Kész az Avatar 2, 3, 4, és 5 forgatókönyve

Augusztusban indulhat a forgatás, mármint jelenleg is folyik az előkészület, de augusztusban kezdik a tényleges színészekkel, és 2018 decemberében tényleg nézzük. Talán. Mármint annyit tologatták már a filmet, miközben sima folytatásból 5 részessé hízott a franchise, hogy nem lepne meg, ha 2019 májusára csúszna a dolog.

Érdekes, hogy Cameron azt mondja utálja az írást, és most végre szabadon alkothat a két évnyi kotlás után. De akkor miért nem fogad fel egy jó írót inkább? Ez angolul az ő szavaival:

The thing is, my focus isn’t on Avatar 2. My focus is on Avatar 2, 3, 4, and 5 equally. That’s exactly how I’m approaching it. They’ve all been developed equally. I’ve just finished the script to Avatar 5. I’m now starting the process of active prep. I’ll be working with the actors in the capture volume in August, so I’m booked in production every day between now and then. Our volume is up and running, and everything is designed, and so we’re going full-guns right now. I feel like I’ve been let out of jail, because I’ve been in the writing cave for the last two years. I’m actually enjoying life. I don’t enjoy writing. I wouldn’t wish writing on a dog.

Egy rövid videó is van a teljes interjúban, ahol más témákról is beszél (blockbusterek az Oscaron, Trump).

cameron-daily

human
írta
2017. 01. 30. 16:17
megjelenés
31
hozzászolás


31 hozzászólás a “Kész az Avatar 2, 3, 4, és 5 forgatókönyve” bejegyzéshez

  1. Cameron bácsiért kicsit kár, mert elásta magát a Na’vi-k világába kbkét évtizedre. Nem biztos, hogy ez a sztori ennyit megért, de hát pénz beszél, kutya (ezúttal Cameron) ugat. Pedig azért neki volt egy zseniális 13 éve, amikor 1984 és 1997 között kijött filmjei mind jók voltak. Persze az Avatar sem volt rossz, de nem hiszem, hogy ennyit megért az ő idejéből. Kb. mint Michael Bay és a Transformers. Ebben van a lóvé, így számolatlanul csinálja ő is a robotmeséket, amikor meg tud(na) Bad Boys-hoz, vagy Pain & Gainhez hasonlókat is alkotni.

    Persze, azért jó hír, hogy valami legalább elkezdődött ezen projekt körül is.

  2. pont ezt akartam én is írni, hogy micsoda pazarlás beáldozni ennyi évet az Avatarra, miközben szép változatos életpálya van mögötte. kár.

  3. Nem tudom, hogy olyan filmek rendezője, mint a True Lies, A mélység titka, Terminator 2., Titanic, Aliens… és akkor ott vagyunk, hogy az Avatar sem volt olyan rossz, sőt! Egy teljesen vállalható családi sci-fi movie, de hogy ez az ember lekösse magát még négy folytatás mellett, az szerintem a filmipar egyik nagy tragédiája. Ki tudja, milyen sztorikhoz nyúlhatot volna hozzá időközben.

    Én megértem, hogy lesz Avatar 2, és ő akarja rendezni, de azt is remélem, hogy a többi folytatás rendezését már kiadja a kezéből, és csinál még valami maradandót.

  4. Cameron szemszögéből is meglehet érteni. Az Avatar az ő gyermeke. Ami csinált csilliárd dollárt, így a stúdiótól szabad kezet kapott. Én is inkább a saját magam kreált világban vesznék el, bővítgetném, fejlesztgetném, ha már mindent lehet. Minek rendezzek valaki másnak a történetéből filmet, ha ott van az enyém, amit 1000%-ig élvezek és élvezhetek? Mert a nézők ezt szeretnék? …
    Kicsit túl tolta a világépítést, de én aztán megértem. El lehet veszni benne…

  5. Én nem éreztem annyi kraftot ebben a sztoriban, hogy megérje a folytatást, főleg, hogy mire kijön a második rész, tíz év eltelik az elsőhöz képest.

    Borzasztó nagy siker volt az első, de erősen kétlem, hogy másodszorra is akkorát ütne (aztán meg harmadszorra, negyedszerre, ötödszörre), főleg úgy, hogy az elsőt leginkább a forradalmi képivilága adta el, ami most nem lesz meg, ill. nem lesz akkora nagy ugrás, hogy erre tóduljanak a népek ennyiszer.

