahozták szerencsétlen régi karaktereket még nem is említettem. És igen, mind a 3 karfatársam ugyanígy érezte.
  Ja, és miután ezt megfogalmazta bármelyikünk is nyilvánosan az is kiderült, hogy itt egyedül a star wars fanok a rinyák, mert nem tudják elviselni ha valami ami star wars nem tetszik másoknak.

 8. Nem is vallom magam kifejezetten Star Wars fannak, de ez a film nagyon jó volt :)
  Ha neked nem tetszett, az a te ízlésed, minden szubjektív. Egyetlen dolgot nem szeretek, az pedig az, ha valaki a saját véleményét kikiáltja objektív igazságnak. A nagy többség nem ért veled egyet, neked nem tetszett, ez van.
  Nekem nagyon tetszett, és a többség így van ezzel :)

 9. Egyébként is csak a robotra meg a CGI karaktereket kritizáltad. A robot nekem bejött, a CGI karaktereket meg én észre sem vettem, csak később esett le. Persze ha te ezen ennyire kiakadtál, akkor megértem, hogy nem tetszett (bár nem értem, mi bajod van vele, szükséges volt Tarkin visszahozatala, hiszen ő volt a Halál csillag vezetője a filmekben, és minimális volt amúgy is jelenléte. Leia mondata a végén meg… nekem tökéletesen lezárta a filmet, ki is rázott a hideg, mert az egész 4-es filmet átértékelte, az, hogy tudatosítottuk, hogy mekkora áldozatokat hoztak, és mit kaptak? Reményt.)

  Ha a történet nem tetszett, mert unalmas volt… nos, oké, elfogadom :D Egyéni ízlésed. Engem lekötött. Bár az biztos, hogy nem maga a puszta történet a film erőssége.

  Akárhogy is, neked nem tetszett, nekem (meg még nagyon-nagyon sokaknak) meg igen, ettől még nem lesz tragédia a film, maximum neked nem tetszett.

  A stílusán sokat lehetne csinálni itt sokaknak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.