David ideges

Hoppá, egy olyan prológus érkezett az Alien: Covenanthez, ami gondolom pár embert felspannol a filmre. A Prometheus és a Covenant közötti időt mutatják benne, azt hogy Shaw és David mit csinált azon az űrhajón.

A vége pedig… A videó a tovább mögött nézhető.

Ez meg egy rövid kamerábabeszélés.

Sőt, extrabónusznak itt van Adam Savage, aki a forgatáson járt.

29 hozzászólás a “David ideges” bejegyzéshez

 1. Ennek a prológusnak nagyon örülök, bejön. Spoiler!
  Ezek szerint David pusztítja ki a Teremtőinket?
  Spoiler vége
  Az Alien “univerzummal” kapcsolatban még annyi hogy, én annak is örülnék, ha a következő történet, kicsit a játék(Alien: Isolation) vonalához nyúlna.
  https://www.youtube.com/watch?v=r5Cc84SdrwY

  Megnézném Ripley lányát is akció közben, mozivásznon.

 2. Valaki feliratot, please!! Amúgy ez a kisfilm konkrétan a filmből van kiemelve? Vagy attól független és csak marketing anyag?

 3. nem tudni pontosan, de szerintem benne lesz a filmben az Alien Covenant cím kiírása előtt, hiszen nem építhetnek arra, hogy mindenki látta a neten, és fontos történeti fejlemény.

 4. Volt egy tv spot v trailer vagy már nem tudom, de abban tisztán látszik, hogy azokat a “vázákat” leszórja a bolygóra, abból nem esett le senkinek, hogy ez a terve? :D

 5. Mondjuk ez szerény véleményem, hogy az első rész után a csaj helyében nem szereltem volna vissza a testét a robotnak! A robot keverte a szart, ez ki is derül! Arra nem emlékszem, hogy a csaj rájött-e erre!
  S akkor a végén az a bolygó volt, ahonnan a “teremtők” származnak?! Attól, hogy ledobja az urnákat nem biztos, hogy “alien”-hez hasonló lények fejlődnek ki! Ahogy kivette az ember, valahogy mindenképp bele akarják keverni az emberi dns-t az evolúciós fejlődésébe a lénynek.

  Sok a nyitott kérdés, de jónak ígérkezik!

 6. ahogy lelkendeztem itt már éjjel: konkrétan ez miatt a két perc miatt fogom megvenni a mozijegyet, mert így már sokkal érdekesebb a szitu.

  innen durván SPOILERES, aki nem akarja lelőni, most álljon meg.

  sajnos nem bírtam ki, és olvasgattam egy órát kb. a témában, és ami most nekem a legizgalmasabb, hogy az EMPIRE képeken mutatják a fajt, akiket Davin nukes from orbit a vázákkal – és hát ők nem az Engineerek. legalábbis nagyon úgy néz ki, hogy nem azok, csak egy másik faj, amit teremtettek és hasonlít rájuk. persze ez nem tuti, de szerintem alátámasztja az éljenzés is, mintha a teremtőiket, vagy isteneiket üdvözölnék. aztán még az is van (bár ez tényleg csak spekuláció), hogy a dokinőt David felhasználta kísérleti alanynak, és alien királynőt csinált belőle. plusz valahogy összekötik a részt az LV-426-tal is. szóval hála égnek nem csak klausztrofób öldöklés lesz majd, építik végre szépen tempósan az univerzumot is.

 7. Na, ezt vártam a prometheus óta!

  Igen, sok helyen felmerült, h ezek tényleg a teremtőink-e, vagy csak egy másik, a teremtők álltal “kreált faj”. Viszont Shaw ugye határozottan az engineerek bolygójára akart menni, és ez a videó szerint is oda tartanak. A kérdés az, hogy David miért nem ébreszti fel Shawt a hiperálomból.. Megálltak máshol.. ahol David kísérletezik kicsit, vagy ezek tényleg a teremtők.

 8. Áhh akkor jól tettem, hogy nem néztem még meg, majd a moziban, már ezt a kis időt kibírom…

 9. Atom ez a kisfilm. Remélem be lesz vágva a film elé. Egyébként ez a páros annyira jó, hogy én arról megnéznék egy filmet, hogy az odaútig mivel töltik az időt. Olyan lenne mint a Passengers csak egy kicsit durvább kiadásban. Csak ne rontsák el most már a Covenantot. :D Mert eddig ígéretes.

 10. Nagyon hangulatos prológus. bár szerintem nem biztos, hogy belerakják a filmbe. Anno volt egy vírus video a Prometheus-hoz, ahol Weyland tart egy 3 perces beszédet az expedícióról. Simán bele lehetett volna illeszteni a filmbe (ahogy a többi kivágott részt is), abszolút nem tettek volna vele rosszat, sőt. Szerintem nagyon érdekes volt ott Guy Pearce beszéde.
  És itt is van azért néhány hasznos infó. De az is lehet, hogy ezt a jelenetet majd az Awakening-re tartogatják.

