Geostorm-előzetes: jöhet egy komolyan vett katasztrófafilm?

A főszerepben Gerard Butler, aki űrszonda tervező, így neki kell megoldania az a helyzetet, amikor az időjárást szabályozó rendszer megbolondul, és soha nem látott viharokat produkál. Viszont a legnagyobb katasztrófa elhárítása közben még valaki az elnök életére is rátör. Ez utóbbi eléggé WTF, gondolom azt hitték, hogy sima katasztrófafilm nem elég. A semmitmondó poszter alatt ott az elég furcsa trailer, amiben azért akad egy kurvajó kép a zuhanó madarakkal.

Októberben nézhetjük. Ezzel akkor vége a jó scifis októbereknek? Jönnek oda is a “nyárra való” tipikus blockbusterek.

29 hozzászólás a “Geostorm-előzetes: jöhet egy komolyan vett katasztrófafilm?” bejegyzéshez

 1. Jó’ van. Ezen a héten még úgy se hallottam híres számot lassítva, és még összedőlő felhőkarcolókat is csak kétszer láttam. És dobnék egy pillanatnyi csöndet, Gerard Butler, a slozi alja felé kavargó karrierjének is! Kár érte, de béke poraira.

 2. Szerintem a zene adott hozzá valamit… Mert egyébként ilyen Holnapután meg 2012 utánérzés 2017-ben feelingje van, amire ráerősít a “producer of the Independence Day” felirat is.
  A problémám ezzel, hogy látunk egy tömeges várospusztulást majd pár percben, meg közben valami balfasz háttérsztorit, meg vkit majd meg kell menteni (kutya, gyík, ékszerteknős, feleség, gyerek – kb ebben a sorrendben), jah meg az elnököt is meg kell menteni…
  Nekem ez így vhogy kevés…

  Persze itthon majd kap egy esélyt…

 3. Aha… egyrészt kifolyik a szemem a sok CGI-tól.
  Másrészt meg van akit az ilyen filmek még lázba hoznak?

 4. Van…de egyre kevesebb. Igazából ezek ilyen 2 órás pusztulás-rombolás videók. Mintha a YT-on egymás után mondjuk katasztrófákra keresnék rá. :)

 5. ezt kár moziba küldeni … kb. csak dvd/blu-ray film …

  Az a baj hogy a twister, a mag, a dante pokla és a holnapután óta kb mindent feldolgoztak ami van, bekövetkezett vagy nem vagy be fog vagy nem, innentől kezdve minden más már csak rugdalózás.

  Nem mondom hogy ezek a filmek filmtörténeti mérföldkövek, de amit kellett az elég élethűen bemutatták és pont. Eeeől többet újabbat mutatni nem lehet :(

 6. Gerard Butler neve már garancia a gagyira… :( Vissza kellett volna vonulnia a 300 után.

 7. Szerintem a szereplőgárda elég király. Legalábbis ami a poszteren van névsor, az azért elég jó. Hogy a film milyen lesz, hát az meg tök mindegy. A Holnapután óta nem volt értékelhető katasztrófafilm. Az is tizenhárom éve volt, atyaisten.

 8. A szereplőgárda nem is lenne rossz, de ezt a filmet annyiszor láttuk már, csak akkor épp Holnapután, 2012, vagy San Andreas volt a címe.

  A producerek mikor veszik végre észre, hogy 2017-ben ez a CGI városzúzda már k**vára unalmas és elcsépelt. Én már komolyan rosszul vagyok, amikor meglátom ezt a minden blockbusterben kötelezően elsütött homoktornádó/viharfelhő/óriáshullám effektet…

 9. De még ha legalább realisztikus lenne az a hullám, vagy a tornádó. Hogy tudnék izgulni, amikor nem hiszem el amit látok?
  Ezért ïgy nehéz beleélned magad egy filmbe.

 10. Nekem mindig jöhet egy katasztrófafilm. Akinek meg unalmas a világzúzás meg a viharok stb… legfeljebb nem nézi meg. ¯\_(ツ)_/¯

 11. minek katasztrófa filmet gyártani, itt a kibaszott valóság :)

  szét kell nézni, és ha nem tud az egyszerű tanyasi ember mondani vagy tízféle módot ami veszélyezteti az emberiséget, akkor az az említett tanyasi ember értelmi fogyatékos
  :(
  pl. meteor-föld mindenki meghal – hoppá ez valós
  vagy: metán-tengeralján–földrengés, metán feljön mindenki meghal – valós
  globális felmelegedés-lehűlés sokan meghalnak-valós
  tömeges vízhiány sokan szomjan halnak-valós
  valami rezisztens baktérium, mindenki meghal-valós
  kurva nagy napkitörés ami lehámozza a légkört vagy csak kőkorba taszítja az emberiséget- valós
  napestig lehetne sorolni, mi a tosznak ide katasztrófafilm :D

 12. Elég jó a szereplőgárda… a CGI meg láthatóan nincs kész.. legalábbis a felhőkarcolós-vizes jelenetnél nem éreztem túl erősnek. Mindenesetre ez így kevéske.

 13. Jó lesz ez! Én minden héten megtudnék nézni 1 ilyet! Ráadásul rohadt ritkák is a katasztrófa filmek, valami gagyi nézhetetlen vígjáték meg akció, zs horror minden hónapba van. A katasztrófa filmek meg kb kihaltak, pedig anno a 90 évekbe és a 2000 évek legelején volt 1 csomó, de aztán eltűntek :( A 2012 ami nem is volt valami túl jó 2009-es azt követően az első nagyobb katasztrófafilm a 2015-os San Andreas volt, (amit azóta már 3x láttam, nekem nagyon bejött) esetleg a 2014 végi Into the Storm, de az 1 kis költségvetésű egyszerű film volt, nem az a igazi nagy AAA katasztrófa, szóval nem sorolnám ide… De még azzal együtt is csak 2 film az elmúlt 8 évben, az aztán tényleg marha sok…. :( Aztán lehet volt még pár kisebb mint pl a Into the Storm csak nem jutottak el hozzám, de rendes nagy költségvetésű csak a San Andreas volt! Pedig igazán jöhetne legalább évente 1 ilyesmi!

 14. Ez nem katasztrófafilm lesz, hanem katasztrofálisan szar. Érdemes mindenkinek újranézni a Pokoli tornyot: nem a trükköktől volt jó az a film (sem), hanem az emberi drámától. Ezekból az újkori moslékokból pedig épp ez hiányzik.

 15. “valaki az elnök életére is rátör” A legfosabb katasztrófafilmekben van iylen mellékszál. Mást már a moziba is begyűrűzik…
  A CGI elég csúnya.

 16. mi volt utoljára ilyen, a San Andreas? moziban láttam, hú az is mennyire rémesen rossz film, meg ez az lesz.

  és ott leszek premier héten a moziban megint.

  szeretem a katasztrófafilmeket.

  ez a helyzet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.