24 hozzászólás a “Rian Johnson a Star Wars EP VIII vágószobájában” bejegyzéshez

 1. Mindigi imádtam a star warst de JJ annyira tönkretette a számomra hogy megláttam a képet és anni reakciót hozott bennem mint a körömgombáról szóló reklám.

  JJ előtt kb. irigykednék hogy mekkora király állása van a csávónak.

 2. @mókus: Védeni nem fogom a TFA-t de most gondolj bele. Van egy céged. Veszel 4 milliárdért valamit aminek amúgy istenkirály reputációja van de mégis vannak vele gondok.

  Megveszed. Aztán bejelented hogy jön egy új SW film. Nagyon sok rendező jelölt volt illetve valamiért a Disney anno aki írta az EP VII eredeti forgatókönyvét nagyon bíztak benne hogy jót firkant. JJ-t addigra megfűzték hogy vállalja el. Elvállalta de a forgatókönyvvel voltak gondok. Ezért is kérték meg Lawrence Kasdant hogy JJ-vel együtt szedjék ráncba a dolgot amíg lehet miközben pörgött a forgatás már 1000-rel.

  Aztán ugye ott volt Ford balesete amiért egy pár hónapos szünet befigyelt a forgatásban és emiatt is voltak gondok. Aztán ugye ott volt hogy biztonsági játékot kellett játszaniuk. Felmérték most a TFA-val hogy mire van igény ill. (gondolom) 2 tonna olyan nézőt is sikerült berántani az SW franchise-ba aki esetleg eddig nem nagyon fáradt vele hogy megnézze a filmeket. Hogy lesz tovább az rejtély..de nem szabad előre leírni a TLJ-t. :)

 3. Anno az első Star Wars film (a 4. rész..) forgatásával sokkal több gond volt mint ezzel. :) És az mégis jó lett.

 4. A cím nagyon fantáziátlan. A rendező szerintem max. középszerű, de inkább az alatti szint. Ha JJ Abrams – aki azért nála egy jobb rendező – is elszúrta, ettől a filmtől végképp nem várok már túl sokat.
  A Disney kaszálni fog, akik meg a régi filmek miatt szerették a Star warst – ha folytatódik a JJ által elkezdett vonal – még jobban ki fognak ábrándulni a teljes SW-ból.

  Aztán ha mégis csak sikerül ez a film, akkor én fogok a legjobban örülni, de olyan hű de sokat nem várok ettől sem az eddigiek alapján.

 5. Vicceltek? A Looper az utóbbi évek egyik legjobb sci-fije és a legjobb időutazós film a 12 majom óta!!! Ez a rendező kb. A legjobb választásnak tűnik. Csak legyen is jó!

 6. Kifli-Senki nem kövez meg senkit, amíg meg nem fújom ezt a sípot! Még ha és ezt véssétek mélyen az agyatokba, még ha azt is mondja, hogy Jehova/Az Ébredő Erő szar

 7. OFF:

  Looper: Totál középszer. A 12 majomnak semmilyen szinten még a nyomába sem ér. Logikai bukkanókkal teli a sztori (már maga az alapsztori is butaság, a “legjobb” jelenet meg az, amikor az egyik palinak tűnnek el a végtagjai és ő mindent ugyanúgy csinál(na), mint egészségesen. Mikor a valóság az lenne, hogy egyetlen pici változás a múltban a teljes jövőjét átformálná, nem hogy ilyen szintű változásnál ugyanott van és ugyanoda tart… De a sor még sokáig folytatható. Tipikus 5/10-es film.), a befejezés meg még nevetségesebb.
  A Szélhámost fivérek meg részleteiben még érdekes, élvezetes és jónak is tűnhet, de egyben – szerintem – nem működik sem a sztori, sem a film.
  Nálam ez a rendező messze van az A ligától. (A Beépülve c. filmjét nem láttam, más meg nincs neki.)

