7 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 602: Huszonnégy Batman” bejegyzéshez

 1. @Human:

  Payback-ért pacsi, láttam a mozisat elsőként, imádtam, majd megnéztem a rendezői változatot (ritka eset, hogy igy, teljesen más elemekkel látható a film), és nem tetszett. Látszik a másik irány, a látványtól kezdve az egész hangulatig minden más, és a vége totálisan más ÉS nincs tetőpontja, számomra ive se volt a filmnek igy. Picit éreztem furcsának anno a genyó karaktereket a mozisban, de maga a film működött, ügyesen nyúltak bele, szerintem.

  Simán el tudom képzelni, hogy SOKKAL több filmnél szólnak bele a stúdiók jól, csak azt a keveset tudjuk, ahol durván össze is kaptak a rendezővel, vagy a rendező eleve nagyszájú volt, hisztit csapott, …, és emiatt kialakult az a kép, hogy a studió szemét. Közben ott a Chronicle, amiről szintén irták több helyen, hogy kb. menthetetlen anyagból lett faragva egy remek film. Nekem pl. a 13. harcos is nagy kedvencem, arról is tudható, hogy tragikusan szétment a forgatás.

 2. A Chronicle biztos nem, mert a forgatókönyvíró pont azt mondogatja, hogy az van majdnem a legközelebb ahhoz, hogy a forgatókönyvét rendesen vászonra vitték.

 3. @Human:

  Akkor pletyka volt ez is csak, de ettől még lehet, hogy a rendező szabad felfogásban értelmezte, a stúdió meg végül hozzárakatott, újravágatott, stb., és igy lett forgatókönyvhű.

  Szerintem érdekes cikk lehetne, hogy mik azok a filmek ahol pro-vagy-kontra tudható, hogy mi lett átalakitva. Payback az ritka példa, hogy mindkét filmet meg lehet nézni, és nem csak egy újravágást kapott a rendező (+ az összes forgatott filmanyagot), de gondolom van még pár látványos különbség.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.