A Producerek döntöttek: PGA díj

Átadták a 2016-os évet összefoglaló produceri díjat. A szakmabeliek szerint ezek voltak a legjobbak. Pirosan a győztes. Őszintén szólva ha a rendezők céha is a La La Landnek adja, akkor a musical utálói kezdhetnek aggódni, mert az Oscar is közeledik valószínűleg.

pga

Lássuk a jelölteket.

Legjobb producerek:

Arrival – Producers: Dan Levine, Shawn Levy, Aaron Ryder, David Linde
Deadpool – Producers: Simon Kinberg, Ryan Reynolds, Lauren Shuler Donner
Fences – Producers: Scott Rudin, Denzel Washington, Todd Black
Hacksaw Ridge – Producers: Bill Mechanic, David Permut
Hell or High Water – Producers: Carla Hacken, Julie Yorn
Hidden Figures – Producers: Donna Gigliotti, Peter Chernin & Jenno Topping, Pharrell Williams, Theodore Melfi
La La Land – Producers: Fred Berger, Jordan Horowitz, Marc Platt
Lion – Producers: Emile Sherman & Iain Canning, Angie Fielder
Manchester By the Sea – Producers: Matt Damon, Kimberly Steward, Chris Moore, Lauren Beck, Kevin Walsh
Moonlight – Producers: Adele Romanski, Dede Gardner & Jeremy Kleiner

Animált film producerek:

Finding Dory – Producer: Lindsey Collins
Kubo and the Two Strings – Producers: Arianne Sutner, Travis Knight
Moana – Producer: Osnat Shurer
The Secret Life of Pets – Producers: Chris Meledandri, Janet Healy
Zootopia – Producer: Clark Spencer

Dokumentumfilmes producerek:

Dancer – Producer: Gabrielle Tana
The Eagle Huntress – Producers: Stacey Reiss, Otto Bell
Life, Animated – Producers: Julie Goldman, Roger Ross Williams
O.J.: Made in America – Producers: Ezra Edelman, Caroline Waterlow
Tower – Producers: Keith Maitland, Susan Thomson, Megan Gilbride

human
írta
2017. 01. 29. 14:04
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “A Producerek döntöttek: PGA díj” bejegyzéshez

 1. “a musical utálói kezdhetnek aggódni” Én megértem, ha valakinek nem jön be a La La Land. Azt is elfogadom, ha valaki úgy érzi, hogy túlértékelt, túlhypeolt alkotás. De, hogy valaki utáljon egy ilyen filmet… egyáltalán egy filmet??? Felfoghatatlan.

 2. miért olyan hihetetlen, hogy valaki utál egy filmet? mármint nem konkrétan a la la-t, hanem akármit. ha pl imádsz egy könyvet, egy műfajt, egy képregényt, egy régebbi filmet, vagy bármit, és készül róla egy film ami megbotránkoztatóan rosszul adja vissza amit kéne, akkor megérdemli az utálatot.

 3. Cardas: Utálni, gyűlölni valamit, ezek nagyon erős szavak. Simán elfogadom, ha azt mondják, nem kedveli, nem tetszett neki, de utálatra, gyűlöletre építeni szerintem rendkívül szomorú dolog, nem csak a művészetek terén, de bárhol. Ráadásul egy film önmagában semmiről sem tehet. Tessék számon kérni az alkotókat! :-D

 4. milanman: Igazad van.

  Egyébként szerintem a PGA nélkül is egyértelmű az Oscar a La La Landnek. Vannak ilyen biztos befutók. Az előző években is volt rá példa.

 5. az utálatnak is van szintje, nem kell túldramatizálni. ha azt mondom, hogy “imádom a csokit”, az nem azt jelenti hogy most füstölővel borulok le előtte. ha azt mondom, hogy “utálom ezt a filmet”, akkor az nem azt jelenti hogy vérbe forgó szemekkel fel akarom pofozni a rendezőt. szóval nem valami erős szó. az inkább csak a gyűlölni. ha utálok egy filmet, az azt jelenti, hogy szerintem jobb lenne a világ, ha nem is létezne a szóban forgó alkotás és rossz irányba viszi a filmvilágot ha felkapott lesz. az meg már más kérdés hogy szegény film nem tehet semmiről. nem magával a filmmel van baj, hanem az idiótasággal/ kártékonysággal/ igénytelenséggel amit tartalmaz vagy képvisel.

 6. Watchmen: szerintem nem ilyen egyszerű a tavalyi év után lehet a Moonlight becsúszik alul.

  milanman: a neten az utáló kb. a nem szereti szinonimája, nem kell ezen kiakadni, eléggé fekete-fehér a net.

 7. Igen, a Moonlight befuthat, de szerintem ott rendezői díjra van max. esély. A legjobb filmet szerintem nem fogja vinni.

 8. Ejj, de jó nyugodt, indulatoktól mentes párbeszédet olvasni ezen a blogon.

  Egyébként én személy szerint egyetlen filmet sem utálok, de el tudom képzelni, hogy utáljak valamit, csak… annyira rosszat, véleményem szerint károsat még nem láttam.
  Ahogy fent is mondta valaki, főleg akkor tudom elképzelhetőnek és elfogadhatónak tartani az utálatot, ha érzelmileg már vártam tőle valamit, pl. egy könyv feldolgozása, vagy egy remake, vagy valami ilyesmi.

  És igen, a La La Land-del kapcsolatban nem tudom elképzelni, hogy valaki gyűlölje ezt a filmet. Elhiszem, hogy van olyan, akinek nem a stílusa, vagy hidegen hagyja, esetleg hogy bizonyos dolgok nem tetszettek neki, de hogy konkrétan utálja, szerintem elképzelhetetlen.

 9. “Ejj, de jó nyugodt, indulatoktól mentes párbeszédet olvasni ezen a blogon.” többször van ilyen, kivéve a képregényfilmeknél. A többire már válaszoltam.

 10. Én sem értem hogy lehet utálni egy filmet. Ha nem láttam akkor ugye nem is utálhatom, ha meg nem tetszik akkor meg kikapcsolom mielőtt utálhatnám. Maximum azt lehet mondani, hogy nem tetszett vagy nem érdekel. Ki az a hülye aki végignéz valamit amit utál?

 11. Egyébként nem épp a producerek tehetnek arról, hogy ekkora sikere lett egy amúgy nem korszakalkotó filmnek? Nem vagyok benne a filmszakmában, de nekem ez a gyanúm, és ezen a logikán haladva pont a producereknek jár ki a díj, a színészek és maga a film értéke meg majd eldől később.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.