170 perc, avagy 2 óra 50 perc

Kikerült imdb-re a Justice League hossza – bár még lehet nem a végleges, hiszen jelenleg is folyik az utómunka. Persze aki DC fan, meg akinek tetszett a Batman v Superman rendezői változata, az most örülhet, hiszen majdnem 3 óra élvezetben lesz része már a moziban. De basszus, ez baromi sok a képregényfilmnek. Egy Marvel filmnek is az lenne.

Persze még mindig jobb eset, mintha annyira megvágnák, mint a BvS-nél tették. Az biztos, hogy üdítőt nem szabad inni előtte…

60 hozzászólás a “170 perc, avagy 2 óra 50 perc” bejegyzéshez

 1. Miért van az, hogy régebben 1:50 percben fel tudták építeni a sztorit, meg tudták kedveltetni a karaktereket.
  Most? 3 óra alatt sem sikerül sokszor.

  Nagyon sok, már a 2:30 is sok moziban, nem tetszik ez a trend.
  Legyen egy mozifilm 2 órás, nem kell zsúfolásig rakni és akkor nem lesz szétvágva. A kevesebb több, ezt nem bírják sokan felfogni.

 2. Fiti: Azért nem éppen, mert iganis szükség van hosszabb időre ha egyszer a cselekményt nem lehet teljesen kibontakozni. Nem hinném, hogy azért ilyen hosszú, hogy megkedveled a karaktereket.

 3. Aszongya: Egy marvel filmnek is az lenne. Barátocskám, azoknak néha a két óra is sok. :D Batman és társai három órában? Jöhet!

 4. Adja az eg hogy igaz legyen es jol is hasznaljak ki az idot. 3 teljesen uj liga tag, uj gonosz, Lex stb. Itt a 2 ora keves lenne.

 5. Szerintem vágják ketté a filmet. Egyik részt adják le most, másikat egy év múlva. Kétszeres profit.

 6. Ott van ugye Lex is,Arkham is lesz bekell mutatni Aquaman-t,Cyborgot is.és ugyebár Superman feltámasztása is egyik hanem a legnagyobb kérdőjel a filmben.
  Kell ide a 3 óra!ez remek hír!

 7. Fiti: Ha csak 2-3 karaktert mozgat egy film, akkor annak elég is a 2 óra. De itt sokkal több karakter lesz. Szerintem az Infinity War sem fog 2,5 óra alatt megállni.

 8. Mielőtt sokan rápörögnének ahogy a cikkben is leírták lehet, hogy nem végleges. A rendezői változatból kinézem a 170 percet, a mozisból nem. A halálos iramban 8 is először 160 percre volt kiírva IMDB-n aztán 136 lett.

 9. Azért valahol örülök, hogy a sötét 90 perces évek után már javában visszatértünk a két órás moziidő fölé, bár nem épp a szuperhős filmektől képzeltem el a dolgot.

  Én még mindig Costner 4 órás westernjét várom. :D

 10. Nekem jó a hólyagom úgyhogy örülök :D de majd kiderül mennyi is lesz az annyi, viszont kb ennyiben reménykedtem

 11. egy ilyen event filmnél ne panaszkodjunk már.. nyilván a gyűrük urák is túl hosszúak voltak nem? vagy az interstellarnak is rosszat tett hogy volt idejük kifejteni? esetleg a keresztapa is túl hosszú volt? kapunk 3 új hőst és legalább egy új főgonoszt. Kell ennyi idő.

 12. Na ez egy korrekt adat egy ilyen filmnek,de azért hozzátenném,hogy valószínüleg ez sem segít rajta…

 13. Tetszik azért hogy a JL-nek meg van előlegezve bár ember által a Gyűrűk Ura vagy az Interstellar szint, “well okay”.

  @Huskar: “Azért nem éppen, mert iganis szükség van hosszabb időre ha egyszer a cselekményt nem lehet teljesen kibontakozni. Nem hinném, hogy azért ilyen hosszú, hogy megkedveled a karaktereket”

  Ezt a kijelentést gondold át kérlek. 2 óra 30 perc NAGYON MAX eddig gyakorlatilag (mínusz Gyűrűk Ura) MINDEN filmnek elegendő volt kibontani a cselekményét. Ha ennyire hosszúra a nyúlik a film akkor a., túlnyújtod a sztorit és nem tudod elmesélni rövidebb formában, ami történetvezetés szempontból alaphiba b., telezsúfolod minden extra hülyeséggel, á la BvS, amiben lehetett volna egy egészen frankó fő sztori, de nem maradt belőle kb semmi ezek miatt.