  6. Én bízom az öregben. Ha szerinte az Avatar világában még van annyi elmesélni való, hogy éveken keresztül nézzük, akkor én elhiszem!

  7. Szerintem elsősorban nem a történet miatt, hanem mint előttem is említették azért öl ennyi energiát ebbe mert “az Ő gyermeke”, elejétől a végéig, és egy szinte teljes ökoszisztémát ki is talált, vagy találtak hozzá. Naná hogy mindent be akar mutani. Mi sem tennénk másképp, de nem gondolom, hogy a pénz az első.
    Ha pénzt akarna keresni, akkor biztos hogy aktívabb lett volna. Szerintem meg akarja mutani mit alkotott, és én ennek örülök, és ha ennyit molyolt vele akkor remélem sikerült is belemenni rendesen abba a világba amit kitalált. Én várom.

  8. Ez más rendezőkre még igaz is lehetne, hogy a saját ötletét maga akarja kidolgozni. De Cameronra pont nem, mivel kivétel nélkül minden eddigi filmjének ő volt a forgatókönyvírója. Ő találta ki a Terminatort, az Alien-ből az Aliensre egy komoly, sokkal tágabb és jobban bővíthető univerzumot hozott össze, a Mélység titka szerelemprojekt volt, az is összejött. A T2 a Terminator világának továbbfejlesztése és lezárása (lehetett volna), a Titanic is saját hobbija (Titanic és búvárkodás) összekötése. Az Avatarra is ugyanez igaz. DE szerintem is kiengedhette volna a kezéből, elég lett volna producerként a pénzt betalicskázni a bankba, mellette meg kitalálhatott volna valami egészen újat ismét.

    Egyetlen nem saját ötlete a True Lies, ami a francia Titkolt titkos ügynök felturbózott remake-je, de igazából, az is annyira saját képére lett formálva – hiszen, ezt is ő írta át – hogy az is vérbeli Cameron film lett.

    (Az első, Piranha II.-től jótékonyan tekintsünk el, mert az egy sima bérmunka volt. Örült, hogy rendezhetett.)

  9. Vicceltek? Pont most engedné ki a kezéből, amikor jön a másik nagy szerelme a folytatásokban, a víz alatti világ? Szerintem még számára is elképzelhetetlen, hogy ne ő csinálja.

  10. “az elsőt leginkább a forradalmi képivilága adta el, ami most nem lesz meg”

    Szerintem meg épphogy meglesz, alig van vizes látványvilágú film, és köztük még mindig az egyik legjobb az Abyss, amit nem ma készített. Gondolj bele, mennyit fejlődött azóta a technika, sőt, ő maga fejleszti mindig a technikát, itt pedig különösen szükség lesz egy újabb mérföldkőre.
    És itt nem csak egy tengermélyi állomáson érezhetjük majd azt az atmoszférát. Cameron az atmoszférateremtés mestere, és szerintem sokan kíváncsiak rá, milyen világot teremt meg ismét odalent.

  11. Én várom a folytatásokat is. Sokan fanyalognak, aztán amikor meg kijön az első trailer, akkor meg úgy rárepülünk, hogy csak na. :D

  12. De unalmas már, hogy a története miatt sírtok, mert annyira divat lett ez manapság. Teljesen vállalható volt és sok film megirigyelhetné…

    Jó munkához idő kell és ha valakinek elhiszem, hogy megint a trónra ül, na hát az éppen ő. Kíváncsi leszek, hogy milyen új technológiai megoldásokkal lep meg minket.

  13. Szerintem csak nem akarjuk ugyanazt a történetet làtni/hallani, amit màr néztünk egyszer-kétszer. Ha normàlis története lesz, akkor tök jó. Szurkolok neki.

  14. Bármilyen negatív hangon mindig csak mosolygok. Ha meg kijön a film, mindenki meg fogja nézni. Cameron tökéletesen tudja, mi kell a közönségnek. Mindig is tudta. Ha ő azt mondja, hogy további négy részben meséli el ezt a sztorit, én boldogan jegyet váltok rá.

  15. Ennek számomra is nagyon “Hobbit” szaga van. Van 1 max 2. részre való történet és duzzasszuk fel 5-re. A producerek gondolom öntik bele majd a pénzt. Az első rész története is elfért egy zsebkendő sarkára, így el nem tudom képzelni 5 részen keresztül mit fognak ezek a nyomi kis kék gecomok szenvedni.

