Ez az Oscar szavazó utálta az Arrivalt

A Hollywood reporter minden évben talál valakit az Oscar szavazók közül, aki teljesen őszintén elmondja mire tette a voksát, és hogy milyen a hangulat a többi szavazó között, mi esélyes szerinte. Az idei vallomást tevőjük nagyon utálta az Arrivalt, így a technológia kategóriákban is rögtön kiejtette, de cserébe a La La Landért sem volt oda.

Itt olvasható a főbb kategóriák áttekintése tőle. A legjobb filmest átvettem:

I hated Arrival — it just sucked. I didn’t like Fences because they just filmed the play — I wanted to see the guy go into the jazz club and play his music, the girl who’s having his baby, his kid on the football field. But I think Denzel [Washington, its producer/director/star] decided that every word of the script [by the late August Wilson] was so precious that he wasn’t going to “mess” with it, and the movie suffered as a result. I loved the first half of Lion, but I felt like a different director and cinematographer made the second half. I thought Hidden Figures was wonderful — because it’s a great story, not because it was especially hard to tell. It’s almost like a glorified Movie of the Week. Moonlight and Hacksaw Ridge were really very good, but I don’t think of them as a best picture. La La Land was tremendously enjoyable, but not all that deep or memorable. That left me with Manchester by the Sea and Hell or High Water, two compassionate movies that were incredibly well written, directed and acted. Hell or High Water isn’t going to win, but it was my favorite, and it will be remembered as a true American classic.

My vote
(1) Hell or High Water
(2) Manchester by the Sea
(3) La La Land
(4) Hacksaw Ridge
(5) Moonlight

human
írta
2017. 02. 22. 15:56
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “Ez az Oscar szavazó utálta az Arrivalt” bejegyzéshez

 1. Na pont arra gondoltam az elküldés után, hogy oda kellett volna írnom, hogy /nővel, mert akkor még nem tudtam melyik, de aztán láttam, hogy her…
  A nők se egyformák no, kevés az amivel egyben szavaznék vele, és hozzáállásban is különbözünk, pl “I didn’t like Suicide Squad very much.The Star Trek [Beyond] DVD they sent me stopped halfway through — something was wrong with it — so I called them and asked them to send me another, but they never did, so that eliminated them! ”
  Ami teljesen ok felőlem h nem tetszik neki egy flm, de ez a Best Makeup & Hairstyling kategória, amiben a fő szempont a Makeup & Hairstyling ,mégha a jelölt filmeket utálnám is nem büntetném a forgatókönyvíró miatt pl azt aki nagyon jó munkát végzett a kategóriában, amiben jelölték.

 2. Furcsa, hogy valakinek ha nem tetszik egy film, akkor leírja a többi kategóriában is. Én például simán odaadnám egy Suicide Squadnak a jelmez vagy smink kategóriát. Abban szerintem emlékezetes volt. Ha a film nem is volt töménytelen hibától mentes.

  De azért jó, hogy legnagyobb részben mégis szakmájukban jártas emberek szavaznak, akik a hype-on kívül azért másra is figyelnek.

 3. “I hated Arrival – it just sucked.” Milyen körültekintően és alaposan felépített kritika, amely racionális hozzállásával rávilágít az alapmű legapróbb hibáira – ja nem. Ezek az emberek szavaznak arra, hogy melyik a “legjobb” filmje egy-egy évnek, és ezek után csodálkozunk, hogy az egész Oscar-díj egy hulladék.

 4. Venom: gondolom minden filmről kellett irnia és belekellett férnie X karakterbe. Ha jól látom, többet irt a többi filmről, valószinűleg az Arrivalról is van kifejtettebb véleménye, csak úgy gondolta nem érdemel többet ebben a cikkben. Ne fájjon már ennyire, hogy valakinek nem tetszett.. Egyébként tényleg szar volt.

 5. Tényleg ízlések és pofonok. Mi tegnap este szenvedtük, mondom SZENVEDTÜK végig a Manchester by the Sea-t. Megható film, abban az 5 percben, amikor kiderül a főszereplő eredettörténete, de utána számunkra semmi extrát nem adott.

  Egy-két kategóriával egyetértek, de eleve “rosszul” szavazott, hol van a legjobb rövidfilm kategóriában a magyar győzelem?! :)

  Ezért pénzt adni.. pff..

 6. Értem én, hogy valakinek nem jött be pl az Arrival de azért rohadt messze volt a szartól. Én imádtam szóval ja de még egy átlag nézőnek akinek van egy kis agya és felfogta mi merre hány méter az tuti, hogy minimum 7/10-et megadta rá. Arról nem beszélve, hogy Amy Adams simán megérdemelné az Oscart az alakításáért.

  Ezek az emberek meg akik Oscar díjat szavaznak, tuti valami random majmok mert értelmes emberek nem fogalmaznak így hiába van megszabva a karakterszám. Ez nem kifogás. Én 2 mondatban is megtudnám rendesen fogalmazni, hogy miért szar egy film. Ráadásul tényleg kategóriáktól függően elítélni egy filmet? Öngyilkos Osztag pl simán megkaphatná tényleg a sminkes díjat attól függetlenül hogy szar volt vagy sem.

 7. Mondjuk tényleg elég gyorsan lerendezte az Arrivalt ahhoz képest, hogy kismillió karaktert pazarolt el pl. a Denzel filmre. Gondolom, azt jobban értette.

 8. Szerintem nekünk, földi kommentelőknek nem igazán érdemes emiatt billentyűzetezni. Az Oscar csak a szakmabélieknek fontos, mert presztízs és pénz múlik rajta. Ezen az oldalon csak győztesek meg vesztesek vannak. Szurkolni meg bosszankodni persze lehet.

 9. En elveztem az arrivalt, mert mas volt, mint a tobbi. Amy Adamsrol kar beszelni, botrany hogy nem jeloltek, a noctural animalsban peldaul meg jobb volt mint itt.
  @Scherlokkal ellentetben en a Manchester by the seat imadtam minden percet:D jeloltek kozott en neki adnam, bar en szerintem messze a legjobb film volt a Captain Fantastic!

 10. @StonedProphet: A pszichopata legalapvetőbb ismérve, hogy hiányzik belőle az empátia, tehát _mások_ érzelmeit képtelen felfogni, azokkal képtelen azonosulni.

 11. Bírom, hogy a színészek neveivel is mennyire képben van: that gal from Moonlight.
  Kijött a cikk második része is, ahol elmondja a szavazó, hogy meg se nézte a rövidfilmeket (egyik élőszereplőst, dokut, animációst se!), mert a világban sokkal fontosabb dolgok történnek minthogy ezekre pazarolja az idejét. Akkor minek vagy? Áhh..

 12. Venom teljessen egyet értek. Igazán alaposssan kielemezte gondolom a mondanivalóját is sikerült megértenie és az nagyon gáz ha tényleg ilyenek és így szavaznak igazán minőségi. Ezért hagy rohadtul hidegen az oszkár egy pucos majomparádé az egész amely bizonyos műfajokat(pl sci-fi) teljessen kizár az esélyesek köszül ;)

  Amúgy az Arrival szerintem a tavai év egyik legjobb és legkellemesebb meglepetése volt szörnyű ,hogy egyesek így leírják…

 13. @Ace Totálisan egyet értek veled.
  @Élien, oh köszi. Akkor a szociopata az? Vagy én kevertem meg a dolgokat? Lényeg a lényeg, szerintem súlyos érzelmi gondokkal kűzd az, akiből nem hozott ki semmilyen érzést ez a film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.