  Also, a “nem hinném, hogy azért ilyen hosszú, hogy megkedveld a karaktereket” rész pedig az igazi üzenet itt, amit haza lehet vinni… (Avagy ja, 3 videófelvétel alapján totál megkedveltem a karaktereket és f*sznak kell karakterfejlődéssel foglalkozni, amikor még Wonder Woman haja is be van lassítva a vásznon.)

 14. Nem mindenki képes 3 órás filmet rendezni. Ez a baj, hogy attól hiszi a Marvel, de főleg a DC, hogy monumentális a filmje, ha a hossza is az. De basszus, nem mindenki Forman, Nolan, vagy Scorsese. Basszus, ott van most a Némaság 160 perces, lassú a cselekmény, de egy percig nem unalmas. Az igaz, hogy Scorsese már bizonyított a hosszú filmekkel, de akkor is vicces ez a dolog, hogy még a DC így sem képes kibontani a karaktereket.

  Ott volt a BvS rendezői változata… mit adott hozzá a moziverzióhoz? Kb. semmit. Egy fontos jelenetke volt, a többi csak sallang. Az a gáz, hogy most is elhitetik, hogy ez kell, de nem. Mikor látjuk majd a filmet, simán lejön az az érzés, hogy a fenébe, ebből 20 percet simán ki lehetett volna vágni alsó hangon.

 15. Engem személy szerint nem zavar ha egy film hosszú, mert azt a néhány órát amúgy is arra szánom. Az eredeti Ben Hur vagy Spartacus bőven 3 óra felett fut, a Zulu vagy az Aki király akart lenni is 2 óránál hosszabb és bármikor leülök negnézni őket.

  Megkockáztatom, hogy ezt már akkor is sejteni lehetett amikor kiderült, hogy a DC a csapattal akarja megalapozni a karaktereket s nem adnak mindenkinek egy saját filmet előtte.
  Sokkal fontosabbnak tartom, hogy miképp osztják meg a filmet, mennyi felesleges sallang marad benne, akció ami csak lebeg a levegőben meg effélék.

 16. semmi nincs megelőlegezve, de elvéve sincs tőle ugyanúgy semmi. Arra próbáltam célozni, hogy mért JÓ más filmnél hogy hosszú, ennél meg mért szar már alapból?

 17. egyébként, bocsi a dupláért most jutott eszembe, de a StarWarsnál volt ilyesmi matek, hogy azért lett olyan hosszú ameilyen, hogy napi mégegy vetités beférjen. Valszeg a marvel is ezért tartja azt a korlátot.

 18. Hát, ha szerintetek nem adott hozzá csak sallangot a bővítés :/// akkor eleve esélytelen volt h bejöjjön a film, akárhogy…

  Bőven benne lesz Cyborgról, ami kell vagy Flash gyerekkoráról apukájáról, mindkettő papa bekerült már az első előzetesbe is. A videó felvételekkel csak belógatták őket a BvSben, de nem arra akarják alapozni a Justice Leagueben Flasht, hogy ja láttátok az emailt, minden tudtok már róla lol 3 óra akció. Kell az az idő, mert van elég ellenség és karakter, de nyilván lévén szuperhősök mindnek adni kell valamennyi akciót is, amihez a paradémonok jó eszközök, plusz így jobban van átmenet a jelenetek között.

 19. Braveheart, Casino, Heat, Ben Hur, Titanic, Saving Private Ryan, Schindler’s List, The Curious Case of Benjamin Button, Dances with Wolves, The Deer Hunter, The Wolf of Wall Street, Gone with the Wind( 3 óra 58 perc!)

  Egy kiváló filmnek csak jót tesz a hosszúság, persze ha a készítők értik a dolgukat.

  Régen is voltak 2 és fél, 3 órás filmek és ezután is lesznek (hála az égnek), az nem mindegy, mit kezdenek azzal a hosszú idővel…

 20. Sok vagy nem sok úgyis mindenki végignézi, nem? Majd utána megdumáljuk, hogy kellett-e neki ennyi, addig meg fölösleges rinyálni előre.

