Eddie Izzard @Budapest

Úgy tűnik Eddie hazai fellépésnek sokkal kisebb hypeja volt, mint a Louis CK-nek, ami valahol érthető, de azért mégiscsak ismét egy nagyobb komikus látogatott el hozzánk. Kár, hogy maga a show rosszabb volt, vagyis ez a humor nekem nem tetszik annyira.

Várjunk, gonzósabban kellett volna kezdeni: a kongresszusi központ elé kicsit aggódva érkeztem ezen a napos, de szeles márciusi napon, hiszen legutóbb egy hatalmas sort kellett végigállni, ami már 1 órával az ajtónyitás előtt kinőtte a parkolót. Most alig páran lézengtek a bejárat előtt, ezúttal senki sem aggódta túl. Az épp épülő parkoló előtt gyülekeztünk nyugodtan, amikor… és még 3 bekezdés a lényeg előtt, mert karakterszám.

Viccet félretéve nyilván a humor az egyik legszubjektívebb stílus — ez hogy sikerült –, de a felvezető komikusok hiánya már alapból nehezebb belerázódást ígért az amúgy sem hosszú fellépésbe. Ehhez hozzávesszük Eddie stílusát és azt amiről beszél, és már el is ment 20 perc.

Amúgy tényleg ez volt számomra a fő gond, valahogy a mindennapi helyzetekben, az embereket általánosan is foglalkoztató dolgokkal foglalkozó komédia hozzám közelebb áll. Ez meg egy kicsit olyan, mint valami óra az iskolában. Persze technikailag látni a poénokat, megvan az alap, az emlékeztető és a csattanó, az órában vissza-visszatérő motívumokkal, de mégsem szórakoztam olyan jól.

Az meg kifejezetten nem tetszett, hogy a halálcsillag étkezőjében jártunk már megint, persze új helyzettel.

5 hozzászólás a “Eddie Izzard @Budapest” bejegyzéshez

 1. aranyos, ártalmatlan bolondozás volt.
  igaz, én is jobban szeretem, ha a humor aktuálisabb, sötétebb, kevésbé polkorrekt, jobban belemegy az élet dolgaiba.
  kicsit azt hittem volna hogy az …őő… kevésbé általánosan elfogadott életmódja miatt valami cinikusabb, tüskésebb stílusa lett az évek során, de tökre nem. emiatt aztán nagyon szerethető figuraként jött le.
  hovatovább sajnálom, hogy a Gervais idén nem jön el ide a turnéjával, hogy szénné oltson minket.

 2. Mivel nekem tizenéve nagy kedvencem Izzard, így az egész est nagy élmény volt, hozzám meg pont ez a humor áll közel, szóval így nem volt nehéz nagyon szeretné az egészet. :) Tényleg nem aktualizál, de én meg valahol pont ez szeretem benne. Az átívelő poénok, a történelmi viccek, a nyelvi fricskák, is mindet hozta ide is. Jól működött na. És hát hogy visszatértünk a kantinra Mr. Stevenssel, hát az külön kis ínyencség volt. :)

 3. Valamilyen szinten egyetértek a kritikával – különösen a régi poénok felhozatala kapcsán.
  Én azt éreztem egyébként, hogy teszteli a vizet, ha jól tudom először járt nálunk. Szóval talán ez vitte számomra valamelyest kedvezőtlenebb irányba.

  Mindazonáltal nagyon jól szórakoztunk, sokat kacagtunk hangosan is.

 4. Bazira ki voltam akadva, hogy a fellépést megelőző napi Sixx-interjúból értesültem róla. No mindegy, legalább Louie-n voltam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.