Egy csomó dátum, köztük az Avatar baromság

A Fox bejelentette, hogy 2020. december 18, 2021. december 17, 2024. december 20 és 2025. december 19 az Avatar folytatások bemutatójának időpontja. Vicces, hogy nemrég még 18-ról volt szó, aztán azt elhalasztották, eszerint 2 évnyire! Viszont a filmeken dolgozók egy részéről kaptunk képet is.

A Fox amúgy nem fogta vissza magát: New Mutants – 2018 áprilisa, Deadpoool 2 – 2018 júniusa, Dark Phoenix – 2018 novembere. Na meg a Shane Black keze alatt készülő Predatort 2018 februárjáról áttették ugyanazon év augusztusára. A február és az augusztus is kísérletező hónap, szóval nem sokat jelent, viszont fél éves csúszás nekünk.

60 hozzászólás a “Egy csomó dátum, köztük az Avatar baromság” bejegyzéshez

 1. Addigra kb. már azt sem fogja érdekelni, akit még az első úgy igen. Aki a film után hancúrozott élete párjával egy nagyot, az a másodikra lassan felső tagozatba küldheti a gyereket.

 2. És minden évben csatába küldik az aktuális SW ellen? Alaposan átgondolt ötletnek tűnik.

 3. Csatlakozom a többiekhez: ez szerintem nem volt ekkora durranás. De lehet már tudják, hogy mekkora marketing zsenik, és erre is beviszik az embereket majd.

 4. A Star Warsok idővel nem “költöznek” vissza a szokásos időpontjukba, azaz májusra? (Régen minden film májusban nyitott, csak a Disney érában van a december, de itt is már hallottam, hogy vissza akarnak menni májusra.)

  Amúgy kb. az Avatar az egyetlen saga, ami eséllyel indul az aktuális SW ellen.

 5. Szerintem azért késik ennyit, mert Cameron megint valami új teknológiára gyúrja a filmeket.
  Talán VR?

 6. Az új technológia mindenképpen időbe kerül, ha a vizes rész lesz a 2., ahogy azt anno mondta, akkor ott tuti, hogy Cameron önmagához híven rengeteg mindent fejleszt majd, hiszen az Abyss óta kb. semmi fejlődés nem történt a víz alatti területen filmforgatásilag, és az a kedvenc terepe. De szerintem a sima földi jeleneteknél is feljebb tolja majd a saját lécét.

  Engem mondjuk nem az effektek érdekelnek, hanem a légkör, amit megteremt akár velük, akár nélkülük.

  Sokan mentek moziba az első Avatarra a 3d effektek miatt, de ugyanúgy rengetegen Cameron miatt. Ha az effektekben láthatóan nem lesz változás, majd meglátjuk a 2. résznél, hányan voltunk utóbbiak.

  De azért elszomorítanak ezek a rohadtul messzi dátumok, vénember leszek, mire láthatom a végét, már ha leszek.

 7. Cameron meg se éli ezeket már miafasz :D 2025?? Bruh, ez kurva nevetséges, most komolyan.

 8. Most gondoltam át én is igazán. Az Avatar 2009es film, aki akkor volt kb 15 éves, az a 2020as folytatásra is már 26 :DDDD Hát ez hatalmas. Szerintem a célközönség egy része, akik imádták az első részt, a franchise közepére már megmurdel, ugyanis gondolom még tolni fognak pár dátumon :DDDDD Ez fail.

 9. Igazából most miért nem hozzák be előbb? Simán kitudnák dobni 2018-ra az első filmet. Konkurencia szempontjából 2020-ra se lesz kedvezőbb a helyzet.

 10. Mammut: Történt fejlődés vízalatti jelenetek forgatásával, nem teljesen víz alatt forgatják majd az Aquamant sem, mert már van jobb módszer, mint úszkálni, már Snyder kikisérletezi James Wan-nak a módszert a JLben. Vmilyen mozgatókaros cucc, ha érdekel utánanézhetsz. Természetesen ahhoz képest addigra biztos jön valami plusszal még Cameron, mert épeszű ember nem tolná ezt a tervet, ha nem lenne vmi a markában.

 11. Az Avatar az IMAX mozi felavatása miatt tudott nagy szám lenni, amint 2 hét után megtört a varázs már egyből jöttek a Pocahontas oltások.

  Gyakorlatilag ugyanaz az életút amin az SW 7 is végigment aminek az a végpontja hogy “na akkor most mutass valami érdekeset”. Tavaly ezen az sw franchise a visszajelzések alapján túllépett az Avatar meg még mindig lábadozik a maga hibernált állapotában… pedig én tényleg drukkoltam hogy beinduljon egy Cameron féle sci-fantasy univerzum.

