Ridley Scott az Alien 5-ről

A film nemhogy halott, de igazából esély sem volt az elkészülésére, hiszen még a forgatókönyv közelében sem jártak.

Miről van szó? Neil Blomkamp (District 9, Chappie) filmjéről, ami elvileg az Alien 2 után helyzekedett volna el történetileg, és Sigourney Weaver szerepelt volna benne Ripleyként. A rendező amúgy elég sokat posztolt róla anno. Volt aki már akkor is arra tippelt, hogy a stúdió ezzel csak Ridley Scottot akarja ösztökélni a Prometheus folytatására.

Erre most jön Scott, hogy egy ötletből egy 10 oldalas pitch született csak “there was never a screenplay, just an idea that evolved into a pitch of 10 pages.”, és ennyi volt az egész. A stúdió lőtte le a projektet.

24 hozzászólás a “Ridley Scott az Alien 5-ről” bejegyzéshez

 1. Én örülök, hogy nem készül el. Szeretem a 3. és a 4. részt is, nem lenne jó ha semmissé tennék őket. Viszont egy Alien 5 jöhetett volna.

 2. Szerintem is, semmi értelme nem volt az Alien 2 után filmet készíteni. Összekavarta volna az egészet.

 3. Kiváncsi lettem volna az öreg Ripley és Hicks történetére, de nem bánom, hogy nem készült el. Mint, ahogy előttem is irták totál összezavarta volna az egészet. Én kimondottan szeretem a harmadik részt és a negyedik is nézhető.

 4. Hát én sajnálom. Én kiváncsi lettem volna rá Blomkamp-től. Nekem amúgy is végetér a sorozat a 2. részel mert a 3. 4. rész szerintem kritikán aluli sajnos :( Szóval én annó nagyon megörültem ennek. Kár érte…

 5. Az se lenne baj, ha teljesen más színészekkel új karakterek történetét kezdenék el., de kb a 2. rész stílusában, viszont úgy, hogy nem purcan ki a csapata 90%-a a film első harmadában, hanem menne a darálás és gore végig. Pl több 1000 fős kolónián zúznák a biztonságiak és helyiek vált vállnak vetve a dögöket.

 6. Én örültem volna neki, van egy olyan sejtésem, hogy Ridley Scott beparázott mert elég nagy pozitív visszhangja volt a concept artoknak meg az ötletnek és tartok tőle hogy, bár imádom a filmjeit megfúrta Blomkamp tervét.

 7. Annak akkor ott volt a helye ideje, most már nem lenne a legjobb ötlet ebben a formában.
  Csináljanak belőle vmi animációs cuccot, vagy nem tudom hogy ért véget az Alien isolation, mert túl fosos vagyok, hogy végigjátsszam…de akár legyen egy új ezzel..vagyhát meg is vannak a dlc-k (dehogy minek) és abban is van Nostromos…szóval akár ahhoz is csinálhatnának ilyen alternatív folytatás dlc-t vagy egy újhoz

 8. Egy egész estés animációnak én is örülnék, mint a Dead Space esetében.

 9. @Mekare:
  elvileg most vannak pletykák, hogy lesz Isolation 2, szóval folytatódik majd, ami jó hír mivel eléggé nyitva lett hagyva.

  SPOILER
  egyébként pedig a vége, hogy a teljes Sevastopol megsemmisül, csak Amanda éli túl, az űrben lebegve, amikor is rátalál – egy vélhetően Weyland hajó
  OFF

  A filmre kitérve pedig nagyon sajnálom, hogy nem lesz belőle semmi. Meg úgy magunk közt szólva már ez a 10 oldalas vázlat is lehet bővebb, mint sok mai blockbuster fél oldalas sztorija.

 10. Ezek után kinézem az öreg Scottból, hogy a Covenant egyik tagja Ripley rokona lesz…ugyanis nagyon nyomja az interjúkban, hogy össze akarja kötni a filmeket.

 11. Csigusz:
  Hú már nagyon rég olvastam, még arra se emlékszem milyen formában (képregény volt-e vagy könyv..mert alien téren olvastam mindkettőt, de hogy ezt a Newt megnő Aliens közvetlen folytatást hogyan arra nem emlékszem)…de ez így összeköthető lenne akkor az Isolation 2-vel?
  Amúgy siker volt a játék nem? Mondjuk én már a folytatást biztos nem veszem meg, nem nekem való ezzel a mentési rendszerrel…nem kell a korai szívroham XD

 12. 11.

  SPOILER

  Arról pletykálnak, hogy a főhősnő Ripley anyja, szóval…

  SPOILER OFF

 13. erről a kiss kiss bang bang jut az eszembe, mikor perry közli harry-vel h farrell nyerte a szerepet :)

 14. “Amúgy siker volt a játék nem?”

  nem sajnos. ha lesz folytatás akkor gondolom abban reménykednek, hogy az utólagos hype miatt nő majd a második részre.

 15. Nem sajnálom. FUCK Blomkamp. Úgyis egy dél-Afrikai gettóban játszódna a film, ahogy azt az idiótát ismerem.

 16. Amióta láttam azt a kétperces prológot a Covenanthoz eszembe sem jut a Blomkampos Alien. Nekem David kell meg a szar amit kavar majd. Régen voltam premier vetítésen, de ez esélyes. Nagyváros.

  Szerintem a Prométeusz volt a legjobb dolog, ami az Alien univerzummal történt. Igaz, nem vettek fel sisakot az idegen űrhajóban, szóval tök gagyi vagyok, amiért tetszik, meg a véleményem sem releváns többé. :D

 17. Elvileg azért nem kellett sisakot felvenniük az úrhajóban, mert saját atmoszférája volt, vagy mi a fene :D Aztán lehet rosszul tudom :D

 18. “nagyon nyomja az interjúkban, hogy össze akarja kötni a filmeket”
  Nem értem, mit lehet ezen a faék egyszerűségű szaron ennyit agyalni. Lesz benne olyan alien, mint az Alienben, oszt csá, össze van kötve.

 19. bëiz, csatlakozom :D

  amúgy nem értem, mit kell ülni rajta éveken keresztül, rengeteg potenciál lenne benne. Manapság már MINDENBŐL sorozatot csinálnak, az Alien miért ne kaphatna? simán bekajálnám, mégha full gagyi lenne, mert tökérdekes..sokkal érdekesebb univerzumnak tartom, mint amit a Marvel nyomat.

 20. Olyan kicsi az univerzum, hogy csak Ripley és rokonai tudnak belebotlani az élienekbe?

 21. az összekötést úgy kell érteni, hogy az LV-426 ott lenne valahogy a filmben – de ez tényleg csak fanteória.

 22. hát látod, ilyen a korlátolt szemlélet:D
  pedig mekkora jó lenne tnyleg egy olyan bolygót is bemutatni, ahol csak élienek meg pl predatorok gyilkolásszák egymást :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.