We didn’t do anything that I think Peter Cushing would’ve objected to

A Rogue One VFX-ért felelős embere mondta a fentit. Amúgy most nem is azért vettem elő, mert rossz vagy jó technikailag, hanem tényleg komoly kérdésnek tűnik, ha rendes szerepbe tesznek CGI színészt. Míg Paul Walkernél egyértelmű (pedig ott is voltak rossz cgi részek), hogy mit akart, addig itt nehezebb megítélni a dolgot.

We weren’t doing anything that I think Peter Cushing would’ve objected to. I think this work was done with a great deal of affection and care. We know that Peter Cushing was very proud of his involvement in Star Wars and had said as much, and that he regretted that he never got a chance to be in another Star Wars film because George [Lucas] had killed off his character.

44 hozzászólás a “We didn’t do anything that I think Peter Cushing would’ve objected to” bejegyzéshez

  1. Az igazság az, hogy senki nem tudja mit akart volna. Kivéve, ha volt erre egy igen-igen előrelátó végakarata, gondolom nem volt.

    Kár magyarázni, nem a VFX-es csapat döntött úgy, hogy ez lesz, hanem még a forgatókönyv fázisban született egy döntés, hogy na, akkor tudjuk, hogy a zombi virus nem áll rendelkezésre, de van pár ügyes kocka, gyerünk fizessünk nekik.

    És a VFX-es szerintem érthető okokból magyarázza-gondolja úgy, hogy Cushing benne akart lenni egy filmben még, és most ez megtörtént, de ez nem ugyan az. Alakitani akarta gondolom a karaktert, ez nem történt meg, de jelenleg csak egy a lényeg, és szerintem ebben sokan megegyezhetnek: a rajongók véleménye a fontos most.

    Ahogy látom a rajongók egy része semleges, észre se vette, vagy csak nem volt zavaró neki, és van egy fene tudja mennyire kisebbség-többség, akinek nagyon nem tetszett, köztük olyanok is vannak, akik szerint a megvalósitás nem jó, és vannak olyanok akik szerint elvi alapon nem kéne (szerintem sem, ez nem a szinész alakitása, pont). És ha jól látom, ez a vélemény győzött, legalább pár évig még nem lesz ilyen eset újra.

  2. Szerintem meg más helyett ne döntsék már el mit akart volna, lehetva töke tele voltba Star Warssal, mint Alec Guinnessnek.

  3. sztem a cgi színészek használata ilyen esetekben elfogadható. Amikor a színész nem él de a jelenete kellene, lehetett volna másképp is csinálni, kihagyni Tarkint de így (spoileres ez még?) hogy a film kb 3perccel az Új remény kezdete előtt ér véget kellett az ő karaktere is. Az más kérdés hogy lehetett volna úgy is megírni, hogy épp felbukkan csak a végére, hogy akkor enyém a kormány a Halálcsillagon mostantól.

    Szóval ha a történet miatt szükséges a már nem élő színész karaktere, ott beleférhet…

  4. “I think, I think” legalább ne ezzel takarózz, te sötét barom. fogalmatok sincs, mit szólt volna hozzá, gondolom nem kérdeztétek meg a családját sem, vállaltátok mert di$ney, és szakmailag (és etikailag) befürödtetek. kuss legyen legalább.

  5. Engem itt vesztett el a film! Spoiler: amíg csak háttal állt és egy hang meg sziluett volt a képen addig libabőr, de amint megfordult és full frontal cgi fej akkor azt mondtam, hogy ez egy nagyon olcsó húzás volt! Biztos van olyan is akinek ez működik, de nálam ez öngól! Aki tudja ki az a Tarkin az felismerte volna hátulról is (ami sokkal fenyegetőbb és hatásosabb lett volna) aki pedig nem az csak egy konzoljáték figurát lát semmi többet! Nagyon nem támogatom az ilyen cgi figurákat! Ha ember akkor tessék odarakni egy színészt ha oedig valami idegen lény és megköveteli a cgi-t akkor és csak is akkor válik indokoltá! Nagyon csalódott voltam nem csak emiatt, de az egész film miatt is! Ez már egy disney gépezet amit kajálni fog mindenki ebben biztos vagyok (lásd: marvel), de ez számomra ez teljesen lélektelen! Az episode 8-ben van minden reményem, ha ott is folytatják ezt a tendenciát akkor a star warsból véglegesen tartalom nélküli terméket csinálnak! Bocsi a hosszú dumáért…

  6. Szerintem is jobb lett volna, ha máshogy oldják meg. Egyébként ha minden áron szerepeltetni akarták lehetett volna csak a hologramját megjeleníteni és abszolút nem lógott volna ki a dolog. De a legjobb megoldás az lett volna, ha új színész castingolnak a szerepre akit sminkkel akár teljesen hasonlóvá változtathattak volna. Persze nem lett volna megtalálni a megfelelő embert, de nem is lehetetlen.