  Minden ami hívószó volt anno az átlagos nézőnek az mára annyira alapvetővé vált, hogy lassan egy Adam Sandler is produkálni tudja a mitológia meg nem tudott se kiépülni se beépülni a köztudatba.

 12. h82
  Azért ez nem teljesen igaz. Jelenleg a filmtörténelem legnagyobb bevételű filmje, szóval azt semmiképp nem mondanám, hogy nem volt nagy szám.

  Az más kérdés, hogy a történet meg a karakterek sablonos sztorik voltak, amiket innen-onnan lopkodtak össze. Mondjuk manapság újat mutatni úgysem tud senki már.

 13. h82: “megtört a varázs”?? Én 3x néztem meg IMAX ban anno és még ma 2017-ben is felveszi a versenyt bármelyik szutykos 3d-sített filmmel! Mellesleg az Avatar az egyetlen film, aminél annyira nem tört meg a varázs, hogy 9 kerek hónapig játszották a mozik, egészen 2010 augusztusáig! Ezeket melyik film tudja felmutatni?

 14. Mekare: majd meglátjuk, milyen lesz az Aquaman, én mindenesetre nem láttam túl sok technikai fejlődést pl. a Sanctumban sem, ami nem volt olyan régen. Bár én simán kinézem Cameronból azt is, hogy teljesen a víz alatt forgat. :D

 15. Makare: de itt persze a hangsúly majd főleg a számítógépes effekteken lesz, hiszen az Avatar lényei lesznek úgymond vizesek, nem az emberek. És CGI víz, ami jól is néz ki, hát, szerintem elég kevés van, fényes nappali jelenet nem is jut most eszembe, ami jól nézett ki. És Cameron ezen a területen is mindig szeretett úttörő lenni.

 16. Matthew: Az első mondatommal kijelentem, hogy nagy szám volt, az más kérdés hogy miért. Te pedig szépen azzal is zártad a kommented hogy miért is volt az a mögöttes indok amit én mondtam (nagy tech bumm de átlagos sztori+karakterek), így elég nehéz értelmeznem mivel is akartál vitába szálni valójában.

  S23L3S: Azért amikor egy képben van a kék Neytiri meg az emberi főszereplő ott eléggé rezeg a léc már.

  “9 kerek hónapig játszották a mozik, egészen 2010 augusztusáig! Ezeket melyik film tudja felmutatni?”

  Egyik se, de ez pl olyan célkitűzés amit egy Michael Bay rakna a top 3 kívánsága közé. Én beszéltem az időszaki sikeről és a technikai fejlesztésről amik közül mindkettő mára már elhalványodott. Te beszéltél az időszaki sikerről és a technikai fejlesztésről… miről beszélünk?

  Elég nagy baj van egy olyan mitológiában ahol a háromdétech-kel meg a vetítési időszak hosszával kell védekezni.

  Az meg hogy valami ennyire abszurd módon sokáig megy az azt jelenti hogy élményparkként funkcionál viszont nem jelenti hogy maradandó mint film is.

  Egyébként ugyanebbe a zsákutcába pl a star wars is belefuthatott volna ha várnak 10 évet a birodalom visszavágig, nem arról van szó, hogy az Avatar 1 ne lenne jó “alapzatnak”. Csak már túl lassú az építkezés. Sam Worthingtonnal is mi történt már azóta…

 17. “Sam Worthingtonnal is mi történt már azóta…”

  No de Sam Worthington és a többi emberszereplő valszeg már nem fognak szerepelni, csak az avatárjuk. :) Legalábbis, remélem.

 18. Tizen pár évvel a bemutató után egy második résznek esélye sem lesz egy Star Wars Episode-al szemben. De ha azok átmennek májusra még egy Star Wars Story-val szemben sem sok

 19. h82: Szerintem itt nem a vetítési idővel meg a háromdé-vel védekeznek. Annyi van, hogy ez is hozzáadott a sikerhez.

  Az Avatar van kiépült mitológiája. Basszus, még saját nyelvük is van, fent is van a neten a szótár. Meg lehet tanulni. Meg a bolygó ahol élnek, még számos lehetőség van benne. Az első részben sem mentünk el minden helyre.

  Plusz nem tudom te hogy látod, de térhatás terén se volt sok fejlődés az elmúlt években. Amit az Avatarban láttam IMAX-ben azt még megközelítőleg sem adta vissza egy film sem. Pedig volt itt sok film azóta. Szóval ebből is látszik, hogy Cameron mennyire előrébb jár mindig.