 21. Még utó munka van…tuti nem ennyi lesz. A halálos iramban 8 sem 160 perces lesz,ahogy minden hìrportál lehozta…

 22. Szeretem ha egy zúzásokkal tarkított film hosszú. De lehet elfért volna a karakterenkénti film is ami lassan összekapcsolódik. Mint a marvel filmek.

 23. Nem úgy volt, hogy az imdb-nek nem hiszünk, mert bárki feltölthet bármit? :)

  Én nem bánom. Egyébként is nagyon sok karaktert mozgat majd a film, akik közül csak kettőt-hármat ismerünk korábbról. Flash, Cyborg, Aqua + az új ellennek csak kellene valami élhető játékidő. Tudom, hogy elterjedt az a nézet, hogy “haha, egy-egy 30 másodperces videóval alapozták meg ezeket a karaktereket”, de valójában nem alapoztak meg senkit, sosem volt erről szó, csak felvillantották őket. Most kapnak majd normális hátteret. Ha tényleg ennyi lesz a játékidő, akkor talán egyikük sem silányul majd el a többi árnyékában, mindenkire jut kellő idő.

  Szóval nem baj ez, jöhet. Ha elcseszik a filmet, akkor az nem a játékidőn fog múlni. Nekem ez a féle “sötét” látványvilág tetszik, szerintem a karaktereket, színészeket eltalálták, mind bejön… A forgatókönyv lesz itt a lényeg, azon áll vagy bukik. Remélem értelmes cselekményt pakoltak össze.

 24. Itt páran szerintem fordítva gondolkoznak. A film nem úgy működik, hogy leszórsz egy csomó mindent és utána szükséged van 3 órára, hogy tényleg ki is fejtsd. Amikor elkezded, akkor te döntöd el, hogy mi lesz benne, ha az túl sok, akkor kiveszel valamit. Itt még te alakítod a sztorit, el lehet térni a képregénytől, Nolan is megtette mégsem omlott össze a világ és még a milliárdos bevétel is meglett. Ha meg tényleg muszáj ennyi mindent felvezetni, akkor lehet több univerzumfilm kéne elé.

 25. Venefius: és sok olyan 3 órás volt, amire már senki nem emlékszik, szóval a nagyok emlegetése azt sugallja, hogy a Dc fanok szerint ezekkel lesz egy szinten a JL. Ez ugye vicc? Még egy képregényfilm sem közelítette meg például az általad említetteket, talán a Buttont, de az lassan felejtődik már, nem is illik a listába.

 26. bëiz: jogos az IMDB említés, bele is van írva a posztba, hogy fenntartással kezeljük. Fast 8-at nem is hoztam le, nem véletlenül, de itt a BvS miatt elképzelhetőnek tartottam az időt.

 27. Zack Snyder : inkább reménykedek, mert a Holtak Hajnala a 300 és a Watchmen is piszkosul jó volt. Holtak Hajnala (2004) konkrétan a legjobb zombis film azóta is. Watchmen (2009) a legjobb képregény film azóta is……. (igen-igen a Marvel a kanyarban sincs hozzá képest) a 300-at meg nem kategorizálom,de az is mesteri. Nem védem Snydert, de kicsit dühítő, hogy pár kevésbé sikerült próbálkozás után leírjanak egy amúgy tehetséges és jó rendezőt.
  Kb. olyan, mintha Einsteint a relativitás elmélete ellenére valaki leírná, mert mondjuk volt pár téves elgondolása is…… oszt akkor már biztos csak szerencséje volt az E=MC2 -tel, mert amúgy egy buta alak volt. Ne vicceljetek.
  Megosztó filmeket készít ez tény …….sok mindent beáldoz a látványért ez is tény és tény az is, hogy nem válik minden arannyá, amihez hozzá ér, de ez minden rendezőre igaz.
  Megnézzük előbb a filmet, mielőtt karóba húzzuk a fazont?

 28. filmtől függetlenül, nem kockázatosabb két vagy több órás filmet húzni egy stúdió részéről mint mondjuk két 90perces filmet kiadni? nem csak arról beszélve, hogy így csak egyszer tudnak érte pénzt kérni, de az átlag embernek azért nehezebb közel 3 órára szabaddá tennie magát, mint mondjuk “csak” 90 percre.

 29. 33: És az indokolt, hogy csak azért fikázd már most, hogy 3 órás lesz szerinted? Mi nem azt mondjuk, hogy egyből jön az új Gyűrük ura, hanem hogy attól h hosszú, még nem lesz szar.

