Guardians of the Galaxy vol. 2

Az első rész minden hibája ellenére megismételhetetlen. Mármint a Marvel unvierzumon belül, hiszen filmtörténelmileg azért nem mérföldkő. A legnagyobb ereje az volt, hogy kikerülte az MCU egyre erősödő problémáját: gyenge gonosz karaktert. Nyilván volt benne az is, viszont ellenpontnak ott volt a csapat kalandokkal és humorral teli összekovácsolódása a film első 2/3-ában. Na a második rész innen folytatja.

Azért így kezdtem, mivel a Guardians vol. 2-nek már nem áll rendelkezésére a csapat összeszedése és az ehhez köthető dolgok. Hogy mi van helyette? A család. Nem a Fast and Furious franchiseról van szó, itt egy kicsit mélyebben mennek bele a karakterekbe. Mármint blockbuster szinten persze. Szóval most is vannak nézeteltérések még az összefogás előtt, hiszen mindenkinek ott van az érzelmi csomagja, amivel érkezett a közösségbe, és amit idővel kipakol, viszont tovább épül szinte mindenki ezekkel, ami egy folytatásban nem árt.

A történet röviden amúgy annyi, hogy a Galaxis őrzői küldetéseket vállalnak, kisebb problémák elhárítását, és az egyik ilyen rosszul sül el. Mindeközben még Starlord faterja is előkerül, aki szintén megzavarja az állóvizet.

Bevallom az első 10 perc rohadtul nem tetszett. Konkrétan a nagy akciójelenet, ami egyben a főcím is, a kicsi Groot táncával olyasmi, amit rossz volt nézni a tryhardsága miatt. Ebben lehet nem fogunk egyetérteni? Valójában a háttérben szorított látványosság még vicces is lehetett volna, de valahogy mégsem működött.

Ellenben később teljesen jól kezelték a kicsi Grootot. Valójában teljesen illett a filmbe, hiszen hiába voltak a családon belül ellentétek, rá mindenki kisbabaként vigyázott.

Igazából üdítő volt ez a film a tipikus felhozatalban, és nagyon nem várom, hogy az eddigieknél jobban belekeverjék őket az Avengerek történetszálába. Simán maradhatna ez a franchise itt kinn az űrben, hiszen ilyen kalandfilmekből nagyon keveset kapunk.

Itt is, minden dráma mellett azért a kaland is sem maradt el. Tisztára régi Star Wars érzésem volt. Abban is, hogy a második rész komolyabb. Chris Pratt karizmája, amit nagyon segít egy CGI lény Bradley Cooper hangjával, simán feldobja a Guardianst.

Amúgy nem tudom annyira felhúzni a filmet, szerintem több helyen is leült. Vagyis inkább úgy mondom, hogy egy kicsit sokat markolt és nem tudta teljesen természetesen egybefűzni a szálakat, amihez a frissesség varázsa most nem állt rendelkezésére.

Ellenben a finálé ezúttal sokkal erősebb, vagy csak én voltam egy kicsit szomorúbb alapból. Még pont nem lett túl nyálas, és a kicsit döcögő drámaibb pillanatokat szép végeredményre futtatta.

Hogy foglaljam össze röviden. Hm, legyen ez: egy kicsit rosszabb, mint az első rész, de ismét baromi jól szórakoztam.

ui: kevesebb hero csapatpóz kéne.

50 hozzászólás a “Guardians of the Galaxy vol. 2” bejegyzéshez

 1. szerintem jobb volt mint az első. borzasztoan vicces, nagyon látványos és nagyon jó, h teret adnak a karaktereknek. és végre van egy megalapozott “főgonosz” is. 9/10 minden percét imádtam. nagyon sokszor ujranézős.

 2. Köszönöm a kritikát, és ha ez gyengébb volt mint az első, ami nekem abszolút nem tetszett erre már nem fogok beülni. Majd egyszer otthon, ahol el lehet tekerni a felesleges és nyálas részeket.

 3. Nekem a második fele a filmnek unalmas volt, a végén nagyon küszködtem, hogy ne aludjak be.

 4. Csatlakozom Rolandhoz, nálam is veri az elsőt. Nekem a baby grootos intro is baromira tetszett. A storyt találtam kicsit gyengének, olyan filler érzet.. De gyönyörű film és 5 percenként nevettem a mozival együtt egy hangosat. Az utóbbi évek egyik legjobb moziélménye számomra.

