Az első napon

Elkezdték az Avengers: Infinity War forgatását. Drámai zene, na meg a sztárok a helyszínen. Sőt, még concept art is jött, a videó alattuk található.

avengers2avengers1

51 hozzászólás a “Az első napon” bejegyzéshez

 1. A csapat kombinációk gyakorlatilag végtelen ennyi karakternél. Én nagyin kíváncsi vagyok ki kivel fog válvetve harcolni 1-1 jelenetnél.

 2. Ez lesz az a film amit minden képregény fan nagyon vár és meg is fog nézni.De talán még a haterboyok is.

 3. Őszintén megmondom szívesebben néztem volna egész videót színészekkel akik arról nyilatkoznának mekkora érzés hogy együtt vannak egy ekkora projectben mint rendező urakkal akik önfényezően nem mondanak semmit csak jaj de király az egész.

 4. Hatalmas bevételek csak úgy ömleni fognak, de szerintem egy túlszúfolt film lesz, ahol 4-5 szereplőn kívül senkire nem lesz igazán idő. Csak besétálnak a jelenetbe, mondanak valamit és tovább állnak…

 5. Büszkék lehetnek magukra mindazok akik részt vettek ebben a projectben és kitartottak mellette.

  Sokan folyamatosan fújják hogy így unják úgy unják már. Szerencsére sokan vannak akik nem. :)

  Ez egy 10 éves project. Nem sűrűn látni ilyet és kitudja hány évet kell majd várni a következőre. Ha lesz egyáltalán.

  Nyilván most az utolsó családi vígjátékot is 70 részesnek terveznek 30 évre. De azt azért beláthatjuk hogy ez a marvel sorozat legalább olyan egyedi mint anno a 3 részes matrix vagy 3 részes gyűrűkura vagy akár a harry potter. Olyat hoztott amit előtte nem nagyon láttunk. Egy komplett filmes univerzumot.

  Ennek hatására már megjelent több filmes univerzum és sorozat univerzum is. Hercules és xenia is vmi hasonló volt de valahogy mégsem hozta azt a hatást amit a marvel filmjei hogy mindenki univerzumot akar.

  Kíváncsian várom hogy mi lesz a következő nagydobás. Mivel tudnak még előrukkolni.

 6. 8. Macilaci: Szerintem ez nem 10 éves project, hanem egy “üsd a vasat amíg meleg” project. Ha lesz elég bevétel tuti folytatják a MCU kiépítését még 20-30 évig. Bár kitudja, lehet, hogy még annál is több? Sőt biztos.

 7. Egy kesztyű mind fölött, Egy kesztyű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen….

 8. Huskar hülyeséget mondasz, mert az összes különálló film egy egész giga filmmé áll össze és a lezárás eszméletlen ütős lesz az biztos. Lehet, hogy lesz még utána is marvel film, de az tutti külön utakon jár majd ezektől, mert ezt a folyamatot csak egyszer lehet elsütni és ezt ők nagyon jól tudják. Hálisten eddig minden filmjük profi munka volt. Össze sem lehet hasonlítani más stúdiókkal. A Disney fejesek előtt meg le a kalappal.

 9. Marijóska: Örülök, hogy te sokkal okosabb vagy és intelligensebb dolgokat mondasz, viszont nem vagy képes értelmezni amit írtam. Én azt mondom, hogy nem ez lesz a vége. Erre képes lennék fogadni 1 millában is.

 10. Huskar:

  Ezzel a filmmel bezárólag igenis egy 10 éves projekt volt.

  Ami ezután jön, na az már lehet egy “üsd a vasat amíg meleg” projekt.

 11. Mmm a Civil War sem üsd a vasat volt akkor, hanem mindig is egy tízéves terv része? Abszolút nem egy másik film hatására alakult így az a szilárd terv, yep yep
  Számomra az a baj, hogy ebben a projectben nekem nincs 10 évre elegendő élvezhetőség, még az IW képregény se tetszett… így már a lila Shaquil O’nealről lemaradok :D főleg, hogy poénnak meg itt a Lego hehe

 12. Olyan vicces, amikor írják, hogy “lehet folytatni fogják stb…” holott már 1 éve be van jelentve 3 film 2020-ra + 2019-ben a Bosszúállók 4. után jön a Pókember 2. :D

 13. Biztos, hogy tovább építik az univerzumot. Csak másképp szerintem. Nem fognak évekig alapozni, több filmen keresztül egy főellenségnek. Lesznek sima folytatások, crossoverek, stb. Idővel az újabb karakterek filmjei trilógiává nőnek, Hangya, Strange, Pók, Fekete párduc, Marvel kapitány. Aztán ha sikerül visszaszerezniük újabb jogokat(Fantasztikus négyes) akkor megint lehet elölről kezdeni. Eredetfilm, folytatások, Galaktus, Bosszúállók 23. :D