 30. Yo-ker okés,okés, de ha megsütöd a szád a kajával kétszer, harmadjára már ovatosabb vagy…

 31. Azért lesz 3 orás, mert abbol 30 perc lassítás, 20 perc meg zenére történő vonaglás

 32. @Zordon bácsi: természetesen, viszont nem is vinnyogsz előtte órákon át, mielőtt harmadjára is megkóstolod. Én nem is foglalok állást ezügyben, csak néha sok minden fel van fújva már a filmek megjelenése előtt, aztán vagy bejön vagy nem.
  Nem is az a bajom, hogy a JL filmmel kapcsolatban került ez elő, hanem már maga a rinyafolyam, ami megelőzi a filmeket. Amikor már azon is rinyálnak az emberek, hogy jobbról balra vagy balról jobbra van befűzve a szereplő cipője. Már várom, hogy a következő James Bond filmben majd azon megy a rinya, hogy Bond nem dupla Windsor csomóra köti a nyakkendőjét.
  És nem mindegy, hogy valaki óvatos vagy pedig zsigerből elutasító!

 33. ebből másfél óráig tart majd, ahogy Géza a hegyekben összebarátkozik a lóval, aztán eltévednek, és az újdonsült barátból sajnos rostonsült barát lesz. könnyek, dráma, lókolbász.

 34. ÉN ÍRTAM. nyugi, a maradék másfél óra a Világ Legjobb Filmje lesz önmagában is.

 35. “Barátocskám, azoknak néha a két óra is sok. ”

  Barátocskám? Ilyen jóbann vagytok, hogy csak így hívod humant? :D Kemény.

 36. “Benne lesz Flash apuka” – Aha, amúgy minek is? Bontogassák csak a szálát az önálló Flash moziban. Ja várj, az még mindig nem tart sehol.

 37. Majd az önálló filmekben újra kibontják meg felépítik a karaktereket ha mégsem úgy sikerülne ez a film, úgy is szinte mind ment a levesbe a forgatókönyvek terén nem? :D
  Tényleg kíváncsi vagyok hogy ezt is olyan összecsapott lesz a mozis változatnál mint a bvs és ebből is kidobnak egy ultiméééét verziót ami jól megmagyaráz mindent vagy most végre sikerül eltalálni már elsőre is. Szerény szarkazmus vége.

  Meg ennek akkor végül is lesz második része vagy valami olyasmi nem? :D Nincs sok kedvem most utána nézni igazából, de valami ilyesmi rémlik. Meg az önálló filmekkel való totojázás miatt azt is tolják vagy jön majd menetrend szerint?

  Mostanában tényleg ennek a filmnek a posztjai alatt van a legnagyobb élet.

 38. Huskar nem úgy szar csak szimplán mi értelme összeveszni egy FILMEN. Mint egy óvoda. Valaki szereti, valaki nem, ezen minek vitázni? Olyanok vagytok mint akikről a Jay és Néma Bob elején beszélnek Affleck házában.

 39. én örülök, szeretem a hosszú filmeket, de ahhoz kell, hogy a minőség is topon maradjon legalább a 80%-ba. lsd LoTR trilógia

 40. LoL úgy tűnik Whedon Batgirlt rendez. Egyrészt yay Batgirl, másrészt oh van amit nagyon szeretek a fickótól, van amit nagyon nem, de majd elválik mi lesz ebből. WW-t nem kaparintotta meg szerencsére, de ebből még lehet jó dolog, csak ne zárják majd be lehetőleg Batgirlt egy ketrecbe, vagy ha igen jusson ki egyedül ne Hulk mentse ki..ööizé Nightwing :D

 41. “Tarr Béla rendezi?”
  Hölgyeim és Uraim! A mai kommentversenyt Gabor Vajda nyerte! Már ha felterjeszthetem ilyesmire. Egyébként azért jöttem, hogy jól leírjam, hogy ha tényleg ilyen hosszú film lesz én aztán be nem fizetek rá de gondoltam, hogy elolvasom a kommenteket is közben és lám nem kellett csalódnom!

 42. mindjárt kikerül a batgirl hír csak egész nap nem voltam gépnél és most hozom fel magam.

 43. Ha jó lesz a film,akkor nem sajnálok tőle 270 percet sem……ha pedig rossz lesz,akkor azon az se segít ha csak 40 perces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.