Remake csapás 1.: The Fly

A FOX a Sleightet rendező J.D. Dillardra taksálja a The Fly (A légy) remakejét. Sőt, nem csak a dirigálást, de még az írást is rá, és Alex Theurerre, a szerzőtársára bízzák. A film ugye egy rosszul elsült teleportálásról szól, és a body horror egyik alapköve. Minek hozzányúlni újra? Mármint van egy jó ötlet, de amikor végre jól van megcsinálva, hiszen a Cronenberg mű is egy remake volt, onnantól hagyni kell. Mint a The Thinggel tették. Ja nem, azt is megalázták.

human
írta
2017. 03. 15. 03:59
megjelenés
36
hozzászolás


36 hozzászólás a “Remake csapás 1.: The Fly” bejegyzéshez

  1. A remake csapások közül még ez tűnik a legjobbnak. Durvábban nyomja agyon a mai társadalmat a technológia, mint 30 éve, a légy pedig ennek a remek allegóriája lehet ismét. Főleg, hogy egészen jó horrorok készülnek manapság. Ez még jó is lehet, ha nem kezdik el CGI-vel röptetni.

  2. Mivel alázták meg a Thinget? Azt nem remakelték harmadszorra is. Előzményt csináltak hozzá, ami nem is volt olyan rossz és figyeltek a legtöbb részletre. A Fly remake viszont teljesen felesleges.

  3. Teljesen jó volt a The Thing előzmény, és pont az volt benne a kifejezetten jó, hogy folytatás volt és nem remake, ezt tartom jó hozzáállásnak. Sok filmből megnéznék már végre egy folytatást ahelyett, hogy folyton újrakezdik őket. :D

    A légyből is inkább egy harmadik részt néznék meg a nem túl jól sikerült 2. után remélhetőleg csak jobb lehetne. De erre ezt is újrakezdik.

  4. Human
    Szerintem csak neked nem tetszett a Thing előzmény, mert az tényleg korrekt lett.
    Ezt meg aztán tényleg kár újrázni. Mai napig megállja a helyét.

  5. Human lehet, hogy csavarosan arra gondolt, hogy az 1951-es eredetit gyalázta meg Carpenter. :P

  6. Szóval megint remake-elnek valamit, amihez a látványon kívül semmi újat nem tudnak hozzátenni és odabasszák valakinek, aki életében egyetlen közepes filmet rendezett. Biztos marha jó lesz.

  7. A régi The Thing a maga 30 évvel korábbi effektjeivel is izgalmasabb és szórakoztatóbb mint az új verzió, ráadásul zseniális a befejezése. Az újat meg nem nézném mégegyszer, az tuti. Nekem kb mindent nélkülözött, ami a régiben tetszett. De ízlések és pofonok

  8. Hogy lehet egy előzmény hatással a következmény befejezésére, hacsak nem a Saw 125-öt nézed?

  9. Csatlakozom a kommentelők egy részéhez.

    Zseniális volt a maga idejében a The Thing, még most is jó. Nyilván a technika elhaladt de nekem is tetszett a pár éve készült elözményfilm.
    Nagyon is :-)

    A mai generációnak már más jön be mint nekünk.

    Pl: 22 éves ismerősöm mondta anno milyen jó volt a Sly-Schwarzi börötnös film….elmegy (szerintem)

    Mondom nézd meg akkor a Bosszú börtönőben c. filmet (börtönös és Sly)remek film mondom. (Még nem látta)

    Neki nem jött be ,ennyi……

    Öregek vagyunk már :-)

  10. A Bosszú börtönének volt szíve, ez hiányzott nekem az új börtönös filmjéből. De azért elment szódával, viszont sajnos csak egyszer nézős kategória. Sajnáltam, mert többet vártam egy ezer éve várt közös filmtől, többet érdemelt volna.

  11. hihetetlen, hogy a sztorit megismétlő, bár azt kamuzzák, hogy prequel, full cgi gagyi thinget itt véditek.

  12. Szerintem a Thing rendben volt prequelként, mondom ezt a klasszikus nagy kedvelőjeként.

  13. Prequelként nekem is rendbe volt a Thing 2011, úgy hogy a Thing 1982 konkrétan a top 3 filmem egyike. (főleg hogy a stúdió cseszte el pl. a praktikus effektek kicserélése az utolsó hetekben CGI-ra, befejezés újra írása és forgatása. Eric Heisserer sok mindent elkotyogott) Ennek ellenére én megszoktam nézni egymás után a kettőt. Szó sincs róla, hogy olyan jó lenne… dehogy. Nem. De korrekt.
    A Légybe is folytatás útján lehetne talán belenyúlni mert a Brundlefly újrázni az totál felesleges. Légy 2 egyszer nézhető volt. Ha nagyon hozzá akarnak nyúlni akkor inkább folytassák, mármint egy Cronenberget remakelni…

  14. “a sztorit megismétlő”

    Nem értem, mit vártál, amivel eltért volna a sztori attól, hogy a svéd, khm, norvég állomás szépen kihal? A Carpenter filmből már adott volt, hogy mi történt velük, szimplán csak megfilmesítették, amit elképzeltünk anno. Inkább ez, mint 3 millió remake.

  15. Szerintem csak hiba lett volna, ha bármin is változtattak volna, hogy feleslegesen színesebbé tegyék. Ahogy r2d2 is elfelejtett repülni a 4. részre, az ilyen újítások az előzményekben szerintem óriási hibák.