 14. “Nyilván most az utolsó családi vígjátékot is 70 részesnek terveznek 30 évre. De azt azért beláthatjuk hogy ez a marvel sorozat legalább olyan egyedi mint anno a 3 részes matrix vagy 3 részes gyűrűkura vagy akár a harry potter. Olyat hoztott amit előtte nem nagyon láttunk. Egy komplett filmes univerzumot. ”

  Láttunk. Vissza a jövőbe. Csillagok háborúja. Mind előre tervezett folytatásokkal készültek. Utóbbi még évtizedekkel később is bővült. :)

 15. Joss Whedon mondandójára, hogy filmtörténeti,a mit a Marvel csinál:

  “Teljesen példa nélkül álló, amit mi itt csinálunk. A Marvel fogja a külön filmjeiben szereplő karaktereket és összehozza őket egy frenchise-filmes csapatban, ilyen még nem fordult elő azelőtt. Minden film egymásra épül és együtt építenek ki egy nagy egészet, egy igazi univerzumot. Itt nem egy film folytatásáról van szó, hanem egy egész filmes univerzumról, illetve ez esetben még a crossover szó, sem kerülhet szóba, ugyanis itt mindenki része az univerzumnak, mindenki találkozhat egymással.”

  Szóval ne hasonlítgassuk egy star wars-hoz vagy Vissza a jövőbenhez :D

 16. X-Men-F4-Avengers jöhetne felvezetővel az Infinity War után :) A Fox addig adja csak szépen vissza a jogokat a Disneynek, hogy végre profitot és ne szégyent és bukást termeljenek a kasszáknál.

 17. Az Infinity War csak egy nagy korszak lezárása lesz. Ezzel biztosan nem fognak abba maradni a Marvel filmek. Viszont ez egy tökéletes lehetőség a menni kívánó színészek kiírására. Talán majd ezek után még az X-men is csatlakozik hozzájuk. Bármi is lesz, rengeteg változásra számíthatunk :)

 18. A Foxnak mindenképp élőszereplős filmeket kell csinálnia a jogok megtartásához? F4 nem érdekel, de X-men miatt szomorkodnék, ha visszakerülne.

 19. Nagyon szeretem a MCU-t, de különösebben nem vagyok szuperhős rajongó, láttam az összes filmet, de egyiket sem láttam egynél többször (talán a Vasembert…), mert nem az egyes filmekben van a lényeg, hanem a nagy egészben.
  És így, egyben, hát… már ez a 3 perc kihozta belőlem a fanboyt, pedig nem is vagyok az igazából :D
  Eszeméletlen király lesz, az összes karaktert együtt látni, alig várom.

  Utána meg lehet tovább folytatni, a régi, kicsit talán már megfáradt karakterek kiírásával, frissek, újak behozásával. A lehetőségek szinte végtelenek.
  Az biztos, hogy valamit nagyon eltaláltak.

 20. Igaz ami igaz, úrinőként mondom: besza… behu… :)))
  Tuti hogy egy nagy korszakot fog lezárni, jó volt látni ezt a 10 évet, na.

 21. Kevin Feige mondta, hogy ez a 3 fázis volt az 1. felvonás és jön a 2. felvonás, aminek a végkimenetele remélem egy Titkos Háborúk lesz.

 22. Ez a tízéves projekt szerintem kb. akkora kamu, mint hogy Lucas eleve kilenc részesre tervezte a Star Warst. Megcsinálta az elsőt, óriási sikert lett, aztán gyorsan berendelték a folytatásokat, erre azt hazudta, hogy már eleve ki voltak találva. Itt is elkezdték a Vasembert, amiben eleinte egy csomóan nem is bíztak. Aztán nagyot durrant, jöttek a folytatások, és persze az univerzumépítés, de biztos vagyok benne, hogy a Vasembernek nem úgy ültek neki, hogy “na most aztán elkezdünk egy tízéves projektet”. 2014 előtt például még szó sem volt Thanosról.

 23. relax … az első avengers sikere után terveztek egy avengers 2-3 részt amit igyekeztek kitölteni a már meglévő karakterekkel, plusz a sikerre való tekintettel elkezdtek behozni új karaktereket.

  nincs kizárva hogy itt nem állnak meg, de a nyomon követhetőség miatt az eddigi részekre szerintem csak vissza utalni vagy megemlékezni fognak… Thanos után esélyes egy alternatív apokaliptikus világkép a folytatásoknak….