 8. Azért arra kíváncsi lennék, hogy ilyenkor mennyit számít a rendező személye. Hiszen a forgatókönyvet nem ő írja, az effektesek valószínűleg már minden storyboardot megrajzoltak, a producerek ott lihegnek a nyakában és mindent megszabnak, az operatőr csinálja még a beállításokat is, tehát itt max. a színészekből némi tehetség kicsikarása az elsődleges feladata és a vágószobában a kész mű összeállítása, nem? Vagy mit csinál egy jó rendező? Ezt most így laikusan kérdezem, aki sosem járt úgy ténylegesen forgatáson. Mert megint más, amikor valaki írja és rendezi a saját filmjét, aztán a saját vízióját megvalósítandó összefogja a stáb különböző részlegeit (pl. díszletesek, kellékesek, effektesek, animátorok, zenei részleg stb.) és határidőket szab nekik. Ám ebben az esetben kétlem, hogy majd a Disney túl sok szabad teret hagy neki, hogy bármilyen egyéni rendezői látásmódot belevigyen a már előre megtervezett, gyakorlatilag a rendező nélkül is működő gépezetbe.

 9. Platschu jól látja, a Disney nem véletlenül ilyen félig-meddig súlytalan rendezőkre bízza a filmeket.

 10. Platschu:
  kérdésédre válaszolván: általában elég sokat számít a rendező személye. főként azért, mert magával hozzá számos jellegzetességét, filmnyelvi megoldásait – ráadásul jelen esetben a forgatókönyvet is a rendező Rian Johnson írta, így biztos, hogy az EP8-ban felismerhetőek lesz a kézjegyei. bár itt nevezték a filmjeit középszerűnek, de ez a megnevezés csupán akkor áll helyt, ha a kortárs hollywoodi filmek szemüvegén és elvárásain keresztül nézed őket – ellenkező esetben ezek (Brick, Brothers és Looper) pazarul kevert stíluskavalkádok, minden esetben érdekes alapötlettel és kivitelezéssel. (az pedig csak plusz infó, hogy a kritikusok és sok helyütt a rajongók szerint is a legjobbnak tartott Breaking Bad rész, az Ozymandias is az ő keze alatt készült.)

  hasonló esetet tudnék mondani a Marveles Iron Man 3-mal: szintén Disney, szintén “működő gépezet”, mégis a tagadhatatlan Shane Black-jegyek áradnak az egész filmből – még úgy is, hogy lerí a moziról, hogy nem egy helyen szólt bele a stúdió.

  ez persze személyes vélemény, de Rian Johnsonban kifejezetten lehet bízni, elég messze áll tőle a súlytalan jelző

 11. Shane Black is pont jó példa arra, hogy mennyire tönkre tudja tenni a Disney az egyedi stílussal rendelkező rendezők munkáját. Kb. a leggyengébb Vasember film a harmadik. Van benne idegesítően cukiskodó kiskölyök, kartinpapírként szétszedhető és törhető Vasember páncélok, aztán Tony Stark már nem hogy PG-13, hanem egyenesen hatéveseknek is megnézhető módon viselkedik; nem iszik, nem nőzik és a sor még folytatható.
  De hát ez is egy vélemény.
  Továbbra is tartom, hogy ez a Rian Johnson nem egy nagy formátumú rendező. És pont ezért is bérelték fel őt, mert irányítható, jobban, mint egy JJ Abrams, aki azért szintén nem egy Scorsese, ha őszinék vagyunk.

 12. hát nálam elég sok múlik ezen a filmen, TFA közepes, Zsivány szar nálam, ha ez is gyenge lesz, Disney elveszt egy mozis fizetős “vendéget” SW-filmnél személyemben

 13. Szerintem kár JJ-t hibáztatni egyértelmű ,hogy a Disney miatt lett olyan a TFA amilyen keményen beleszóltak és nem nagyon hagytak neki szabad kezet szerintem pl. ST-vel ellentétben ott kevésbé irányították…

 14. Ez a kérdés csak azért is merült fel bennem, mert azért a legjobb vagy legalábbis legegyedibb filmek mindig akkor készültek Hollywoodban, amikor a rendező és a forgatókönyvíró is megegyezik : George Lucas, Christopher Nolan, Wachowski tesók, James Cameron, Tarantino, Hitchcock…

 15. @Zoli: Ne sajnáld, a Beépülve a leggyengébb filmje Johnsonnak. Van egy rajongótábora, meg egy icipici kultusza, de amikor megnéztem nagyot csalódtam. Főleg úgy, hogy a Szélhámos után láttam, az meg sokkal jobb és valami hasonlót vártam.

