A Narnia folytatása Joe Johnstontól jön

Na ez viszont hivatalos hír, szóval akik imádják a Narnia könyveket (és filmeket talán?) azok örülhetnek. Johnston legnagyobb sikere a Captain America: The First Avenger volt eddig, szóval ebből a The Silver Chairből még bármi lehet. A forgatókönyvet David Magee (Life of Pi) írja.

A film a 4. köteten alapulna, ami olyan szempontból szerencsés, hogy egy lazább rebootra is lehetőséget ad, hiszen nem az eddigi karakterek a főszereplők benne. Természetesen franchiseként tekint rá az új stúdió, szóval ha siker akkor folytatják.

17 hozzászólás a “A Narnia folytatása Joe Johnstontól jön” bejegyzéshez

 1. én örülnék egy rebootnak a könyveket nagyon szerettem, de most lehetnének sorrendbe az elejéről megfilmesítve. (ugye a második könyvvel kezdték). szerintem mehetne ez is netflix miniévadokba vagy hasonló.
  off: a másik amit nagyon szeretnék, hogy menjen sorozatba (netflix/HBO) az az eragon könyvek, meg az “Az Úr sötét anyagai” trilógia (Az aranyíránytűt csinálták belőle) de annak jogait elvileg megvette a BBC meglátjuk mit hoznak ki belőle, remélem minél hamarabb.

 2. “hiszen nem az eddigi karakterek a főszereplők benne.”
  Ez így nem teljesen igaz.
  A Hajnalvándorban megismert Will Poulter által alakított fiú az Ezüst trónban is szerepel. Legalábbis a könyvekben. A filmben is említették, hogy az ő karaktere még visszatérhet a mesevilágba. Más kérdés, hogy a színészpalánta időközben felnőtt, szóval….

 3. Talán érdemes megjegyezni, hogy Joe Johnston követte el az eredeti Jumanji-t is. Meg a talán sokak gyerekkori kedvencét, a “drágám a köjkök összementek”-et :) Főleg hogy mindkettő gyerekekkel operáló film.

 4. “A film a 4. köteten alapulna”

  Nem a hatodikon? És bár teljesen tényleg nem igaz a szereplők személyét tekintve, hogy reboot, kíváncsi lennék, hogy sülne el. Meg hogy az emberek gyomra hogy venne be megint egy fantasy történetet keresztény elemekkel. Bár a hatodik könyvvel kapcsolatban pont nem rémlik annyi dolog, a hetediknél viszont annál inkább (meg ugye az “Az oroszlán, a boszorkány…”). Na, de majd meglátjuk.

 5. Imádom a meséket, pont a minap néztem meg a Végtelen történetet is vagy ezredjére, de sajnos a Narnia filmek valahogy sosem feküdtek nekem. Szóval bármit is csinálnak, hogy feldobják, csak jobb lehet.

 6. Nem tudom kronológiailag követni, de elárulná valaki, hogy érdemes amúgy ezt a hét kötetet [asszem annyi van] elolvasni? Nagyon tiniknek íródott vagy azért szépen kidolgozott a háttérvilága [ld. Potter, GYU].

  A filmek közül szerintem a Caspian herceg lett a legjobb. Azt nehéz lesz felülmúlni.

 7. Én szerintem (bár csak az első könyvet olvastam) nyugodtan olvashatod sorban.
  Az, hogy mennyire kidolgozott… az első könyven még nagyon érződik, hogy gyerekeknek íródott (de egyébként a keresztyén elemeket már itt is bámulatosan, érzékletesen adja át), de ez a HP-vel is így van. A többiről meg fogalmam sincs.

  Amúgy a hírnek nagyon-nagyon örülök, remélem jó lesz.

 8. Watchmen:
  A Narnia könyvektől nem kell Gyűrűk Ura szintű komplexitást várni. A többségük nem is kapcsolódik szorosan egymáshoz, és szerintem a 7 kötetnek legalább a fele (1, 3, 6) kifejezetten gyenge, gyerekeknek szánt olvasmány.

  Nem túl hosszú, de szerintem nem veszítesz sokat ha kihagyod. Szvsz az eddigi filmek nagyjából kihozták ebből a sorozatból a maximumot…

 9. Watchmen: a történetek sorrendje a Varázsló unokaöccsétől megy a Végső ütközetig. (és bocsi @Human, most esett le, miért írtad a posztban, hogy negyedik :)) Na jó, talán csak a harmadik lóg ki: a második könyv végén van egy időugrás, és a harmadik könyv története abban az átugrott időszakban játszódik, de nem nagyon emlékszem, hogy a többi könyvre lenne bármi hatása (meg szerintem az volt a leggyengébb is), csak ha azt olvasod, akkor tudd, mikor játszódik. Szóval csak annyi, hogy szerintem ne a kiadások sorrendjében olvasd, hanem a történet szempontjából.

  De egyébként én egyáltalán nem tudnám besorolni tini kategóriába, de azt sem tudom rá mondani, hogy annyira szépen ki lenne dolgozna a háttérvilága (mármint hiába voltak jóban Toliennel, azért van különbség a LOTR és e között).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.