  7. Én egyáltalán nem vagyok Star Wars fanatikus, nem is láttam minden részt (a második trilógiából csak az elsőt). Csak azért ülök be a mostani Star Wars mozikra, hogy hátha egy jó kis űrkalandban lesz részem. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy én nem tudtam, hogy a Tarkint játszó szinész halott, nem zétem utána, hogy a filmben mi a CGI és mi nem. Sőt nem is tudom, hogy mit kell film nézés közben figyelni, hogy rájöjjek “szar a CGI”. Tehát: bizonyára egyedül vagyok ezzel, de azt hittem, hogy egy élő embert látok…
    Leila-ról a végén persze tudtam, hogy CGI – furcsának is találtam kicsit, de nem azért, mert láttam volna a hibákat a megvalósításában, hanem azért mert Leila fehér ruhája, kakaóscsiga haja és ártatlan, régies bája nagyon elütött a többi szereplő stílusától.

  8. ez amúgy szerintem akkor kezd el tök érdekes lenni majd, amikor ennél is jobb lesz a technika, és jönnek az új filmek Humphrey Bogart főszereplésével.

  9. Nem azért de ez kurva unalmas már. 2 percnyi CGI miatt rinyálnak a “nagy” SW fanok? mintha az ő rokonukat sértették volna meg, holott a cikkben is elhangzik hogy a családja belement. Ergo a fanoknak egy szava nem lehet.

    A legjobb az egészben hogy ha meg ki lett volna hagyva akkor azért oltanák a filmet a “nagy” “fanok” hogy mégis miért nem volt benne Tarkin. :D Világ legröhejesebb fanjai a SW fanok.

  10. DarkEagle, én pl. már nem vagyok “nagy fan”, de ha valamit meg lehetne csinálni jól, stílusosan, méltón, és helyette egy rakás fost tesznek le, attól fintorgok. te meg egyed csak, egy szavad nem lehet. neked készül.

  11. Én magasról tettem rá alapból mert a story érdekelt és nem az hogy mi a CGI. Nem kritikusként megyek filmet nézni kis barátom hanem nézőként. Látom mi a szar de ez nem volt szar. 2 órás filmből elvett 2 percet hát nem szartam össze magam tőle. És hogy őszinte legyek NEKEM fel se tűnt hogy ez CGI mert hirtelen eszemben sem volt hogy Peter már meghalt. Leia már feltűnt de nekem vele se volt gondom. SOKKAL jobbá tették a filmet.

    A többi meg nem érdekel. Nyivákoljanak csak az SW fanboyok meg a nagy mozi szakértők akik itt kommentelnek holott fogalmuk sincs a filmek készítéséről csak ugyan azt fújják hogy “Szar CGI” “kilóg a CGI”. De azt se tudják miről hadoválnak.

  12. Szerintem semmi sértő nincs benne. Inkább tök jó volt újra látni Tarkint, inkább tisztelgésnek tűnik. Meg ha beleegyeztek a hozzátartozók, akkor miért ne.

  13. Nem annyira értem ezt a véresszàju felhàborodàst, azért ez még böven nem a hullagyalàzàs kategoria.
    Valoban érdekes kérdések ezek, egyfelöl ugye szinöszekröl beszélünk, akik az egész életüket tették fel a szakmàra sokan, többüknek valoszinüleg kifejezetten hizelgö lenne, ha tudnàk, hogy a halàluk utàn is nélkülözhetetlennek itélték meg öket egy film készitöi.

    Teljesen màs aspektusbol: ilyenkor nekem mindig az jut eszembe mikor a Bojack Horsemanben a cimszereplö rohadtul szétesik a föszerep alatt, és beszkennelik gyorsan a fejét, hogy majd be lehessen fejezni a filmet ha esetleg besokallna. Ami meg is történik a végén, szoval a film egészében CGI-“alakitàs” köt ki. Lehet tényleg ez a jövö, nem kell szinészkedni se tudni, nézz ki jol, a többit megoldjàk cgi-vel :D :/

  14. Dark: nekem sem ugrott be, hogy meghalt már, mégis egyértelmű volt a CGI, pedig eskü nem kerestem a hibát. és egy szót nem szóltam volna, ha máshogy, sejtelmesebben oldják meg Tarkin szereplését.