  16. Az öt rész szerintem is sok. Maximum egy trilógiát megérne, de hát ő írja a forgatókönyvet lelke rajta mennyi részre tervezi. Egyébként szerintem az elsőnek jó története volt (az utóbbi egy-két év blockbuster filmjeihez hasonlítva meg pláne) és remélem nem laposodik el a történet az ötödik részre.

    Ha meg végzett nyugodtan nekikezdhet egy 3 részes, jövőben játszódó Terminator sztori megírásának is. Szerintem az szép lezárása lenne a karrierjének. :)

  17. human: Teljesen biztos vagyok benne, hogy nagy siker lesz. Ez nem is kérdés. Lehet, hogy nem lesz kasszarobbantó, de az első rész is okosan, lassan gyűjtögette a millióit. Aztán hipp-hopp még bemutatása után 5 hónappal is erről a filmről beszéltek. Esemény volt, ezt még az SW vagy a Potter sem tudta elérni. Hogy ennyire közszájon forogjon, plusz ilyen sok ember megnézze többször is. Mert ugye ne felejtsük el, hogy a rekordokban vastagon benne van, hogy sokan megnézték megint és megint…

  18. “a rekordokban vastagon benne van, hogy sokan megnézték megint és megint…”

    Meg hogy a 3D-ért jóval több pénzt lehetett elkérni, ez azért egy bitang nagy szempont volt a film kapcsán, mert ez volt az a produkció, ami visszahozta a 3D-t a mainstream-be, erre készült az összes mozi. Ez azért elég nagy újdonság volt, ettől is lett amolyan esemény-szerű az Avatar, majdnem mint az 50-es években a Cinerama vagy a 70-es 80-as években az IMAX és hát ezt látni KELLETT 3D-ben.

    Biztos durva jól fog kinézni a többi rész is, de már közel sem lesz az a “húbazmeg” hatása, ez már egy sokkal kisebb lépcsőfok mint amit az előző tett meg, és ezek egyre kisebbek lesznek a részek előrehaladtával.

    Egy jó sztori nélkül pedig egyre nehezebb lesz eladni, abban pedig már az első sem volt erős.

  19. Korábban olvastam valahol, hogy megint lesz valami technológiai ugrás, szóval valami komoly fejlesztés van a háttérben, nem véletlen hogy eddig elhúzódott az egész. Tuti, hogy megint letesszük az állunkat. :)

  20. “Ha meg kijön a film, mindenki meg fogja nézni.”
    hát, márpedig én a kis fa****** fogom megnézni. Az elsőre beültem, mert a Bolt után az volt a második 3D-s film életemben, és mindenki agyon dícsérte előre. Én meg elhittem. És a látvány tényleg brutális volt, de Worthington ‘játéka’ és narrálása miatt komolyan gondolkoztam rajta, hogy életemben először kisétálok egy filmről.

    szóval a folytatások nekem jók lesznek tékából, belenézek, és ha sikerült valamit fejlődni rendezői vonalon, akkor végignézem. akkor fizetek érte, de hogy előre nem fogok moziban az ‘úgyis rohadt jó kis film lesz, mert Cameron egy zseni’ érvre hallgatva, az teljesen biztos.

  21. “Ha meg kijön a film, mindenki meg fogja nézni.”

    Kizárt dolog, nekem az első rész egyszer is elég volt, az egy techdemo volt némi környezetvédő üzenettel. Azt kéne megérteni, hogy 2 ok miatt volt ez akkor akkora siker:

    1. A 3D. Tényleg mindenki megnézte, mert ez volt a 3D-s mozitermek kvázi referencia-filmje gyakorlatilag.

    2. A viszonylag egyszerű sztori. Átlag Bubunak és Átlag Micinek nem kellett már ismerni egy konkrét univerzumot (hahó frencsájzok!), nem volt feldolgozás (hahó adaptációk), hanem mindenkinek lehetősége volt felfedezni magának ezt a filmet. Olyan volt mint egy vidámpark (analógia a Karib-tenger kalózaival). A műsoridő egy elég nagy részét a világ bemutatása tette ki (Gabor Vajda (@Gabor_V) írta feljebb, hogy a Travel Channel-re való és ezzel speciel egyetértek), egységsugarú karakterekkel.

  22. De 3 írót is felfogadott akik segítenek neki akkor nem értem miért nyilatkozza azt amit….a segítséget megteremtette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.