A Testről és lélekről Arany Medve-díjas

Enyedi Ildikó 1999 óta nem rendezett filmet, és most a visszatérésével olyat vitt végbe, amire 1975 óta nem volt példa: a Berlini filmfesztivál fődíját hozta haza a Testről és lélekről című filmjével. Mi csak március 2.től nézhetjük moziban, addig a tovább mögött megnézhető az előzetese. Egy álmukban szarvasként egymásba szerető párról szól.

10 hozzászólás a “A Testről és lélekről Arany Medve-díjas” bejegyzéshez

 1. Gratulálok a készítőknek, küldöm a pozitív csít.
  Szeretem a szarvasokat, de nem tudom mennyire tudnék erre magammal rángatni bárkit. Annyira azért nem vagyok rákattanva az előzetesre én sem azért. A fényképezésen látszik, hogy színvonalas.

 2. Ha nem tudnám, hogy a Simon mágus rendezőjének filmje, valószínűleg nem akarnám ennyire megnézni, így viszont nagyon! Az előzetes nem eléggé meggyőző, de ezt a szkepticizmust betudom saját életkorom hozadékának. Remélem, valaki kihozza ide is hamarosan, látnom kell! *-*

 3. Varázslatos, érzékletes koncepciónak tűnik, nagyon tetszik.

  Azonban nem tudom, hogy túl sok brit meg amerikai filmmel tömtem-e a fejem, vagy a magyar filmekben ténylegesen életidegennek hatnak a dialógusok? És még csak nem is feltétlenül tartalmukban, hanem leginkább hanghordozásban, hanglejtésben, hangsúlyozásban, stb. Senkit nem hallok úgy beszélni az életben mint ahogy azt a magyar filmekben teszik. Éltem Angliában, ott pl. dettó azt a hallottam mindenestül az utcán mint a filmekben is, sokkal természetesebbnek tűnt a film.

 4. Gabor Vajda: nekem is pont ez a bajom velük általában. Ezt még nem láttam, nem nyilatkoznék a művészies trailer alapján, de sok magyar filmnél zavart már ez a jelenség, nem is csak a hanghordozás, inkább a jelenetek ritmusa, bár kivételek is vannak.

 5. Ez a néhány dialógus nagyon kilógott. Olyan művi, furcsa, “nem normális”. Ettől függetlenül szépen van fényképezve, ez ennyiből is látszik, és gratulálok a díjhoz is.

  rapchee, Gabor Vajda: +1

 6. Érdekelne a szarvasos jeleneteket hogyan oldották meg.
  A nő nagyon szép, elég nagy a kontraszt a pasassal.
  Eléggé elvontnak tűnik de egy fesztiválon esetleg megnézném.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.