Carrie Fisher, a Disney és a CGI

Baromi szomorú ez a Carrie Fisherhez köthető klikkvadászat, ami ma is ment. Délelőtt még “a Star Wars filmekben tovább szerepel Fisher, CGI-jal keltik életre” volt a téma, este meg lehet lehozni a cáfolatot. Ez egy átlag casting hírnél simán elfér, bár néha ott is idegesítő, hogy interjúkból kiragadnak egy vágyálmot, és készülő projektként hozzák le. Mittomén, Megan Foxtól megkérdezik, hogy szerepelne-e egy Hamlet adaptációban. A válasz mondjuk igen. Pár órával később “Megan Fox a legújabb Hamletben!”.

De visszakanyarodva a főtémához: egy elhunyt színésznél szomorú a huzavona. Főleg, hogy sokszor megragad az emberekben a téves infó, és még évekkel később is azt emlegetik fel.

A fő-fő lényeg: A Lucasfilm kénytelen volt hivatalos cáfolatot kiadni a “Carrie Fisher CGI-ként szerepel majd a Star Wars epizódokban”-pletykákra. Nem fog.

We don’t normally respond to fan or press speculation, but there is a rumor circulating that we would like to address. We want to assure our fans that Lucasfilm has no plans to digitally recreate Carrie Fisher’s performance as Princess or General Leia Organa.

Carrie Fisher was, is, and always will be a part of the Lucasfilm family. She was our princess, our general, and more importantly, our friend. We are still hurting from her loss. We cherish her memory and legacy as Princess Leia, and will always strive to honor everything she gave to Star Wars.

25 hozzászólás a “Carrie Fisher, a Disney és a CGI” bejegyzéshez

 1. Jóóóóóóóóó pár év múlva biztos, hogy CGI-zik majd mint most a rogueban a Tarkint.

 2. Én is úgy vélem, hogy ez még változhat pár éven belül. A SW IX odébb van, Fisher halála túl friss még, hogy efelől rongálják a családot. Bár ha nem is az egész filmben, de mondjuk egy kiírás erejéig, pár jelenetre megoldhatják. Persze az etikai kérdés az akkor is feltehető lesz.

 3. Én azt mondom, hogy írják ki, 1x a szálak elvarrása miatt még rendben van, de ezek után etikai okokból én nem engedném ezt. Kell egy szép jelenet a filmbeni temetésről, emlékezzünk meg róla minden formában,de CGIvel tovább éltetni 1 rész erejéig is nekem már sok.

 4. Ezt így, ebben a formában – mintha azt mondanák, hogy nem, nem, soha – én sem hiszem. Én sem örülnék neki, ha egy nagyobb szerepet “CGI-znének” Leiának a IX. részben, de azért, hogy a sztoriját megfelelően lezárják, kaphat egy pár jelenetet (ha nincsenek abban a szerencsés helyzetben, hogy mondjuk részben-egészben még az életében felvett, de eddig fel nem használt jelenetekből dolgozhatnak). Főleg azután, hogy – amint ezt Swarnaus is írta – valami hasonlót épp most tettek meg Peter Cushing-gal…

 5. Én a Tarkinos dolgot sem értettem. Nem tudtak találni egy hasonló arcfelépítésű színészt, aztán elmaszkírozni kicsit? Senkinek nem lett volna vele problémája.

 6. @tortadara
  Ezt én sem értem amúgy, nagyon durva maszkírozások vannak ma már, arra a pár jelenetre szerintem még jobb is lett volna..az nem esett le volna a vászonról..

 7. Úgy kell lezárni Leiát, hogy meghalt a két rész között. Egy támadás, akármi. De akár öregség miatt is.
  A Dallasban az öreg Jockot játszó színész meghalt az volt a sztori, hogy lezuhant a helikoptere. Pár részig keresték aztán megtalálták a holttestét. Teljesen beleillet.

