Megvan a Star Wars EP VIII címe

Egy kép többet mond minden szónál. Na mindegy, ha valaki nem látja: Star Wars: The Last Jedi. December 15-én nézzük a Rian Johnson (Looper) rendezésében készült filmet.

viii-logo-tall-1536x864-414669331908

Közben kijött a poszter. Nagy eltérés…

star_wars_the_last_jedi_first-poster

45 hozzászólás a “Megvan a Star Wars EP VIII címe” bejegyzéshez

 1. Felébredt az Erő, erre a Jedik elfogynak, még mielőtt újra felszaporodtak volna :)
  De nem is bánom, ha Luke vagy a tanítványa lesz az utolsó, legalább hamarabb lezárják ezt a förmedvény trilógiát és nem lesz ebből is 26 rész, mint a Halálos iramból.
  És akkor nekiállhatnak egy új sztorinak, Skywalkeréket meg végre hagyják békében nyugodni.

 2. Hamill tudtommal a 9. részben is benne lesz szóval ez a cím, főleg ha a színét is nézzük akkor eléggé becsapós. :D Címek terén sosem volt erős a SW szóval egyelőre nem írom le őket.

 3. Angolban a Jedi többes számban is Jedi, szóval a cím egyaránt jelentheti “Az utolsó Jedi”-t és “Az utolso Jedik”-eket is ;)

 4. Szerintem sem volt túl kreatív eddig sem a címadás, de ez már nagyon sablonos. Szinte már tudtam, hogy valami ilyesmi lesz.

 5. Luke az utolsó, akit valódi Jedi templomban kiképzett Jedi mester tanított, tehát őt nevezhetjük Jedi-nek (mester nem lehet, mert azt a Jedi tanács egyhangú szavazata engedi csak meg). Luke tanítványai nem “Jedi”-k, csak erőhasználók, kivéve persze, ha mondjuk talál maga mellé még X rejtőzködő, elkallódott Jedit, és alapít velük egy új templomot, vagy rendet.
  Lényeg a lényeg: a nyolcadik rész ezek szerint főleg róla fog szólni és (gondolom) arról, mit csinált eddig. Rey meg szerintem Kenobi sarj lesz :P

 6. Ez nem annyira rossz cím, de nem is olyan különleges. Önmagában véve nem helytálló, hiszen Rey miatt eleve ketten vannak… Másrészt így tényleg rövidre zárták a többi Erőhasználó sorsát a kánonból, de fogjuk fel úgy, hogy ők a két oldal között lavíroznak és nem igazán Jedik már.

 7. Egyébként halkan megjegyezném, hogy a cím vagyis maga a szó hogy JEDI jelenthet többesszámot is és ha jól tudom használják így simán a Jedi Tanácsra is.

 8. Luke mester volt már a 3. részben ha jól emlékszem… Btw szerintem nem baj ha nem jedikkel megy tovább a story hanem erőhasználókkal. Ez bejött a rógvanban is.

 9. Jelenthet és jelent is többes számot, de jelenlegi tudásunk szerint csak Luke valódi Jedi. Rey használja az erőt, de nem tanították Jedi templomban, sem Jedi mester nem foglalkozott vele, Kylo Ren pedig a Knights of Ren-en belül tanult, szintén nem Jedi.
  Nem tudjuk, hogy a Rebels sorozatban bemutatott két Jedi, plus Ahsoka (akit kiraktak a Jedi rendből, tehát ő sem felavatott Jedi, csak növendék) élnek e még ekkor. Másról nem tudunk, aki disney canon Jedi lenne.

 10. wookiepedia-ról:
  “The Jedi were of ancient origins, having been present in the galaxy for over one thousand generations. There were ten thousand Jedi in the galaxy before the Clone Wars. At the end of the war, however, they were all but destroyed by the Sith during and after the execution of Order 66, leaving very few Jedi survivors until there was only one known living Jedi, Luke Skywalker, at the end of the Galactic Civil War.

  Skywalker rebuilt the order in the years after the Galactic Civil War, but his nephew and apprentice Ben Solo, later dubbed Kylo Ren, massacred all of its members, leaving Skywalker once again as the last remaining Jedi.”

  Tehát Luke újralapította a Jedi Rendet, de rajta és Kylo-n kívül mindenki meghalt, tehát Ő az utolsó élő Jedi (hacsak ki nem derül a nyolcadik részben, hogy mégsem :D )

 11. Hmm…én asszem felülök a Hype vonatra. Szerintem egy trailer sincs olyan túl messze. :) Bár remélem tényleges folytatást kapunk új story-val és nem egy EP IV remake-t.

