Csúszik az Avatar 2

Gondolom most mindenki meglepetten néz. Cameron maga nyilatkozott az ügyben, hogy a tervezett 2018 decemberi bemutatóból nem lesz semmi, mégpedig azért, mert ugye egyszerre 4 filmet csinálnak a következő 8 évben. Mindez bő lére eresztve:

Well, 2018 is not happening. We haven’t announced a firm release date. What people have to understand is that this is a cadence of releases. So we’re not making Avatar 2. We’re making Avatar 2, 3, 4 and 5. It’s an epic undertaking. It’s not unlike building the Three Gorges dam. (Laughs) So I know where I’m going to be for the next eight years of my life. It’s not an unreasonable time frame if you think about it. It took us four-and-a-half years to make one movie and now we’re making four. We’re full tilt boogie right now. This is my day job and pretty soon we’ll be 24-7. We’re pretty well designed on all our creatures and sets. It’s pretty exciting stuff. I wish I could share with the world. But we have to preserve a certain amount of showmanship and we’re going to draw that curtain when the time is right.

human
írta
2017. 03. 10. 17:59
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “Csúszik az Avatar 2” bejegyzéshez

 1. Ez az embereknek meg kell érteni-e szöveg kicsit fura. Mintha tömeges tiltakozások lennének, hogy mikor nézhetik már meg.

 2. Érthető, kivárják, hogy lemenjen az új Star Wars trilógia. Viszont így kicsit korai volt a bejelentés bár én nem feszengek, hogy megnézhessem a folytatást.

 3. Úgy fog(nak) járni, mint a Sin City 2: mire valóban elkészül(nek) a folytatás(ok), a sok hír, pletyka és dátumtologatás után már a kutyát nem fogja érdekelni. Mondjuk Cameron soha nem arról volt híres, hogy addig üti a vasat, amíg meleg… :)

 4. @kisaaame: A SW trilógia igazából 2019-ben fog ‘lemenni’, de nem vagyok benne biztos, hogy 3-nál megállnak. Ha hozza a pénzt, lesz az 4-5-6… részes is, és akkor a különálló filmeket még nem is vettem bele. Nem mintha várnám az Avatart, az első részt is csak egyszer láttam, annyi bőven elég is volt. Bár ki tudja, még az is lehet, a folytatás érdekesebb lesz.

 5. Hát, hosszú és egészséges életet kívánok James Cameronnak. Meg George R. R. Martinnak is.

 6. Nem lesz “béna” az 5. részre a film CGI-ilag ha a másodikkal együtt készül az összes? Csak azért mert ő van oda a legfrissebb teknikákért.

 7. Hihetetlen, hogy Cameron mennyire elmerült ebben az egylövetű látványfilmnek induló valamiben.

 8. Nem tudom elképzelni, hogy előre meg is kapta 5 részre a pénzt. Azt igen, hogy concept art-okat, forgatókönyveket finanszirozzák, még azt is akár, hogy a manapság egyre olcsóbb szinészeket lekötik, de hogy ennél többet…ez se ingyen van, de azért nem sok.

 9. Gondolom valami akkora nagy technikai újítás lesz, hogy hiába forgatják egyben, mire évente kijön még akkor is eszeveszett látványa lesz…ha nincs valami ilyen a kezükben akkor nem értem ezt a magabiztosságot…tényleg nem az van, hogy megörül a nép a folytatásért.

 10. Az,hogy most leforgatják őket,nem azt jelenti,hogy a filmet is készre rakják. Egy utómunka,premier. Még egy utómunka,premier.
  Amúgy meg, nem hiszem,hogy berezelt a Star Warstól.
  Ez az ember nem kapkod. Most is dolgozik azon a technikán,hogy ne szimpla 3d-t kapjunk, újra…

 11. James Cameronnak egy filmje sem volt bukta sőt ő volt az első aki CGI-t használt a filmjében nem is akármilyent PL: Mélység titka, Terminátor). Amilyen technikát ő alkalmaz az messze meghaladja a mindenki által használt technikát! Ha ő elképzelt valamit meg is valósította! Az Avatár már lassan 8 éves, ha ennyi időt szánt rá az életéből biztos nagy film lesz! Csak élje meg a rendezések végét! Szerintem valami nagyot akar ránk hagyni! Remélem sikerül neki! Ha választhatnék, hogy hol éljem le a hátralévő életemet, akkor az a Pandora lenne! Az ember teljesen tönkre fogja tenni ezt a bolygót. Megöli! Pont mint a vírus vagy egyéb általunk ismert betegség.