  15. @Malachi azert mert masnak nincs olyan nagy problemaja a filmmel, attol meg o nem eszi! Es mi az hogy neki keszul, ugyanugy megnezted, ugyanugy a tobbit is megfogod nezni ne legyel mar alszent, te is tudod hogy az elso sorban fogod nezni a kovetkezoket! Egyetertek @Darkeagle-lel 3 percrol beszelunk senki nem fog belehalni, attol fuggetlenul hogy tenyleg lehetett volna jobb is, de @Bobbymatenek van a legnagyobb igaza ugy kellett volna ahogy o mondja!

  16. Bocsánat, nem olvastam végig a kommenteket, meg a korábbi vitákat. Csak kíváncsiságból, a Social Networkben az ikreket tudtommal szintén CGI-vel oldották meg + testdublőr. Szerintem észrevehetetlenül. Lehet tudni, hogy hasonló megoldáson gondolkodtak-e? Mert személy szerint, úgy gondolom a Rogue One megoldása eléggé “feltűnő” volt.

  17. Én személy szerint törvényileg tiltanám, hogy CGI-al életre keltsenek halott személyeket, akár csak pár perces filmszerep kedvéért. Az érintett nem nyilatkozhat már ugye, az örökösök pedig nem biztos, hogy objektíven tudnak dönteni (főleg, ha pénz is mozgatja a döntésüket).

    Emellett én az alábbi káros hatásait látom ennek a precedensnek
    – ezek után (ahogy páran korábban utaltak is rá), ha a technika fejlődik, majd “újraélesztik” Bruce Lee-t, hogy egy CGI-al megfiatalított Vin Diesel-el nyomjanak valami akciót a Fast and Furios XXVII részében, csak hogy biztos legyen a bevétel? Nem fogja a megfelelő kreativitásra sarkallni a producereket ez a megoldás úgy vélem, továbbá nem is gondolnám etikus megoldásnak, beleegyezés ide, beleegyezés oda.
    – másrészt szerintem káros üzenete van ennek, hisz “nem hagynak meghalni” valakit ezáltal, az örökkévalóság illúzióját keltve. Sok embernek már most is baj van a realitás és elmúlás érzékelésével, nem kéne még a filmekben is ennyire “olcsó” megoldással tenni erre egy lapáttal. (ld. még Marvel halhatatlan hőseit szindróma)

    Szóval szerintem igen is oldják meg máshogy (árnyékban, korábbi felvételek felhasználásával, hologram-képpel, stb.), de ne akarják eladni igaznak azt, ami nem igaz. Ez visszásan hathat egy alapvetően fantázia alapú művészeti ágnál, de ha kiveszik belőle az ember, akkor kérdés, hogy kinek és miért készül.

    Végszónak pedig: szerintem király volt a film, az egyik legjobb SW az egész sorozatban, és bár nem csípte annyira a szemem a dolog, a fentiek miatt nem értek az alkalmazásával egyet.

  18. Nekem sem volt még illúzió ennyire illúzió romboló. Engem személy szerint teljesen kizökkentett ami addig jól felépítve berántott a filmbe. Persze nem mondom… sokan nyilván könnyebben átsiklottak felette. Én teljesen szükségtelennek és kiábrándítónak éreztem ilyen elnyújtott jelenetekben premier plánban “szerepeltetni” egy technikailag amúgy baromi jól kivitelezett cgi Tarkint. Szintén ahogy fentebb is többen, úgy érzem árnyaltabban kellett volna megmutatni őt ,akár egy dublőr akár egy hozzá hasonló karakterű de hús vér arcal. Itt inkább valami demózást érzek az ILM részéről…

  19. Ide vágóan még annyit ,hogy a cgi animáció világában az emberi arc kimondottan kényes téma ,mivel az emberi látás e tekintetben nagyon nehezen “megvezethető” ellentétben ugye az élettelen tárgyak ,robotok esetleg pusztán a fantázia szülte lények animálásával. Már pusztán csak a referenciák tekintetében is…

  20. Azért több volt, mint két perc és szerintem észrevehető és zavaró volt. A Sithek bosszújában színész játszotta, itt miért nem? Money, money, money.