  A film története meg univerzális. Azért ismerős, mert annak kell lennie. Nem azért termelt ennyi pénzt, mert újdonság volt, hanem mert sok embert meg tudott szólítani. Ismerek olyanokat, akik évek óta nem voltak filmen, de erre elmentek. Akár többször is.

  Szóval mindegy mikor jön ki a folytatás. Én megvárom. Most teljesen mindegy, hogy még két év plusz vagy még öt. Nyilván a lelkesedés csökken, de ha mondjuk holnaptól nem lenne egy képregényfilm sem mondjuk három évig, akkor utána szerinted nem érdekelne senkit? Nem hiszem.

 20. h82
  Az egy dolog, hogy filmként mennyire jó vagy sem, de attól még amit lehetett vitt 2009-ben. Amit akart, azt elérte Cameron. Díjakat nem igen.

 21. Teljesen mindegy hány év telik el az első rész óta mire mozikba kerül a folytatás, a marketinget elkezdik majd időben tolni, mindenki rá fog feszülni mire premier lesz. Mindenki ott lesz aki az elsőn is volt plusz felnőtt egy újabb generáció, mennek ők is. Rekord döntögetések lesznek keményen. A SW majd elbújhat.

 22. Megy a totál bullshitelés. Egy hónapja Cameron nyilatkozta, hogy a 18-ból azért nem lesz semmi mert négy részt forgatnak. Ehhez képest most két évet tolnak úgy, hogy közben a részek között is lesz három év. Az ilyen lépésekkel azokat is elvesztik, akiket még talán egy picit érdekelne is.
  Máshol írták, de teljesen egyet értek vele, hogy az első film technikai hatása nagy, de gyakorlatilag nulla popkulturális hatása volt. Univerzumot pedig nem lehet úgy építeni, hogy a nem túl erős alap is egyre inkább feledésbe merül, közben pedig semmivel nem tartjuk fenn az érdeklődést. A SW eleve évtizedes alapokra építkezik, de közben folyamatosan ott vannak a könyvek, rajzfilmsorozatok, amik fenntartják az érdeklődést. Az Avatar kapcsán mi van?
  Ha Cameron megint valami giga technikai újítást akar, akkor ennyi idő után kb színes-szagos holofilmet kell már majd forgatnia.

 23. Remélem most már a történet terén is alkot valami újat :D Igen én elvárnám ha már akkora koponya, hogy ha látvány terén újat alkotott most mellé szállítson valami épkézláb sztorit is.
  Nem nem érdekelnek az olyan dolgok, hogy már pedig nem lehet ma már érdekes új dolgokkal elő állni. Tessék szépen megmutatni, hogy bizony itt van tessék-lássék ámuljon mindenki :D
  (Hisz állítólag már évek óta dolgozik a folytatásokon)

 24. Egyébként meg, hogy az SW elbújhat dolgot nem értem. Termelni fogja a manit az a franchise még hosszú ideig. A disney nem hiszem, hogy nagyon aggódna ilyen dolgok miatt :D

 25. Kit fog erdekelni addigra az avatar 2? Nemhogy meg a tobbi resze. Meg szinte gyerek voltam mikor lattam az elsot a moziba

 26. Llew: máshol írták? hát én is írtam még amikor kezdődött a tologatás, de jó :)

 27. human: bocs, de nem emlékszem minden posztodra fejből, viszont a mostani dátumos hír kapcsán olvastam tegnap külföldi oldalon

 28. Azért gondoljuk már át!

  Nem egy DVD-kategóriás alakról beszélnk, hanem arról a James Cameronról, akinek minden alkotása filmtörténeti mérföldkő!
  (Akiről már 94-ben is azt írta a pl. Cinema magazin, hogy nem akciófilmeket rendez, hanem csatákat.)

  Komolyan úgy gondolja bárki is, hogy

  1. Viccből tologatja a dátumokat?
  2. Hogy nem lesz valami óriási dolog, mint eddig bármi, amit letett az asztalra?

  Lehet itt cinkelni (mint pl. a Titanic előtt is, hogy “mit lehet abból már kihozni?”), aztán jön majd az újabb X milliárdot hozó mozija a vadiúj állat látvánnyal-sztorival…