 12. az, hogy az élőszereplős részeket leforgatják zöld háttér előtt egyszerre, nem jelenti azt, hogy elavul a technika, mire minddel végeznek… Mert a CGI-t utána 1-1 év alatt pakolják rá a részekre, mindig a legújabb technológiákat persze. Mint a Hobbitnál. A sok évig kotlott sztorira azért kíváncsi leszek…

 13. évek óta az az érzésem, hogy ebből nem lesz semmi, csak megkergült az öreg. ez körülbelül a 10. bejelentés a csúszásról, a bővítésről (rögtön 2-t, majd 3-t majd 4-t forgatunk), az újabb csúszásról..

 14. Sparrow:
  “Hát, hosszú és egészséges életet kívánok James Cameronnak. Meg George R. R. Martinnak is.”

  hát igen, bazz, meg nekünk is, mert ezeket a messzi dátumokat nekünk is meg kéne élni valahogy

 15. a bolygó köszöni szépen nagyon jól meg van ő még akkor is itt lesz amikor már más fajok (akár az ember) kipusztult … nem a bolygót pusztítjuk el hanem magunkat és annak élővilágát :D

  De én is sokkal jobban szeretem, amikor egyszer csak kidobnak már egy kész “valamit” … amire lehet építeni alapozni a marketinget …

  Mert ez a sok bejelentés meg időhúzás .. értem én hogy nem akar kulimunkát, de érdektelenné hiteltelenné teszi az egészet, rossz hatással van a film érdekeltségére nézve :(

  Pl. sose felejtem el hogy (lehet hogy akkor még nem követtem a filmbuzit) :D a transformers mint filmről, csak a moziba elmenve és plakátot meglátva szereztem tudomást (ugye az első részről beszélek) :D

 16. Ha sosem készül(nek), akkor se történik semmi.
  Ez(ek) is csak film(ek).
  Lesz más néznivaló.

 17. cuckold monkey: Te hol halottad ezt a sok baromságot? Nem Cameron használta először a cgi-t és még csak nem is szánt 8 évet az avatarra. Mellesleg ajánlom a Pokahontaszt. Ha megnézed azt a rajzfilmet meglátod, mennyire is eredeti az Avatar.

 18. az első részt is ugyanígy tologatták a végtelenségig, és láttuk mi lett a vége: megőrült érte a világ. én itt is hasonlóra számítok

 19. Csak azért lett olyan jelentős a mozikasszáknál, mert ez volt az első mozifilm, ami jól használta a 3d-t. De maga a látvány, a történet, na meg maga a rendezés, egyáltalán nem tartozik a filmtörténelem csúcspontjaihoz. A további filmekben a plusz fps szám nem lesz forradalmi egyáltalán. Szóval hogy mennyire lesz sikeres azt nem tudhatjuk amíg ki nem jön az első előzetes.

 20. Huskar: mondj egy olyan háborús jelenetet ami ami látványban és epikusságban felér a pandorás légi csatához. Minden addiginál és azóta behúzottnál látványosabb.

 21. “Nem Cameron használta először a cgi-t ”

  Viszont minden új cgi fejlesztés tőle jött, nem csak az avatarnál, de már a mélység titka és a terminator 2 idején is.

 22. Amúgy az első film melyik volt, ami cgi-t használt? Az utolsó csillagharcos tuti ott volt az elsők közt (még mindig nagy kedvenc, bárhogy is nézzenek ki a trükkök), de nem az volt az első.

 23. @totoro: Hát lehet, hogy látványos volt a légi csata, de látványos volt az Avengers vagy a Transformers filmekben is, mégis számomra mindegyiknél az maradt meg, hogy mikor lesz már vége a filmnek. Jól felépített karakterek és sztori nélkül nálem ez mind egykutya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.