Bay búcsúzik a robotoktól

Most tényleg? Ezúttal a Michael Bay.comon jelentette be a dolgot, és írt egy búcsúlevelet, amiben a 10 évét emlegeti a franchise-zal.

It’s bittersweet for me. With every Transformers film, I’ve said it would be my last. I see the 120 million fans around the world who see these movies, the huge theme park lines to the ride and the amazing Make- A-Wish kids who visit my sets, and it somehow keeps drawing me back. I love doing these movies. This film was especially fun to shoot. But, this time might really be it. So I’m blowing this one out.

Azért kicsit feltételes módban búcsúzik. Főleg mert a rengeteg rajongó valahogy mindig visszacsábította eddig. És a tolató pénzes kamionok. Ja azt nem emlegeti fel.

32523450352_be0ea730b7_b

27 hozzászólás a “Bay búcsúzik a robotoktól” bejegyzéshez

 1. Lehet, hogy csupan veletlen kikerult egy tiz evvel ezelotti poszt.

  Oke, oke, lehet hogy csak nyolc.

 2. Minden résznél eljátsza, én ki sem tenném, amíg be nem jelentenék hivatalosan az új rendezőt. Ennyi erővel akkor miért nem vállalta a Bad Boys 3-at?!

 3. catchke def: A Bay kaliberű arcok miatt? Mert nem készül 1000 másik film évente a Transformers miatt. Sajnos Hollywoodnak és minden egyéb filmes központnak elvonja az összes erőforrását ez a franchise.

 4. Kövezzetek meg de én tisztelem ezt az embert. Örülök, hogy ő hozta vászonra a Tf-t. Komolyan, én így szeretem. Epikus, kurvajó akció jelentekkel teli, humoros emellett libabőrt okozó filmzenével megfűszerezett filmsorozatot hozott nekünk. Köszönöm Michael Bay!
  Na, gyerünk szedjetek szét!! :D

 5. Gat városának törvényes fia Huskar! A vének tanácsa szerint bűnösnek találtattál, urunk nevének kimondásában, és ezért mint ISTENKÁROMLÓ, megkövezésre ítéltetsz!

 6. Respect Huskar. Én melletted fogok állni, mikor megköveznek. Minden másodikat én állok ;)
  A Transformers igencsak megváltoztatta az életemet és ezt MB-nek köszönhetem. Ok, a 4. rész lapos volt és értelmetlen, de akkor is “gyerekként” ülhettem be egy felejthetetlen látványfilmre. Csatlakozok hozzád és KÖSZÖNÖM MICHAEL BAY!
  Az én nevem V1haR és ezt üzenem jiliac csapatának. Itt vagyunk!

 7. Sose ertettem miert kedvelik Bay robotos filmjeit, szerintem a felet nem hozta ki abbol amit ebbol ki lehetett volna. Nagyon jo rendezo Bay, de a transformer filmeket mind elbaszta velemenyem szerint. Az 1. resz meg elment de a tobbi mind kuka. En orulok hogy tobb ilyet nem csinal, csinaljon pain ang gaineket!

 8. Mivel látvány és zúzda buzi vagyok nekem sincs bajom Optimusék kalandjaival.
  Föleg ez a rész izgi lesz a trailer végén látott dolog miatt

 9. Mondjuk, az tény, hogy látványilag szórakoztatóbb filmeket csinál, mint az átlagos képregényfilmek, ahol elviszi az időt a történetvezetés meg miegyéb. :)
  És az is tény, hogy ilyenre is szükség van, annak, aki nem akar kikapcsolni, száz meg száz másik film van.

  Azt, hogy sokkal többet ki lehetett volna hozni az alapanyagból, szerintem majdnem az összes feldolgozásról el lehet mondani, attól függ, hogy az alapanyag melyik rajongóját kérded épp.

  Én csak azt nem szeretem benne, hogy folyton az emberekről szól, unalmas, megnéztem volna egy részt valamelyik másik bolygón.

 10. Ez már meme. Úgyis rendez még 83.000 epizódot, amíg él. A legutóbbi borzalmas… filmnek nem nevezhető förmedvénye után… hát nézze meg akinek két anyja van.