 11. Amúgy véleményem szerint Noomi Rapace még mindig sokkal inkább ‘Ripley-sebb’, mint Katherine Waterston.

 12. most még jobban haragszom, hogy nem a paradise vonalat vitték tovább shaw-val és daviddel. igaz, ez csak 2 perc, de sztem erre fel lehetett volna építeni egy egész filmet, valami csavarral persze, ami behoz más embereket vagy beszédképes karaktereket. vagy csak kérnek egy kis segítséget cuaróntól, hogy kell 2 szereplős filmet érdekesen megcsinálni :D

 13. Candyman:

  Emlékeim szerint, Shaw csak azt tudja David kavarásaiból, hogy eltitkolta, hogy Wayland bácsi is ott van (illetve, hogy mi is volt a valós célja a missziónak)
  Azt, hogy David keze benne van a hapsija megfertőzésében, asszem, nem tudja. Ha tudná, kétlem, hogy ilyen nyugodtan lefeküdne aludni :D
  Ha rosszul emlékszem, majd valaki kijavít.
  ____

  Amúgy, csú-csú.. elindult a hype-train.
  Ezzel a 2 perccel kategóriát léptek, ezek szerint, nem uncsi, scare-jumpos űrhorror lesz. Ezzel kb. megmentették az egészet.

 14. 3 és fél hét. Mint a messiást úgy várom már. Na meg kíváncsi leszek majd a blogra is, tuti felrobban majd a filmbuzi kommentszekciója :D

 15. Az amúgy tényleg nem az Engineer-ek bolygója, ez csak egy alfaj amit az emberhez hasonlóan teremtettek. Hallani az ünneplést és a tapsvihart, amikor David megérkezik a Juggernauttal. Kiözönlöttek, hogy fogadják ah isteneiket, erre David jött.

 16. Minden, amit ebből a filmből látok, csak a kedvem veszi el, nem pedig felfokoz. Még véletlenül sem.

  Már az gáz, hogy ez a Prometheus “folytatása”, és ezért egy Alien-filmet kellett tönkretenni és szétzúzni egy egoista majom rendező egoista majomkodása miatt.

  Aztán ha már folytatás, akkor legyen az, de nem, ez más lesz, és mégis az, ez a hebehurgya töketlenkedés nem igazán izgat fel. Az első film vonalát 2 vonással dádá, hogy az agyonhypeolt, de egyre bénább karaktereket egyre bénábban megformáló Fassbender benne lehessen, és úgy lehessen Prometheus film, hogy Alien, és mégis Prometheus. Brrr..

  Tévében, egyszer, talán. Akinek az Alien az első meg a második részt jelenti, az jobban jár az Alien:Isolation végigjátszásával, mint ezzel.

 17. “Volt egy tv spot v trailer vagy már nem tudom, de abban tisztán látszik, hogy azokat a “vázákat” leszórja a bolygóra, abból nem esett le senkinek, hogy ez a terve? :D”

  kép tuti volt, katt a címkére?

 18. Ez a shaw nem is naiv amúgy…David jó robot, kedves robot, biztos majd csak hajat fest meg arábiai lawrence-t néz a következő pár száz évben.

 19. Kopasz – azért, mert akikre ledobja David a fekete halált, azok nem nagyon hasonlítanak a Prometheusban látható engineerekre. sokkal emberszerűbbek, máshogy néznek ki. de nem mondom biztosra, majd a filmből kiderül.

 20. Malachi: akarod mondani majd fórumokon teóriákat gyártanak róla a júzerek, aztán a leghangosabb arcét elhisszük. :D

 21. nem, hanem van róluk fotó, meg mozgókép, nem hasraütve okoskodom itten. ha rákeresel, megtalálod, direkt nem akartam linkelni. én már lelőttem magamnak teljesen a nagy izgalom közepette, de másnak nem muszáj.

  mondom: moziban kiderül.

 22. Lehetám, hogy az Engineerek is változtak a sokezer év óta, amióta a Prometheus elején az egyikük nyomott egy hasast a vízesésbe, és mondjuk, pont emberszerűbbek lettek.
  Sok teória meg találgatás kering a neten, de jó esély van rá hogy

  SPOILER (?)

  David kísérletezget a fekete anyaggal míg Shaw alszik, és többféle élőlényen vizsgálja a hatását, pl rovarokon, ami megmagyarázná hogyan lesz a hegyesfejű szürkebőrű xenomorph-ból végül a jólismert, rovarszerű alien. Ha meg Shaw-t átalakítja Queen-né, hát az marhajó lenne. Főleg ha aztán duettben elnyomnak egy We Will Rock You-t :D

 23. Ennek a Shaw-nak amúgy még nem esett le, hogy ez az android mérgezte meg a pasiját, és miatta lett ő maga is terhes egy aliennel? Ahhoz képest, mennyit szenvedett miatta, elég jóban vannak.

 24. nem tud semmit, senki nem tudja, még a volt faszija sem vette észre, akit megmérgezett az android.

 25. Én nem erről beszélek, hanem hogy ki tudja mi lesz a mozis változatban és mi nem. A prometheus után nem lepődnék már meg semmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.