The Dark Tower-előzetes: így kell megtölteni egy revolvert

Death always wins. Történetmagyarázós trailerrel indít a The Dark Tower, amiben egy kissrác rángatja előre a cselekményt, miközben Idris Elba sokszor megtölti a pisztolyát és Matthew McConaughey gonoszan néz hiszen a világok végét akarja összehozni.

Háát, ez nem lett valami kiemelkedő, gyanús a film sajnos. Rendben, a gyerek megmentése a végén cool, de előtte expozíció hegyek, tipikusan “a stúdió belenyúlt” érzés az egész. Videó a tovább mögött.

61 hozzászólás a “The Dark Tower-előzetes: így kell megtölteni egy revolvert” bejegyzéshez

  1. Nem működik.HBO/netflix soriként lett volna esélye 3×13 részben elmesélni de ez így?…

  2. Engem ez egyáltalán nem fogott meg. A regénysorozatot nem ismerem, viszont ahhoz kedvet kaptam, King-et alapból bírom. De hogy ez a feldolgozás jó legyen, arra sok esélyt nem látok.

  3. Nem igazán jön be, és tényleg gyanús, vannak cool részek és Elba bácsi még mindig nagyon szexi, de maga a sztori meg rajta kívül a többiek, főleg nem a fiú, nem igazán csigáztak fel. Olyan Hetedik fiúi érzés tényleg…és ezt úgy ugye hogy nem olvastam a könyveket szóval nincsenek ahhoz kapcsolódó elvárásaim eleve. De elnézve mik lesznek augusztusban, ha nagyon mozizni lesz kedvem lehet becsúszik, de most belegondolva egy Funko ára szóval nem köszi.

  4. eer: Ahogy mondod. Sorozatban sokkal jobban működne a story hossza miatt. Ha már az Amerikai Istenekből csináltak, ebből is lehetett volna.

  5. Ez nem a Dark Tower, ez csak egy félreértelmezett klónja annak. Kár volt rá pénzt pazarolni. Ezt nem így kellett volna.

    1. Egyre jobban idegesít Mekkánegi ciccegős beszédstílusa. Korábban szórakoztatott, de most már fáj hallgatni.

    2. Látom, hogy a történet csak nyomokban tartalmazza az eredetit. Nem is akarok SPOILERezni, ezért nem megyek bele nagyon mélyen, de Jake első “átkerülése” és az ott történtek nagyon fontosak a későbbi Roland és közte lévő kapcsolat megértéséhez.

    3. Alap szereplők hiányoznak. Ez nem a harmadik kötet amiről korábban szó volt, hanem egy hibrid, kicsavart valami.

    4. Tudom, hogy ez nem PC, de Elba nem volt jó választás. Annak ellenére sem, hogy nagyon kedvelem őt mint színészt.

    Köszönjük Sony.

    Sajnálom, mert nagyon megnéznék egy többé-kevésbé könyvhű (ez nem az) adaptációt. Akár sorozatként is jól működne, vagy ha mindenképpen filmet akarnak, akkor 6 db filmben el lehetett volna mesélni az egészet. Ennek így semmi értelmét nem látom. És nem azt mondom, hogy betűről-betűre ültessék át vászonra a regényeket. Sőt. Szerintem nagyon sok dolog nem működne a vásznon, gagyinak hatna (találós kérdések a csu-csu vonatnak pl.), de ha érzékenyen és értőn hozzányúlnak, akkor kisülhetett volna belőle valami jó is.

    Ez egy huszadrangú akciófilmnek tűnik.

  6. a Ragyogás c filmből a “Panorama Hotel” van a pszichológus képén. hahaha. jó poén.

  7. Nincs túl sok egyedi benne, de a mondatok tetszenek, a fegyver kezelés ötletes, REMÉLEM jó lesz, mert a mitológiája érdekel, elolvasnám a könyveket. (Nem vagyok KING fan, sőt, kifejezetten pesszimista és káros a munkássága, legalábbis amit láttam belőle, de hátha.)

  8. Hát ha jól látom az egy régi remington revolver, amit rohadtul nem így kellett megtölteni :D de mindegy, menőn néz ki. Képregénybe ismerem csak a történetet… de kb. semmi ismerőset nem láttam ebbe, kivéve a nagy fekete tornyot. Mindegy majd meglátjuk milyen lesz.

