A jól használt CGI a Loganben

Míg a Rogue One-nál szinte mindenki kiakadt Tarkinon, addig a Loganben használt hasonló technika fel sem tűnt senkinek. Mondjuk a CGI-t készítőknek olyan szempontból könnyebb dolga volt, hogy a munkájuknak nem kellett beszélni. Konkrétan arról van szó, hogy a húzósabb akciójelenetben a kaszkadőr arcára tették Hugh Jackmanét. Na meg a lányét.

Valaki fel is tette a kérdés, hogy mi szükség volt erre, amire a rendező viccesen “Because we were hitting the car at high speed and I love Hugh.” választ adta. És igen, ilyen amikor jól használják a CGI-t, hiszen a gyors mozgás közben nem sok embernek fog feltűnni. Plusz tényleg nem kell beszélni is a végeredménynek.

Nem mellesleg így sokkal jobb akciójelenetek készülhetnek, hiszen nem kell trükközni a kameraállásokkal, így a néző jobban beleélheti magát a jelenetbe, mivel végig ott van a főhős arca. Gondolom ezt lassan minden blockbuster használni fogja, ahogy a bőrsimítást és a többit is szokták.

Durva amúgy, mert itt a képen simán kiszúrható.

A teljes cikk ennek megalkotásáról itt olvasható.

human
írta
2017. 03. 09. 14:10
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “A jól használt CGI a Loganben” bejegyzéshez

 1. Nagyon kemény. Tegnap néztük, de egyáltalán nem tűnt fel, pedig érzékeny vagyok az ilyesmire. Sokan fikázzák a CGI-t, mert a régi filmes trükkök… De szerintem, ha jól és ésszel használják igenis sokat dobhat az élményen.

 2. Nekem se tűnt fel. Én is úgy vagyok vele egyébként, hogy nem baj ha van CGI, csak jól legyen használva.

 3. IMAX-ben néztem, mégsem tűnt fel semmi a CGI-ból. Kivéve a kerítéses jelenetnél, ott valahogy kilógott a lóláb.

 4. Autós jelenetnél nagyon jól megcsinálták mert ott tényleg én sem vettem észre. Viszont az erdős harcnál rengetegszer észre lehetett venni. Nem baj jó munka volt.

 5. Szerintem ha tudjuk előre, mint Tarkinnál, hogy az nem az igazi Jackman lesz, akkor itt is többen észreveszik, forditva pedig ha mindenki azthiszi hogy életben van, nekik se tűnik fel hogy nem az igazi Tarkin volt.

 6. Tényleg nem trollkodásból, de nekem már a Logan-be csimpaszkodós, rohanós plakáton lejött, hogy CGI-s lesz helyenként a gyerek, mert az arcán már akkor látszott, amikor még szó sem volt arról, hogy ilyet keresni lehetne. Olyan műnek hatott, mint az Alkonyat utolsó részében Belláék lánya. Ettől függetlenül azért szép munka, de még van merre fejlődni. Logan precízebbre sikerült.

 7. kocsolas: ez baromság, nekem Rogue One közben eszembe sem jutott, hogy a színész már meghalt, de amint megszólalt kurva zavaró volt a CGI. Hihetetlen ennek a narratívának az erőltetése a film védőitől.

 8. Tarkin CGI max akkor működhetett volna ha annyiszor látjuk mint Leiát abban a filmben. Annál zavaróbb CGI elemet nem láttam moziban. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az elvakult “rajongók” nem vették észre már az első percben, hogy az nem a színész.

 9. Az elvakult rajongókat szerintem nem érdekelte, hogy Tarkin CGI vagy igazi színész :D
  “Durva amúgy, mert itt a képen simán kiszúrható.” Ezen azért jót nevettem :D lehet én vagyok vak, de egyáltalán nem szúrtam ki semmit, ami CGI-re utalna. Bár én elfogult vagyok a CGI javára :D
  Már alig várom, hogy valaki észbe kapjon Hollywoodban és elárasszanak minket Warhammer 40K filmekkel :D A technológia már megvan hozzá :D

 10. Már amikor megmutatták Tarkint látni lehetett a szemén és a száján, hogy CGI. Nagyon fel lehet ismerni ezekről, hogy mi a számítógépes.