 8. @Lenny
  Nem tudom, Luke-nak milyen sorsot szánnak, de én nem örülnék, ha az eredeti trilógia összes fontosabb szereplőjét kinyírnák. Az eredeti trilógia mégiscsak egy tündérmese volt, aminek a végén Han és Leia megérdemelték volna, hogy boldogan éljenek, míg meg nem halnak, Luke meg nyugodtan “mesterkedjen”. Ehelyett pillanatnyilag ott tartunk, hogy Hannal történt, ami történt, a Leiával közös gyereke egy nagy csalódás (finoman szólva), Luke meg – egyelőre ki tudja, miért – x évre eltűnt, még a szerettei elől is. Na jó, persze, Leiának már most sem csodás az élete (most vesztette el élete szerelmét, és ő az anyja annak a remek gyereknek, közben meg még mindig lázadókat-ellenállókat küld a halálba)… Eh, jobban belegondolva, lehet, hogy neki is jobb lenne, ha nem élne örökké… :(

 9. hát szerintem is max arra lenne szabad Leia-t CGI-vel betenni a star wars 8 vagy 9-be, hogy valami módon kiírják

  szerintem a Tarkin CGI-t is túlzásba vitték. Annyira azért nem volt jó,hogy ne tűnjön egy kicsit furának a dolog. De nem kellett volna ennyire közeli képeket csinálni, bőven jó az ha távolabbról beszél, oldalra néz közbe, vagy épp csak egy felületesen tükröződik vissza az arca,stb amivel egy kicsit tompítani lehet a dolgot.

  @tortadara elvileg hasonló arcfelépítésű színészekkel csinálták a jelenetek, az ő arcukat rakták teli érzékelőkkel és abból csinálták azt amit….

 10. RoyStampler: Han kinyirása a hülye gyereke által szerintem is kurva rossz irány volt. Most meg Leia is halott lesz a folytatásokban. Yoda, Han, Leia, Obi Wan, Vader, az összes érdekes karaktert kinyirták már. Az előzmény trilógia két jó karaktere Qui-Gonn Jinn és Darth Maul voltak. Őket meg már rögtön az első részben kicsinálták.

 11. Csak egy dolog miatt jelenthetik ki így, hogy nem fogják többet életre kelteni a vásznon, az pedig az, hogy a 8. részben meg fog halni.

 12. Én is egyből arra gondoltam, hogy tuti a 8.részben meghal, vagy valami lesz vele, emiatt nincs szükség már a 9. részben rá. Amúgy nem tök mindegy, hogy valakit cgi-vel, vagy elmaszkírozással keltenek életre? Ugyanaz a dolog. Meg mindkét esetben feltűnik, hogy valami nem okés. Egy halott színész valami módon újraélesztenek a film kedvéért. A cgi kilóg, de elfogadható. Nem volt semmi baj Tarkinnal se. Arnold is teljesen korrekt volt a Terminator genisysben. De örülök hogy Leiát békén hagyják.

 13. -Ren nagyúr az édeesanyja is a fedélzeten van !
  – Tűz !
  – De hát aaragghh
  – Azt mondtam tűz.

 14. Nekem elvileg nincs bajom a cgi életrekeltéssel.
  Ha a film valóban indokolja, akkor igenis tessék megcsinálni.
  De.
  A régi trilógiát már le kell zárni, át kell adni a helyet az újaknak.
  Ha életben maradnának, árnyékként vetülnének az új karakterekre.

  @zocsó: nem volt az rossz irány, a Skywalkerek-ben van hajlam a hozzátartozók megölésére…
  A dörzsölt csempészt csak legközelebbi rokon tudja meglepni, idegen nem.

 15. Csak ne az legyen hogy “Ő is belehalt a fájdalomba, mint az anyja”,mert akkor lehányom a könyvírókat.

 16. Hát nem tudom, sajnálnám Luke-ot vmi ócska mártírhalálban, megnézném hogy használja az erőt, mint Yoda méltó utódja! Különben is ki lesz a “Mester” A jó oldalon?