  16. Izlések és pofonok.

    Jó alienes film volt az “új-régi” Thing. Jöhetne még egy a rendezőtől. (human mindjárt robbani fog) :-)

  17. human:
    Mondjuk nem értem, hogy ez a tény miben válasz arra, amit Mammut felvetett, hogy mégis mi más történhetett volna a norvég bázison mint az ami?

    Amúgy ez a légy remake, meg a mátrix is gyalázat, ahogy az oldboy is az volt.

  18. Csinálják, ha annyival jobb verziót tudnak készíteni a ’86-osból, mint amennyibel az jobb volt a ’58-asnál. Dehát úgysem ez lesz. :(

  19. reatard: nem tudom, nem nekem kell kitalálni, mivel nem vagyok forgatókönyvíró, viszont biztos lehet valamit, a Rogue One-nak is sikerült nagyjából, de a The Thing (2011, mivel át sem nevezték) nagyjából beatről beatre megismételte a The Thinget, szóval akármit mondanak, az remake volt. Ha meg nem annak tekintjük, akkor pedig egy felesleges prequel, hiszen semmi pluszt nem adott. Azt meg értem, hogy a CGI utólagos döntés volt, de a kész termékben a borzasztó CGI van a tervezett practical effectek helyett, szóval még kinézetileg sem erős a film.

  20. Még szerencse, hogy cgi-vak vagyok. Mi lett volna velem, mikor még a Sci-fi jó filmeket gyártott… :)

  21. Human

    Elsőfilmes volt a fickó. Így aztán végképp nem sok kreatív szabadság jutott a rendezésnél. Az még nem jelenti azt, hogy nem érti a dolgát.
    Vannak nála sokkal rosszabb rendezők is.

    Mammut +1

  22. “semmi pluszt nem adott”

    igazából ez nem teljesen igaz, mert filmben visszaadta, amit addig csak elképzelhettünk, választ adott pár nyitva hagyott kérdésre. Ez szerintem mindenképp plusz. :)

    Más filmek is megtehetnék, hogy a filmben csak mellesleg megemlített dolgokat megcsinálják. Az ilyen részletek sem ártanak a világépítésnél, ahogy könyvekben és képregényekben is gyakran nyúlnak hozzájuk később hasonlóképpen, kár, hogy filmekben már ritkábban.

    Az, hogy itt hasonló dolgok történtek, mint a következményben, az a helyszínből adott, a lehetőségek és a körülmények hasonlók voltak, mégsem húzhattak elő egy helikopterágyút a horgászlékből, hogy aztán schwarzi belépjen vele azzal, hogy visszatért. :D

  23. Mammut Pedig jó lett volna benne Arnold :-) és mondta volna “The Thingnek” ” You’re One Ugly Motherfucker!” :-)

    Kiváncsi vagyok az “Új Alien” mennyire lesz új.

    Vagy Ridley is leforgatta még 1x a jól beváltat…

  24. 29. Mammut: Ezt én is igy gondolom. A helyzetből és a helyszinből kifolyólag nem sok minden történhetett volna másképp. Ráadásul a Carpenteres film meg is mutatta már az elején, hogy a norvég bázison kb. ugyanaz játszódott le, mint az amerikain. Azon lehet vitatkozni, hogy érdemes volt-e megcsinálni. De ha már megcsinálták, akkor legalább korrektül tették.

  25. A 2011-es The Thing-et meggyalázásnak nem mondanám, attól azért messze van, de lehetett volna jobb. Valahol fenn volt egy videó az eredetileg tervezett animatronikus modellekkel (már nem találom), amiket aztán kiváltottak szídzsíájjal…hát vérzett a szívem, hogy végül nem azokkal forgatták le, eszméletlenül néztek ki. (Magukat a szörnyeket is lecserélték, nem csak a bábokat dobták).
    A sztoriban volt pár furaság. A “kedvencem” a helikopteres rész volt, azaz hogy a francba élte túl a két amcsi pilóta a zuhanàst a döggel az utastérben, aztán még vissza is mentek a bázisra, ès még mindkettő ember is volt…na meg azzal a lénnyel pl mi lett? Na mindegy..
    Rossz nem volt csak összecsapták.
    Szerintem a Légyből lehet jó remake. De csak lehet.

  26. Hihetetlen, hogy a Thing remaket fikázzák itt egyesek. Bárcsak minden film ilyen minőségű lenne. LOL

  27. ó, én nem vagyok nagy horrorfan, de nemrég fedeztem fel ezt a filmet, hogy egyáltalán létezik és gyűjtöm az erőt vagy a társaságot, hogy megnézzem, még nem jutottam el odáig, de én nem szeretem az oktalan rimékeket.

  28. Mazu: Ha a Légyre agondolsz akkor ez nem az a fajta tipikus ijesztgetős, fosatós horror ahogy a legtöbb többi Cronenberg sem. Persze attól még nem egy kellemes élmény :D

    A Thing nem-remakenél meg sztori szempontból nemsok mozgásterük volt, kb ennyit lehetett kihozni, és pont a Rogue One (bár sokkal jobban szeretem mint az ep7-et) egy kicsit meg is szenvedi szerintem, hogy igyekeznek nagyon feszíteni a sztori adta kereteket.

  29. A dolog előzményel egy probléma volt. Hogy vért nagyítóval kellet keresni, evégett nem méltó a 80’klaszikushoz….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.