 29. Azon röhögnék nagyon ha mondjuk 2019-ben kifutna egy film egy random rendezőtl,aki olyan technikai újítást tolna,amit Cameron fejleszt az Avatarokhoz :) akkor mi lesz…….eltolja 2030-ra hátha addig eszébe jut valami újabb frankó ötlet?! Ne vicceljen már…. A SW-vel a Disney addig minden évben keres vagy 2-3 milliárdot (mindennel együtt) ebben a tekintetben nincs értelme a farokméregetésnek.
  Az Avatar storyja nekem ilyen green peace oktatófilmnek tűnt…..”ne bántsd a fát,mert fát bántani rossz érteem?! ”
  Látvány húbazmeg izgalom nuku. Még a nevekre sem emlékszek belőle. Néha a kevés kicsit több lenne …… kicsit úgy érzem,hogy Cameron már nem a nézőket akarja ‘kiszolgálni’ hanem csak a saját egoját.
  Csakis azt sajnálom, hogy nem a Terminátor szériára fordítja a tehetségét,hanem ilyen kék zsiráfmajmokra……:(

 30. Öhm, nem azért fejleszt, hogy újat mondhasson vele, hanem azért, mert szimplán nincs még jó módszer arra, amit a filmben meg akar valósítani. Ahogy anno a Terminatornál is a folyékony fém cgi-je, azt sem azért kellett megoldaniuk, hogy újat mondhassanak, hanem mert folyékony fém cgi kellett, és még nem volt, ilyen egyszerű.

  Amúgy szerintem Cameron eddig sem a “nézőket akarta kiszolgálni”, hanem ment a feje után, és elérte, amit elképzelt, legyen az film vagy a mélység. Kinek tetszik, kinek nem, én például örültem volna, ha azon hosszú évek alatt, amiket a búvárkodásos rekorddöntögetéseknek szentelt, inkább filmeket forgatott volna, de hát ez van, logikusan leszarja, én mit akarok. Mindenesetre a szabályokat is leszarja, ahogy anno Alienből is akció-sci-fit csinált.

 31. Végigolvasva a topikot, annyit azért reagálnék, hogy igenis volt olyan film, amit (több mint) 9 hónapig adtak a mozik, mégpedig a bazi nagy görög lagzi, pedig ott aztán nem volt cgi :D

 32. Nem nagyon értem ezt a sírást Avatar ügyben. Gáz, hogy sokat kell várni, de az első Star Wars 40 (!!!) ével ezelőtt készült, a VI. és I. rész között 16, a III. és VII. részek között pedig 10 év telt el (az össze-vissza sorrendről és arról a zavaró tényről, hogy mennyit fejlődött időközben a technológia, ne is beszéljünk).
  Vagy mondjuk az Alien is 38 évvel ezőtt készült, és Scott most gyártogatja hozzá az előzményeket…
  Predator? 30 éves.
  Start Trek? Az első mozifilmet 38 évvel ezelőtt mutatták be, a sorozat pedig 51 évvel ezelőtt indult.

 33. BigMan:

  Azoknak a filmeknek a folytatását, melyeket nyilvánvalóan folytatnak (SW 4-5, 1-2, Back to the Future), vagy hamar jön a hír a folytatásról, általában nem évtizedek múlva láthatjuk, már ha ténylegesen elkészülnek.

  Ez teljesen más, mint mikor évtizedeken át jönnek folytatások olyan filmekhez, melyeket lezárnak vagy legalábbis nem jön azonnal a hír a folytatásukról. Te csupa ilyet soroltál.

  Előbbi esetben már adott a várakozás, és azt húzzák évtizedekig. Utóbbi esetben csak reménykedsz, hogy egyszer majd folytatják, de nem várod.

 34. Mammut:
  Egyetértek, ez inkább olyan mint a Sin City. A rajongók ott is sokáig várták a folytatást, aztán mire 10 év után elkészült, már a kutyát se érdekelte.

 35. Szerintem mindegy mennyire tologatják, az első folytatás film biztos siker lesz. Még akkor is ha olyan nulla, faék története lesz mint az elsőnek. Az utána lévőkre leszek kíváncsi, mármint max. bevételileg.

 36. Szinte biztos, hogy az itt fanyalgók többsége látta moziban az első részt és ugyanúgy elmennek majd a 2.ra is! :D Ahogy az is, hogy a történet faék lesz, viszont látványban, díszletekben és dinamikában nem lesz hiány, és az életemben is fogadnék, hogy anyagilag nem lesz versenyben az SW az Avatarral, mert csak simán alulmarad bármelyik rész.

 37. Elég sajnálatos lesz,ha egy “faék”,de csili-vili film rekordokat döntöget,bár mit várok,lásd:The Fate of the Furious.