 5. A Groot táncikálós első jelenet nekem sem jött be,túl hosszú is volt,egyáltalán nem működött szerintem. A film közepe nagyon leült és unalmas lett, meg az a Gamora testvér drámázás…ott valaki mondhatta volna a rendezőnek,hogy ez már gáz, legyen már elég. A látvány az jó volt, a képi világ színessége elég egyedi volt, kár,hogy 3D-ben néztem. Szórakoztató,de sok minden túl volt tolva benne.

 6. @jiliac: Nekem se tetszett az első, és pont az ilyen “gyengébb, mint az első” kritikák miatt félve ültem be rá, mégse bántam meg, mert remekül szórakoztam. Human kritikájával nem tudok egyetérteni, az elsőben pont, hogy borzalmasan egységsugarú volt a főgonosz, kibírhatatlanul rossz volt a pacing, sokkal többször ült le, mint ez, csomószor majd megbaszott az unalom. Itt viszont végig vitt magával a flow, jók voltak a poénok, erősebbek a 80’s referenciák, sokkal drámaibb volt, és még azok a karakterek is szerethetőbbé váltak, akiket az elsőben ki nem állhattam. Igazi nyári blockbuster, pure fun, tökéletesen betölti a nyári blockbuster funkcióját. Ráadásul ez még simán lehet újranézős is, ellentétben az első résszel.

 7. Nekem bejött az elsõ.Az eredetsztorikat nem annyira kedvelem,de Marvelék elérik,hogy mindig jól szórakozom.

  Úgy néz ki,hogy tanulva a régi hibákból(Thor,Iron Man) már a folytatásaik is remekül sikerülnek.A karakterekrõl Human véleményét osztom,kiegészítve azzal,hogy az akcióknál is azt érzem,hogy a Marvel erõsen próbálkozik kreatív szempontból.Persze kell egy James Gunn író-rendezõ is Kevin Feige mellé.
  Az 5 stáblistás jelenet kissé csalódás volt.
  Az utolsónâl azt hittem,hogy átkõtnek az Infinity War-ra egy kicsit,de nem.
  Soha rosszabb folytatást.

 8. Számomra eddig a legjobb film az MCU-ból.
  Aki jobban kedveli a humort, mint az akcót együtt fog velem érezni.

 9. Az elso is jo volt, meg a masodik is. Az eleje eleg gaz volt, megijedtem, hogy elerolkodik az egeszet. Ami kiemelkedően tetszett az a testvérpár kapcsolat helyre razodasa, de legfőképpen Yondu, es SL apa fia kapcsolata. Alig varom bluray dts-ben :)

 10. Spoiler

  Szerintem nagyon jó volt az egész a hibái ellenére.
  Nem tudom ti hogy voltatok vele de engem még a Kurt Russel cgi sem zavart és képileg nagyon ott volt megint ez a film simán 9/10.
  Karakterek kémiája nagyon jó volt. Szinte minden jelenetben volt valami hangosan röhögős. Az hihetetlen, hogy Drax az egy mondatos beszólásaival ellopta a showt Lil’Groot cuki volt bár engem néha idegesített, Gomorra meg Nebula szerencsétlenkedését én is nehezen viseltem de hát istenem belefért, Starlord meg Ego is nagyon jól működött együtt a giccses jelenetek ellenére is, a David Hasselhoffos dologért külön köszönet.:)
  Kicsit tényleg lehetett volna rövidebb de ez van amúgy az 5 utolsó jelenet tényleg nem ért egy forintot se leszámítva Adam The Warlock megemlítését de ez sem hozott nagyon tűzbe.
  Nekem 8,2/10 volt ez a film.

 11. Tele erőltetett szar poénokkal, amin épeszű ember nemhogy röhögni nem tud, de legszívesebben fejbe lőné magát. Kezdve Drax “azapoénhogynempoén” beszólásain, amin fél órát röhög magának, a Sokkolóarc ismételgetésén, ami szintén baromira nem vicces. Kb ugyanez a szigszalagos szerencsétlenkedés. Azt vártam mikor hajol ki 3Dben a nézők felé és onnan lejmol valamit. Csenevész bokrot meg csak a kis sutyerákok miatt rakták bele, hogy legyen mi után rinyálni majd a játékboltban. Értelme egy jarjar nullkarakter szintjén van. Szóval Drax&Kisbokor nélkül egész jó film lenne. Így is elmegy mondjuk, de az első sokkal jobb volt. Nekem az awesomemixVol2 sem jött be. Első rész dallamára most is emlékszem, erre már most sem, pedig nemrég jöttem ki a moziból.

