Hollywood a legrosszabb nyarát vízionálja

Akit érdekel egy kicsit a nyáron várható bevétel, annak itt ez a cikk a témában. A lényege, hogy 4,45 milliárdról az évtized legrosszabbjára, 4 milliárd dollárra eshet a nyári bevétele a filmeknek.

Az elemzők szerint azért ilyen borús a helyzet, mert a sok folytatás és franchise csömört hoz lassan a nézőknél, mivel nagyon kevés az eredetibb film. Mintha mindig csak rántott húst ennénk. Főleg, hogy ezek a folytatások már sokadikak a sorukban: TF 5, Pirates 5 és hasonlók.

human
írta
2017. 05. 13. 04:11
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “Hollywood a legrosszabb nyarát vízionálja” bejegyzéshez

  1. Van benne valami, bár a halálos irhában kétszázadik részének sikere azért engem jobban elkeserít.

  2. Szerintem lehetetlen megmondani, hogy a nézőknek pont mi kell. Rögtön itt van mecáfolva a poszt ezekkel a zseniális vadúj filmekkel, amik nem folytatások: Power Rangers, Ghost in the Shell, King Arthur, mind elhasalt. Szerintem nem ettől függ a siker, hogy folytatás-e vagy nem.

  3. És ott van az Uratok is, aki rátapintott szintén… 8. résznél szintén behúzzák az 1.4 milliárdot, szóval….

  4. A Power Rangers egy TV sorozat átdolgozása, a Ghost in the Shell egy anime átdlgozása, Artúr királyról meg már kismilló film született, szóval nem igazán értem, hogy ezzel hogy cáfolod az írásban szereplő kijelentést.

    Písz áut.

  5. Macckó +1

    Előbb-utóbb megcsömörlik az ember a folytatásoktól, és ez igaz a színészekre is, akik szinte minden filmben ugyanazt a karaktert adják, például Dzsoni Depp, Christoph Waltz, meg még lehetne sorolni.

  6. Potterből is volt 8 rész. Csak az érdekes maradt ahogy az FF széria is az ezek szerint. Új szereplők…más “perspektíva”. Igazából érdekes sztori kell pár nyitvamaradt cliffhangerrel a részek végén/megalapozva új törénetet és szerintem mehet tovább.

  7. én mint kreatív szakmában dolgozó egyén, ha nem alkotok vmi besza-behú anyagot, nincs fizu… asszondják nincs benne potenciál…
    más
    azért ne csak a csodálatosan fos FF, TF, Pirate folytatások lesznek. van egy alienünk is meg sw, na meg ami még nem jut eszembe… szóval ne csak a gagyikat hozzuk már fel…
    megyek rántotthúsért… kér vki?

  8. A nézők már rég besokaltak volna, ha ezen múlik, mert évek óta ez megy, mégsem tették.

    Zordon bácsi:
    “én mint kreatív szakmában dolgozó egyén, ha nem alkotok vmi besza-behú anyagot, nincs fizu… asszondják nincs benne potenciál…”

    Hollywoodba kéne menned a film- vagy sorozatiparba, ott simán ellőheted ugyanazokat a kliséket évtizedekig…

  9. Hollywood minden évben a csődszélén áll. Aztán meg bejelentik az új rekordokat. :D

  10. Hat meg is ertem!
    Valami tortenhetne mar Hollywoodban, mert megnezgem az uj Alien-t aztan majdnem sirva fakadtam.

  11. mammut: csak próbáltam reájavilágitani, hogyha nem produktívak holiwudba’ akkor ne csodálkozzanak ha nem dől csak az a szaros 4 milliárd…
    mind1

  12. Zordon bácsi:
    persze, de rég nem produktívak, mégis meglesz az 5 is talán :)

  13. a rántotthúst mindig meg bírom enne, sohasem unom meg.

    Ami a filmeket illeti: Artúr király – lerágott csont, GitS – látványban ott volt, de nem jó, FF8 – szokásos jó szórakozás, Marvel filmek – egyre unalmasabbak – Karib-tenger – mindegyik tetszett, TF fostenger 10 év alattiaknak való.

    Azért ha úgy vesszük a Alien is folytatás… eredeti film moziban, legalább is olyan, ami felkelteni a figyelmemet és szórakoztatónak is tűnik nem nagyon van, csak pár db.

