Az új Mátrix írója, Zak Penn valamennyire tisztázta a helyzetet

Pár napja jött a pletyka, hogy a Warner valamit tervez a Mátrix franchise-zal, mivel ezek a filmes univerzumok úgy pörögnek mostanában. Akkor még a reboot szó hangzott el a legtöbbször, de úgy tűnik, hogy ez technikailag igaz lesz, a franchise rebootot kap, viszont legalább új történeteket fognak elmesélni a Mátrix világában. Mindezt Zak Penn ejtette el, valamennyire reagálva a szerinte fake newsra.

All I can say at this point is no one could or should REBOOT ‘The Matrix’. People who know ‘Animatrix’ and the comics understand. Can’t comment yet except to say that the words ‘reboot’ and ‘remake’ were from an article. Let’s stop responding to inaccurate news. Do I want to see more stories set in the universe of ‘The Matrix’? Yes. Because it’s a brilliant idea that generates great stories.

A twitteren folytatta: az X-Men univerzum emlegetése Logannal, Keanu recastolhatatlan.

Azért ne feledjük, hogy Zak Penn egyelőre ezekért felelős: Ready Player One, X-Men: The Last Stand.

9 hozzászólás a “Az új Mátrix írója, Zak Penn valamennyire tisztázta a helyzetet” bejegyzéshez

  1. A The Last Stand-nél nem a történettel volt a gond. Lehetett volna abból egy jöbb filmet csinálni. Akkor még Rothman volt a Fox főnöke és ő mindenképp leakarta zárni a történetet. A stúdió beleszólt ott is mindenbe. Ennek köszönhetjük, hogy a fő karaktereket ki is nyirták meg nem is. Aztán a nagy sietség és kapkodás rányomta a bélyegét a filmre is. De szerintem még igy is több benne a dráma és élvezhetőbb, mint sok mai blockbuster. A Ready Player One-t pedig majd meglátjuk. Ettől függetlenül én nem bizom benne, hogy megtudják közeliteni az első Matrix szinvonalát.

  2. A mátrixot a 2. résztől kéne folytatni! Ott még ugyan úgy bármilyen irányba el lehet menni. Ez az elejtés szerintem ezt igazolja hogy az alap dolgokat hagyják, ami pozitív.

    Player One-t nem vágom de a képregény film szerintem nem bírálható, mit mondtak neki, mi legyen benne + utána még mennyi mindent változtattak a stúdió a rendező majd megint stúdió.
    Főnix is ott volt le is kellett zárni, nagy csata és háború is kellett. Sok új mutáns egy lezáró epizódba.

    Ha nem jó meg úgy is felvesznek másikat és újra írják úgy is ez a módi már :D

  3. zsozso:
    Abban nem is szabad bízni soha, és akkor talán kapsz egy jó adalékot ahhoz a világhoz, amit megszerettél, talán nem. De az első élmény, meg amit az adott az úgyis megismételhetetlen lesz és nem sérül. Ha ezt elfogadod, utána talán ez pl tud hozni egy olyan valamit, amiben találsz számodra értékes dolgot, de ha nem ereszti el az elsőt valamilyen szinten arra a két órára az ember, miközben nézi, akkor nem is érdemes elmenni rá.

  4. Dirk: nem bírálható, mert a Warner nem fog beleszólni a Mátrixba? Ez csak azt mutatja akkor, hogy ha a stúdió beleszól akkor a csávó telefossa az ágyat.

  5. Érdekes, hogy a 90-es években Zak Penn az egyik legreményteljesebb fiatal írónak számított. Iszonyatos pénzekért adta el az első spec-könyvét, amiből sok átírás után Az utolsó akcióhős című film született. Majd megírta a Suspect Zero c. forgatókönyvet, ami saját korának egyik legfelkapottabb szkriptje lett, többen a Hetedikkel tartják egyenértékűnek, egy csomó helyen tanították is, hogy így kell thrillert írni. A film csak jó egy évtizeddel és sok kontár átírással később forgott le, hogy szépen eltűnjön a süllyesztőben. Penn viszont, mint megbízható szakember, kikötött a képregényfilmeknél háttéríróként. Ha igazán fikázni akarja valaki az embert, akkor meg lehet még említeni a rosszemlékű Elektra filmet, a Bigyó felügyelőt (bár ez nagy siker volt) vagy azt az öt percet, mikor Owen Wilsonból majdnem akciósztár lett az Ellenséges terület c. filmben. Egyiket sem egyedül írta, hanem csapatban, illetve számos más filmben kredit nélküli íróként vett részt.
    Nem tudom eldönteni, hogy ez pozitív vagy negatív karriergörbe-e.

  6. Ma a stúdió mibe nem szól bele?
    Max Cameron szinten nem szólnak bele, vagy tényleg ha jó egyedi ötlet kis költségvetéssel.

    Néha megnéznék néhány filmnek az alapjait hogy képzelték el és mi lett belőle, mert a nagyon szar filmeknél azért mentegetőzni tudnak utólagosan.

    BTW mikor lesz már podcast? :D

  7. “Néha megnéznék néhány filmnek az alapjait hogy képzelték el és mi lett belőle, mert a nagyon szar filmeknél azért mentegetőzni tudnak utólagosan.” rengeteg forgatókönyv fenn van a neten :)

  8. Van van, de inkább ilyen Törtetők stílusba lenne jó megnézni :D
    A viták, a gondolatok és mit, miért kellett máshogy csinálni.

  9. @mocsariszorny

    Az utolsó akcióhősnél az volt a vicces, hogy tipikus Shane Black-film paródiának íródott, ami annyira megtetszett a stúdiónak, hogy magát Shane Balck-et kérte fel az átírásra, meg aztán doktorkodott rajta fél hálivúd, Black szerint még Carrie Fisher is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.