  9. Szerintem meg igen is jó,nem hű a regényhez az egy dolog,de attól még lehet jó film,miért kell egyből temetni,

    Egy poszt már úgy kezdődik hogy ilyen ezen a film meg olyan,már mindenki lehúzza

  10. @cherockee – érdekelne, miért gondolod King munkásságát károsnak. Nem kötekedni szeretnék, komolyan érdekel egy másik nézőpont. Pesszimistának talán valóban nevezhető, de hogy káros lenne? Ezt még nem hallottam.

    (Kérlek human ne töröld, ennek a beszélgetésnek itt helye van. :))

  11. bëiz -el egyet értve,Jake első átkerülése adja meg az alaphangulatot és Roland karakteréhez rengeteget tesz. Az első 2 regény közt a gunslinger elég nagy fejlődésen megy át ez indítja el “azon ” az úton. (sugáron.. haha) Ha az 1. átkerülés nincs meg, akkor a hetedik könyv vége sem történt volna meg.

    Akos, a fegyvertöltés.. ez ilyen alternatív univerzumos móka ám, szóval, Rolandéknál így kell megtölteni. Deal with it. :D

    —–

    Összességében, sajnálom, hogy ismerem a sorozatot, ha nem ismerném a könyveket, akkor tudnék lelkesedni a trélerért.
    De így eléggé kiherélték.

    De nem baj, majd mondogatom magamnak, hogy “Emlékezzen, vannak más világok is”.

  12. Én ettől sokkal rosszabbra számítottam. Ha jól tudom a sztori meg a könyvek után játszódik, azért nem annyira könyvhű. Ha közepesnél jobb egy jegyet a langyi augusztusban megér.

  13. Itthon biztosan, moziban, hááát…megvárom előtte a róla készült kritikákat!

  14. Liu
    Elfogadom én, nem is azért írtam :D nem újkeletű dolog meghamisítani a fegyverek működését. Még A jó, a rossz, és a csúfban se úgy töltötték a fegyvereket, mint ahogy azok a valóságban működtek. Semmi gond… így biztos egyszerűbb volt. Ilyen fantasy ben pedig valóban tökmindegy.
    A trailerben meg a zeneválasztás kiváló! :)

  15. Hm, átgondolva, de végülis, játszódhat, ha új kör kezdődik.
    ( bocsi a floodért.)

    Akkor ez TDT Alternative IV. lesz :D

  16. Könyvet még nem olvastam szóval nekem teljesen jónak tűnik előzetes alapján.

  17. Teljesen a Ghost in The Shell jutott eszembe a kommenteket olvasva, a film vs. könyv témában. Annyi, hogy ott egy anime film és sorozat volt az alap, itt meg könyv.

  18. Nem olvastam a könyvet mégsem tűnik jónak.
    Olcsó és elcsépelt fordulatokat sejteni ebből.
    A hajókürt meg mostmár minden trailerben kötelező?
    Sajnos ez gagyinak néz ki.

  19. én is cska az első könyvet olvastam, ellenben rengeteg trailert láttam már, és bizony ez gyanús.

  20. Minor SPOILER

    Többen is(Stephen King is)/több helyen is megerősítették, hogy az utolsó könyv után játszódik. Szóval olyan sequel-prequel is lehet akár. Mivel MAJDNEM Infinite time loop van, ez is lehet egy lehetséges vonala a loopnak.

  21. Ez egy az egyben a kiszivárgott félkész előzetes, még arra sem vették a fáradságot, hogy újat csináljanak. Eléggé nézzünk filmet trailer, én a felénél ki is nyomtam.
    Amúgy nekem tetszik,ötletes,látványos.

  22. Én olvastam a könyveket, viszont a trailer bejött.
    Amúgy meg nem tudom mit vártatok… Miután becastolták Elba-t és kihagyják Susannah-t meg Eddie-t… Ez nem lehet egy sztorihű film. Viszont én a könyveket a story mellett az elképesztő univerzum miatt is imádom. És szerintem az univerzum feelingjét átadja a trailer. Lássuk a filmet…

  23. Könyveket nem olvastam, Kinghez meg Elbához is totál semlegesen állok, így egy “oké” nyári blockbusternek tűnik.
    Matthew egy kicsit már túl McConaughey nekem is.