  Az avatar első részére nem is emlékszem,semmi maradandót nem okozott nekem csak a látványvilága,történetileg is épphogy végigszenvedtem,elég is volt egy életre.

 38. Azért kell még vagy 40 év plusz vagy 15 rész az Avatarnak hogy megközelítse a SW bevételét. Viccesek ezek az összehasonlítások.

 39. Nekem nagyon tetszett az első rész. Pár évente megnézem újra. Viszont az ilyen két, három, öt, nyolc évre előre bejelentett premierekkel nem tudok mit kezdeni. Készüljön el a második rész, vagy egyben a harmadik is. De megadni hogy 8 év múlva december 19-én lesz a bemutató szerintem bárkitől komolytalan lenne, mindegy mekkora rendező. Egyébként én full cgi-re számítok 0 élő szereplővel. De lehet hülyeség. Nem vagyok nagy film guru.

 40. Csak javíthatna rajta, mert ami vr cuccokba eddig beleleshettem, mind ultragagyik voltak, semmiképpen sem filmnek valók.

 41. Egyértelmű a csúsztatás oka. Most bukott elég nagyot a Hupikék Törpikék, értelemszerűen várni kell majd a rebootra 2020-ig

 42. 46.

  Ezt most komolyan gondolod? Az Avatár áll az első helyen, a legtöbb bevételt hozó film. Egy db része hozott annyit. Ha jól tudom a második helyen a Titanic van. Az is Cameron mozi ugye. Hol van itt a SW? Gyanítom az Avator 2 ott lesz a TOP3-ban összbevételben.

 43. @ Roli : értelmezd amit írtam . A Star Wars franchise össz bevételét vedd alapul ( akció figurák, mindenféle biz-basz)
  Ja és természetesen reálértéken számolva ……..
  Szóval az Avatar 2009 -es 2.7 milliárdját mondjuk az 1977-es Star Wars New Hope- 790 milliójához hasonlítsd reálértéken. Mennyit is ért 1977-ben közel 800millió dolcsi? Ha összehasonlítasz, akkor azonos környezetben tedd, mert fals értékeket kapsz és nem megfelelő következtetésre jutsz.

 44. A Star Wars egy legenda……….. az Avatarnak maximum csak a technikai megvalósítása lehet az, akármennyit kaszálnak vele……

 45. Átlag üzemanyag árakkal számolva.

  Átlag benzin ár 1977-ben 65 cent.
  Átlag benzin ár 2009- ben 2 dollár 27 cent.

  3,49 -szerese. A 790 milliót felszorzod 3,49-el és látohatod, hogy meg is van az Avatar bevétele………………hozzáteszem nem tudom mennyi ideig játszották a mozik, de lehetséges, hogy fele annyi idő alatt szedte össze, mint az Avatar.

 46. Félreértés ne essék, nem Cameront savazom ……. az egyik legjobb rendezőnek tartom és remélem, hogy sokáig űzi még az ipart. Én cask azt sajnálom, hogy (szerintem) az egyik legrosszabb ötletébe öli bele a legtöbb energiát,pénzt és időt.
  Semmi más nem bosszant vele kapcsolatban. Milyen jó is lenne ha a Terminátort ő viszi tovább a Judgement Day után ….. gyanítom azzal döntögetne rekordokat.

 47. “az egyik legrosszabb ötletébe”

  Fentebb írta valaki, hogy a környezetvédelemre hívta fel vele a figyelmet, ami szerintem semmiképp sem lehet rossz ötlet, bárhonnan is nézem.

  De ha ettől elvonatkoztatok, akkor is felfedezhetünk egy komplett bolygót a lényeivel együtt a további részekben, aminek csak egy töredékét láttuk eddig, számomra már ez izgalmasabb, mint az egész év filmtermése együttvéve. :)

 48. @ Mammut : természetesen én is úgy értettem, hogy Cameron saját magához mérten egyik legrosszabb ötlete. :) nyilván ettől még magasan a középszerűség fölött all. De ez csak az én egyéni véleményem.

 49. Persze, én is a saját véleményemet mondtam, ahogy itt valszeg mindenki. De nem tudom, ha már választani lehetne, nálam a Terminator helyett inkább az Aliens vonal továbbvitele lenne a nyerő, és ehhez sokkal közelebb áll az Avatar. :)

 50. Mammut : Nem bolyó, hanem hold úgy látszik a nagy látványba ezt se sikerült megjegyezni:D De viccet félretéve lesznek itt más helyek akarom mondani biztos nem csak Pandoran fogunk koslatni még 4 részen keresztük ebbe biztos vagyok új holdak, bolygók nagyon kinéz ennek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.