 12. Wiezbowski +1
  Csu-csúúú…én is ott vagyok! :D

  Jön az a trailer, érzem az Erőben! :) Eddig mindenki állította, hogy áprilisig semmi, és majd a SW day-en jelentik be a hivatalos címet, erre most csak úgy bedobják…ez most egyébként kiszivárgott vagy mi a tököm van? :D

  Tetszik a cím, Kylo Ren valahol feni már a kis fénykardját!

 13. “Ha meghalok utolsó jedi te leszel.” Yoda

  Szóval sztem Luke lesz a középpontban, mivel Rey még nem jedi, lehet hogy arra is találnak ki valami újat, mint a sithek helyet ezek a duzzogó ren lovagok? Remélem teljesen nem tiporják el a Star Wars-t elég jól elkezdték az ébredő erővel. :D

 14. meg az utolsó léghajlító. meg az utolsó boszorkányvadász. meg az utolsó pikacsu… valami mentális erőfeszítés azért nem ártott volna a név kitalálása közben. mi lesz eztán, the force reloaded?

 15. Viszont olyan is elhangzott valahol, valamikor, hogy Luke nem az utolsó Jedi, hanem az első az újak közül. Szóval ez a cím engem összezavar.

 16. Valószínűleg itt sokkal inkább jelentőség lesz az utolsó jedi/k fogalmának, mint az eredeti trilógia történetében volt anno. Yoda mesterről ill. Kenobiról mindvégig tudta az uralkodó meg Vader is,hogy életben vannak. Mégsem volt ekkora hajtóvadászat utánuk, mint most Snoke meg Ren művelnek. Talán itt valami radikalisabbra lehet számítani, ezért a cím.

 17. Hihetetlen hogy még mindig Kenobi sarjakat emlegetnek, ez valami elképesztő színvonal :DD
  komolyan, több kreativitást már. Vagy ne. Miért nem lehet szimplán egy árva.
  agyrém. időben sem jönne ki, a karakterrajzról nem is beszélve. Kenobi volt az egyik legvegytisztább Jedi-karakter, nem nőzött, nem tért le az útjáról, semmi ilyen. Az egész karaktert le lehetne kukázni, ha egy ilyen dolog történt volna.

 18. davideomone:.. Aztán egy szép napon berúgtak Owen bácsival a Mos eisly-i kocsmában. Kenobi emlékei az egészről homályosak maradtak, az biztos, hogy az volt az utolsó alkalom, hogy Owen bácsi piálni hívta!

  Viccet félretéve, a TFA megnézése után az első gondolatom volt, hogy “Hö, Rey Skywalker. BORING!!” És meg is fogadtam, hogy legközelebb majd csak a családi DVD-zésen fogom megnézni, mert ennél egyértelműbb rejtélyt még nem is láttam! Aztán valamiért mégis megnéztem még egyszer a moziban, ezúttal feliratosan. Azóta gondolom, hogy Rey (jó eséllyel) Kenobi. Nem feltétlenül Obi-Wan unokája, de valami köze van hozzá. Könnyen lehet, hogy végül az “ismeretlen felmenők” lesz a nyertes (annak is szorítok), de szerintem a Kenobi származás is elfogadható lenne, legalábbis sokkal jobban, mint a Skywalker!

  Atesz: Igen,a last Jedi Luke-ra utal! :)

 19. Nagyszerű ! Kis off: közben a movieweb lehozta :

  Logan Gets Rated R for Brutal Violence and Nudity. Szal R es lesz a Logan.Hivatalos.

 20. A cím nem rossz, de tök mindegy, mert nem azon múlik majd. :D Ezek a rey elméletek, viccesek még mindig. Nekem valahogy első látásra úgy jött le, hogy Kylo, meg Rey testvérek. Mernék fogadni hogy ez lesz… nem Kenobi, meg ilyen lehetetlen elméletek :D
  Sokkal nagyobb rejtély, hogy Leiával mi lesz most így, hogyan kezelik majd a történetét.

 21. “When gone am I, the last of the Jedi will you be.”

  Szép cím. Ismerve Luke sztoriját, kifejezetten drámai.