  24. hát, engem ez hidegen hagy. de McConaugheyt jobb mozgásban látni és hallani. a posztereken, képeken úgy nézett ki ebben a ruhában, mintha kisnövésű lenne.

  25. Zene:Ennio Morricone – La resa dei conti – 1965
    Pár dollárral többért
    Utolsó párbaj jelenet:
    Clint Eastwood:-Nagy gondatlanság, õregem.
    Itt van ez.
    És most küzdj!

  26. Jobb lett, mint amire számítottam, bár nagyon NAGYON “Based On” lett.

    A Setét Toronyból én legjobban egy 7 évados sorozatot (1 könyv=1 évad) tudnék elképzelni. Ami mostani “Sorozat Aranykor” -ban minden további nélkül kivitelezhető lenne.

  27. ProfWilliam: nem lenne, ezért sem csinálták meg, pedig ugye még olyan terv is volt hogy film ÉS sorozat.

  28. Talán a 4. könyvig olvastam, addig tetszett de valahogy nem rántott azonnal vissza (el kéne kezdeni újra). Ez az előzetes viszont eléggé biztató. Az első könyv túl “lassú” lett volna egy blockbusternek, a többiben túl sok karaktert kellett volna túl gyorsan bemutatni, így keverékként még működhet is. A látványra nem lehet panasz, Elba azért jobb színész mint az Eastwood fiú akit sokan követeltek annak idején, Alright-alright-alright pedig tökéletes gonosznak.

  29. @bëiz:

    Amit láttam tőle, annak az a vége, hogy “ember küzdj, aztán ess pofára, a világ egy rohadék”. De sajnos tényleg nem nagy a merítésem, a pontot az i-re az tette fel, amikor a Mist filmváltozat végére azt mondta, hogy jobb, mint a könyv (amit nem olvastam), én meg ennél rohadtabb véget még nem láttam.

  30. Hatlövetűt használó gunslinger, tehát egyből egy klasszikus Morricone theme-mel akarják eladni. Ez nem is baj. A baj az, hogy klisés szuperhíró filmnek tűnik, jó sok CGI-vel, ahogy manapság dukál. Ez nekem eddig semmi extra, de majd még kitalálom megnézzem-e moziban, van rá még sok időm.
    Könyvet nem olvastam, úgyhogy ilyen téren csalódni nem fogok.

    cherockee: nekem a Mist film vége nagyon bejött. Számítottam rá, de meglepett, hogy meg merték így csinálni a befejezést.

  31. Engem eddig nem érdekelt de most a trailer meghozta a kedvem. Megértem aki aggódik , de azert nem volt ez rossz, kezdetnek :)

  32. Ujra az egesz vilagot akarja elpusztitani valami gonosz, mert csak. Ujra New Yorkban lesz a megfejtes. Kiszamithato szovegpanelek, I kill with my heart, elore tudtam, hogy ezt fogja mondani, pedig semmit nem tudok a konyvekrol. Ahh, eddig azt hittem valami erdekes, misztikus dolog jon Kingtol, ez meg valami generic fantasy action cucc. Szamomra nem varos egyaltalan. Pedig a poszter tetszett :(

  33. Hát végül is a Kubrick féle Ragyogás is kb. ennyire könyvhű…
    Na persze ő nem is butította le az alapot egy szuperhősös marvel filmre :D

  34. Nem ismerem a regényt, így ez most kicsit meglepett. Azt hittem teljesen ki van zárva a ‘mi világunk’. Ráadásul nem teljesen látom át ez hová vezet… de majd meglátjuk. Valóban sorozatért kiált ez is.. Bár lehet csak a Westworld miatt ugrott ez most be :)

  35. Én nem olvastam a könyvet és semmit nem tudok az egészről. Lehet csak szeretem az ilyen posztapok-scifi-fantasy filmeket (kicsit Riddick jutott eszembe), de engem érdekel így trailer után. Mondjuk a kisgyerek nem kéne nekem bele, de gondolom a könyvben is így van.

  36. Wittgen: Ofkorsz, hogy Morricone zenével akarják eladni, hisz a Jó, a Rossz és a Csúf ihlette a szereplőt :)

    Noctix ; human: Hol utaltak rá, hogy ez a film játszódhat a könyvek sztorija után?

