A Pixar lejtmenete

Az Atlantic egy rohadt hosszú cikkel jelentkezett a Pixar egyre szarabb minőségű filmjeiről, és ezek hátteréről.

Catmull once said that Pixar’s intent was to make one sequel for every two original features. The ratio since 2010 has been closer to the inverse.

human
írta
2017. 05. 15. 11:11
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “A Pixar lejtmenete” bejegyzéshez

 1. Meg a Disney csak egy pénzgyár. Szarnak nagy ívben a kritikusokra (meg sajnos a rajongókra is).

 2. Miért megy a fika mindig a megmondó emberektől… sose értettem. A gyerekek akiket a szülök elvisznek megnézik. Ennyi.
  És bevallom őszintén van egy két film aminek a világa ha kitágul, más történetek is lesznek benne megnézek szívesen. Ráadásul ÉN megveszem a mozijegyet és nem csak torrent után török pálcát egy-egy film fölött.

 3. Lehet,hogy nem minden mostani filmjük alap 5 csillag mint régebben de egy Agymanók még mindig az animáció szív lélek csúcs.

 4. @Leo_Stotch: szerintem is. megvannak azok a filmek amiken érezhető hogy az x folytatás volt annak a jutalomjátéknak a feltétele.: inside out.
  Az meg hogy a folytatások legrosszabb esetben is közepesek, szerintem nem egy nagy áldozat.
  Egy ideális világban nyilván 2-3 évente csinálnának egy full eredeti ötletet (ami biztos van nekik) és mindegyik TS szintű lenne, de hát nem mindegyik stúdiónak vannak olyan lehetőségei mint a Ghiblinek, Laika-nak. (türelmi és kreatív aspektusból)

 5. Kicsit túl van ez dimenzionálva, lehet, hogy romlott a minőség egy baromi nagyot újító Toy Story vagy Bogár Élete után, de pl nekem az Agymanók nem tetszett, míg a Dínó tesó igen, szóval ez full szubjektív. Jó a Pixar még mindig.

 6. Na pont ez az én bajom is. A Pixar azért volt jó, mert a gyerek is ugyanúgy szórakozott rajta mint a felnőtt. A legegyszerűbb sztoriban is mélység és lélek volt, tökéletesen eltalált karakterekkel. De az elmúlt időszakban mintha eltűnt volna a lélek.

  És ahogy letolta a CEO a Toy Story történetét, “kit érdekel egy babákkal játszó gyerek?”, az összes Pixar sztori összefoglalható egy egyszerű mondatban, de a belerakott szív, humor és mögöttes tartalom tette olyan szerethetővé. No meg a zene persze. De manapság még ha ötlet van is, nem mernek teret adni a kreatív alkotóknak, mert félnek a buktától. És csodálkoztok, hogy tele van a mozi folytatásokkal? Erre van kereslet, erre lesz kínálat. Hozott pénzt a Finding Dory? Igen. Jó film volt? Nem. Pixar minőség? Nem. Egynek elmegy? Igen. A stúdiónak ez kell. Azok a szép idők, amikor még fújta az orrát a mozi az Up! elején vagy a Toy Story 3 végén már rég nincsenek.

 7. Én pl. az Up!-ot se szerettem és a Toy-Story folytatásokat sem. De az tény hogy ezeknél is lejeb vannak az elmúlt évek Pixar filmjei. Valaki emlékszik még a Cars2re? az volt az igazán legalja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.