Dunkirk-előzetes: Nolan és a WWII

Mit tud kihozni Christopher Nolan a második világháborús témából? Az biztos, hogy a felbontás meglesz, csak legyen mögötte érzelmi töltet is, miközben rengeteg katonát kimentenek a patthelyzetből.

Az új előzetes a tovább mögött.

human
írta
2017. 05. 05. 19:07
megjelenés
32
hozzászolás


32 hozzászólás a “Dunkirk-előzetes: Nolan és a WWII” bejegyzéshez

  1. Nah ez az !

    Nagyon batman-esre lett vágva zene feszültség futnak az utcán látszik hogy Nolan.

    Moziban biztos ott leszünk !

  2. Egy kicsit félek tőle, hogy túl sok lesz benne a pátoszos-csöpögős jelleg. A légiharc-jelenetek viszont teljesen odab**znak, ráadásul ott van Tom Hardy is…

  3. Egy részről várom, mert Nolan, Hardy stb, de másrészről tengeri beteg lettem már magától a trailertől, kicsit üresnek érzem.

  4. Hát nem tudom…szerintem trailer alapján a Valerian jobb lesz :D :D :D

  5. Nagyon “egyhelyszínesnek” (értsétek jól!) érzem ennyi alapján. Oké, katonák kimentése, indulnak a civilek is meg van légiharc közben. Ez el fog vinni két órát? Ennyi alapján én is csak úgy tudom elképzelni, hogy jó nagy adag dráma, hajóaljban/tengerparton beszélgetős jelenettel lesz kitöltve. De bízom Nolan-ben, hogy meg tud lepni!

  6. A Fegyvertelen katona bennem mély nyomokat hagyott a brutalitásával, valahogy várni fogom minden ilyen témájú filmben…kicsit nekem ez olyan “színpadias”, túl “tiszta” minden és mindenki. Szeretem Nolan filmjeit, de valahogy ez most nekem a trailer alapján nem tetszik annyira.

  7. Bennem ez az előzetes beindított végre valami vágyat a mozijegyre, téma miatt is nehezebben kattanok rá, pedig nagyon kedvelem Nolan filmjeit.

  8. Jól néz ki, de röpködnek a torpedók/bombák/golyók mint az állat egy csepp vér nélkül. A Hacksaw Ridge után ez nekem hiteltelen. Ettől függetlenül úgyis moziban nézem.

  9. hát valamit már villanthattak volna, jövünk megmentünk kalap. akkor ez tényleg semmi extra nem lesz?

  10. Hát ez tényleg elég semmilyen. Szépnek szép, de semmi olyan nincs benne amitől azt érezném hogy azonnal rohannom kell a moziba.

  11. Hát nemtom elsőre nem fogott meg! Persze alapból mozis a téma miatt főleg! Bár arra nagyon kíváncsi leszek mennyire történelem hű lesz Nolan!! Mert a német vezetés engedte hogy kimentsék a katonákat egyfajta gesztusként! Persze erről az angolok nem szeretnek beszélni!

  12. Az Alien után ezt a filmet várom a legjobban az évben.

    Mint a technika csalfa szerelmese, azok a Bf-109esek mennyire dögös gépek voltak. Meg még most is.

  13. Nolan eddig csak jót tett le az asztalra, úgyhogy instant nézős. Mondjuk a pg-13 kicsit elvesz a háborús atmoszférából, de ezt Gibson filmje már előre korrigálta.

  14. Bane is BACK! :DDD
    Jónak tűnik, kérdés mennyire mentek rá a heroikusságra.

  15. PG-13, hahaha. Mindegy, akinek az Interstellár meg az Incepsön jó volt, ez is megteszi majd.

  16. Ez nekem elég erőtlen magyarázkodásnak tűnik, hogy ez nem háborús film, azért a PG-13. Nem merték bevállalni a vért, mert rámentek a nagy pénzre, ettől elég szánalmasnak tűnik nekem egy ww2 film. Kár érte mert bár nem vagyok oda Nolanért, a téma miatt érdekelt volna. Így majd egyszer, otthon a fotelből, a tévében…

  17. Imádom Nolant a Riseot leszámítva szar filmet még nem láttam tőle de komolyan ez a Dunkirk eddig annyira nem tud érdekelni, hogy az hihetetlen pedig minden benne van amit imádok de eddig a trailer alapján semmit nem mozgatott meg bennem.

  18. BigMan: Az Inception és az Intersetellar nem igényelt olyan képi megvalósítást, ami pg-13nál magasabb besorolást érdemelt volna, így is működött. De egy ww2 film, amiben bombáznak, torpedóznak, robbantanak, lőnek vér és leszakadó végtagok nélkül? Hát…érdekes lesz. Attól még lehet jó majd a film, de a hitelességéből sokat fog veszíteni a vér(esség) hiánya.

  19. Hát így elsőre semmi extra. A fegyvertelen katona az jobban bejött trailer alapján.
    De vsz moziban nézzük azért ezt is. :)

  20. Nolan nagyon jó filmeket csinál csak kicsit azok sterilek. Látszik bennük a brutál munka, a hozzáértés, de érzelmi töltet nélkül ez a film elveszett. A nagy háborús drámák mesterei Spielberg, Kubrick, Kurosawa, Gibson azért ezeket drámaibban és a helyzethez igazítva életszagúbban tudták produkálni.

    Az Interstellar estében azért már volt ok bizalomra, mert ott elég drámai volt a dolog, hála Matthew játékénak, de az egy karakterközpontú film. Itt a sok katona között félő, hogy elveszik az érzelem.

  21. Nem értem azokat, akik tiltakoznak a pg-13 miatt, jah meg a trailer is sótlan, még a téma se édekel de azért mégis elmegyek moziba nézem.
    Nolan ennyire istencsászár lenne?
    Ok, vannak jó és kiváló filmjei, de azoknak is megvannak a gyengesêgeik, hibáik.

  22. Nekem továbbra is a Memento és a Prestige korszaka emelkedik ki, aztán a megalománsága a TDK-nál nekem még oké volt, az Eredetnél már billegett, onnantól meg lejtmenet. De az tuti, hogy moziban nézős, már csak a látvány miatt is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.