 12. Spoiler! Szerintünk (4-en néztük) az “aranyemberek” bosszúja túl volt tolva. Elloptak néhány elemet, és az egész flottájukat legalább 2x feláldozzák az őrzők elleni csatában, persze hibáikból mit sem tanulva. Annyira erőltetettnek jön le az egész, érződik hogy azért van, hogy legyen még egy szál az amúgy elég egyhangú filmben. Az elsőben rengeteg helyszínt mutatnak be, itt csak néhányat, és azok is elég unalmasak. Az apát se nagyon tudtuk meggyűlölni, nem volt elég motiváció a karakternek, vagy idő, hogy meggyűlöljük kellőképp! Persze tudjuk képregény remake, de valahol ez nekünk kevés volt. 10/6

 13. Most értem haza róla, friss az élmény.
  Összességében jó volt, tetszett, bár egy kicsit túltolták az érzelmesebb(drámaibb?)jeleneteket, főleg a végére. Átment kicsit giccsbe. Drax egysorosai betaláltak és Mordály/Űrlord adok kapok is jó volt. Látványos, vicces, megéri a mozit mindenképp. A stáblistás jelenetek közül egyedül Adam Warlock megemlítése volt érdekesebb, mint tudjuk ő is bevezetésre kerül a későbbiekben.

 14. Egy lényeges részletet kihagytál. Soundtarckok? Mert nekem személy szerint az vitte a prímet az első részben, hogy nagyon jó számok voltak, nagyon eltalálva. Azóta is hallgatom néha.

 15. Spoiler (plotból nem lövök el semmit)

  5 bónusz jelenet van, én is (és mindenki) avangers/infinity war-t vártunk, így hatalmas csalódás volt

  1. Kraglin kipróbálja Yondu nyilát
  2. Stakar Ogord egyesíti a fosztogatókat
  3. Adam Warlock megszületik (3. rész főgonosza)
  4. Groot tinikora
  5. Kiderül, hogy Stan Lee egy watcher

 16. Én az első 20 percben nagyon féltem, hogy rossz lesz, mert a főcím utáni akciót nagyon túl tolták, de onnan teljesen jól működött és összességében szerintem 9/10et megér.

 17. Egyet értek a kritikával, nekem is gyengébb volt, mint az első. Az introtól konkrétan agyfaszt kaptam. Kicsi Groot okés volt ott, de baromira túl lett tolva. Ami nekem nem jött be, hogy bár kaland meg humor, de nagyon erőltették a humort, amit fentebb valaki írt, hogy 5 percenként jött valami amin röhögni lehetett, inkább percenként és nem természetesen… olyan infantilis volt az egész, ami engem mindig kiszakított…
  Viszont látványos volt (tetszettek a CGI díszletek, a különböző világok – aranyvilág marha jól nézett ki), meg szórakoztató, de az első nekem akkor is jobban bejön.

 18. Spoileres:
  Szerintem az első film okozta meglepetést nehéz volt überelni, de kb szerintem sikerült! A Deadpool óta nem röhögtem valamin ennyire, mint most ezen. A sztori kicsit most háttérbe került, de cserébe jobban megismerhettük a karaktereket. Mindenkinek volt legalább 2 másik szereplővel történetszála és ez nagyon bejött! Az apafigura iránt kiélt agresszió és technikai partcide egy kicsit kemény volt egy 12 karikás filmben, de ok. A dialógusok jók voltak és kreatívak.

  Én két nap egymás után néztem meg és nem bántam meg!

 19. “Hogy foglaljam össze röviden. Hm, legyen ez: egy kicsit rosszabb, mint az első rész, de ismét baromi jól szórakoztam.”

  Dettó. Szintén 7/10.
  Erről pofáztam tegnap a mozi bemutatós posztban, kezd ijesztő lenni…

 20. hát, szerintem baromi unalmas film volt, nekem a poénok sem ültek
  3an néztük, s mindenkinek ez volt a véleménye, ha összebeszéltünk volna film közben, valószínűleg ki is jövünk, a plusz jeleneteket sem vártuk meg, bűn rossz volt az egész

 21. Nekem nagyon tetszett, de az első rész anno szerintem fényévekkel jobb volt. Legalábbis az újdonság hatása volt ahogy többen is írták.
  Zene is jobb volt ott szinte majdnem mindegyikre emlékszem itt csak 1-2re. Látvány kiváló karakterek is rendben vannak. Bár a poénkodás durcsa mód most egyáltalán nem nevettem csak max mosolyogtam. Az 1ben azért néha felszakadtam egy istenest.

  Spoiler:

  Akkor most Ego szó szerint végigk*rta a galaxist? XD

  Yondu nálam mindent vitt és a vége egy nagyon szép lezárás volt.