    BeryG +1

  21. @human: Oké de én első látásra a filmre koncentráltam nem Tarkinra. Másodjára már feltűnt nekem is pláne hogy a net faszán a számba is rágta. Ettől még nem zavart és értem hogy egyeseknek mi baja ezzel de most komolyan mi beleszólásunk van ebbe, semmi közünk hozzá. Én is tisztelgésnek tartom hiszen csinálhatták volna azt amit csináltak pl Montmával is, ugye őt újracastingolták ráadásul elég jól. De amíg nem ront a film minőségén én nem bánom és szerintem ebben egyetérthetünk, hogy a film minőségét ez a két CGI karakter nem rontotta le. Csak itt páran tényleg szokás szerint NAGY túlzásokba esnek mintha őket sértették volna meg. Mintha meglopták volna őket kb. Engem ez a része jobban zavar mint az hogy vannak akiknek nem jött be a CGI megoldás.

  22. “most komolyan mi beleszólásunk van ebbe”

    mi szavazunk a pénztárcánkkal. és a filmnek rengeteg más baja van, de például ebben kicsúcsosodik a corporate szemlélet.

  23. Már írtam, hogy szerintem Charles Dance jobb megoldás lett volna, de azért ide is beírom. Amúgy meg, ha mondjuk most készülne a Keresztapa 2, akkor a De Niro+vattatömés helyett CGI-fiatalított Brando lenne? Ha újracastingolsz egy szerepet, azt általában elfogadják. (ha stimmel a bőrszín, mert egyébként megy a hiszti) Mint ahogy azt is, ha gyerekszínészek játszák el a felnőttek fiatalabb verzióit. Ez az egész CGI-os újraalkotás szerintem tök felesleges, figyelembe véve, hogy egy gyakorlatilag nemlétező problémát akarnának megoldani vele. Nem?

  24. @Malachi: Ha már nem sikerült se a cikket se az idézett bekezdést elolvasni legalább sikerült szarozni egy jót. Well played.

  25. az árnyaltabb véleményemet leírtam már ötször ezen a blogon, azt továbbra is tartom, hogy Tarkin és Leia CGI hányadék volt, halott színész szerepeltetése komoly etikai kérdéseket vet fel, és ezen tökre nem változtat, hogy beleszólt-e Cushing családja, vagy sem.

    jut eszembe arról is érdemes lenne elmélkedni egy sort, ami csak mostanában derült ki, miszerint az előzetesben látott “Jyn elszántan trappol a TIE felé” jelenet kizárólag csalinak volt az előzetesben, nem is terveztek ilyen jelenetet a filmbe, csak a drámai hatásért rakták oda. mondom még egyszer: csak az előzetesbe szánták. ez lassan az a színvonal, amit a PC-s, felturbózott játékelőzetesekkel nyomnak. legalja.

    összefoglalva: én minden új SW-nak örülök. mindet megnéztem eddig, (incl. animációsok), ezután is megnézem az összeset. de egyre több aggasztó részlet derül ki, és ez nagyon elszomorító. kiölik a lelket a sorozatból, ha így megy tovább. a következő nagyfilm lesz a vízválasztó. meglátjuk.

    bocs, mennem kell matekot tanulni, holnap doga!

  26. @Malachi:
    ““I think, I think” legalább ne ezzel takarózz, te sötét barom.”
    “GONDOLOM nem kérdeztétek meg a családját sem”

    Mondhatok bármit, semmi nem veri azt hogy gyakorlatilag nettó leszarvasmarházod magad egy szép kis önellentmondással.

    “ezen tökre nem változtat, hogy beleszólt-e Cushing családja, vagy sem.”

    te hoztad fel egyáltalán hogy “GONDOLOD” nem kérdezték meg őket. Ha nem változtat minek hoztad fel egyáltalán?

    ““Jyn elszántan trappol a TIE felé” jelenet kizárólag csalinak volt az előzetesben”

    Sikerült kiválasztanod az egyetlen jelenetet amire ez pont nem igaz. Nem tudom ezt így hogy sikerült. Mindegy ebben azért egyetértünk, olyat nem kéne trailerbe rakni aminek nincs köze a plothoz (egyébként az only trailer shotok a jyn áll az alagútban és a főgenya sétál a vízben jelenetek voltak pl, a tie fighteres részt azért szedték ki mert cheesy baromság volt, itt a plot kapcsolódik is mert az a híd amin végigmegy végül csak felrobban valahogy ugye.)