 16. A beépülve (lol ez a Brick magyar címe) jobb, mint a szélhámos. már ha valaki szereti a noirt.

 17. Platschu:

  A VIII. könyvét Johnson írta.Amikor JJ. elolvasta,volt egy nyilatkozata,hogy szívesebben rendezte volna ezt,mint a VII.-et,annyira tetszett neki.Tudom PR meg minden,de ilyesmit azért akkor is ritkán mondanak.

  Olvastam Johnson mindhárom forgatókönyvét,szerintem fantasztikusan ír.Illetve a rendezésnél is nagyon ügyesen,tudatosan nyúl az anyaghoz.Biztos vagyok benne,hogy az SW esetében is különleges munkát végzett.Illetve nagyon durván filmbuzi,szóval nagy tisztelettel fog nyúlni az alapanyaghoz.Érdemes utánaolvasni,hogy hogyan készítette fel a stábot ehhez a filmhez.Nagyon szoros kapcsolatot ápol a színészeivel az alkotási folyamat alatt,és ennek megvan az eredménye is.Ez a Bricken látszódik a legjobban.A színészi teljesítményt annál még akkor is el kell ismerni,ha valaki magát a filmet nem szereti.

  Szerintem nem kell félned,hogy nem lesz ez jó film.Sosem voltam SW rajongó,összevissza láttam anno őket,nem is mindet,nem is mindig egészben.De amikor megtudtam,hogy Rian Johnson fogja ezt írni és rendezni,vettem a fáradtságot,és az összes SW-t tisztességesen pótoltam,moziba mentem mindkét újra,csak amiatt,hogy láthassam és mindenestül értsem ezt a filmet.(:

 18. MEd: azért ha a producer azt mondja, hogy jó a forgatókönyv, arra azért ne tegyünk sokat. Ezt úgy mondom, hogy minden bizalmam Johnsonban, és inkább általánosan értem, mert annyiraszor előkerül, hogy xy azt mondta, olyan akinek anyagi érdeke pozitívat mondani. Bár nem ömlik a pénz, de ha épp futna hirdetés és “Human azt mondta, hogy ez lesz a filmbuzi legjobb hete, szóval gyakran menjünk oda most” :DD

 19. Mivel magamtól ha agyonvernek sem jövök rá, árulja már el nekem valamelyik “ősfan”, mit kellene ahhoz lerakni az asztalra, hogy ne köpködés meg szájhúzás legyen a vége? De most komolyan.

  A TFA így szar meg úgy szar, csalódtam, Abrams tönkrevágta meg mittudomén…eleve, aki belegondol láthatja, hogy egy 4 milliárdos bizniszt senki nem fog a “fanok” kedvéért üzemeltetni, Abrams nem véletlenül szállt ki egy rész után.

  Bónuszként dobjatok már ötleteket, főleg azok akik szétfikázzák a The Last Jedi címet hogy mi lenne akkor jó?

 20. csocsessz: nem kell tudni jobban csinálni, nekik ez a munkájuk, mi meg csak nézők vagyunk. ha valakinek nem tetszik hát nem tetszik, Abrams tuti nem sírja álomba magát.

 21. “Mivel magamtól ha agyonvernek sem jövök rá, árulja már el nekem valamelyik “ősfan”, mit kellene ahhoz lerakni az asztalra, hogy ne köpködés meg szájhúzás legyen a vége? De most komolyan.”

  Az egész világmindenségben nem létezik olyan ötlet, bármennyire új vagy korszakalkotó is, amivel elégedetté tudnád tenni az elvakult rajongókat.

 22. Ezt értem úgy, hogy még ha a kedvenc nem kánon regényüket filmesítenék meg 8. vagy 9. rész gyanánt, abban is csak a hibákat keresnék.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.