A Stalker felújított változata

Nem csak egy posztert kapott Tarkovskij mesterművének a felújított változata, de egy trailert is. Mindezt a Criterionnak köszönhetjük majd, akik hozzáadják a kínálatukhoz július 18-án.

27 hozzászólás a “A Stalker felújított változata” bejegyzéshez

 1. Ez mennyire művészfilm? Szemezgetek vele, de valahogy még nem éreztem az X-et magamban, hogy tényleg meg is nézzem.

 2. Sok benne a filozofálás, de szerintem annyira nem elvont. Én élveztem. Szerencse, hogy átírták a regényt, azt kell, hogy mondjam.

 3. Puffin: szerintem is szerencse, mert így két külön mű szinte. Egy könyvhű feldolgozás is jó lenne amúgy.

 4. Songoku, nekem ez minden idők legkedvencebb filmje, minden ősszel újranézem. Nem mondom, hogy gyalog-galopp és csak úgy egy laza kedd koraestére való, de ha egyszer van rá 3 órád, úgy tényleg igazán, akkor -szerintem- örök élmény.

 5. Én csak a regényt olvastam, ez a feldolgozás nem érdekel. De majd ha belebotlok egyszer, esetleg megnézem.

 6. Szerintem alapfilm, de kell hozzá egy hangulat, hogy végig tudja nézni az ember. Anno megnéztem a rendezői extrát is hozzá, abból kiderül, hogy eredetileg milyen lett volna, mert forgatás közben rengeteg mindent változtattak, mire olyan lett, amilyen. Egy csomó mindent nem tudtak vagy nem úgy forgattak le, ahogy eredetileg akarták, ha jól emlékszem már több, mint a film felével készen voltak, mikor kidobták a kukába és teljesen elkezdték előröl.

 7. kb. 25 évvel ezelőtt néztem meg moziban – lehet, hogy ciki -, de nekem nagyon elvont volt, halálra untam magam (közepétől már zenét hallgattam), lehet, hogy most kéne újra megnéznem, hátha…

 8. Ez az a fajta film. Régóta a listámon van, mivel nem voltam benne biztos, önmagában is működik, így mindig tolódott. Azért az se semmi, egy egész videojáték francise-t felhúztak a könyvre. Mondjuk újra feldolgoznák, lehet egy valamivel mozgalmasabb verziójú mozit kapnánk.

 9. Mar bocs, de emily blunt alá miért nem lehet beirni, h jo csaj? Mert az. A stalker is az, vagy mi..

 10. Ha lehet ne késő éjjel, és ne fáradtan, lefekvés előtt nézd. Kiváló film de lassú, el tud altatni.

 11. Eredetinek nekifogtam nemrég, a könyv kiolvasása után, de valami rettenet. Mikor már a 10-ik perce svenkel jobbra balra a kamera egy retkes ágyban alvó pár fölött, majd kb megint 10 perc mire a gatyát magára installálja a szerencsétlen… Na itt abba is maradt a dolog. Ja az eddigiek tetemes részét tette ki egy hokedlin rezgő fazék hosszas elemzése is. Uff

 12. Nekem hátra van még, mert bealudtam rajta. Na nem azért, mert nem tetszett, csak durva shiftet nyomtam le és esős napon raktam be. De amit eddig láttam belőle (felét) az tényleg kibaszott jó.

 13. Az utolsó jelenete ennek a filmnek annyira király, hogy azért megéri végigszenvedni az emberi türelmet próbára tevő részeket is (különösen az első 15-20 percre gondolok, az fizikai fájdalmat okozott, már azt hittem, tekerés lesz belőle, mint pl. a Tükör esetében, de a folytatás már sokkal inkább megmozgatta bennem azt a fura és nagyon emberi kis izét, amit Tarkovszkij szerintem mindig is meg akart fejteni).

 14. kimye

  aki így kommentálta a megjelenést :)
  “amikor 2 honapja kaptam egy levelet a The Criterion Collection-tol, hogy csinalnek-e artworkot a Stalkerhez, akkor majdnem atraktam a spam folderbe, de aztan szerencsere megsem”

 15. Bőven elég elolvasni a “könyvet”. Szerintem a lényeg ugyanaz és csak 30 oldal…

 16. Gekko: nem 150? plusz van az első vázlatuk a film változathoz, amit kidobott a rendező.

 17. Ez a fim azért indul lassan, mert nem akciófilm. Ezt nem lehet csak úgy megnézni, hasonlóan a többi Tarkovszkij filmhez, hozzá kell lassulni, szemlélődővé kell válni. Nagyjából 25 éve láttam, de a képei és a hangulata máig velem van. Nem tudom, ki hány ilyen filmet tudna említeni – feltéve ha már élt annyit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.