Ilyen a Logan fekete-fehérben

Ezek elvileg a hivatalos BW változat kezdő percei. Ilyen az akció erős kontraszttal.

human
írta
2017. 05. 17. 14:01
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Ilyen a Logan fekete-fehérben” bejegyzéshez

 1. Ez tök jó, de még mindig nem értem, hogy miben más, mintha leveszem a színeket és kicsit játszok a kontrasztarányokkal?

 2. Ennek tényleg mi értelme? Még csak semmi plusz effektet sem raktak rá pl kidolgozott kontraszt, vagy hogy a vér színe megjelenik. Na úgy lenne bármiféle hangulata. De így tényleg azt kapod mintha levennéd a tvről/monitorról a színt. Ki az isten fogja így megnézni egyáltalán?

 3. 1-2 piros meg sárga színt belecsempésznek és perelhet Frank Miller :D

 4. “mintha leveszem a színeket és kicsit játszok a kontrasztarányokkal?”

  mert nem olyanra kevered, mint a rendező gondolta? ezerféle fekete-fehér van, kicsit máshogy állítod és máris nem az amit akart. ha a Zoli-változatra vagy kíváncsi, akkor tedd azt amit írtál :D

 5. Akinek meg nem tetszik az nem nézi meg így. Én se pörögtem rá, de benne lesz a korong a steelbook kiadásban, így bepróbálom majd.

 6. Tökéletes.
  Gondolom a kommetelők 70% tini és nem érti miért az. Azért mert szebb. Fekete-fehérben. MInt a Mad Max Fury Road. Csak nem letöltve kell nézni 360p formátumban…

 7. Jol van aleksander, akkor te majd megveszed a nyugdijbol a fekete-feheret.

 8. Sanyi, 41 vagyok es nem fogott meg a fekete-feher. ;) Keress mashogy fogast a nepen. Probald be mondjuk azt, hogy kreten, akinek nem jon be.

 9. Én úgy gondolom hogy a fejete-fehér filmeket máshogy rögzítik, mint egy színes filmet, alapvetően más fényviszonyokat/világítást és kompozíciókat kell használniuk hogy megteremtsék az jelenet atmoszféráját.
  Ezért semmi értelme ennek a konverziónak, egyszerű parasztvakításnak tartom. A színesen rögzített film nem lehet teljes értékű fekete-fehér film, ha elveszem a színeket és ez fordítva is igaz.
  Jóindulatúan úgy gondolom, hogy ennek a változatnak az elkészüléséről a kiadó döntött és nem a rendező autonóm döntése volt, már ha azt feltételezzük, hogy adott rendező felelősnek érzi magát a termékéért.
  Csak a sok pénznél jöbb a még több pénz, ugye, kedves Marvel?
  ‘Azt monduk, Hugh Jackmant már nem láthatjátok többet rozsomákként? Dehogynem!! Itt van fekete-fehérben is! Vegyétek, vigyétek!’

 10. Mondjuk próbáljátok ki pl. egy egyszerű képszerkesztőben, hogy fogtok egy tetszőleges képet és lehúzzátok róla a színeket. Ezután fogjátok az eredeti képet még egyszer, cseréljétek fel rajta a színeket és utána csináljatok belőle fekete-fehéret.

  Hát, nagyon nem ugyanaz lesz, de erről kérdezzétek pl. Bélát.

 11. Na, mivel álmatlanságban szenvedek, csináltam egy ilyet gyorsan. Itt a színcsatornák felcserélésével játszadoztam csak, hozzá sem nyúltam a fényerőhöz és a kontraszthoz. Valamelyik úgy néz ki, mintha a Szaharában készült volna, valamelyik meg úgy, mintha mindjárt lecsapna a vihar:

  https://imgur.com/a/K3eft

 12. “Jóindulatúan úgy gondolom, hogy ennek a változatnak az elkészüléséről a kiadó döntött és nem a rendező”

  de hát a rendező akarta? Kb. három ilyen filmről tudunk az utóbbi években, ahol pont a színekről döntött a stúdió, és a rendező mást akart: The Mist, Mad Max Fury és ez. Talán volt még valami, de ezek a nagyon ismertek.

  “Én úgy gondolom hogy a fejete-fehér filmeket máshogy rögzítik, mint egy színes filmet”

  Ugyanúgy rögzítik, leegyszerűsítve a képek megkomponálásánál kell másra figyelniük. És ha Mangold azt állítja, hogy ő fekete-fehérben képzelte el, akkor valszeg figyelt is rá. Kamerailag 2017-ben mindenki ugyanazt használja blockbusternél.

  “Csak a sok pénznél jöbb a még több pénz, ugye, kedves Marvel?”

  A filmet a FOX készítette, a Marvel semmilyen módon nem szólt bele a kreatív részbe.

 13. Én örülök, hogy nem lett fekete-fehér alapból, így is egy hétig lelkibeteg voltam ettől a filmtől.

  A Mistet én is olvastam, ott az 50-es évekbeli inváziós, szörnyes filmek hangulatát akarta a rendező megidézni eredetileg. A Mad Maxnél meg jó is, hogy nem engedték, szerintem a színvilága rettentően sokat adott az atmoszférához. Miután először láttam, megnéztem a 2-őt közvetlenül, és tisztára egy fanmade youtube filmnek tűnt. És nem lehet a kisebb büdzsére, vagy a régebbi technikára fogni. Egyszerűen a színvilág teljesen más hangulatot teremtett.

 14. Hahh nem hatott meg, nálam alapból fekete – fehér minden – Junoszt 402.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.