 17. Nem Charles Dance-szel helyettesíteni Peter Cushing-ot, 2016 egyik legnagyobb kihagyott ziccere volt.

 18. Happy Zoidberg: Aztaaa! Erre nem is gondoltam, mekkora ötlet!! :D Bár nagyban mernék rá fogadni, hogy Charles Dance még látogatást tesz ebben az univerzumban is ( a Got-színészek előfordulási gyakorisága igen magas a Disney-Star Warsban).

  Ez a hír egy kicsit megnyugtat, de kicsit aggaszt is: bármi legyen a sorsa Kylonak , annak köze lett volna Leiához.
  Szerintem Leia az eredeti tervek szerint mindenképp túlélte volna ezt a trilógiát, viszont ez azt jelenti, hogy most Luke tuti túlél mindenkit! Lehet, hogy már csak szellemi utóda marad a Skywalkereknek a következő trilógiában?

 19. aha, szerintem is elpatkol Leia a VIII. részben.

  Tarkinhoz: ahogy írtam az ismertető alatt, utáltam, rettentő volt. de vagy ez, vagy a kb. nulla jelenlét, más színésszel nem lehetett volna megoldani. arra gondoljatok, hogy a RO, és a New Hope kb. két teljesen összefüggő film, gyakorlatilag ott van vége a RO-nak, ahol a New Hope kezdődik. amíg elfogják Leia hajóját, kb. fél óra telhet el, és utána hurcolják is Tarkin elé. szerintem ezért nem menne, hogy más színész legyen Tarkin, nagyon zavaró volna.

 20. Malachi: de amikor írsz egy történetet, akkor te döntöd el hogy vezetsz fel eseményeket. Még akkor is ha a két film között játszódik. Igenis megoldható lett volna máshogy. Persze ha a már kész filmből akarod kivágni, akkor nem, de ugye a film nem ott születik, hogy kész a történet amit már le is forgattak.

 21. megoldható lett volna máshogy, de gondolom az alap volt nekik, hogy ennyire szorosan kapcsolódik a kettő, és akkor Tarkint nem akarták kihagyni. én annak örültem volna, ha kreatívan oldják meg, tükröződve, vagy félig takarásban, háttal, és csak néhány rövid jelenet erejéig.

  a porcelán Leiát a végéről pedig teljesen kivágnám, amúgy is totál giccs az egész, műanyag pátosz, fuj. sőt, az utolsó pár perc attól kezdve, hogy a két főhős lerogy a homokban, teljes csőd mindenestől. nagy kár.

 22. Aki olvassa véletlen a Life.hu-t (az Origo.hu Velvetje), ugyanilyen kattintás vadászatot láthat, csak épp szegény Schumacher nevével. Komolyan mondom, ezért olvasok manapság már inkább blogokat, mert a clickbait őrült szintre emelkedett…

 23. Megoldhatták volna, de így csinálták meg, mit pattogtok még mindig a RO-n, fogadjátok már el! :) Nem lesz máshogy már!

  Örüljetek jelenleg meg van mentve CGI Leiától a XI, bár lehet az öreg Leia könnyebb lett volna…

  Mellesleg miért baj, ha kiírják a régi szereplőket, meg csak úgy alapból a szereplőket? A Skywalker család viszontagságai 7 részen keresztül, de tuti a 8 rész is mentek/menni fognak, ideje lenne már újat is csinálni. Sőőőőt khmmm…oldrepublic.khmmm! :)

 24. Matthew: azért a blogok is el tudnak szállni, de én igyekszem visszafogni magam, max 1-2szer csúszik be valami, de többnyire azt sem gondolom komolyan.

 25. Soldiershn: Abban szinte biztos vagyok, hogy legközelebb az Old Republicot veszik elő. Bár nem hiszem, hogy konkrétan valamelyik ismertebb sztorit. A mostani trilógia egy tágabb univerzumot akar felvezetni, ahol rengeteg féle képpen lehet majd használni az erőt és tippre a jedik se lesznek a jövőben olyan szerzetesszerűek, mint, ahogyan azt a múltban láthattuk! A világos és a sötét oldal kicsit össze fog mosódni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.