 22. én is a kis pelenkás groot-tól tartok, az egyben is kellemetlenül idétlen, dedós poénokat fűztek rá. groot, az előbb mondtam, hogy ne igyál abból a kútból(?), erre csak azért is iszol belőle, ejnye na :)) itt meg meg akar nyomni egy gombot, amit nagyon nem kéne? hát ez aztán vicces, ha 7 éves vagyok. igazából, az ilyen nagyon szinten aluli poénoktól eltekintve azért jól szórakoztam az elsőn, de ezt már moziban inkább kihagyom akkor.

 23. A kommentek szamabol is látszik, h par betépett holdkóroson kívül nem sokakat érdekelt ez az alapvetően tulértékelt film. Gondolok itt az első részre.
  Persze én is megnézem, csakúgy mint a transf 5 ot, – hisz ott lebeg lehetőség a javitásra..

 24. absz nem ilyen egyszerű defender, pl facebookon már nagyobb volt a poszt elérése, mint a régi kritikáé.

 25. catch def: szép tőled, hogy megosztod velünk bölcsességedet. Hiányzott, mint egy falat kenyér.

  Én jól szórakoztam rajta, jó tett neki, hogy már nem kellett karaktereket alapozni. Voltak gyengébb szakaszai, de alapvetően szórakoztató darab, a képregényes univerzum(ok) darabjainak többségét símán lenyomja.

 26. Szerintem az első rész volt túlértékelt, csalódás volt nekem. Itt már tudtam mire számítsak és baromi jól szórakoztam.

 27. Messze ezen szórakoztam legjobban eddigi az összes Marvel moziból. A trailer-ek félrevezetőek voltak, az alapján úgy tűnt nem éri el az első szintjét, pedig szerintem annál jobb. Talán a zenék azok, amelyek sokat hozzátettek az első emlékezetességéhez, de most nem voltak annyira dominánsak ennél a résznél.

  Humoros, látványos, szerethető, van akció, a végéhez mertek drámai lezárást választani, amit aztán emlékezetessé tettek. Nem mellesleg tudták saját magukat és ezt a filmes műfajt is parodizálni. Valamikor újra fogom nézni, az elején szerintem sok mindent nem figyeltem a háttérben Groot táncikálására figyelve :) Drax pedig ellopta a showt, most szerintem ő volt karakterként legjobban kidomborítva a saját fura módján.

  Mint blockbuster-ek között egy, én olyan 8/10-et adnék rá, szóval human pontozásával végül is egyetértek. Kikapcsolni akar, és az sikerül is neki, de a filmvilágot nem váltja meg. Ellenben kiváló indítója a nyári szezonnak.

 28. Urak!

  Nem olvasom végig a irományt sem pedig a hozzászólásokat mert 7kor nézzük a filmet és nem szeretnék spoilert, de egy kérdésem volna. A végén hány plusz jelenet van a stáblistát követően?! Olvastam valahol, (fogalmam sincs hol) hogy többi is lesz mint egy.

 29. 22. Swarnaus: Univerzumot.

  28. catch def: Nem szoktam füvezni és nem mászkálok álmomban, mégis érdekelt ez a film, továbbá elég sok ismerősömet is.

 30. Teljesen rendben volt.
  Nálam is az első mellett a kedvenc MCU film (talán a Doctor Stange még felfér melléjük).

  Spoiler

  Yondu vitte a show-t.
  Nálunk az egész terem egy emberként röhögött minden Drax jeleneten. (catch def: talán inkább te vagy az, aki mást szív, mint a többiek…)
  Ami negatívum(?): úgy érződött, az égvilágon semmivel nem próbálják az Infinity War/Thanos felé, meg az Avengers-banda felé terelni a történteket… erre azért vártam volna valamit (legalább stáblista utáni jeleneteknél, amik így nem sokat értek szerintem…)

 31. Megérte befizetni rá, mindent elmondtatok már , az írással újfent egyetértek. Esetleg annyit emelnék ki, hogy a soundtrack most tényleg gyenge lett, de lehet , hogy csak én hallgatok több kemény zenét. A visszaemlékezős jelenetnél annyira csönd lett a moziban, hogy lehetett hallani 1-2 embernek a lélegzetvételét, már aki nem tartotta vissza. Tényleg felüdülés volt ezt látni és sokkal inkább több ilyet, mint Civil Waros baromságokat.

