King Arthur: Legend of The Sword: Original Motion Picture Soundtrack

Rendben, ennek írok egy külön posztot mert miért ne, a filmről ugye már dumáltunk. Az a helyzet, hogy véleményem szerint a jó soundtrackek a képekkel együtt működnek igazán, és magukban hallgatva valahogy kevesek. Ami nem is baj. Ehhez hozzájön, hogy sok akciófilmzenei motívumot ki nem állhatok.

Viszont néha-néha becsúszik olyan filmzene, amit simán tolok külön is. Ezek többnyire energiával teli dalok, amikben van számomra valami plusz. Ilyen a Mad Max Fury Road soundtrackről pár szám, na meg a Wonder Woman theme a Batman v Supermanből.

És most a King Arthur.

Ahogy elnézem Daniel Pemberton egyre nagyobb filmekhez csinál zenét, és teljesen joggal. Amit itt művelt az… lehet nem a legjobb hasonlítás, de a Chemical brothers régi, általam kedvelt Block Rockin Beats korú cuccait juttatta eszembe. Itt van például a Growing Up Londinium (tovább mögött hallgatható), ami simán elférne oda.

Persze az igazi “előd” gondolom Zimmer, viszont itt, vagyis a King Arthur soundtracken kevesebb a grandiózusnak szánt zenekari rész, sokkal mocskosabb az egész, ami illett a filmhez. Na meg ettől lett számomra magában is hallgatható.

14 hozzászólás a “King Arthur: Legend of The Sword: Original Motion Picture Soundtrack” bejegyzéshez

 1. Human, a legtöbb soundtrack önmagában hallgatható. A jók megaztán tényleg, hogy te másképp érzed az a te zenei ízlésed számlájára írandó. Am meg szerintem pont, hogy Daniel Pemberton néhány melódiája igényli a vizuális kíséretet. Na, de végső soron ez úgyis ízlés dolga marad :D.

 2. Van olyan jó soundtrack, amit a film alatt tök jónak tartottam, de később csak meló mellé tudtam hallgatni. Meg vannak ezek, amiket anélkül is, filmrészlet nélkül is bármikor. Vagy ha be is csukod rá a szemed, még inspirál is és persze ugyanúgy működik meló mellé, csak megállok a kedvenc részekre zúzni. Na ez is ilyen számomra is. Growing up Londonium mellett nekem a The Devil and The Huntsman,The Lady In The Lake, The Legend of Excalibur az, amit még akkor külön is meghallgatok, ha épp nincs időm az egész albumra sorrendben. Vortigen And The Syrens-re pedig gonosz terveket szövögetni jó :D

 3. Tényleg régi Chemical Brothers – Crystal Method vonal, tetszik.
  Magában fogyasztott filmzenéből a Le CastleVania – Red Circle a kedvencem a John Wickből, edzőként dolgozom, kb. fél évig minden héten lement az edzéseimen legalább egyszer. :)

 4. Hát, khm, az ízlésünk erősen eltérő ebben is. :)

  Amúgy a filmzenék többségét önmagában hallgatom, számomra nagyon sok működik így. Megszámolni sem tudom, mennyi kedvencem van. Ráadásul pl. Poledouris Conanhez szerzett zenéje még rpg-zéshez is kiváló hangulatteremtő háttérzenét adott anno.

 5. Mammut:

  lehet csak én olvasgatok rossz helyeken, de olyan ritkán látom bárhol Poledourist említve, nálam abszolút top3 kedvenc filmzeneszerző között van.

 6. Wow, koszi a posztot! A minap a filmkritika alatt sokan dicsertetek a zenet, magam is meghallgattam a fenti dalokat, elso hallasra tetszettek, de nem ajultam el toluk. Alapvetoen viszont nagyon szeretem a filmzeneket, legalabb tucatnyi OST lemez porog nalunk rendszeresen, plusz a Tecso valogatasok (jellemzoen a nagy favorit Zimmer).

  A keresovel nem talaltam; volt esetleg OST ajanlo topic a multban? Ha nem, varhato hogy lesz? Hatha elokerul egy-ket gyongyszem. Nalam most ket hete a Secret of Kells zeneje porog :)

 7. abelh:
  Nem nagyon ismerek olyan helyeket, ahol ilyesmiről beszélnek, szerintem az egyik legnagyobb zeneszerző (volt :() filmes téren, rögtön Ennio Morricone után, és Williams van még ott a dobogón nálam. De nagy kedvencek még Hans Zimmer, Randy Edelman és James Horner is.
  Bár sok mást is szeretek, még ha nem is teljes soundtracket, sok filmnél vannak apró gyöngyszemek.

  No de ne offoljunk. :)

 8. Rengeteg filmzenét hallgatok, de tényleg, listámon majdnem 200 lehet.
  Hát ez nem fog közéjük kerülni, az biztos :D Más a stílusunk, úgy látszik :D

 9. Ami a film elejèn van mikor Arthur apja megnyeri a csatat…annak a kelta beütèsü szàmnak tudja valaki a cimèt?

 10. Ja, most újra megnéztem ezt a Halo reklámot és hát még mindig kurva nagy filmet lehetne belőle csinálni.
  A King Arthur meg simán jó film lett, tegnap néztem. Kisebb kult lesz simán. A zene is állat, épp az OST-t hallgatom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.