MTV Awards videók 2.: It

A b ohócos Stephen King horror kapott még egy trailer, ami elég jól sikerült. Itt is arra mentek rá, hogy milyen jó a fiatalok közötti dinamika, szétszedik egymást de mégis összetartanak. Igazi Stand By Me-szerűség? (Vagyis Stranger Things a fiataloknak, akik nézték az MTVAwardsot)

Ha nem jelenik meg az EMBED akkor itt nézhető.

Inda backup:

human
írta
2017. 05. 08. 04:05
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “MTV Awards videók 2.: It” bejegyzéshez

 1. Lol.Ha ez B akkor a legtöbb mai mozi mi?Zs kategória?
  Fölösleges a Stranger things-hez hasonlítani,ami többek között Stephen King mukásságából épít.Ha ráéreznek a könyv lényegére,és sikerül a rajongóknak és a cenzúrának is megfelelni,akkor egy izgalmas filmmel bővülhet az amúgy elhanyagolt műfaj.

 2. Az külön érdekes,hogy a Setét toronyban is fellelhető egy Pennywise utalás.

 3. A Setét toronyban rengeteg utalás van, King más könyveire, az író úgy is tervezte, hogy összeköti az univerzumokat benne úgy, hogy nagyon sok regényére kisebb-nagyobb utalásokat tesz. Más könyvekben is előfordul ilyen, például a Nem jön szememre álom-ban koknrét és rettentő erős utalás van az Állattemető-re, hogy csak egy példát említsek onnét, de Derry is előkerül sokszor, ahol az IT játszódik illetve van egy olyan rész is, ha jól emlékszem a Borzalmak városa-ban, hogy valaki emleget egy házat, ahol egy hatalmas bernáthegyi él és az utóbbi időben elég furcsán viselkedik…(Cujo ugyebár).

 4. Venefius
  Elfelejtettem oda írni,hogy a Setét torony film előzetesre gondoltam.

 5. Hát az eredetihez képest ez B. De ettől függetlenül alap, hogy moziban nézős. Várom már.

 6. A Próféta
  Aha.Ennyi erővel a Gyűrűk ura is B-kat a könyvhöz képest.

 7. A filmre gondoltam.

  Ez inkább tűnik jumpscarenek, mint a ’90es horrornak. Így értettem. A Conjuringot leszámítva minden horror kb B már. Sajnos.

 8. Hát nem tudom ez mennyire lesz B, de az eredetit újranézve, még a könyv ismerete nélkül is hatalmas csalódás volt.
  Maradt volna meg a rettegő gyerek emlékezetében :)

 9. A Próféta
  Értem.Én reménykedem,hogy nem egy felszínes és klisés horrort kapunk.

 10. kóbor komment

  szinkronosan nézted vagy normális minőségben?

  HorrorStevie

  Én is, persze nekem bejönnek a trailerek, ezt a sztílót is szeretem, de PennyWise eddig nem tűnik többnek, mint egy szótlan szellemnek. Könyvet nem ismerem, de minden hibája ellenére én szeretem a 90es filmet.

 11. A Próféta: Harmadszor olvasom jelenleg a könyvet, a 90-es filmet láttam vagy 5-ször. Elárulhatom, hogy az a film a könyvhöz képest gagyi volt, és sokmindenben eltért és hiányos volt. Egyedül Curry bácsi alakítása kiemelhető belőle. Viszont a könyv ismeretében ez az új film nagyon is messze áll attól, hogy B-katosnak nevezzük. Nagyon is könyv-hűnek tűnik, a karakterek, a helyszínek mind-mind szinte tökéletesen visszaadják azt a világot, amit a könyvben olvasva elképzel magának az ember. Persze nem mondom, hogy attól még nem lehet rossz. Sok film volt már, ami trailerrel kilóra megvett, aztán csalódottan távoztam a moziból, mert minden jó pillanatot lelőtt a trailer. De ez a film nagyon nem úgy tűnik, mint amit elkúrtak. :)

 12. Vágom, hogy lényeges dolgok kimaradtak a könyvből, de ettől függetlenül én szeretem. Na meg nem mondtam, hogy rossznak néz ki, csak hogy B-nek. Nem feltétlen negatív ez szerintem. Persze ezt mondom úgy, hogy aki csak a filmet fogja látni.

 13. A Próféta
  Én inkább az idősíkok egymásba csúsztatása miatt aggódok.Illetve azok látszólagos hiánya miatt.
  Amúgy ezt a történetet nem lehet mozivászonra ültetni.Legalábbis úgy nem,hogy vissza is adja a könyvet.Egy sorozat talán megoldás lehetne,de az meg úgy sem lesz belőle.
  A Molyon utána olvashasz,ha gondolod:)
  https://moly.hu/konyvek/stephen-king-az-1-2

 14. Ha megfogadsz egy tanácsot, szánd rá az időt és olvasd el a könyvet is. :) Megéri!

 15. A Próféta
  Ezt a történetet nem lehet mozivászonra vinni,nem fogják tudni visszaadni a könyvet.Ahhoz túl sokrétegű.Talán egy sorozatnak sikerülne,de az az opció felejtős.Én az idősíkok egymás mellett és egymásba futásának hiányától félek,ami eleve a legfontosabb része a koncepciónak.
  Én is azt ajánlom,hogy ha teheted olvasd el a könyvet.A legjobb King sztorik egyike.

 16. HorrorStevie: Szerintem ez nem feltétlen baj, hogy az idősíkokat mondhatni leegyszerűsítik. 15 évesen olvastam először, gyerek fejjel. Most 30 évesen hogy újra olvasom felnőttként, nem érzem annyira szükségét az idősíkok párhuzamosan futásának. Inkább csak amolyan King-sajátosság ez, gyakran alkalmazza. Viszont tartalmi szempontból szerintem nem fog elvenni a filmből, hogy kap egy részt a gyerekkor, és a következő pedig a felnőttkori eseményeket dolgozza fel. Abban mondjuk egyet értek, hogy nem fogják tudni visszaadni a könyvet. De ez szerintem minden könyvadaptációval így van. Szerintem nem is úgy kell hozzáállni. Attól függetlenül még lehet jó egy film. :)

 17. cobydick
  Szerintem érdekesebbé teszi.Ugye miután visszatérnek Derry-be felnőttként újra gyerekek lesznek(legalábbis részben),hiszen Azzal csak eme életkor világában és csodáival lehet szembeszállni.Lényegében a közös kapcsolatuk,a baráti kapocs vértezi fel őket,anélkül semmi esélyük.De lehet,hogy igazad van.Majd meglátjuk milyen lesz a végeredmény.

 18. “Fölösleges a Stranger things-hez hasonlítani,ami többek között Stephen King mukásságából épít.” a poszt megvolt azért?

 19. human
  (Vagyis Stranger Things a fiataloknak, akik nézték az MTVAwardsot)

  Ah,már leesett.Bocsi:)
  Amúgy bírom a S.things-t is.Várom a második évadot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.