 11. Na ja, csak Tarkin full CGI volt, az meg még simán észrevehető laikusoknak is, itt meg élő emberre aggattak rá némi CGI maszkot. Ezt én sem szúrtam ki, pedig háklis vagyok a arra, ha sok millióból rosszabb minőségű cgi-t hoznak ki, mint egy 10 éves játék engine videója.

 12. Human: nem védem a roguet, te hoztad fel példának a címet. De ramondani egy helytálló véleményre – ismerősöm aki nincs annyira képben nem vette észre h Tarkin cgi lenne – hogy baromság , csak azért mert neked más, baromság.

 13. kocsolas: de te meg a haverodra alapozod azt az egész elméletet, hogy sokan cska azért vették észre a CGI-t, és fújoltak, mert tudták előre. Mintha nem lenne az embereknek szemük. (Valahol irigylem aki annyira vak, hogy nem veszi észre, vajon a vásznat nézi?)

 14. Mégse baromság, mivel van bőven elég laikus, aki nem vette észre. Te meg azokra alapozod az elmeleted akik pontosan tudták hogy cgi. Ugyanaz a kettő. És aki ez a videó után azt mondja, hogy nem látszik Logan-en a cgi, az vajon megnézte a videót?

 15. “Szerintem ha tudjuk előre, mint Tarkinnál, hogy az nem az igazi Jackman lesz, akkor itt is többen észreveszik, forditva pedig ha mindenki azthiszi hogy életben van, nekik se tűnik fel hogy nem az igazi Tarkin volt.”

  Ez volt a kategorikus állításod, én csak mondtam, hogy baromság, mivel jómagam is itt vagyok ellenpéldának és másoktól is olvastam már ilyet. Ez nem elmélet, hanem válasz a haverod alapján felállított határozott állításodra. Lehet védeni a Rogue One-t, de ez a vakon védés szerintem borzasztó. Anélkül is lehet szeretni egy filmet, hogy tökéletes lenne, el lehet ismerni benne a tényleg szemetszúró hibákat.

 16. Én nem követtem a Rouge One-os híreket, azt sem tudtam, hogy benne lesz Tarkin. Sőt, most olyat mondok rögtön kettő lesz belőle: Nem vagyok óriási SW fan, én még arra sem emlékeztem, hogy van ilyen szereplő benne, hogy Tarkin. (Azt meg pláne meg sem álmodtam, hogy Tarkint valamiféle cult övezi. Számomra egy x-edik karakter volt valamelyik sw filmben.)

  És mikor megjelent – az én szemszögemből csupán egy ismerős arc – a vásznon, kb 2 másodpercbe telt, hogy rájöjjek CGI. Ugyanis iszonyatosan zavart valami, amikor ránéztem. Konkrétan szar volt. Bocsi. Lejja meg talán még annál is szarabb.

  Az ilyen okos (LOGAN) CGI húzásokat szeretem.

 17. Jó mondjuk én rengeteg filmet megnézek + a nagyobb nevű videojátékokat sem vetem meg. Mondhatni rááll a szemem a CGI-ra.

 18. hagyjad már ezt a rogue one védést.. a logan-t kritizálom nem a rogue-t istenitem. mindkettő átlagosnál egy fokkal jobb film.
  nyilván, olyat nem fogsz olvasni/hallani azoktól aki nincs teljesen képbe, hogy” milyen jól megoldották azt a karaktert akiről nem tudom hogy cgi :O ” mivel nem tudja, hogy az “meg volt oldva”. de mégegyszer mondom, mindkettő film átlagosnál jobb film, teljesen egy szinten. egyedül a circlejerk sok ami a logant védi és isteniti mindenhol

 19. de hát pont az a legnagyobb érdem egy CGI-nak, ha nem szúrják ki, és a Loganben kevésbé volt kiszúrható, mint az uncanny Tarkin, mert okosabban használták.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.