13 hozzászólás a “Denis Villeneuve rendezi az új Dűne adaptációt” bejegyzéshez

  1. Blade Runner után kiderül, hogy megy neki az ilyesmi, aztán kiderül tényleg jó kezekbe került-e. De így elsőre jó választásnak tűnik…

  2. jobban örülnék ha ez az ember nem feldolgozásokat csinálna. persze lehet jók lesznek azok, de akkor is.

  3. Az összes filmjének van valami nagyon különös hangulata. Egy kicsit távolságtartó, hideg, de nagyon elkap engem. Szerintem baromi jól fogja a Blade Runnert elkapni, mert az eredetiben is hasonló hangulat terjengett. Nekem legalábbis.

  4. Az a baj, hogy a mai közönségigényeknek megfelelve nehéz lesz ebből részről-részre egyre jövedelmezőbb frencsájszt csinálni.

    Ez biztos SPOILER!!!!!!!!!! – egyetlen mellékszereplő az, aki ilyen-olyan módon vissza-visszatér a történetbe, de egyébként olyan felfoghatatlan mértékű időugrások vannak a történetben, hogy teljes szereplőgárda cserét fog igényelni majdnem mindegyik rész. Nem azt mondom, hogy ez baj, sőt! Végre valami mást fog jelenteni az “építkezés”, és nem egy főszereplőt kell nézni 4 vagy 6 részen keresztül, de arra baromi kíváncsi leszek, hogy hogyan alakulnak majd a bevételek részről részre. Amibe még beletörhet a bicska, az az egyre mélyülő filozófia, némelyik rész cselekménye javarészt másból sem áll csak mély és okfejtegető beszélgetésekből, meg gondolatok leiratából :) SPOILER vége!!!

    Az első két rész nagyjából tuti siker lesz (a történet valamivel földhözragadtabb, a cselekmény is izgalmas, vászonra kívánkozó), utána válik majd érdekessé ez az egész história.

  5. Könyörgöm az isteneknek, hogy Trónok harca formában, 10 rész per könyv dolgozzák fel, hihetetlenül jó és nehéz alapanyag (ahogy fentebb is irják nagyon nagy szereplőgárdával, visszatérőkkel), imádnám, ha nem megint egy 2 órás kivonatot próbálnának csinálni.

  6. @bëiz: Mégis hova szaladsz te ennyire előre, hogy visszatérő mellékszereplők, meg ilyesmi? Egyelőre még ott tartunk, hogy 99,99999%-ig valószínű, hogy egy feldolgozás, az Paul Atreides felemelkedéssztorijával fog kezdődni, az pedig ha akarják már önmagában kitesz egy trilógiát. Ahogy egy könyvet divat szétszedni kettőre, szerintem simán szétszednek két könyvet három darabra. Aztán HA sikeres lesz a bevezetés, akkor ugorhatunk a későbbi történetekhez más szereplőkkel, de állati korai már akkor a folytatásokban gondolkodni, mikor még az első rész munkálatai sem kezdődtek el. Egyelőre csak reménykedjünk benne, hogy nem egy olyan hányadék szar filmet hoznak ki belőle, mint David Lynch. Annál nehéz lenne rosszabb feldolgozást gyártani a könyvből.

  7. sgt: bocsi, valóban előre szaladtam. Ha valaki azt mondja Dűne, akkor az én fejemben a Paul Atreides sztori egy rettentő alaposan kifejtett, 2 és fél kötetes kötetes prológus csupán. :) Valószínűleg csupán ez a 2 és fél kötet a megfilmesíthető.

  8. Jó választás Denis, de nehéz lesz az alapanyagot tisztességesen feldolgozni úgy, hogy érthető legyen a végeredmény. Hosszú film kell, máshogy nem működik.

  9. bëiz, illetve, előbb: ha egy 1965-ben kiadott könyv esetén beszélhetünk SPOILERRŐL, akkor az:

    Szerintem a “gholás” részeket kihagyják belőle. Szóval, gyanűs, hogy Paul, majd a gyerekek max, akire korlátozódik. Ami elég gáz, mert az Omnius-os dolog, majd a Halszólítók, ökológiai változások, ha a filozófiát teljesen félre is tesszük, roppant sokat adnak a sztorihoz.
    Ha már filozófia- “Paul-közelben maradás:
    Ami azért vicces, mert a szeretett/utált jegyzetekből összekapart sorozatlezáró könyvek alapján, a K.H-a kiléte is finoman fogalmazva is “megkérdőjeleződik” a végére.

    SPOILER OFF

    Szóval, az alapanyag rettentő sokrétű már akkor is, ha az első 2 könyvet adaptálják.
    De legalább Sting nem lesz benne :D

  10. @büdössajt Maradjunk annyiban, hogy minden idők legrosszabb könyvadaptációinak listáján igen előkelőhelyen zárna a Lynch féle Dűne. Egy érthetelen katyvasz az egész, fontos dolgokat kivágott a könyvből, hülyeségeket toldott hozzá, a három és fél, négy órányi filmre elegendő anyagból lett egy kétórás mozi, a száraz de szükséges rész túlságosan elnyújtva, a pörgős rész totál mellőzve, a casting borzalmas, a vizuális megvalósítás ótvar (azért egy Star Wars trilógia után forgatott filmről beszélünk, nem egy hatvanas évekbeli zs horrorról) Mondjuk én zsigerből utálom Lynch munkáit, a Dűnére mégis rávetemedtem, mert imádom a könyvet, de hiba volt. Azt hiszem a SyFy csinált belőle egy minisorozatot, na az eléggé könyvhű lett. Az sem tökéletes persze, de ha Villeneuve csak olyan minőségű és könyvhűségű mozifilmet forgat, szerintem már elégedettek lehetünk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.