    “kiölik a lelket a sorozatból, ha így megy tovább. a következő nagyfilm lesz a vízválasztó. meglátjuk.”

    Ezzel megint egyet tudok érteni (részben), de plíz ezt az “eszed a szart” szintet felejtsük mááááár eeeel. Ezt az se menti fel ha 600 oldalas best sellert adtál ki “Mi a baj a Zsivány Egyessel” címen.

  27. azért reagáltam úgy ahogy, mert nem mert megszólítani, csak passzív-agresszívkodott egyet, és személyeskedett, hülyeségeket feltételezett a semmi alapján, és felbosszantott a butasága. ha valakinek értelmes véleménye van, arra vagy értelmesen reagálok, vagy ráhagyom, nem szoktam csak a hecc kedvéért kötözködni, kinek van arra energiája meg kedve.

  28. @human: Ez már egyéni vélemény amit a 2. szakaszban írtál. Nekem tetszett a film, nagyon is. Viszont ha ilyen sok embernek nem jött be nem kéne megnézni moziban és akkor talán készülnének jobb filmek is de a nézők a főbűnösök azért mert Gagyivúd meg sem erőlteti magát és ez igazából nem is SW filmeknél jön ki igazán hanem a képregény filmeknél meg olyan shiteknél mint pl a Szürke 50 árnyalata. Ilyenek bekerülnek moziba de az ismeretlen filmek amikről kb csak a nagy kutakodók hallanak mint én pl közelébe se kerülnek a moziknak. Mondjuk nem is bánom mert pont ezért jobbak a független filmek mint a blockbusterek. De az emberek JÓ NAGY többsége ma már nem azért jár moziba hogy jó filmet lásson vagy szórakozzon, hanem azért hogy még aznap kielemezze és leírja egy blogban, vagy Youtube-on fikázhassa minden másodpercét. Így nem is csoda hogy nem erőlködnek a készítők sem.

  29. ja, a többi: nem látom, hol mondok ellent magamnak, írtam egy feltételezést, tévedtem hát istenem. ezzel együtt miért lenne az oké, hogy halott színészeket hoznak vissza CGI-ben akár a család beleegyezésével is, ilyen homályos indokokkal, mint az “úgy gondolom, ő is így akarta volna”? mindenki tudja, hogy csak a $$$ számít ebben az esetben. szóval ellentmondást nem látok – egy tévedést igen.

    a TIE jelenet meg azért ugrott be, mert azt olvastam/hallottam utoljára valahol. a “hídon” gyaloglós jelenet valójában ugye szerepel a filmben, csak TIE nélkül, de nem is volt tervben az eredeti anyagban sem, hogy ott lesz a gép. csak odarakták a producerek kedvéért, mert “drámai hatás az előzetesben”. oké, remek, viszont az tuti, hogy minden második néző azt várta, mi lesz majd akkor, amikor a lány szembekerül a géppel. hát, koppantak. drámai hatás. elég szokatlan, de ők tudják.

  30. @Malachi:
    ‘X barom a sok “I think”!!!!! miatt’, majd rögtön: ‘szerintem!!!!!! ezt csinálták tehát rohadjanak meg’.
    Érted már mi a gubanc?

    “csak a $$$ számít ebben az esetben.”
    ez pont az az egyik kivételes territórium ahol drágább a cgi mint az igényes smink/jelmez szóval ha csak a $$$ számítana akkor kapásból nem ez a jó megoldás, főleg nem egy olyan filmben ami nem a kor szempontjából univerzális sw feelinget adja. Jó magyarul nem rövid távon hanem hosszú távon szól minden a $$$-ról, welcome to Hollywood, ha valaki filmezik akkor ez az egyik prioritás, ez van.

    Most a Disney kvázi azt akarja megmutatni, hogy igenis vannak tökei és totál elszállt dolgokat is megengednek, ez azért dicséretes (lenne ha nem húztak volna rá mégis 65 ezer filtert és control groupot az utolsó utáni pillanatban).
    És ebben csak az a röhej hogy utólag ismerve a vágásokat, változásokat, filtereket tényleg egy olyan film lett a vége ami nekem jobban bejön mint ahogy az eredeti tetszett volna.