  Mellesleg az infinity war valaminek a vége és egyben a kezdete is … ha tetszik ha nem a disney ezzel a 10 évvel olyan egyedülállót alkotott mint pl. egy avatar volt annak idején…

  lehet hogy én látom rosszul de a népesség nagy többsége pozitívumként éli meg ezt a “csodát”

  Fel van adva a lecke. Ismét egy filmtörténelmi dolgot kaptunk :)

 24. A következő mérföldkő az F4 és az X-Menek visszaszerzése lenne, mert azzal még tudnák ezt fokozni a phase 4-5-ben.

 25. Élien: az 1 sikere után? A filmben már volt button pedig még nem tudták, hogy siker, és mégis felvezette a Thort, szóval tuti volt egy nagy tervük. Persze közben módosultak benne dolgok, volt ami jobban működött, volt ami nem, meg befutottak a pókember jogok, meg ilyesmi, de a nagy vonalak tuti maradtak. És ez nem Marvel istenítés akar lenni, sorozatoknak is így állnak neki, sőt, maguk a képregények is ilyenek, ahonnan merít az MCU. Amúgy a DC-nél is ez van, csak ott már volt egy nagyobb korrekció a Man of Steel után.

 26. Juhúúúúú!!! Ettől a videótól előjött belőlem a kölyök fanboy! Mintha tegnap lett volna, hogy megnéztem az IronMan-t moziban, erre meg már itt tartunk!!! IGEEEN!!!!! Ez akkorát fog hozni, hogy nemigaz. Várom nagyon!! Egy hihetetlen út/periódu$ vége ez! Egy évtized!! Ilyenre aztán várni kell majd!! Aztamindenit!

 27. Platschu: Az X-MEN visszaszerzésére kb. semmi esélyük sincs, amig a FOX csinálja a filmeket. Világviszonylatban is az X-MEN az egyik legtöbb bevételt generáló franchise. A FOX-nak nem sok ilyen van. Az F4-et viszont lehet, hogy visszapasszolják a Marvelnek. Azt nem is bánnám. Az X-ek viszont maradjanak csak a külön világukban. A Disney nem hiszem, hogy csinált volna egy R-es Deadpoolt vagy Wolverine-t. Nem passzolt volna az unviverzumukba.

 28. Zsocso-tól ne várj mást :) Amit műveltek az Apocalypse-al az megbocsájthatatlan.A Galactusos…Fátumos F4-ekről nem beszélve.

  Ahogyan a Sony is belátta hogy jobb helyen van a pókjuk a Disneynél, úgy a Fox is be fogja látni.

 29. Élien
  Már a Thor-ban is látható volt a Végtelen kesztyű, illetve a Tesseract, amiben végtelen kő van benne volt az Amerika Kapitány 1-ben, illetve a Bosszúállók stáblista utáni jelenetében ott volt Thanos, nem is beszélve, hogy Loki jogarában volt az Elme kő. Már eleve így volt felépítve, hogy Végtelen Háború lesz ez nem is kétség, hogy már akkor nagyban gondolkodtak. Pláne, ha azt vesszük, hogy Tony Stark benne volt a Hihetetlen Hulk-ban és Stark volt ráírva a katonai kocsikra, illetve benne volt a SHIELD is.
  Egyébként meg Kevin Feige elmondta, hogy az irodájában van egy térkép, amelyen fel vannak sorolva a filmek és sorozatok 2028-ig, hogy merre akarják vinni a sztorit, azt is elmondta már, hogy a 3. fázis után biztos, hogy jön 4 és 5 és ha jó akkor 6,7,8 stb… a Disney jelenlegi elnöke pedig azt mondta, hogy sose fognak leállni a Marveles filmekkel.
  Egyáltalán nem nehéz amúgy hosszú távúra tervezni meglévő képregényekből, pláne, hogy az írószobában és a meeting-en ott vannak az eredeti írók stb.. Elővesznek egy Titkos Háborúkat és akkor “na a következő 3 fázis most erre fog épülni és akkor szedjük szét darabokra, hogy a végén egy nagy egész legyen”

 30. Én úgy tudom, hogy a Fox és a Marvel között nem olyan baráti a viszony, nem hiszem, hogy szívesen együtt dolgoznának.