 22. @sum-blink: Pedig itt nem lesz homok… :D Max sirályok vagy milyen szárnyas dögök a szigeten. :D

 23. Tök egyszerű és erős cím, teljesen rendben van. Ne várjatok többet egy sorozattól, aminek Star Wars a címe :)

 24. Adott egy cím, ami egyszerű, lényegre törő és hordoz vmi üzenetet magába, ja és könnyen megjegyezhető…. de nem ez nem jó, le kell szólni, túl egyszerű szavak vannak benne, elcsépelt szavak, szóljuk már meg, mert kötelező szidalmazni ma is valamit :)

 25. Nekem ez erőltetett, miért kell eldobni/átszabni egy mára már ikonikussá vált logót/nyitányt? Ettől nem lesz “mai” meg “az én Star Warsom”. Mindenki újítani akar valamivel, próbálja felülmúlni a régi kultot, de az ilyenekkel pont, hogy fordítva sül el a pisztoly.
  Színezzük újra és vágjuk félbe! Milyen eredeti..
  Persze szerintem én vagyok az egyetlen, akit ez zavar. A The Last Jedi meg hát nem tudom. Ha a korábbi címekből indulok ki, akkor baki , mert vagy spoiler vagy kakukktojás.

 26. StonedProphet:
  Te mi a szarról beszélsz? a jedi visszetér feliratai, meg a szithek bosszúja is piros volt a korai plakátokon.

 27. Nos akkor ebben tévedtem Ákos. Igazad van, elfelejtettem őket, de ez gondolom már a végleges verzió. De ettől függetlenül még mindig ezt érzem a filmmel kapcsolatban, nagyot akarnak mondani és egy újabb kapufa lesz. Tudom, hogy a csalódás beszél belőlem, de nem tudok már objektíven tekinteni az SW filmekre. (ami sajnos szomorú) Bocsánat,ha ez valakinek sértő.

 28. StonedProphet:
  Hogy lehetne ez a végleges, mikor tegnap jött ki és ez a legelső verzió? :D Ez bizony korai plakát, sőt, a második legkorábbi, mert ugye ezelőtt csak a sárga betűs “Episode VIII” feliratú volt.

  Egyébként csak nekem fordul meg a fejemben, hogy Windu mester életben lehet? Minden jedi halálát láttuk, az övét leszámítva. Kizuhant az ablakon. De szerintem elég sok jedit láttunk már zuhanni, és zuhanást túlélni. :) Sam L. Jackson pedig korábban nyilatkozott olyat, hogy szívesen szerepelne újabb SW filmben. Ki tudja, lehet, hogy meglépték a dolgot és meglepiként visszahozzák. Ebben az esetben már jelenthet a címben szereplő jedi többesszámot is, vagy akár Windura, mint a jedi tanács utolsó tagja. :)

 29. @cobydick
  “Közben kijött a poszter”
  Gondoltam ez arra utal, hogy akkor ez már live version.

  Amúgy nem úgy van most, hogy Windu meg Boba még is élnek, Disney vissza hozta őket? Vagy az is csak pletyka volt?

 30. miért kell hogy minden a régi sw karakteiről szóljon?

  Miért kell, hogy a SW univerzum utolsó kis koszos köve is vagy Skyalker, vagy Kenobi, vagy valamelyik x, y szeretett karakter leszármazottja legyen?
  Oké, nem filmesként gondolkodunk, de pl egy stúdiótól minimum több kreativitást elvárnék, szóval ha lesz képük ennyire olcsó megoldást találni…… csak azért mert Rey erőérzékeny karakter, máris valamelyik pozitív régi szereplőtől származik?
  csak azért mert fekete valamelyikük, akkor Calrissian fia?
  vagy valaki VISSZATÉR?
  miért miért miért…… Miért nem lehetne végre már más vonulata ennek a sztorinak.
  Windu él…. Fett él…. mindenki él, tudjuk. vagy wow, KIDERÜL HOGY NEM IS HALT MEG – ami egyébként szemen köpné az összes forgatókönyvet, ezek baromira öncélú megoldások, ha pl a régi epizódokból valaki MÉGSEM HALT MEG, akkor miért csak most jelenne meg? Miért nem jelent volna meg már a korai háborúkban is, ne húzzatok már fel.

 31. A régi sztárok garanciák a bőrlehúzások sikerességére. A Rebelsben is egyre több a visszatérő karakter: Darth Vader / Maul, Obi Wan… Nekem se tetszik, de ez van. Én már a harmadik trilógiát is feleslegesnek tartom.

 32. davideo: Ezek csak teóriák, eddig nem lépte meg a Disney egyiket sem. (eddig!)

  Boba pedig nem halt ott meg…

  sum-blink: A Rebelsben lehetnek azok a karakterek, mert akkor éltek és fontos részei is lehetnek az ügymenetnek, (Leia) továbbá lezárhatják egymás történetét (Maul), és felvezethetik a későbbi trilógiát vagy éppen megmagyaráznak velük vmit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.