  Spoiler

  Yondut meg nagyon sajnáltam, most az egyszer reménykedtem hogy mindenki túléli, pedig én nem ez a fajta vagyok

 32. Az elsőt imádom, erre pedig azt mondanám, hogy összességében jó folytatás, de az arányérzék sajnos nem volt olyan kifinomult, mint az első részben, gondolok itt főként a már-már kellemetlenül túltolt poénokra (Taserface, Drax oltásai az antennás csaj külsejéről), illetve a feleslegesen elnyújtott lamentálásra Ego bolygóján. Plusz nagyon hiányzott valami olyan track, amire már a film közben elkapott volna a feeling, és nem csak az utólagos hallgatásnál, valamint a plusz jelenetek is teljesen érdektelenek voltak (az első legalább még poénos volt, ott nyugodtan le lehetett volna velük állni).
  Mindeközben viszont meglepően érdekes volt a történet, eszméletlen a látvány, néhány esetben hangosan röhögős a humor, az akciók pedig parádésak (Rocket hajnali zúzása a fosztogatók körében, vagy Yondu pusztítása a taraj visszaszerzése után, oh yeah), úgyhogy innen is egy 7/10 repül rá.

 33. Matt89: SPOILER

  szerinted a kék csaj és a rendbehozott családi kapcsolat mire terel? így ha bajba kerül, akkor rohannak majd a srácok

 34. SPOILER

  egész végig élveztem a filmet, de a vége… nézzetek érzelgős nőszemélynek de annyira sírtam Yondu miatt. Ő miatta vártam az egészet. Szívszaggató volt az élete is és ezután is feláldozta magát. mindig mondtam hogy keménység mögött önzetlenség is van. Annyira azt vártam, hogy a végén mégis csak valahogy mutatnak valami jelet, hogy “feltámad”. Szóval keserű vagyok ez miatt most nagyon.

 35. Nagyon, nagyon, NAGYON tetszett. Nekem (és tudom, hogy ez valószínűleg ritka, de) sokkal jobban, mint az első.
  És talán ez hozzáállás kérdése. Az elsőt unalmamban néztem meg otthon, ezt meg vártuk, haverokkal, moziban. Sokkal jobban átjön minden, átengedtem magamat az egésznek, és így tudtam nevetni még olyanon is, amin egyébként szinte soha (az űrugrásoknál pl. a testtorzításokon :D ).
  A zenék megint eszméletlen királyak lettek, a karaktereket sokkal-sokkal jobban megszerettem, mint az elsőben, a dráma is pont olyan volt, hogy ne menjen át klisébe, ha meg igen, akkor azt egy kellő kikacsintással, mondván, tudjuk, hogy mit csinálunk, de ez van :))
  A vége meg számomra is hidegrázós volt, ha azért nem is sírtam :))

  És tényleg, rengeteget nevettünk. De az egész nézőtér. Szóval nálam rögtön az egyik (hanem A) kedvenc Marvel-mozim lett.
  9/10

 36. SPOILER

  Yondu szerepel a 2018-as Avengers: Infinity Wars-ban (imdb szerint). Itt ugye eltemették. Az akkor ezek szerint másik idősíkon játszódik?

 37. Jobban tetszett az első résznél. Nagyon jó volt

  SPOILER

  az öröklétre rímelő koponyák látványa.

  SPOILER vége

  azonban továbbra sem tetszik, hogy a mesefilmekben is megdöbbentő mennyiségű halál/gyilkosság van. :-o

  Ha gyerek lennék, pár év alatt több száz gyilkosságot látnék a nekem szóló(?) könnyed mozifilmekben és talán egy-két cicit. Pedig az utóbbi ártalmatlanabb. Ki érti ezt? Azért durva.

 38. Huh. Nagyon jó lett. Nem nem ér fel az egyhez, teljesen igaz, az valami nagyon különleges lett anno, ez meg szimplán egy remek folytatás. Megnyugodtam, hogy meg van még azért a kaka és hát a karakterek összjátéka is zseniál.

  Spoiler
  De hogy még a Sten Lee cameoknak is értelmet adtak :D és Jeff Goldblum tánca a végén.

 39. Remek folytatás lett ez ugyan olyan jól szórakoztam mint az elsőn. Karakterek közötti párbeszédek még mindíg mindent visznek Rocket és Drax hatalmas arcok. 80-as évek életérzés nagyon adta. Egyetlen negatívumot tudok csak említeni a zenék most kevésbé ütöttek akkorát mint az első részben ott valahogy nagyon eltalálták a hangulat mellé őket itt nem annyira sikerült de hát ennyi belefér. Ilyen egy jó blockbuster szórakoztatni akar minden szinten. Gunn várjuk a harmadikat ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.