 11. Huskar: Én is szeretem a Transformers filmeket.
  Kedvencem mikor úgy tesznek az emberek, hogy egy bármilyen más képregényfilmnek több “értelme” van/lenne mint egy TF filmnek, ez is, az is látványorgiás akciófilm, “osztcsőh”
  Viszont az igaz, vagyis engem az bosszant legjobban a Bayformersben, hogy a robotos részek, a robotos történet, dialógusok egész jók és akkor jönnek az emberes részek, amik rémesek, buta heheherészős poénokkal teli hulladékok :S

  Egyébként meg nemár, az első film az abszolútban is jó, a másik kettőt, csak én szeretem és bírom, de igazából nem nagy, a negyedik meg mindenképp kaksi :S :D

 12. NINCS mit szépíteni ezen, mindene adott volt Michael Bay-nek, hogy epic filmeket készítsen, de mégis elbaszta, az első még nézhető, de a többi, te jó ég…

 13. Azért szerintem mielőtt mindent Bay-nek tulajdonítanának, ne feledjük Spielberget. Nem Bay hozta össze, Spielberg volt, Bay meg megjelenítette. Az első részben volt olyan jelenet amit meg nem mondtam volna hogy nem Spielberg van a rendezői székben. És az első rész bizony jól sikerült. Csak azóta valami történt.

 14. Spielberg mindegyik résznél executive producer volt, ilyen alapon lehetett volna akár az összes olyan jó mint az első. Mert az tényleg ütött.

  A plot meg addig nem lesz úgysem jó amíg ennyire fókuszálnak benne az emberekre és nem kotródnak végre el a Földről.

 15. Az agyatlan látványfilmeknek is megvan a helyük a teremtésben, sokszor én is megkívánok egyet-egyet, de ezek szerintem látványfilmnek is borzasztóak. :/ Az, hogy minden szín atom insta-filteresen tiszta és élénk, az klasszik Bay, de ráng a kamera, röhejes a tárgyak fizikája, követhetetlen az akció. Az első kettőt láttam, a többiből csak perceket, de nagyon nem érintett meg, remélem Bay visszamegy Bad Boys-t meg Pain and Gain-t rendezni, az ilyen tesztoszteronszagú guilty pleasure-ök jól állnak neki. :)

 16. én azért haragszom rá, mert volt benne potenciál egy Bad Boysra, vagy Sziklára (ami a zsánerében egy csoda) és most ezzel a baromsággal pocsékolja az idejét 10 éve. Egyszer oké, másodszor lehet hibázni, a harmadikból tanulni, de ezt az egészet már csinálhatná bárki ilyen minőségben. persze pénz, meg beékelődött oda a két egész jó kisköltségvetésű, de állati blockbustereket tudna még ő. na majd talán ezután újra. tényleg. majd egyszer.

 17. Az első két film szerintem is baromi jók voltak. Persze fogalmam sincs, hogy milyen alapból dolgoztak, anno nagyon gyerekkoromban még a Jetixen ment azt hiszem, de csak pár részt láttam, szóval nem tudom, hogy történetileg mit hozhattak volna ki belőle. De háttérismeret nélkül nekem baromi jók voltak, pedig akció-superhősfilmek terén elég finnyás vagyok.
  Nekem jobban bejött, mint akármelyik Marvel. Na jó, ez túlzás, de akkor is.

  A harmadik már unalmas volt és jellegtelen, a negyediket meg még nem is láttam. De az első kettő (legalábbis számomra) baromi vicces, egyfolytában pörgős és néhol kifejezetten epikus volt.

 18. Első 2 teljesen korrekt mozi volt. Harmadik már necces volt, a negyedik pedig… Konkrétan üvöltöttem a film után a mozi előtt. Azon kevesek filmek közé sorolom, amire azt mondom, hogy a jegy árát sem érte meg, sőt, bántam, hogy időt pazaroltam rá.

 19. Ez a tíz év lefedi az intenzív moziba járásomat és egyáltalán nem zavart a két évenként érkező franchise.Ezek miatt a filmek miatt álltam át blu-rayre mikor kiderült,hogy csak abban a formátumban lesz fémdobozos kiadás.
  Nem kerülnek fel soha egy éves toplistámra de elvagyok velük.Moziban igazi audiovizuális guilty pleasure orgia minden rész.

 20. Human:
  Értsd úgy, hogy azelőtt nem látott robotorgiában és látványvilágban lehetett részem, ne pedig úgy, hogy a hatására beálltam a seregbe. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.