  37. Én olvastam a könyveket az egyik kedvencem de már ott csalódtam amikor kiderült ki játszani Rolandot. Az előzetes alapján meg lehet hogy inkabb meg se nézem…

  38. DH.. a poén, hogy a “Szívemmel gyilkolok, nem a kezemmel” kb. a leg-könyvhűbb az egész trélerben :D Ez egy Gunslinger dogma.

    Ott okkal működik, itt nem fog valószínűleg.

  39. Ez a trailer egyszerűen unalmas. Ha arra gondolok, hogy még az olyan bűnrossz filmeknek is jó volt a trailere, mint a Prometheus vagy az Interstellar, hááát…
    Van egy olyan érzésem, hogy annyira lesz ez Dark Tower, mint amennyire a World War Z volt hiteles. Megvették a címet, összekaptak két sztárszínészt, és szétbarmolták az egészet.

  40. Interstellar mint bűnrossz film…aha

    Igen, sajnos nem túl meggyőző a trailer.
    Könyvekhez még nem volt szerencsém.

  41. A sok sztárkritikust, mint ez a BigMan, megint összefújta a szél úgy látom. :D Szerencsésnek érzem magam, amiért minden -szerintetek- szart meg tudok nézni, és nekem ez is bőven mozis.

  42. KÖNYV SPOILEREK

    Szerintem ez nem regényadaptáció lesz, hanem csak átértelmezés. Vagyis vettek pár karaktert a regényekből, meg a sztorinak pár lényeges motívumát, és csináltak egy önálló filmet. Amúgy ezt csinálták pl a Dragonball Evolution-nel is, bár ott nem igazán jött össze :D
    Ezt támasztja alá az is, hogy a regényekben hamar kiderül, hogy nem a Feketébe Öltözött Ember a főellenség, és nem ő akarja a világot elpusztítani…az igazi ellenséghez képest ő is csak egy kis lótifuti.
    Na meg a hét regény alatt elég sok karakter feltűnik, fejlődik, meghal, maga a sztori is annyi csavart targalmaz, amit vissza se lehetne adni talán 3 filmben sem.
    Szóval nekem jó érzéseim nimcsenek ezzel a “csináljunk egy filmet a Setét torony-ból , amiben vannak világok, szörnyek, gonoszok, meg vagány pisztolyos jelenetek”.
    Egynek jó lehet…de szigorúan elvonatkoztatással.
    Ja igen, a Roland casting suxxxx. Ez nem a Setég torony Roland-ja, elvonatkoztatva sem.
    Annak ellenére sem, hogy Elba-t jó színésznek tartom.

  43. nekem sajna nem volt szerencsém a könyvekhez, pedig imádom King munkáit.
    Mondanám, hogy lehet jobban jártak (jártunk?) volna, ha úgy adják el, mint anno a 11/22/63-at Francoval, imádtam könyvben is, soriban is, de nem mondom, mert fel tudták kelteni az érdeklődésemet. Szerintem ez még lehet jó, ha el tudtok szakadni a könyvektől. Cirka 3 perc alapján nem tudom halálraítélni..

  44. human: Oh, köszi, elkerülte a figyelmem.

    SPOILER!

    Érdekes a tweet, nem rég fejeztem be a könyveket és ott úgy indult újra Roland, hogy már nála volt a kürt, azaz felvette Jericho Hillnél, rászánva azt a kis időt amit előzőleg időpocsékolásnak vélt: A kürtöt magát elég sokat emlegették a könyvekben mint nagyhatalmú és lényeges tárgyat.

    Engem mondjuk az érdekel, hogy ilyenkor maga a világ is újraindul ugyanazokkal a szereplőkkel vagy csak Roland lesz egyre öregebb és öregebb?

  45. Nem olvastam a könyveket, így engem a történetmesélős trailer (szerintem sajnos több ez, mint történetmagyarázós előzetes :( ) bánt, mert pár villanás alapján még érdekelt is volna a cucc.

  46. Azért Pennywise utalás is fellelhető az előzetesben.Attól az egy képkockától is libabőrös lettem.

  47. Nemrég kezdtem el a könyveket.A másodiknál járok.És ennyi alapján is kijelenthetem,hogy ez nem túl biztató,de majd meglátjuk.A plakátot azért beszerzem majd.Ha megbukna remélem sorozatként látjuk viszont.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.