  14. Nem is lenne baj a sok folytatással, ha tényleg azért lennének megcsinálva,mert van benne valami ötlet,ami működik is,és nem csak azért,mert az előző hozta a lóvét,hát akkor ez is hozni fogja. A színészek fizetését miért kell részenként növelni?! A Fast 8 költségvetése 250 milla.., az előző Bond elvileg több volt, és ott látszott,hogy minden reklámterméknek volt saját megtervezett jelenete(autó,óra,sör,város!!)…Az egész már régen nem arról szól,hogy minőségi filmet tegyenek le az asztalra,hanem,hogy mindenki megtömje a zsebét.
    Jó példa az új Alien is,mindenhol az olvasható,semmi új sincs benne,ugyanúgy eladja az előző részben működött jeleneteket…(a trailerből ez úgy világított,mint a nap) mégis mindenhol azt olvasom várják,és rengetegen elfognak menni rá,és lesz még folytatás…

  15. A probléma nem az, szerintem, hogy nincs eredeti ötlet mert ez nem igaz, nagyon is van, csak nem kapnak akkora figyelmet a sok blockbuster miatt. A nagyobb gond inkább az, hogy amint jön egy új film és esetleg sikeres lesz máris frencsájszt akarnak csinálni belőle. És ez a fő gond. Nem kell minden szarból 10 részes film eposzt csinálni. Régen alig volt olyan film ami hosszabb volt 2-3 résznél, sőt, most meg, szinte minden 3. filmnek van legalább 5 résznyi folytatása. Csoda hogy a népnek elege van? Oké, elmennek a filmekre hisz jó bevételt hoz kvázi majdnem mind de egyre kevesebben mennek el akkor is. Gagiyvúúd meg addig úgyse fogja máshogy gondolni amíg nem történik meg az, hogy már lóf@sz se megy el a filmjeikre hanem mindenki letölti otthon. :D

  16. Egyelőre engem se nagyon hoz lázba a nyári kínálat, de én csak egy néző vagyok a sok közül. Hollywood viszont túléli majd ezt a “hatalmas megrázkódtatást”.:)

    Amire biztosan beülök, az az Alien: Covenant, a többi majd elválik.

  17. “A probléma nem az, szerintem, hogy nincs eredeti ötlet mert ez nem igaz, nagyon is van, csak nem kapnak akkora figyelmet a sok blockbuster miatt.”

    sorold a 60 feletti költségvetésű egyedi ötletes filmeket? nyilván a 10-20 millában van, de nem erről szól a cikk.

  18. jó esetben két évente 1, igen, ez rengeteg ötlet? konkrétan a megfogalmazással volt bajom és az abból levont következtetéssel, mert tényleg sok eredeti film van most is, de nem a 60 és afölötti részen. Sajnos, mert azok voltak a legjobbak. Nincs új Mátrix, Ghost in the Shell van agyonfókuszcsoportozva régi IP-ra építve.

  19. Érdemileg is bekapcsolódva, az a durva ebben számomra, hogy így is majdnem minden hétre jut egy film (ami engem érdekel). Csak az Atomic Blondig lesz kb 9 film, ami fel van írva nekem, és akkor mindig meglep a mozi 1-2 kisebb dologgal, ami nincs nagyon előre kiírva. Most ebből még válogat az ember, de nagyon feszes ez az év. PErsze, hogy az eddig megtekintett és jövőben megtekintett filmekből mennyi volt értékelhető, azt most hagyjuk. Csak számomra meglepő hogy még veszteséget jósolnak.
    Bár nekem is már unalmas a 72. folytatás meg remake mindenből, ezzel a részével egyet is értek, de Mammutnál a pont. Bőven lesz az 5+ , több a közgazdász, mint a kreatív már az angyalok városában.
    De ez csak egy személyes vélemény. Viszont hadd kérdezzek annyit meg, hogy én mozizok túl sokat vagy más is hasonlóan van evvel?

  20. Nem is tudtam drága Human hogy csak a több 100 milliós egyedi filmek számítanak, így kvázi kiesik minden egyedi film hiszen azok nem blockbusterek. :D

  21. “így kvázi kiesik minden egyedi film hiszen azok nem blockbusterek. :D”

    Ijesztő, mennyire feledésbe merülnek azok az idők, amikor még egyedi filmek voltak a blockbusterök. :D

  22. DarkEagle: de hiszen erről szól a poszt? a blockbusterekről, és régen volt köztük sok egyedi is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.