 31. Garfield: Én csak a tényeket irtam le. Az X-MEN sorozat eddig kb. 4,4 milliárd dollárt hozott világszerte. Ezzel a hetedik legsikeresebb sorozat. Ha jó lesz a Logan kritikája, akkor az is sikeres lesz. És ott lesz még a Deadpool 2 is.Majd hülye lenne a FOX csak úgy átengedni a Marvelnek. Az hogy kinek tetszettek ezek a filmek már szubjektiv.

 32. Mekare:
  Üzletben amúgy sincs barátság :))
  Amúgy azt te is érzékeled mekkora potenciál lenne összehozni őket.Ez olyan ziccer, ami üzletileg mind a Foxnak, mind a disneynek jólesne!

  A témára visszatérve remélem a Halál is szerepelni fog az IW-ben, hiszen a képregény szerint….!!!!SPOILER!!!!
  …miatta veszi fel a kesztyűt…

 33. Zsozso: Az apokalipszis pénzügyileg nem lett olyan siker, kritikailag főleg nem, hiába ékíted. De elmondom ezredjére: Ha nem olvastál egy képregényt se akkor fogalmad sincs milyennek kell lennie egy X-men filmnek. Szóval eléd hányhat a Fox akármit amire rá van írva hogy X-men, te azt beveszed és közbe szó szerint halvány lila gőzöd sincs hogy mit kéne kapnod.

 34. Ja és a 4,4 milliárd bevételt hagyjuk, mert azt kb 9 film hozta be Deadpoollal együtt. Megjegyzem Deadpoolt nem tekintjük X-mennek. :D

 35. Garfield:
  Nem igazán, azért van a nem barátság, de együttműködési képesség meg a tiszta utálat között különbség.
  Másrészt egyszeri dobásnak igen alap a nagy pénz…de ha minél tovább kitart a képregényfilmek aranykora az annál többet ér nekik. Márpedig ha minden film egyforma lesz az okozza a totális ráunást…így még Marvel hősök között is van választási lehetőség és nemcsak a tévében, mert mások (nem állítom, hogy ez a többség), köztük én is, előbb megyünk el egy Foxos mutáns mozira, mint bármelyik MCU-ra. Merthogy nem minden ember egyforma és amíg a tömegeknek nagyobb választéka van addig tud ez a műfaj tovább érlelődni, amíg ez a lufi is ki nem pukkad, mint pl a western anno vagy a szandálos filmek.

 36. Mekare: Pont az X-men filmeket gondolod változatosabbnak? Mindegyik vagy Hugh Jackman-ről szól vagy arról, hogy “jajj kitaszított vagyok mit csináljak a képességemmel?!”, amikor a z X-men képregények egyáltalán nem fordítanak ekkora teret ennek a témának mert kicsit sem olyan nyúzható. Nem értem, hogy gondolták ,hogy fél filmnél több időt szánnak erre. Ráadásul még az MCU filmeknél is jobban bevetik a szuperhős kliséket. Én annyiban látok különbséget az MCU és a Fox X-menjei közt hogy az egyik tiszteletben tartja a képregényeket és mellesleg kurvajó filmeket hoz nekünk, a másik meg megerőszakolja az egész képregénykultuszt és fos filmet ad nekünk.

 37. Dr. Strange miatt bármikor mondhatják azt, hogy az eddigi X-Men filmek egy másik valóságban játszódtak és még ügyesen össze is lehetne a szálakat mosni. Ha pénzről van szó, akkor a stúdiók is lehet megegyeznek, mert ők sem hülyék és pénzzel lehet még több pénzt csinálni. Tehát ha feltűnhetne Rozsomák vagy Deadpool az Avengersben, akkor majd tuti megosztozhatnának a bevételeken… :)

 38. X-men első film odabasztott a második hozta a kötelezőt onnantól csak lefelé mennek a lejtőn… a day of future past kicsit vissza hozta a reményt, de onnantól megint lefelé mennek…
  A deadpool nem jó példa mert az fun made ergo nem csoda hogy kurva jó lett és csak a véletlen + szerencse + kitartásnak köszönhető h elkészült.

 39. Huskar:
  Itt még csak nem is minőségről vagy a képregényhűségről van szó. Egy Logan (legyen majd akármilyen minőségileg) sosem készülne el a Disneynél. Nem akarom, hogy vicces/vagy annak szánt egysorosokkal bombázzon minden képregényfilm egyfolytában. Én szerencsésen ráuntam erre az univerzumra, már érlelődött folyamatosan, és tavaly sikerült számomra végleg kinyírni. De nyugodtan folytassák csak, mert sokaknak tetszik nem probléma, viszont ha minden film olyan lesz, mint az MCU akkor ott bukik az egész képregényfilmáradat be rövid időn belül.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.