    Peter Cushing a fennmaradt források alapján tényleg élvezte a szerepet tehát ha valaki, akkor ő valóban elég sanszos hogy örült volna a visszatérésnek.

  31. DarkEagle: vagy épp éltesse egy blogban. nagyon negatívan látod a világot, rengeteg Rogue One éltetés is volt/van a neten.

  32. ühüm, akkor félreértetted, nem azért barom, mert “I think”, hanem azért barom, mert fogalma sincs mi lett volna, ha élne a színész – azt viszont biztosan tudja, milyen produceri döntések állnak a háttérben, tehát kamuzik.

    én nem kamuztam, csak nem mertem biztosan állítani, hogy tudta-e a család, vagy nem.

  33. de különben is, mi a francról beszélünk, szerencsétlen P. C. 1994-ben halt meg. HUSZONHÁROM ÉVE, 81 évesen. itt nem az a kérdés, hogy örült volna-e a visszatérésnek, hát hogy térhetett volna vissza. azt meg tényleg nem tudjuk, mit szólt volna a CGI másához. na jó elég ebből, így is sokkal többen foglalkoztam vele, mint amennyire valójában érdekel. szerintem egy év alatt nem kommentoltam ennyit, mint ma este. micsoda mázli mindenkinek!

  34. sum-bink :
    Én tökre úgy emlékeztem, h a sithekben is cgi volt. Ezért értetlenledtem, bocs. Mondjuk a végeredményt látva, inkább 1000 cgi Tarkin, mint 1 olyan zombi.

  35. @Malachi: “biztosan tudja, milyen produceri döntések állnak a háttérben”

    Ahogyan azt is pontosan tudja mit szól a család ellentétben azzal amit “you think”.

    “azt meg tényleg nem tudjuk, mit szólt volna a CGI másához.”
    Hát ha te minden egyes “maybe”-nél félbehagysz akármit az egy elég gázos mentalitás…

    Cushing egyébként konkrétan úgy fogalmazott a 4 után, hogy kár hogy csak ennyi jutott a karakternek.

    Az a probléma hogy a te “you think”-jeid a nagy semmire épülnek, a saját levegőből előrántott logikai összefüggésedre állítások sorozatát alapozod. Lásd: tuti nem kérdezték meg a családot se, honnan tudjuk mit szólt volna a színész a karakter szerepeltetéséhez, melyik jelenetet szánták-nem szánták a filmbe stb.

    Ha nem érdekel annyira hogy utánanézz akkor annyira se érdekeljen hogy prekoncepciók alapján kezdj fikázni szerintem :D

  36. m minnifeld: Én bocs, épp rossz passzban voltam. Nem mondom, hogy a sithes Tarkin jó casting volt, de arra, hogy hátulról lássuk 1-2 jelenetben szerintem megfelelt volna. Mon Mothma castingja is elég jól sikerült, Őt se cgi-ozták.

  37. sum-blink:

    Ok, segáz. ;)

    Emlékeim szerint ez már 99-ben, Jar-Jarnál is téma volt. Szerintem ez egy tök érdekes téma amúgy, kár, hogy sokan elintézik annyival, hogy “fos cgi”.

  38. Ha etikailag baj hogy valakit CGI vel megidéznek, akkor ennyi erővel a már halott emberek jelmezes életre keltése is ugyanilyen bűn. Pl. életrajzi filmekben. Alfred Hitchcock, vagy Elvis…csak példának. Mennyivel jobb ha más öltözik be neki, és próbálja eljátszani az adott, már halott embert elmaszkírozva.
    Ennekz ugyanúgy megbotránkoztatónak kéne, hogy legyen ennyi erővel. Itt is színész játszotta Tarkint aki hasonlított is rá. CGI vel az arcára rásegítettek, hogy jobban hasonlítson, és ennyi. Ugyanúgy benn volt a színészi játék, csak itt Peter Cushing-ot kellett eljátszania Tarkinként. Szerintem teljesen rendbe van ez.
    Másrészről, muszáj volt, mert pár órával a 77-es film előtt játszódik a sztori. Hogy nézne ki ha más játszaná Tarkint, ha egymás után nézi valaki a filmeket. Na az lenne olcsó húzás, meg az ha sejtelmesen vagy hologramként lett volna benn. Az Bruce Lee szintű gagyi lett volna, mikor napszemüvegben más játszotta utolsó filmjében. Halálcsillagos filmben, a karakter megkerülhetetlen. Kellett oda mindenképp, csak így volt hiteles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.